Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KOFFIEKAMER DAGDRAAD 2014

5.855 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 293 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 24 april 2014 14:45
    Valt mee opa, hooguit een paar uur overdag, do not worry. Natuurlijk een vast punt, VOOR 14.00 uur en verder zie ik wel of ik tijd heb of wil vrij maken. Soms ben ik onderweg en denk ik, JA, daar MOET ik op reageren als ik de lezers hier niet te kort wil doen. Zo sociaal ben ik dan ook wel weer :-)

    En verder natuurlijk, even in de gaten houden of de turbo's short NET boven de 400 niet uit gestopt worden, dat zou voor velen niet leuk zijn schat ik zo in, maar leedvermaak, daar houd ik me verre van, zo goed wetende wat dat inhoudt vanuit het verleden.

    Op dit moment zo goed als geen positie, alhoewel men zegt: geen positie is ook een positie.
    Hoe sta jij erin of ervoor ?
  2. forum rang 10 voda 24 april 2014 16:28
    Unilever drukt AEX in het rood

    DONDERDAG 24 APRIL 2014, 15:48 uur | 438 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese aandelenbeurzen werden donderdagmiddag overwegend winsten geboekt. De stemming werd gesteund door overnameberichten en goede kwartaalcijfers van bedrijven als Facebook en Apple. In Amsterdam werd de AEX-index in het rood gedrukt door slecht ontvangen kwartaalupdates van Unilever en Gemalto.

    De hoofdindex van het Amsterdamse Damrak stond in de middaghandel 0,7 procent lager op 394,56 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 653,59 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,5 en 0,2 procent. De DAX in Frankfurt verloor 0,8 procent, ondanks een sterker dan verwachte toename van het Duitse ondernemersvertrouwen in april.

    ,,De beurs in Amsterdam kabbelt een beetje voort. We staan voor dit jaar nog steeds in de min en het is afwachten of er nieuwe impulsen zullen komen om de AEX richting de 410-420 punten te sturen. We hebben wat last van tegenwind op valutagebied. Unilever gaat daardoor omlaag, maar dat aandeel heeft dit jaar al een aardige rit gemaakt“, zei Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

    Daler

    Unilever leverde 2 procent in en was daarmee de grootste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Het levensmiddelenconcern had in het afgelopen kwartaal flink last van de dure euro en zag de omzet dalen. Digitaal beveiliger Gemalto volgde met een min van 1,9 procent. Rabobank verlaagde het advies voor het bedrijf na de zwakker dan verwachte omzetcijfers. Heineken verloor 0,9 procent, ondanks dat de bierbrouwer in het eerste kwartaal iets meer bier wist te verkopen.

    In de MidKap werden de kwartaalresultaten van toeleverancier aan de chipindustrie ASMI (plus 4,6 procent) en diervoederbedrijf Nutreco (plus 1 procent) goed ontvangen. Op de lokale markt dikte AND bijna 13 procent aan. De digitale kaartenmaker heeft een belangrijk contract gesloten met een gevestigd bedrijf in de navigatiemarkt.

    Geruchten

    In Parijs steeg Alstom 9,5 procent op geruchten dat het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) zijn Franse branchegenoot zou willen overnemen.

    Telekom Austria klom in Wenen 6,8 procent. De Mexicaanse grootaandeelhouder América Móvil (AMX) lijft het Australische telecombedrijf volledig in. Het is het eerste succes voor AMX in Europa na het afketsen van zijn poging, vorig jaar, om KPN over te nemen.

    De euro noteerde op 1,3805 dollar, tegen 1,3822 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent in prijs tot 102,07 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 109,88 dollar per vat.
  3. Brievenbus 24 april 2014 16:36
    quote:

    Back schreef op 24 april 2014 16:32:

    Computers staan te scherp, in een wip heb je een flashcrash
    Ach wel nee, al probeert A'dam hoopvol lager te komen.
    Weer het suffertje.
    Moet toch niet gekker worden als zelfs de Fransen stressbestendiger blijken! :-)

    Die 400 zal ons nog heel lang heugen als kunstmatige niet te nemen horde.
    DAX eerder op 10K vrees ik.
  4. forum rang 10 voda 24 april 2014 18:44
    AEX sluit nipt lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag nipt lager gesloten. De AEX zakte tijdens de middag weg vanwege het opgelaaide conflict in Oekraine. Zwaargewichten als Unilever en Heineken zetten verder wat druk op de index.

    De AEX-index sloot uiteindelijk 0,1% lager op 397,10 punten, de Midkap eindigde vlak op 655,02 punten en de Smallcap steeg 0,8% op 586,94 punten.

    Aanvankelijk opende de Amsterdamse beurs donderdag hoger, profiterend van sterke cijfers van Apple die woensdag nabeurs verschenen. Tijdens de middag kwamen er echter verontrustende berichten uit Oekraine, waar het leger een aantal pro-Russische separatisten zou hebben gedood. Moskou zou in een tegenactie militaire oefeningen aan de grens met Oost-Oekraine zijn gestart.

    "Het is onrustig daar en daarom doken de beurzen in het rood", aldus Martijn Weller, marktanalist bij IG Markets. "Daarnaast hadden we de Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen die wat tegen vielen."

    De wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten liepen op naar 329.000 nieuwe aanvragen, waar een aantal van 315.000 nieuw aanvragen was voorzien.

    Zwaargewichten als Unilever en Heineken openden donderdag de boeken over het eerste kwartaal. De resultaten van beide bedrijven hadden, net als tot nu toe veel andere fondsen, te lijden onder valuta-effecten. Desalniettemin zijn de verliezen van 1,5% voor het aandeel Unilever en -1,2% voor Heineken niet zorgwekkend, volgens Weller.

    "De cijfers [van Heineken] zijn niet heel slecht", stelt hij. Zo was er in de eerste drie maanden van het jaar wel sprake van een stijging van de biervolumes. Ook Unilever was niet heel schokkend vond de marktanalist.

    Vrijdag openen opnieuw een aantal grote Nederlandse fondsen de boeken over de afgelopen verslagperiode, waaronder KPN. Maar ook Arcadis, Ballast Nedam, Corbion, HES Beheer, Hydratec, Inverko, OCI, Wereldhave en Wessanen presenteren resultaten of komen met trading updates over de eerste drie maanden van 2014.

    Wat betreft de macroagenda, kijkt Weller vooral uit naar het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan. De publicatie met definitieve cijfers over de maand april verschijnt om 15.55 uur en vooraf wordt een verbetering naar 83 verwacht tegen een indexcijfer van 80 eind maart.

    Van Europese zijde is het vrijdag rustig. "Mogelijk kunnen Britse retailcijfers nog voor wat beweging zorgen", aldus Weller, die verder verwacht dat de Aziatische handel mogelijk wat rustiger verloopt omdat de beurzen in Australie en Nieuw-Zeeland gesloten zijn. Volatiliteit op Wall Street en Amerikaanse bedrijfscijfers die donderdag nabeurs verschijnen, kunnen vrijdag nog doorwerken, volgens de marktanalist.

    Nederlandse staatsobligaties zijn donderdag lager gesloten. De euro was rond het slot $1,3827 waard, versus $1,3821 aan het begin van de handel.

    Op Wall Street stonden rond het slot van de AEX kleine plussen op de borden, waarbij de Dow Jones index 0,1% steeg.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 24 april 2014 19:36
    Europese beurzen sluiten hoger maar spanningen Oekraine blijven

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn donderdag hoger gesloten, hoewel de markt een deel van zijn winst moest inleveren vanwege oplopende politieke spanningen in Oekraine.

    De EuroStoxx 50 sloot 0,4% hoger op 3.189,81. De DAX-30 steeg 0,1% tot 9.548,68, de CAC-40 ging 0,6% omhoog op 4.479,54 en de FTSE-100 won 0,4% op 6.703,00.

    De handelsdag ving donderdag aan op positieve toon, waarbij de Europese markten zich gesteund zagen door positieve kwartaalcijfers uit de VS. Met name techgigant Apple en social netwerksite Facebook stuwden het positieve sentiment met de publicatie van beter dan verwachte kwartaalresultaten woensdag laat.

    Positieve macro-data uit Duitsland deden daar gedurende de eerste helft van de handelsdag een schepje bovenop. Uit cijfers van onderzoeksinstituut Ifo bleek dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie in april is toegenomen.

    Ook de woorden van ECB-voorzitter Mario Draghi tijdens een speech in Amsterdam werden positief ontvangen. De ECB zal het opkopen van obligaties gaan overwegen als het vooruitzicht voor de toekomstige inflatie te veel verzwakt, meldde Draghi.

    Berichten over oplopende spanningen in Oekraine gedurende de tweede helft van de handelsdag deden echter een deel van de winsten vervliegen. Diverse media berichtten dat ten minste vijf pro-Russische activisten zijn gedood bij confrontaties met het Oekraiense leger, nadat Kiev zijn "anti terrorisme" operatie is het oosten van het land hervatte. De Russische president Poetin waarschuwde voor consequenties in het geval Kiev de operatie voortzet.

    Qua bedrijfsnieuws kon onder andere het Franse industriefonds Alstom rekenen op de aandacht van beleggers, na berichten dat General Electric overweegt het concern over te nemen. Een vertegenwoordiger van Alstom meldde in een verklaring echter zich niet bewust te zijn van een mogelijk overnamebod. Het aandeel sloot in Parijs toch bijna 11% hoger.

    Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever rapporteerde donderdag over zijn eerste kwartaal van 2014 een 6,3% lagere omzet, als gevolg van negatieve valuta-effecten, hoewel sprake was van een bovengemiddelde groei van de onderliggende omzet. Het aandeel sloot in Amsterdam 1,5% lager, in Londen werd 1,7% ingeleverd.

    De mijnbouwfondsen zaten donderdag in Londen in de lift, nadat Anglo American over zijn eerste kwartaal een stijging van de ijzerertsproductie rapporteerde van 10%. Anglo American sloot 1,3% hoger. Concurrenten Rio Tinto en BHP Billiton sloten respectievelijk 0,9% en 0,5% in de plus.

    De Franse supermarktketen Carrefour daalde in Parijs 3,2%, nadat Exane BNP Paribas zijn advies verlaagde naar underperform van neutral.

    De Britse farmaceut AstraZeneca steeg in Londen 3,3%, nadat het concern zijn outlook voor 2014 herbevestigde.

    Novartis sloot 1,9% lager, nadat de kwartaalresultaten van het concern onder de verwachting van analisten uitkwamen.

    Rond het slot van de handel in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen hoger waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1% steeg. De euro was rond het slot $1,3827 waard, versus $1,3821 aan het begin van de handel.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 24 april 2014 22:30
    Nog eventjes, en ik ben hier de enige poster! :-)

    Wall Street sluit overwegend hoger, Apple geeft Nasdaq impuls

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag overwegend hoger gesloten. Met name de techfondsen deden het goed na de resultaten van Apple die woensdag nabeurs verschenen.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde vlak op 16.501,65 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2% tot 1.878,61 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,5% won tot 4.148,34 punten.

    Apple, met de grootste beurswaarde in de Verenigde Staten, steeg donderdag 8,2%, na beter dan verwachte resultaten over zijn fiscale tweede kwartaal op woensdagavond. Daarnaast meldde het bedrijf zijn aandeleninkoopprogramma uit te breiden en werd het dividend verhoogd. Bovendien maakte Apple een aandelensplitsing van 7-voor-1 bekend.

    De resultaten en de koerswinst gaven de Nasdaq de kans om wat te herstellen, na de scherpe verliezen voor de tech- en biotechfondsen de afgelopen tijd. Toch gingen aandelen als Facebook (-0,8%) en Google (-0,6%) donderdag onderuit. Facebook kwam woensdag nabeurs ook met cijfers en donderdag was een volatiele handelsdag voor het bedrijf, ondanks dat de resultaten beter waren dan verwacht.

    Volgens Robert Pavlik van Banyan Partners zorgen de winstcijfers van Apple er zeker voor "dat beleggers weer terugkeren naar de techsector."

    "Het onderstreept weer even dat er nog steeds waarde zit in de sector", volgens de marktstrateeg.

    Donderdag openden een reeks aan bedrijven de boeken, waaronder General Motors (-0,6%). De winst daalde met een dikke 80%, maar toch waren de resultaten beter dan verwacht. Het bedrijf maakte in de periode meer kosten vanwege het terughalen van bepaalde modellen.

    Caterpillar steeg donderdag 1,9% dankzij beter dan verwachte resultaten, 3M verloor juist 1% omdat het bedrijf in de eerste drie maanden van het jaar minder presteerde dan verwacht, ondanks dat de winst wel toenam.

    Verizon verdubbelde zijn winst ruim in het eerste kwartaal, maar het aantal abonnees nam niet zoveel toe als bij rivaal AT&T. Het aandeel verloor 2,4%.

    Pakketbezorger UPS had last van het winterweer in de eerste drie maanden van het jaar, waardoor de winst daalde. De omzet steeg wel. Het aandeel verloor donderdag 0,6%.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week harder is opgelopen dan verwacht tot een totaal van 329.000. De orders voor duurzame goederen stegen in maart met 2,6%, de sterkste stijging sinds november vorig jaar.

    Amerikaanse staatsobligaties zijn donderdag verdeeld gesloten. De dollar is tijdens de Amerikaanse handelsdag licht in waarde gedaald ten opzichte van de euro. De Europese munt noteerde rond het slot op $1,3826, tegen $1,3818 net na de openingsbel in New York.

    De olieprijs steeg donderdag 50 dollarcent tot net onder de $102 ($101,94) vanwege de geopolitieke spanningen in Oekraine en Libie. In het oosten van Oekraine laaide het geweld donderdag op. Daarbij vielen diverse doden onder pro-Russische separatisten. Moskou kondigde daarop aan militaire oefeningen uit te zullen gaan voeren aan de grens.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 24 april 2014 22:37
    quote:

    easy56 schreef op 24 april 2014 22:33:

    Nog eventjes, en ik ben hier de enige poster! :-)

    Denk dat iedereen beetje beurs moe begint teworden. Eerste 4 maanden van 2014 hebben niet gebracht waar velen op gehoopt hadden.
    Nah, een beetje beurs moe? Kom op zeg! De meesten die ik hier ken beleggen al velen jaren! Natuurlijk zijn er vele nieuwe instappers die dachten snel te cashen, maar zo werkt dat helaas niet!

    Voor beleggen heb je een lange adem nodig.
  8. [verwijderd] 24 april 2014 23:25
    quote:

    voda schreef op 24 april 2014 22:37:

    [...]
    Nah, een beetje beurs moe? Kom op zeg! De meesten die ik hier ken beleggen al velen jaren! Natuurlijk zijn er vele nieuwe instappers die dachten snel te cashen, maar zo werkt dat helaas niet!

    Voor beleggen heb je een lange adem nodig.
    Zeer Lange Adem voor heel veel fondsen.Of kleinkinderen, die mogelijk nog meemaken dat de AEX weer boven de 700 komt :-)
5.855 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 293 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links