Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wanneer heeft Accsys weer geld nodig??

126 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 april 2014 00:07
    quote:

    Woodkees schreef op 9 april 2014 13:16:

    De originele vraag blijft actueel: Wanneer heeft Accsys weer geld nodig? Mijn inschatting is dat de kaspositie ruim voldoende is voor momenteel bijna 2 jaar en dat dat wellicht wat langer wordt als er verdere verbeteringen worden doorgevoerd (meer licenties, prijsverhoging, omzetgroei). Cruciaal is denk ik dat de Solvay en Medite licenties geld gaan opleveren voordat de kas leeg is. Wat denken jullie?
    De huidige bedrijfsstrategie van accsys is behoorlijk solide en dus echt niet afhankelijk van aandelen emissies zoals aangegeven.
    Dat een enkeling hier anders over denkt is geheel zijn eigen mening.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 april 2014 01:34
    quote:

    audioot schreef op 10 april 2014 00:07:

    [...]
    De huidige bedrijfsstrategie van accsys is behoorlijk solide en dus echt niet afhankelijk van aandelen emissies zoals aangegeven.
    Dat een enkeling hier anders over denkt is geheel zijn eigen mening.
    Ieder bedrijf wil groeien, maar Accsys heeft daarvoor lang niet genoeg geld; er komt dus weer een emissie.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 april 2014 15:55
    Platowood / Plato Hout- Milieuvriendelijk, zonder chemicaliën verduurzaamd hout
    Officieel Plato DealerOfficieel Plato Dealer

    Van Aarle Houtbedrijf is Officieel Plato Dealer.

    Toepassingen van Plato HoutPlato Hout

    Middels een uitgekiend procédé van koken en bakken kan hout op een milieuverantwoorde wijze verduurzaamd worden. Dit gebeurt zonder gebruikmaking van chemicaliën en alleen via een proces van temperatuur- en drukcombinaties.
    Op deze wijze wordt de vormvastheid en levensduur van hout substantieel verbeterd met behoud van de mechanische eigenschappen. Plato Hout Vuren is geschikt voor diverse toepassingen zoals traditionele en open gevelbekleding, bergingen, schuttingen en vlonders.
    Steeds meer opdrachtgevers, architecten en andere voorschrijvende instanties laten zich inspireren door de unieke eigenschappen van Plato Hout.

    Uw voordelen van Plato Hout

    Toonaangevend, maatschappelijk en milieuverantwoord
    Uitstekende vormstabiliteit en duurzaamheid
    Door-en-door veredeld
    Licht en toch sterk
    Goed te bewerken en verwerken
    Onderhoud is niet nodig
    Verduurzaamd zonder toevoeging van chemicaliën
    Hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen

    Toepassingen van Plato Hout
    Gevelbetimmeringen
    Prefab bergingen
    Schuttingen
    Vlonders en terrassen
    Looppaden

    Platonium Afara 4-zijdig geschaafde geveldelenPlatonium Afara 4-zijdig geschaafde geveldelen

    Geplatoniseerd fraké FSC
    4-zijdig geschaafde geveldelen
    Geschikt voor horizontale en verticale toepassing
    Kopmaat: 18 x 139 mm (werkende breedte 125 + 4 mm)
    Lengtes: 180..450 cm (oplopend met 30 cm)

    Platonium Westminster halfhouts rabat in foutvrije kwaliteitPlatonium Westminster halfhouts rabat in foutvrije kwaliteit

    Geplatoniseerd populier
    Halfhouts rabat in foutvrije kwaliteit
    Kopmaat: 18 x 139 mm (werkende breedte 125 + 4 mm)
    Lengtes: 210..300 cm (oplopend met 30 cm)

    www.platowood.nl/afbeeldingen//brochu...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 april 2014 17:17
    quote:

    D(rente) schreef op 20 april 2014 17:13:

    Platowood zit op hetzelfde adres in arnhem als accoya
    Waarschijnlijk een nieuw afgeleid product.
    lol

    Dus je bedoelt dat Accsys stiekem een ander bedrijf heeft overgenomen of stiekem met een geheel ander product is begonnen....????

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Het Plato Proces

    Koken drogen en bakken, dat is eenvoudig gezegd waar het op neer komt. Snelgroeiende houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen doorlopen dit proces, voordat ze als Plato®HOUT de fabriek verlaten.

    Thermolyse (het koken)
    De thermolyse is een natte verhitting van hout onder een verhoogde druk en wordt als volgt uitgevoerd. Allereerst worden de planken, balken of palen opgelat tot een productiepakket en met behulp van een lorrie in een zogenaamde autoclaaf gereden. In de autoclaaf wordt het hout met behulp van verzadigde stoom onder een verhoogde druk verhit. Volgens vooraf bepaalde condities wordt het hout opgewarmd, gedurende een bepaalde tijd verhit en vervolgens afgekoeld. Deze processtap duurt ca. 4-5 uur en per charge kan een volume van maximaal 20m3 hout worden behandeld. Het op deze manier behandelde hout is zoals we dit noemen, gethermolyseerd en klaar voor de volgende stap in het Plato proces: de droging.

    Droging
    Na thermolyse wordt het hout in één van de acht droogkamers gedroogd. Nadat de droogkamer is gevuld met maximaal 160 m3 gethermolyseerd hout wordt deze langzaam op temperatuur gebracht, waarna het hout in ca. 5-21 dagen wordt teruggedroogd tot ca. 8 % houtvochtgehalte.
    Tijdens het droogproces wordt met behulp van vochtsensoren in het hout continue het houtvochtgehalte gemeten. Deze vochtmetingen vormen samen met de droogkamer-temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en tijd de sturingsparameters die geïntegreerd zijn in een volledig automatisch besturingsprogramma. De tijdsduur van het droogproces wordt hoofdzakelijk bepaald door de houtsoort en de betreffende kopmaat. Het hout is hierna gereed om de laatste processtap, de curing, te ondergaan.

    Curing (het bakken)
    Tijdens de curing wordt het hout nogmaals verhit, maar dan onder droge en atmosferische omstandigheden. Deze processtap vindt plaats in een grote oven die gevuld wordt met ca. 80 m3 hout. In de oven staan een aantal heaters en met behulp van ventilatoren wordt hete lucht door de oven gecirculeerd. Volgens vooraf bepaalde condities wordt het hout opgewarmd, gedurende een bepaalde tijd gecured en vervolgens weer afgekoeld. De totale tijdsduur van deze processtap bedraagt ca. 12-16 uur, afhankelijk van houtsoort en kopmaat. Tijdens de curing is het van belang dat het zuurstofgehalte lager is dan 2%, met name om brandgevaar te voorkomen. Dit wordt bereikt door tijdens de curing oververhitte stoom in de oven te injecteren, een soort schutgas.
    Na curing is het Plato®HOUT nagenoeg kurkdroog en wordt het in één van de droogkamers gedurende 3 dagen geconditioneerd tot een hoger vochtgehalte (3-5%), zodat het gereed is voor verwerking.

    Het Plato proces is een thermische modificatie van hout en leidt tot een sterk gereduceerde vochtopname (in de celwand). Hierdoor zal het hout minder krimpen en/of zwellen en is de dimensiestabiliteit aanzienlijk verbeterd. De natuurlijke duurzaamheid tegen houtrot neemt ook toe na het Plato proces, mede doordat het hout minder vocht bevat en de chemische samenstelling van het hout is veranderd (de schimmels herkennen het hout niet meer).
    Het Plato proces is een volkomen milieuvriendelijk proces, waarbij slechts gebruik wordt gemaakt van water en energie. Aangezien er op geen enkele wijze (toxische) chemicaliën aan het hout worden toegevoegd, is de milieubelasting van Plato®HOUT dan ook zeer gering te noemen. Zelfs het afvalwater dat enkel wat organische afbraakproducten van hout bevat, wordt in een waterzuiveringsinstallatie behandeld.

    Naar boven
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 april 2014 17:23
    Wiki:

    Platoniseren

    Platoniseren is het duurzaam maken van naald- of zachthout, een proces dat door Shell is ontwikkeld. Later werden de patenten gekocht door een aantal werknemers van Shell en werd het proces op grote schaal ontwikkeld.

    PLATO is het acroniem voor Providing Lasting Advanced Timber Option.

    Bij dit proces wordt zachthout eerst bij een temperatuur tussen 150 °C en 180 °C en onder een druk van 6,5 bar in verzadigde stoom "gekookt". Daarna "gebakken" bij een temperatuur tussen 150 en 190 °C. Dit proces veroorzaakt een verandering in de moleculaire structuur van hemicellulose en lignine in het hout. Tijdens het stomen vallen deze twee stoffen uiteen in aldehyden en harsachtige verbindingen welke laatste tijdens het bakproces geheroriënteerd worden zodat het resulterende hout compacter wordt en beter bestand is tegen vochtindringing en schimmels. Vergeleken met andere methoden van verduurzamen worden geen chemische stoffen aan het hout toegvoegd.
  6. [verwijderd] 20 april 2014 19:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 april 2014 16:23:

    Accsys heeft een groot probleem: Accoya is te duur en er is te veel concurrentie.
    De kostprijs moet dus omlaag en de productie omhoog; dat betekent dus INVESTEREN...!!

    Waarom die grote verkopen op de beurs...???
    Omdat ze weg willen zijn voor de volgende emissie....

    Welke grote verkopen ?
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 april 2014 08:21
    quote:

    accelerator schreef op 20 april 2014 21:22:

    [...]
    Wanneer verdwijn jij nou eens van dit forum? Je weet niets van het bedrijf, niets van het product. Je komt met Plato Wood wat al heel lang bestaat. Is ook gemodificeerd hout, maar is van veel mindere kwaliteit. Heeft heel andere toepassingen. Je bent er alleen om onrust te zaaien op dit forum. Je begrijpt er niets van. Ga alstublieft weg!
    Ik ben net bij een timmerfabriek geweest waar ze op grote schaal kozijnen aan het maken waren van geplatoniseerd fraké hout, ik heb zelfs een monster hiervan thuis liggen.
    Ik vermoed dat jij zelf geen verstand (en ervaring) hebt van/met gemodificeerd hout.

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 april 2014 10:40
    quote:

    beeldscherm schreef op 21 april 2014 10:13:

    [...]
    Ongetwijfeld zullen Cradle to Cradle producten je ook niks zeggen,en dat deze producten de toekomst hebben........
    Heb je zoveel geduld dat je daarop kunt wachten...???

    Tegen de tijd dat er Accoya-hout gerecycled moet worden is Accsys allang verdwenen en zijn we allemaal dood. lol

  9. [verwijderd] 21 april 2014 12:50
    quote:

    Tilburg013 schreef op 21 april 2014 09:36:

    Waarom zou Solvay dan in hemelsnaam met Accsys in zee gaan? En een contract voor 15jaar tekenen?
    Accoya is gewoon een geweldig product en daarom gaat Solvay in zee met Accsys. Datzelfde geldt voor Tricoya en daarom ga ik er vanuit dat Medite de eerste licentiehouder hiervan wordt. Ik ben nieuwsgierig naar de cijfers over het vierde kwartaal. Deze zullen natuurlijk veel beter zijn dan het vierde kwartaal van het vorig boekjaar, omdat we dit jaar helemaal geen winter hebben gehad. Verder denk ik dat de afzet van Accoya flink is gestegen ten opzichte van het derde kwartaal. Ik verwacht een koersstijging tot tussen de 24 en 27 eurocent.

  10. [verwijderd] 21 april 2014 17:21
    quote:

    D(rente) schreef op 20 april 2014 17:13:

    Platowood zit op hetzelfde adres in arnhem als accoya
    Waarschijnlijk een nieuw afgeleid product.
    Dit adres is een industriepark in Arnhem: "Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een bedrijventerrein waarop veel gespecialiseerde bedrijven zijn gevestigd in de productie en/of clean tech industrie. De bedrijven gebruiken gezamenlijk de faciliteiten van het park, dat is omsloten door een hek. Dit leidt tot synergievoordelen en aantrekkelijke besparingen":
    www.ipkw.nl/bedrijven-die-momenteel-o...

    Accsys en Plato zijn 2 van elkaar onafhankelijke bedrijven. Ze werken allebei met hout, maar op verschillende manier. Hun producten hebben dan ook zeer verschillende eigenschappen. Ze concurreren nauwelijks met elkaar, omdat hun producten zo verschillend zijn hebben ze vooral verschillende marktgebieden. Accsys groeit zeer sterk. Van Plato weet ik eigenlijk niet hoe goed of slecht het met de afzet/omzet gaat.
  11. [verwijderd] 21 april 2014 18:45
    quote:

    Tilburg013 schreef op 21 april 2014 13:12:

    Ga je je stukken tegen die prijs te koop aanbieden? Je kan morgen nog stukken kopen op je gewenste aankoopkoers van 0,1875Euro.
    Af en toe winst nemen is helemaal niet verkeerd. Ik heb alleen Accsys in portefeuille met een omvang van 200K. Met een prijs van 25 eurocent maak ik een mooie absolute winst. Ik wil in de nabije toekomst een wat bredere portefeuille opbouwen, zodat ik wat minder risico loop.
  12. [verwijderd] 7 maart 2015 14:23
    Improved sales and profitability gives us confidence that the Company will be cash-flow positive during the final quarter of the current financial year;

    zo nu is deze discussie helemaal gesloten, denk eerder aan toekomstig dividend, al wil het management eerder blijven investeren in groei. Als de tent zo blijft groeien kan dividend volgens mij sneller komen dan verwacht.

    The net cash balance is anticipated to be approximately €8m at the financial year-end after taking into account seasonal working capital requirements and the expectation that the group is expected to be cash-flow positive during the final quarter as a result of increased revenues and profitability.
126 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0686 -0,15%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.065,10 -0,40%
Gold spot 2.325,45 +0,15%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links