Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

April 2014: meer met minder of minder met meer?

93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 SAHR-0310 21 april 2014 00:29
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 21 april 2014 00:22:

    ING Equity Research herhaalt het houdadvies voor Wessanen
    woensdag 16 april 2014 - 23:00u -

    ING Equity Research verhoogt het koersdoel van Wessanen naar € 3,30 van € 3,25. Het houdadvies van dinsdag 4 februari 2014 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -1,98%.

    Ik vraag mijzelf steeds vaker af waarom het nog steeds is toegestaan om dit soort 'niet passende' adviezen af te geven. De koers staat boven de 4 euro, het koersdoel van het advies is 3,30. Dan is het toch van de zotte dat daaraan het advies 'houden' is gekoppeld!!!

  2. forum rang 6 SAHR-0310 22 april 2014 06:26
    quote:

    Nel schreef op 17 april 2014 10:02:

    Wessanen wist verlies in 2013 beperkt te houden dankzij schikking - media



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het nettoverlies van Koninklijke Wessanen nv (WES.AE) over 2013 bleef op EUR100.000 steken dankzij een schikking door dochteronderneming ABC met een niet nader genoemde partij van EUR7 miljoen inzake een geschil in de Verenigde Staten, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) donderdag.

    De zaak kwam op de aandeelhoudersvergadering (ava) van Wessanen, die woensdag werd gehouden, volgens het FD even kort ter sprake. Dat de naam van de partij niet wordt genoemd, is onderdeel van de schikkingsovereenkomst, aldus de krant op basis van uitspraken die chief financial officer Ronald Merckx op de ava deed.

    Volgens de krant zou het gaan om een product van het Britse Diageo plc (DEO) dat teveel zou lijken op een product van ABC.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


    (END) Dow Jones Newswires

    April 17, 2014 01:53 ET (05:53 GMT)

    Broer konijn, ik vrees een beetje dat dit bericht een verkapte winstwaarschuwing is. Ik hoop dat mijn gevoel ongelijk heeft.
  3. viermeiden 22 april 2014 12:55
    L.s.,

    AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft naar verwachting in het eerste kwartaal een iets hoger bedrijfsresultaat (ebit) behaald dan een jaar eerder. Dat schrijft KBC Securities in een vooruitblik op de cijfers die het natuurvoedingsbedrijf vrijdag voorbeurs publiceert.

    KBC voorspelt een ebit van 7,5 miljoen euro, tegen 7,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet uit voortgezette activiteiten (ABC en Branded) neemt naar verwachting met 1,1 procent toe tot 125,7 miljoen euro, aldus KBC. De bank denkt dat de omzet van ABC met 13 procent zal dalen tot 25,8 miljoen dollar, vanwege lagere verkopen van bevroren cocktails.

    Eerder deze maand maakte Wessanen bekend zijn diepvriestak Izico te verkopen aan investeerder Egeria en in februari werd gemeld dat dochterbedrijf Natudis wordt verkocht aan Vroegop-groep, zonder financiële details te vermelden. Wessanen is nog bezig ABC te verkopen.

    viermeiden
  4. forum rang 4 Nel 24 april 2014 13:49

    Beursblik: ABC blijft zorgenkind Wessanen

    Redactie ABM Financial News - 24 april 2014, 13:18
    Resultaten licht gestegen in eerste kwartaal.

    Wessanen heeft over het eerste kwartaal een hogere omzet geboekt, ondanks dat de omzet bij de Amerikaanse divisie ABC opnieuw daalde. Dit is de verwachting van KBC Securities in aanloop naar de kwartaalrapportage van de producent van biologische en natuurlijke voeding.



    De omzet over het eerste kwartaal steeg volgens analist Pascale Weber van KBC op jaarbasis licht van 124,3 miljoen naar 125,7 miljoen euro. ABC zag de omzet daarbij teruglopen van 29,6 miljoen dollar naar 25,8 miljoen dollar. De noodlijdende Amerikaanse tak was ook bij de jaarcijfers volgens Wessanen al de oorzaak van de teleurstellende prestaties van de onderneming.



    Wessanen wil ABC dan ook afstoten nadat de tak weer zwarte cijfers schrijft. Analisten van ING verwachten dat deze verkoop in 2015 zal plaatsvinden. Begin dit jaar meldde Wessanen al de verkoop van snackdivisie IZICO en werd ook Natudis van de hand gedaan.



    Verder rekent Weber op een bedrijfsresultaat (EBIT) van 7,5 miljoen euro, tegenover 7,4 miljoen euro, wat moet resulteren in een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 5,1 miljoen euro. Daarmee zou de winst 0,4 miljoen euro hoger uitkomen dan in de eerste maanden van 2013.



    Outlook

    Wessanen liet bij de rapportage van de jaarcijfers weten voor 2014 te mikken op een stijging van het aangepast bedrijfsresultaat (EBITE), waarbij ABC dit jaar weer zwarte cijfers moet schrijven. Daarbij merkte Wessanen op dat marketinguitgaven in het eerste kwartaal op de resultaten zullen drukken.



    Vrijdag voorbeurs opent Wessanen de boeken.
  5. forum rang 6 SAHR-0310 24 april 2014 19:20
    Ik verwacht morgen tegenvallende cijfers maar ben toch blijven zitten. Mijn gevoel zegt dat ABC behoorlijk tegenvalt. Dan kunnen ze het richting de achterban beter verkopen dat ze ABC voor een habbekrats van de hand kunnen doen. Het feit dat ze zo geheimzinnig deden over die schikking zegt mij dat het bericht een verkapte winstwaarschuwing is. Ik hoop dat mijn gevoel morgen ongelijk heeft.

  6. RESEARCH 24 april 2014 22:04
    Sahr, ik had vandaag ook willen verkopen maar tussendoor moet ik ook nog werken. Verwacht inderdaad bij ABC slechte resultaten (denk maar is aan het extreme winterweer in de VS en de wisselkoers effecten). Dat de naam van Diageo niet wordt genoemd heeft Carl Hoyer al een keer aangegeven in een mailwisseling. Partij hedden afgesproken dat er geen details zouden worden prijsgegeven. Misschien wil Diageo ABC wel overnemen en wordt dit morgen bekend. De overige activiteiten draaien wel goed is mijn verwachting. Wat mij wel opvalt is dat ik nog niet veel zie van Clipper Tea in de supermarkten.
  7. forum rang 6 SAHR-0310 25 april 2014 07:20
    ROYAL WESSANEN Q1 2014 TRADING UPDATE

    Q1 2014 highlights
    Autonomous third party revenue growth at Branded 4.1%, ABC (8.9)%
    EBITE increased 15% to €9.3 million; Branded contributing most to the increase
    Divestment of discontinued operations progressing well: sale of Natudis closed; IZICO signed
    CEO statement

    Christophe Barnouin (CEO) commented: "We are off to a good start in 2014. Firstly, we are making clear progress in divesting the businesses classified as discontinued operations. We completed the divestment of Natudis in the Benelux and we have an agreement for the sale of IZICO.

    Furthermore, our Branded business performed well growing its core brands and categories. The demand for healthy and sustainable food continues to grow, driven by an ever increasing appetite and appreciation of consumers for its benefits. We are well positioned within our niche markets to further grow our brands such as Bjorg, Bonneterre and Alter Eco in France, Zonnatura in the Netherlands, Allos in Germany and Clipper and Tartex all across Europe.

    We actively focus on the quality of our Branded revenue which includes some additional pruning of our product portfolio. We continue to invest in our routes to market and increase our marketing investments to activate our brands. For 2014, we expect to increase our profitability, driven by better results at both Branded and ABC."

    Analyst & investor meeting

    At 10h00 CET, an analyst, investor & media conference call will be hosted by Ronald Merckx (CFO) and Carl Hoyer (VP Corporate Communications). The dial-in numbers are +31.20.794.8504 or 0800.265.8526 (toll free) (no access code). A live audio webcast of the conference call can be followed via www.wessanen.com. The press release and presentation will be available for download at www.wessanen.com.

    Media, investor & analyst enquiries

    Carl Hoyer (VP Corporate Communications & Investor Relations)

    Phone +31 20 3122 140 / +31 6 123 556 58

    Carl.hoyer@wessanen.com
  8. [verwijderd] 25 april 2014 07:55
    Vooral vooruitzichten zijn positief, maar ABC blijft zorgenkind

    AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft in het eerste kwartaal de omzet uit zijn kernactiviteiten flink zien stijgen. In de Amerikaanse drankentak van de natuurvoedingsspecialist was juist sprake van een aanzienlijke omzetdaling. De winst van het gehele bedrijf ging licht omlaag, zo bleek vrijdag bij de publicatie van de cijfers over de eerste 3 maanden van het jaar, terwijl het operationeel resultaat fors steeg.

    De totale omzet ging met 4,3 procent omhoog tot 129,6 miljoen euro. Branded, waarin de vroegere onderdelen Health Food Stores en Groceries zijn samengevoegd, zag de verkopen met 8 procent toenemen tot 109,9 miljoen euro. De totale operationele winst (ebit) ging met bijna 15 procent omhoog tot 9,3 miljoen euro, het genormaliseerd resultaat (ebite) steeg met ruim 24 procent tot 9,2 miljoen euro. De nettowinst daalde van 5,1 miljoen euro in de eerste maanden van 2013 tot 5 miljoen.

    Topman Christophe Barnouin zei een goed begin van het jaar te hebben gemaakt. Het bedrijf verwacht dat het genormaliseerd operationeel resultaat in 2014 hoger zal uitvallen dan in het jaar daarvoor. Drankentak ABC, die nu de omzet met ruim 12 procent zag dalen tot 19,7 miljoen euro, zal dit jaar weer winstgevend worden, beloofde Wessanen.
  9. forum rang 6 SAHR-0310 25 april 2014 08:11
    (Zo snel veranderen titels dus, zal wel voor de belangen zijn)

    Groei voor natuurvoeding Wessanen

    AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft in het eerste kwartaal de omzet uit zijn kernactiviteiten flink zien stijgen. In de Amerikaanse drankentak van de natuurvoedingsspecialist was juist sprake van een aanzienlijke omzetdaling. De winst van het gehele bedrijf ging licht omlaag, zo bleek vrijdag bij de publicatie van de cijfers over de eerste 3 maanden van het jaar, terwijl het operationeel resultaat fors steeg.
    De totale omzet ging met 4,3 procent omhoog tot 129,6 miljoen euro. Branded, waarin de vroegere onderdelen Health Food Stores en Groceries zijn samengevoegd, zag de verkopen met 8 procent toenemen tot 109,9 miljoen euro. De totale operationele winst (ebit) ging met bijna 15 procent omhoog tot 9,3 miljoen euro, het genormaliseerd resultaat (ebite) steeg met ruim 24 procent tot 9,2 miljoen euro. De nettowinst daalde van 5,1 miljoen euro in de eerste maanden van 2013 tot 5 miljoen.

    Topman Christophe Barnouin zei een goed begin van het jaar te hebben gemaakt. Het bedrijf verwacht dat het genormaliseerd operationeel resultaat in 2014 hoger zal uitvallen dan in het jaar daarvoor. Drankentak ABC, die nu de omzet met ruim 12 procent zag dalen tot 19,7 miljoen euro, zal dit jaar weer winstgevend worden, beloofde Wessanen.

  10. forum rang 7 mvliex 1 25 april 2014 10:20
    'Wessanen overtreft verwachtingen'

    Gepubliceerd op 25 apr 2014 om 10:04
    AMSTERDAM (AFN) - De cijfers die Wessanen vrijdag naar buiten bracht over het eerste kwartaal overtroffen ruimschoots de verwachtingen van de markt. Dat schrijven analisten van Rabobank.

    Hoewel de marges volgens Rabo per kwartaal kunnen verschillen, lijkt de margestijging in het eerste kwartaal gedreven door een sterkere omzet, waarbij merken met een hogere marge goed groeiden. Ook lagere indirecte kosten droegen aan de stijging bij.

    Rabobank, die een buy-advies voor Wessanen hanteert, is van plan om de verwachtingen voor 2014 te verhogen, evenals het koersdoel.

    Ook beleggers beloonden vrijdag de resultaten van het natuurvoedingsbedrijf. Het aandeel noteerde kort voor 10.00 uur 4,2 procent hoger op 4,17 euro.
93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 869,49 -0,52%
EUR/USD 1,0718 +0,19%
FTSE 100 8.052,93 +0,16%
Germany40^ 17.867,80 -1,22%
Gold spot 2.325,90 +0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,16%
Flow T...
+2,92%
RENEWI
+2,27%
Fugro
+2,01%
B&S Gr...
+2,00%

Dalers

ADYEN NV
-18,50%
VIVORY...
-8,16%
Alfen ...
-6,09%
WDP
-5,71%
BAM
-3,73%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links