Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De beginner als kanonnenvoer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 20 april 2014 14:18
    Ik vind het wel schokkend dat een blad als FD zich zo verlaagd met een dergelijk artikel wat beter in de Margriet had kunnen staan. Allemachtig zeg, wie schrijft nu dergelijke onzin op!

    Wat moet iemand die niet weet wat beleggen is nu op de eerste pagina al met de term K/W verhouding? En als de definitie van beleggen het "beter weten dan een ander" is, zijn alle politici dan beleggers?

    Heb ik wel een gouden tip voor het FD. Koop het boek beleggen voor Dummies. Dan krijg je uitgebreid en eenvoudig verklaard een blik op de beleggingswereld. Daar hebben beginnend beleggers veel meer aan dan deze informatieloze column.

    Edit: was dat bericht niet van 1 april??
  2. Bangizwe 20 april 2014 14:36
    Da Freeze : ze moeten ergens beginnen. En de k/w is nu niet zo moeilijk te begrijpen. Ik ben trouwens eens benieuwd wat er in de VS zal gaan gebeuren. De k/w van aandelen uit de VS staat behoorlijk hoog, 20+. En dit terwijl de groei van de winsten stilgevallen is gemiddeld genomen. Zelfs licht negatief. En dit na een hausse van 5 jaar.
  3. [verwijderd] 20 april 2014 17:30
    Schrikbarend dat het FD nu juist in een tijd met zo'n artikel komt dat de volgende sterke correctie over enkele dagen begint - althans volgens mijn charts. Dus het kannonenvoer gaat de markt in, de markten dalen 15-20% (sommige aandelen wat harder, anderen dan zachter) en vervolgens gaan zij hun verliezen pakken, vlak voordat de markten op nieuwe all-time highs komen - althans, wederom, volgens mijn charts.
  4. Bangizwe 20 april 2014 19:20
    Haager: Vlak voor de markten op nieuwe all-time highs komen. Maar wanneer zal het dieptepunt zijn. Er zijn nog heel wat zaken die niet in de resultaten van vorig kwartaal zitten. Zoals die vastgoedmarkt in China. Daar rommelt het al lang, maar dat hebben ze grotendeels kunnen verbergen. Of investeringen die uitgesteld worden in de grondstoffensector, besparingen in Europa, de VS, Japan die nog moeten gebeuren, de tappering, deflatiegevaar in Europa........ Ik ga in eerste instantie voor gezonde groeiers op korte termijn. (In theorie dan toch)
  5. [verwijderd] 20 april 2014 20:02
    @ajk

    Ik vind het ongeloofwaardig dat je schrijft soms zelfs maanden niet naar je portefeuille te kijken. Je schrijft hier dagelijks meerdere stukjes per dag en zodoende weet je natuurlijk bijna precies wat de waarde van je portefeuille is.

    Is dat de reden waarom je vaak zo cynisch overkomt. Ik wil je niet afvallen maar ik vind het vaak wel erg moeilijk om door de chagrijnige ondertoon te lezen.

    Maar goed, ik kies ervoor je stukjes te lezen!
  6. Belegde boterham 20 april 2014 20:56
    Die eerste vraag in dat stuk van die mevrouw is al hilarisch

    Vraag 1 "Wat is beleggen eigenlijk?"
    Antwoord: Beleggen is denken dat je het beter weet dan een ander.

    Tsss hoe verzin je die nonsens.

    PsI. Ik vermoed dat men het eigen lezerspubliek niet goed kent bij het FD., want wie sluit er nu een abbo af als je niets of weinig van economie / beleggen weet?

    PsII - Lid FD
  7. [verwijderd] 21 april 2014 00:02
    Juist als je niet voor de dag kiest maar op langere termijn wat in wilt leggen is een beetje studie van chart en TA zinvol. Al is het waarschijnlijk dat de beurs over 7, 14, 21 jaar hoger zal zijn dan nu, maar de verwachting volgens de cyclen en de TA is wel dat binnen nu en Juni 2015 de beurzen een stuk omlaag zullen gaan, ongeveer 30% tov prijs van nu, terwijl de jaartop nog aan moet komen.

    Voor de AEX doe ik de koop nog ff uitstellen tot hij tussen 350 en 360 ligt met target op <> 415 en stop op 345. En ik ga deze/volgende week op daling zetten bij <>405 SL 409 met target 360, met zicht over de volgende 2-3 maanden.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 april 2014 07:32
    quote:

    Belegde boterham schreef op 20 april 2014 20:56:

    Die eerste vraag in dat stuk van die mevrouw is al hilarisch

    Vraag 1 "Wat is beleggen eigenlijk?"
    Antwoord: Beleggen is denken dat je het beter weet dan een ander.


    Tsss hoe verzin je die nonsens.PsII - Lid FD
    Waarom zou dat antwoord niet kloppen?? Immers deze hele website (IEX) en vooral alle fora hier zijn gebaseerd op dat principe.
    Het antwoord geldt ook voor het kapitaal van Warren Buffett.

    Als iemand een betere definitie heeft van beleggen, dan hoor ik dat graag.

  9. [verwijderd] 21 april 2014 11:16
    Hallo dedourdouwer,

    Ik ben verrast dat je me cynisch en saggo vindt - ik hoor juist vaak dat ik een van de weinigen die leuk over beurs schrijft en er passie voor heeft - maar bij mij is de lezer koning dus is het zo.

    Trek alleen niet mn integriteit in twijfel. Ik kijk soms maanden niet naar mn porto. Punt. Laatste keer is drie weken terug voor mn belastingopgave als je t precies wilt weten.

    Groet,
    Arend Jan
  10. DickSr 21 april 2014 12:09
    heb inmiddels 15 jaar ervaring met elke maand een vast klein bedrag (voor de kleinkinderen) in een degelijk beleggingsfonds te steken en dat heeft tot op heden mijn privébeleggingen qua rendement aldoor verslagen. Is natuurlijk niet de manier die banken en beleggingsadviseurs graag zien.
    Heeft na 15 jaar echter wel bewezen dat het echt de beste manier is om voor een pensioen te sparen.
  11. Da Freeze 21 april 2014 21:58
    quote:

    Ibor schreef op 21 april 2014 21:46:

    Ik weet al heel lang wat beleggen is, hoeft het FD mij niet uit te leggen. En ik doe het iedere dag. Je neemt een boterham, smeert er boter op en ...........kies maar: kaas, jam, worst.
    Een dagelijks terugkerende belegging die nooit op dit forum wordt besproken! Ben je dan een daytrader?
  12. Belegde boterham 21 april 2014 22:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 april 2014 07:32:

    [...]

    Waarom zou dat antwoord niet kloppen?? Immers deze hele website (IEX) en vooral alle fora hier zijn gebaseerd op dat principe.
    Het antwoord geldt ook voor het kapitaal van Warren Buffett.

    Als iemand een betere definitie heeft van beleggen, dan hoor ik dat graag.

    Tsja je haalt zelf het antwoord aan, de hr Buffet. Zijn grootste positie was en is volgens mij nog immer Coca Cola. Heb ik ook in mijn portefeuille. Dus je hoeft het Niet beter te weten.

    Ik neem Deel Aan (Aandeel) een bedrijf middels aandelen en krijg daar een vergoeding voor middels dividend (Mijn strategie al jaren)

    Enkele van mijn grootste posities zijn Realty Income en Shell. Paar jaar terug in de VS geweest en een pand bezocht dat in bezit is van Realty Income. Ik kom daar binnen en zeg tegen mezelf, ik heb hier toch enkele stenen in geïnvesteerd. Ook als ik een Shell tankstation binnenrijdt heb ik hetzelfde. Dat is voor mij beleggen.

    Speculeren heeft naar mijn idee niet zoveel met beleggen te maken...

    Daarnaast off topic - Deze website is gewoon prachtig, beschrijvend, analyserend, becommentariërend en chargerend (dit mag wel wat vaker)

    Ik kom nog uit de tijd dat je de koersen uit de krant moest halen - dus dit is echt een openbaring, wat een lezer er mee doet is zijn eigen pakkie an, maar met de informatie verschaffing heden ten dage zou menig investeerder 30 jaar geleden zijn vingers bij aflikken.

    Maar ja, je ziet hoe snel mensen verwend geraken ;) tis niet goed (genoeg)

20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links