Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,255 25 apr 2024 14:13
  • +0,240 (+0,71%) Dagrange 34,045 - 34,270
  • 1.685.516 Gem. (3M) 7,6M

Shell nieuwtjes.

5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 roloff 18 april 2014 19:52
    quote:

    voda schreef op 18 april 2014 14:37:

    Poetin steunt uitbreiding Shell in Rusland

    VRIJDAG 18 APRIL 2014, 13:53 uur | 127 keer gelezen

    MOSKOU (AFN/RTR) - President Vladimir Poetin staat achter uitbreidingsplannen van Shell in Rusland. Dat heeft hij vrijdag gezegd tijdens een ontmoeting met topman Ben van Beurden van de Nederlands-Britse oliegigant.

    Shell wil graag de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) in Rusland uitbreiden. Het bedrijf werkt daarbij samen met onder meer het staatsgasconcern Gazprom in het offshoreproject Sakhalin II. Van Beurden zei tijdens zijn gesprek met Poetin dat voor die uitbreidingsplannen de steun van het Kremlin onontbeerlijk is.
    Poetin / Van Beurden, zie bijgaand filmpje: nos.nl/artikel/637567-topman-shell-be...
  2. forum rang 10 voda 21 april 2014 19:52
    Schoonmakers staken bij Shell

    MAANDAG 21 APRIL 2014, 15:21 uur | 137 keer gelezen

    UTRECHT (AFN) - Ruim duizend schoonmakers leggen dinsdag het werk neer voor een protestactie voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Dat meldde vakbond FNV Schoonmaak maandag.

    Schoonmakers voeren al lange tijd landelijk actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Daarbij willen ze vooral de bedrijven en instellingen die schoonmakers inhuren onder druk zetten om hier meer geld voor uit te trekken.

    Afgelopen weken zette de vakbond al diverse stakingsacties op touw, onder meer bij ziekenhuizen, luchthaven Schiphol, de NS, het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB en bij overheidsgebouwen. Schoonmakers staakten telkens korte tijd en gingen dan weer even aan de slag, om vervolgens het werk weer neer te leggen. De vakbond wilde zo verhinderen dat er vervangende uitzendkrachten ingezet werden.

    De schoonmakers overwegen nu de staking voor langere tijd door te zetten. Daarover nemen ze dinsdag een besluit, liet FNV-bestuurder Ron Meyer weten.
  3. forum rang 10 voda 21 april 2014 20:47
    Shell stelt gasprojecten in Rusland veilig na gesprek Poetin

    MOSKOU (Dow Jones)--Royal Dutch Shell nv (RDSA) is na een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin in staat om zijn projecten in Rusland verder te ontwikkelen, zegt de persdienst van het Kremlin vrijdag.

    Het gaat in dit verband om de samenwerking van Shell met het door de Russische staat gecontroleerde gasbedrijf Gazprom (GAZP) in het Satsjalin II-project en met diens olietak Gazprom Neft (SIBN.MZ)

    Shell is de tweede energiereus die in Rusland zijn samenwerking kan bestendigen. BP plc (BP) ging Shell dinsdag al voor, ondanks het door internationale politieke spanningen omgeven land.

    BP houdt een belang van 19,75% in het door de Russische staat gecontroleerde Rosneft (RSN.MZ) en dat is de grootste oliemaatschappij van Rusland.

    Door Alexandr Kolyandr, alexandr.kolyandr@wsj.com; vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


  4. forum rang 10 voda 28 april 2014 16:14
    Nieuwe Shell CEO Van Beurden gaat in op turnaround strategie

    DEN HAAG (Dow Jones)--In Ben van Beurdens eerste vier maanden als bestuursvoorzitter van Royal Dutch Shell nv (RDSA) heeft het olieconcern zijn eerste winstwaarschuwing in meer dan een decennium afgegeven, projecten stilgelegd in Louisiana en Alaska en besloten de onrendabele Amerikaanse schaliegasbezittingen te verkopen.

    Shell komt woensdag met de resultaten naar buiten, en beleggers verwachten duidelijkheid over hoe de Shellveteraan van plan is de winst aan te wakkeren op een moment dat de kosten hoog zijn en olie en gas moeilijker te traceren zijn dan ooit tevoren. Ondanks de hoge olieprijzen die in de afgelopen jaren werden gezien, hebben de toenemende ontwikkelingskosten en verzwakte raffinagewinsten de aantrekkingskracht beperkt van de grote, geintegreerde olieconcerns, van wie de operaties uiteenlopen van exploratie tot aan marketing.

    Tot nu toe geven beleggers Van Beurden het voordeel van de twijfel.

    Sinds hij in januari van dit jaar uitsprak dat Shell 'betere operationele resultaten' na moet streven, zijn de aandelen van het concern met 5,8% geklommen en hebben ze afgelopen week het hoogste niveau in twee jaar tijd bereikt. Shells resultaten over 2013 daalden in vergelijking tot vorig jaar met 38% naar $16,8 miljard, terwijl zijn kapitaaluitgaven op $46 miljard 15% hoger waren dan de aanvankelijke projecties. De winst bij raffinaderijen was "simpelweg te laag" en de prestatie van het bedrijf in Noord-Amerika niet acceptabel, zei Van Beurden destijds.

    Beleggers hebben goed gereageerd op Van Beurdens botte beoordeling van Shells problemen, zegt Oppenheimer analist Fadel Gheit.

    Van Beurden is voornemens de strategieen die hij bij Shells chemicaliendivisie inzette opnieuw aan te spreken, om een bedrijf dat een groot deel van haar kapitaal besteedt aan de risicovolle, onvoorspelbare activiteiten van het vinden en boren naar olie en gas, nieuw leven in te blazen.

    Het ombuigen van de cultuur binnen het concern heeft de prioriteit, zei hij recent in een interview. Sinds een financieel schandaal tien jaar geleden, heeft het bedrijf zich eerder gericht op de algemene doelen van "professionele excellentie" dan op specifieke prestatiedoelstellingen voor managers binnen zijn bedrijven die olie- en gasexploratie, verwerking en verkoop omvatten, zei Van Beurden.

    "Het motto van uitstekend zijn is zeer noodzakelijk, maar het is niet goed genoeg", zegt Van Beurden. Daarvoor in de plaats heeft hij managers hun divisies laten bekijken als kleine eenheden en hen de vraag gesteld; welke kan een op zichzelf staand klein bedrijf zijn?" Degene die dat niet kunnen worden mogelijk verkocht of gesloten.

    "Ik heb de chemicaliendivisie in principe met deze gedachtegang omgebogen", zegt Van Beurden.

    Zijn grote uitdaging nu is om te achterhalen of de strategieen die hebben gewerkt voor de chemicalieneenheid zich laten vertalen naar Shells exploratie en productie activiteiten. Dat segment is verantwoordelijk voor meer dan 75% van Shells kapitaaluitgaven en wordt geconfronteerd met grote uitdagingen op plekken als Noord-Amerika, waar miljarden dollars vastzitten in onrenderend vastgoed.

    In het komende jaar zal Shell de kapitaaluitgaven terugdringen, zegt van Beurden. Het bedrijf is al begonnen met het afstoten van de onderpresterende exploratiebezittingen. Een aandachtspunt is het schaliegas in Noord-Amerika geweest, waar grote ondernemingen zoals Shell niet zo eenvoudig winst uit kunnen genereren als de kleinere ondernemingen die de pioneers zijn geweest in de winning van schaliegas. Van Beurden meldt dat het concern haar bezittingen zal verkopen in Texas' Eaglo Ford en bij zijn resterende bezittingen de aandacht zal leggen op kostenbeheersing, op de manier zoals kleine exploratie- en productie bedrijven zouden doen.

    "Ik heb geen reden om aan te nemen dat wij de E&P ondernemingen niet kunnen verslaan in hun eigen spel".

    Maar de dagen van het halen van grote winsten op olie uit goedkope projecten zijn over, zegt hij. Nu de industrie zich in een duur klimaat bevindt is de vraag; "hoe krijg ik de pijplijn gevuld met projecten die financieel aantrekkelijk zijn?"

    Door Justin Scheck. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 28 april 2014 16:37
    Shell sluit basisoliefabriek Pernis

    MAANDAG 28 APRIL 2014, 07:58 uur | 331 keer gelezen

    PERNIS (AFN) - Olieconcern Shell gaat in Pernis een basisoliefabriek sluiten, waar grondstoffen voor smeermiddelen gemaakt worden. Daardoor verdwijnen 70 arbeidsplaatsen.

    De medewerkers krijgen echter ander werk elders op het terrein. Dat heeft een woordvoerder van Shell maandag bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad. ,,De reden voor de sluiting is de lage vraag naar basisolie en de hoge kosten, waardoor we niet competitief meer zijn. Maar het betekent niet dat Shell met basisolie stopt, maar wel in Rotterdam´´, aldus de zegsman.

    Bij Shell in Pernis werken in totaal ongeveer 2000 mensen, verspreid over 40 fabrieken. Volgens de woordvoerder is de 60 jaar oude basisoliefabriek gedateerd en is het niet meer verantwoord om er nog in te investeren. In totaal zou er 100 miljoen dollar (circa 72 miljoen euro) in het complex gestoken moeten worden om het technisch weer op orde te krijgen. “Maar dan nog worden daar producten gemaakt, waar steeds minder vraag naar is”, vertelt de Shell-woordvoerder.

    Basisolie is de grondstof die gebruikt wordt voor het maken van smeermiddelen, zoals bijvoorbeeld motorolie. De vraag naar complexe basisoliën wordt volgens de zegsman steeds groter en die naar de “simpele” varianten - die in Pernis worden gemaakt - steeds kleiner.
  6. forum rang 10 voda 28 april 2014 16:38
    'Sanering bij raffinaderijen in Nederland'

    MAANDAG 28 APRIL 2014, 06:41 uur | 161 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Olieconcerns Shell en Kuwait Petroleum halen de bezem door hun Nederlandse raffinaderijen. Dit zal leiden tot banenverlies en lagere investeringen, zo blijkt maandag uit interne berichten die in bezit zijn van het Financieele Dagblad. De bedrijven hebben last van groeiende concurrentie van nieuwe raffinaderijen buiten Europa.

    In Pernis zal Shell een fabriek sluiten, waardoor volgend jaar een deel van de productie dichtgaat en later de hele productie verdwijnt. Daarmee zullen 70 arbeidsplaatsen verdwijnen. De medewerkers kunnen waarschijnlijk elders op het terrein ander werk vinden. In totaal worden circa 100 mensen geraakt, verwacht vakbond FNV.

    Ook Kuwait Petroleum Europoort moet 'per onmiddellijk' een 'agressieve kostenreductie' doorvoeren. De komende 2 maanden moet het aantal onderaannemers met 60 procent teruglopen. Vakbond FNV verwacht dat circa 100 mensen hun baan verliezen.

    Voor Nederland is dit extra pijnlijk, omdat juist in Nederland raffinaderijen belangrijke werkgevers zijn.
  7. forum rang 10 voda 30 april 2014 16:25
    Shell: voorzichtig met investeren in Rusland

    WOENSDAG 30 APRIL 2014, 14:42 uur | 181 keer gelezen

    DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell zal voorlopig terughoudend zijn met nieuwe investeringen in Rusland. De prioriteit ligt bij de geplande uitbreiding van de productiecapaciteit van het gasproject Sakhalin II, waarin het energieconcern samenwerkt met het Russische staatsbedrijf Gazprom. Dat heeft financieel topman Simon Henry woensdag gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.

    Shell werkt al 20 jaar samen met Gazprom aan Sakhalin II en verzekerde zich onlangs van de broodnodige steun van de Russische president Vladimir Poetin voor de gewenste uitbreiding van dat offshoreproject. Henry zei dat de zaken die de oliemaatschappij doet in Rusland tot dusver nog niet hebben geleden onder de spanningen rond Oekraïne.

    Volgens de financieel directeur zal Shell zich houden aan sancties die in verband met de Oekraïense kwestie tegen Rusland zijn of nog worden afgekondigd. Hij voegde daar aan toe dat het nog wat te vroeg is om in te schatten hoe de zaken zich verder zullen ontwikkelen.
  8. forum rang 10 voda 6 mei 2014 20:42
    Shell verrast positief

    06 mei | 11:00

    Shell (EUR 28,50 - Houden) heeft een solide eerste kwartaal achter de rug. Het bedrijf presenteerde resultaten die voor het eerst in een jaar tijd positief verrasten. Het aandeel steeg daarop 3 procent. Toch vinden we dat andere oliemaatschappijen een aantrekkelijkere waardering hebben en handhaven we het Houden-advies.

    Op geconsolideerd niveau is de kasstroom van USD 14 miljard robuust te noemen, hoewel lagere belastingen en de vermindering van het werkkapitaal hier wel van invloed zijn geweest. Het eerste kwartaal liet zien dat, hoewel Shell lang niet de beste oliemaatschappij is, het een kasstroom genererende machine is. Daarbij is een jaarlijkse operationele kasstroom van USD 45 miljard of meer voor de komende jaren realistisch (als de desinvesteringen die voor 2014 en 2015 gepland staan niet worden verminderd).

    Shell heeft ook bemoedigende resultaten in enkele probleemgebieden laten zien. De (aangepaste) winst voor de raffinage-activiteiten bedroeg USD 1,1 miljard, een flinke verbetering ten opzichte van de voorgaande kwartalen, helemaal omdat de raffinagemarges erg zwak waren. Ten tweede draaide het segment Upstream Americas een winst van USD 550 miljoen, na in vijf van de zes voorgaande kwartaal verlies te hebben geleden. De stijgende gasprijzen in Noord-Amerika zijn hierbij een aanjager. De koude winter aldaar leidde tot een realisatie van meer dan USD 1,10 per MMBtu hoger dan in elk kwartaal van vorig jaar. Daarnaast was dit de eerste periode waarin de baten van Repsol?s South American LNG zijn inbegrepen, die positief aan de winst hebben bijgedragen.

    We blijven voorzichtig op Shell in vergelijking met andere oliemaatschappijen, vooral op de huidige prijs van het aandeel. We vinden nog altijd dat vergelijkbare bedrijven, zoals BP en ExxonMobil, beleggers een betere risico-rendement verhouding bieden.

    Het problematische aan de situatie bij Shell is dat we het lastig vinden om te geloven dat het bedrijf met de bestaande portefeuille, binnen korte tijd, duidelijke winsten wat betreft kapitaalefficiëntie kan realiseren. Daarom hebben we, in vergelijking met branchegenoten van Shell, een negatieve kijk op de portefeuille.

    De USD 30 miljard die Shell de afgelopen tijd besteedde aan de koop van schaliegrond, heeft slechts twee plekken opgeleverd die van waarde zijn bij de huidige olie- en gasprijzen. Het is dus niet alleen mislukt om op korte termijn productiegroei te bereiken, ook op de lange termijn zorgt dit niet voor groeimogelijkheden.

    Shell zal meer de aandacht op andere onderdelen van het portfolio moeten richten voor groei op de korte termijn. Hoewel Shell zeker een paar interessante ontwikkelingsmogelijkheden heeft, is het onderontwikkelde grondstofbronnenpotentieel niet bepaald aantrekkelijk, vooral niet in vergelijking met concurrenten.

    Het management hoopt dat de herstructureringen het rendement kunnen verhogen naar 10 tot 12 procent. Dit is echter verre van zeker en wij verwachten dat de raffinage-activiteiten in de nabije toekomst een zware wissel zullen blijven trekken op de totale winst van het bedrijf.

    Etc.

    www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/beur...
  9. forum rang 10 voda 9 mei 2014 15:47
    Shell: Nederland heeft baat bij leveren eurocommissaris energiezaken - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederland heeft er baat bij als het de eurocommissaris voor energiezaken mag leveren in de nieuwe Europese Commissie, meldt Dick Benschop, president-directeur van de Nederlandse divisie van Royal Dutch Shell plc (RDSA), aan het Financieele Dagblad.

    "Het is een belangrijke portefeuille", meldt de bestuurder aan de krant, eraan toevoegend dat een Nederlandse commissaris op een belangrijk Europees onderwerp waarbij ook sprake is van Europese bevoegdheden heel interessant zou kunnen zijn.

    De bestuurder pleit ervoor dat Europa een voorbeeld neemt aan Nederland, waar bedrijven, politiek en maatschappelijke organisatie een energieakkoord hebben gesloten.

    De Europese Commissie zou zo'n consensus tussen bedrijfsleven en politiek moeten organiseren rondom een aangepast energie- en klimaatbeleid, schrijft de krant.

    "Het huidige beleid werkt niet", aldus Van Benschop, eraan toevoegend dat de doelstelling die Europa had geformuleerd voor minder uitstoot van het broeikasgas CO2 in 2020 en de ambitie voor meer duurzame energie zoals zon en wind elkaar bijten.

    Daarnaast ziet Van Benschop enkele portefeuilles in de economische hoek die belangrijk zijn voor Nederland, zoals Interne markt en Handel. "Die raken de kern van waar Europa mee bezig is", meldt hij aan de krant.

    Op 22 en 25 mei stemmen Europeanen voor een nieuw Europees Parlement.

    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com


  10. forum rang 10 voda 9 mei 2014 19:48
    Klanten tanken geen benzine maar diesel door fout Shell

    Door een fout van Shell, hebben 96 automobilisten afgelopen zaterdag bij het Shell-tankstation langs de A1 bij Hoogland (Amersfoort) diesel in plaats van benzine getankt. 13 Automobilisten hebben zich inmiddels bij de oliemaatschappij gemeld met een, afhankelijk van de hoeveelheid getankte diesel, haperende en plotseling stilvallende auto.
    De gedupeerden worden gecompenseerd voor de schade, verzekert Shell. Woordvoerder Wim van de Wiel: 'Wij treden heel coulant op.' Automobilisten die denken ook de dupe te zijn van de fout van Shell in Hoogland, kunnen zich nog melden bij de oliemaatschappij of het betreffende tankstation langs de A1.

    Haperen
    Harma Hovinga uit Kortenhoef tankte zaterdagochtend bij het bewuste tankstation 30 liter diesel in plaats van Euro95. 'Ik betaalde, er viel me niks op en reed weg.' Maar onderweg naar haar moeder in Vries (bij Assen), begon de auto plotseling te haperen. Bij Hoogeveen probeerde Hovinga een andere auto in te halen, maar dat lukte niet meer, vertelt ze. Dat leverde haar veel getoeter van andere weggebruikers op.

    Eenmaal aangekomen in Vries, kon ze nog wel de oprit van het huis van haar moeder oprijden. 'Maar ik was blij dat ik er was.' Toen ze weer naar huis wilde gaan en de oprit achteruit afreed, deed haar Opel Corsa helemaal niks meer.

    Zenuwachtig
    'Ik heb toen mijn garage in 's Graveland gebeld. Die was zo behulpzaam me op te halen. Ik heb hem gisteren daarvoor als dank een taart gebracht. Mijn garagehouder rook direct diesel. Hij vroeg 'heb je diesel getankt? Ik schrok en werd zenuwachtig. Ik dacht eerst dat ik zelf verkeerd had getankt.' Een belletje naar de pomphouder bracht verlossing. Daar kreeg ze te horen dat ze naar haar op zoek waren. Maandag belde Hovinga naar Shell.

    'Die bood haar excuses aan en zei dat ze de sleepkosten en de reparatiekosten zullen vergoeden.' Hoe hoog die laatste zullen uitvallen, is nog niet duidelijk, omdat de auto van Hovinga nog bij de garage is. 'Ze hebben de tank helemaal moeten leegpompen.'

    Menselijke fout
    Volgens Shell-woordvoerder Wim van de Wiel is een menselijke fout gemaakt. De tankauto die de pompen bevoorraadt, heeft in de tank voor benzine per ongeluk diesel gepompt. 'Dit komt zelden voor', erkent Van de Wiel. Volgens de ANWB een keer in de vijf of zes jaar. Veel vaker komt het voor dat de automobilisten zelf verkeerd tanken: 17.000 keer aldus de ANWB. Maar dit is ook verwaarloosbaar wanneer dit aantal afgezet wordt tegen het aantal keren (1,2 miljoen) dat de Wegenwacht jaarlijks moet uitrukken voor storingen: 1,2 miljoen maal.

    Woordvoerder Marcus van Tol: 'We zien een dalende trend. De fabrikanten geven duidelijk in het klepje van de tank aan welke brandstof getankt moet worden.'

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 144 145 146 147 148 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links