Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zorgverzekeringstelsel in Nederland: ontwikkelingen

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 11 februari 2014 12:12
    Consumenten die begin 2014 overstapten naar een andere zorgverzekeraar kunnen bij hun oude verzekeraar digitaal de zorgkosten van 2013 en daarvoor vaak niet meer inzien. Dit meldt de Consumentenbond naar aanleiding van klachten die zij hierover ontving. De belangenorganisatie noemt de sluiting van de persoonlijke klantenpagina's ‘voorbarig'.
    Bij de zorgverzekeringen van Achmea (zoals Zilveren Kruis, FBTO, Agis), Menzis en Zorg en Zekerheid zijn de persoonlijke pagina's direct op slot gegaan. ASR Zorgverzekeringen geeft volgens de Consumentenbond wel het goede voorbeeld. Daar kunnen verzekerden nog 5 jaar inloggen; bij VGZ en DSW 3 jaar. De zorgverzekeraars ONVZ, CZ en Eno laten consumenten nog 1 jaar in hun eigen declaraties terugkijken. Achmea geeft in een reactie bij de Consumentenbond aan te werken aan een langduriger inzicht. Menzis stelt dat ze de kwestie op de agenda van dit jaar heeft gezet. Bij Zorg en Zekerheid kunnen consumenten een overzicht op papier opvragen.
    Belastingaangifte
    "Consumenten moeten natuurlijk wel toegang tot hun declaraties houden", stelt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. "Verzekerden kunnen in de loop van dit jaar nog steeds rekeningen krijgen en die tot 3 jaar na een behandeling nog indienen. Ook is het goed om toegang te blijven geven zodat declaraties gecontroleerd kunnen worden. En dan is de overzichtspagina van de oude verzekering voor velen ook nog van belang bij het invullen van de belastingaangifte."
  2. forum rang 6 haas 11 februari 2014 12:13
    Wanneer kan ik 'n zorgverzekering sluiten met vaste premie voor bijv 3,5 of 10 jaren ?:)
    =======================================================================

    Zorgverzekeraar Achmea verliest 141.000 verzekerden en is daarmee de grootste verliezer van het overstapseizoen voor de zorgverzekeringen in 2013/2014. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. Alle andere verzekeraars zijn stabiel of groeien waarbij de marketingcampagnes wederom een belangrijke rol speelden.
    Achmea heeft nog geen verklaring voor het verlies, omdat het onderzoek naar de overstappers nog loopt. Volgens de zorgverzekeraar blijven ze met 5,3 miljoen zorgpolissen wel de grootste zorgverzekeraar in Nederland.

    Uit de inventarisatie blijkt ook dat VGZ 60.000 nieuwe zorgpolissen heeft afgesloten. Menzis verwelkomde 70.000 nieuwe zorgverzekerden en CZ heeft netto ruim 27.000 niet klanten geworven.


    Daling overstappers
    Het totaal aantal overstappers blijkt te zijn gedaald met 20%. Ongeveer 800.000 Nederlanders wisselden in december van verzekeraar
  3. forum rang 6 haas 11 februari 2014 12:45
    Het verlies door verzekeraars op hun WIA-WGA portefeuille is opgelopen tot meer dan € 1 mld. Dit concludeert toezichthouder De Nederlandsche Bank uit een onderzoek dat vorig jaar plaatsvond naar de winstgevendheid van dit collectieve arbeidsongeschiktheidsproduct. Maatregelen om het verlies te beperken, bieden vooralsnog weinig soelaas.
    "Het onderzoek laat zien dat de markt voor deze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen inzet op herstel. Het effect zal zich in de komende jaren nog moeten bewijzen", aldus Edward Samsom, projectleider van dit onderzoek. Samsom: "Bij de introductie van deze verzekering in 2006, hebben verzekeraars de risicoafweging en de beheersing van de interne processen in deze nieuwe markt onderschat. Dit heeft er onder andere toe geleid dat de premies die de verzekeraars in rekening hebben gebracht te laag zijn gebleken."

    Volgens Samsom zijn er het laatste jaar grote stappen in de goede richting gezet, bijvoorbeeld op het terrein van het verkrijgen van betrouwbare risicodata. Wel wil DNB dat de verzekeraars aanvullende maatregelen nemen om meer inzicht te krijgen in de toereikendheid van technische voorzieningen.
    Flexwerkers
    Vanaf 2016 wordt de WIA-verzekering ook opengesteld voor flexwerkers. Samsom stelt de nieuwe groep verzekeraars kansen biedt
  4. forum rang 6 haas 8 maart 2014 19:30
    quote:

    andre68 schreef op 3 februari 2014 08:55:

    [...]En dat is dan voor de GEWONE medewerkers.........de "onmisbare" schrapers aan de top zorgen nóg veel beter voor zichzelf....
    Bij het CVZ werken ongeveer 400 medewerkers, verdeeld over vijftien afdelingen.

    De aansturing van het CVZ ligt in handen van een Raad van Bestuur die sinds 2007 bestaat uit:
    drs. A.H.J. Moerkamp (voorzitter)
    dr. A. (Bert) Boer
    H.B.M. (Marian) Grobbink

    Tot 1 januari 2007 had het CVZ een college dat door de minister van VWS werd benoemd. Het laatste college bestond uit.
    drs. J.S.J. Hillen (voorzitter)
    P.M. Altenburg
    Y. Koster-Dreese
    R.H. Levi
    prof. dr. R.J. van der Veen
    mr. A.M. van Blerck-Woerdman
    J.F.M. Bergen
  5. forum rang 6 haas 8 maart 2014 20:39
    Ombudsman: Straf ziektekostenverzekeraars bij slechte uitvoer wanbetalersregeling
    =========================

    Boete
    Het komt regelmatig voor dat wanbetalers te lang of onterecht een hoge bestuurlijke boete moeten betalen. Brenninkmeijer zou een boete voor zorgverzekeraars die verantwoordelijk zijn voor deze fouten op zijn plaats vinden. "Dat zou ik best een mooi voorstel vinden. Dat moet dan wel in de orde van honderdduizend of vijfhonderdduizend euro zijn. Het moet wel afschrikwekkend zijn voor een zorgverzekeraar", aldus Brenninkmeijer.
    Fouten

    Er gaat meer mis.
    Marianne Feikens uit Delfzijl werd door verzekeraar Menzis aangemeld bij het CVZ.

    Wanneer Kassa zich vastbijt in deze zaak blijkt dat Menzis Marianne helemaal niet had mogen aanmelden bij het CVZ als wanbetaler.
    Ze had een betalingsregeling met Menzis en betaalde dus onterecht een boete. Ook lukt het haar niet om de ten onrechte geïnde boete terug te krijgen

    kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragme...
  6. forum rang 6 haas 18 april 2014 12:28
    een van de vele autoriteiten, DE ZORG autoriteit gaat door de bocht ?
    Het barts inmiddels van autoriteiten,trend ? of verschuiven van vernatwoordelijkheden van regering en/of Parlement ?
    ========================================================
    Tekorten ziekenhuizen verdoezeld

    De financiële situatie van de ziekenhuizen is veel slechter dan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) minister Schippers en de Tweede Kamer heeft verteld. In 2012 leden vier op de tien Nederlandse ziekenhuizen verlies. De raad van bestuur van de NZa heeft die belangrijke informatie verwijderd uit het jaarlijkse rapport over de staat van de ziekenhuizen.

    Dat blijkt uit stukken die in het dossier zitten dat klokkenluider Arthur Gotlieb samenstelde over de NZa. Dat dossier is in bezit van NRC Handelsblad en de NOS. Twee weken voor zijn zelfgekozen dood overhandigde Gotlieb het aan zijn hoogste baas, NZa-bestuursvoorzitter Theo Langejan.

    Verhuld
    In de conceptversies van het rapport over de ziekenhuizen, de Marktscan Medisch Specialistische Zorg, staat dat het financieel slecht gaat met 35 van de 90 Nederlandse ziekenhuizen. Dat wordt verhuld door een tijdelijke regeling waarmee een deel van de verliezen die de ziekenhuizen in 2012 en 2013 leden achteraf ver

    nos.nl/artikel/637044-tekorten-zieken...

    The untouchables:
    www.nza.nl/organisatie/Raadvanbestuur/
  7. forum rang 6 haas 18 april 2014 12:28
    Forse toename klachten over zorgverzekeringen
    0Nieuws, Sociale zekerheid, Zorgverzekering17 april 2014 1481 keer bekeken A+A-SHARE ON EMAILEMAILSHARE ON PRINTPRINT
    Forse toename klachten over zorgverzekeringen
    Het aantal klachten over de zorgverzekering is in 2013 met 19% toegenomen ten opzichte van 2012. Daarentegen daalde het aantal geschillen met 5% waarin de Geschillencommissie Zorgverzekeringen een bindend advies uitbracht. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).

    Directeur Kees van Kranenburg van SKGZ kan geen sluitende verklaring geven voor de toename van het aantal klachten waarin de Ombudsman Zorgverzekeringen heeft bemiddeld.
    De stichting ziet wel een stijging van het aantal binnengekomen klachten over het eigen risico, dat de laatste jaren is verhoogd van € 220 (2012) naar € 350 (2013).
  8. forum rang 6 haas 18 april 2014 12:42
    Ab Klink is per 1 april toegetreden tot het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De oud-politicus is de opvolger van Rob Hillebrand.

    Klink was per 1 januari 2014 toegetreden tot de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar VGZ, waar hij verantwoordelijk is voor de portefeuille Zorg. In die hoedanigheid is hij sinds dinsdag toegetreden tot het bestuur van ZN.

    Daar treft hij overigens voormalig collega-politicus André Rouvoet, die voorzitter is van de Raad van Bestuur. Klink en Rouvoet waren enkele jaren geleden nog beiden minister in het demissionaire kabinet-Balkenende IV. Klink was destijds minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Rouvoet van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
  9. pardon 18 april 2014 12:57
    quote:

    haas schreef op 1 februari 2014 21:06:

    Er zijn 120.000 mensen die al jaren niet of maar af en toe hun zorgpremie betalen. Inmiddels staat er al bijna een miljard euro open aan premieschuld. Dat bedrag groeit maandelijks met 20 miljoen euro, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

    Mensen die 6 maanden niet betalen, komen in de wanbetalersregeling. Vanaf dat moment betaalt het College voor Zorgverzekeringen (CVS) de premie aan de verzekeraar, en legt het de wanbetaler een premie plus 30 procent boete op.

    Voor nieuwe gevallen werkt dat redelijk, maar hardnekkige wanbetalers stromen nauwelijks uit, stelt RTL Nieuws. Tussen de 106 tot 128.000 wanbetalers hebben inmiddels een openstaande schuld van twee jaarpremies of meer.

    773 miljoen langlopende schulden
    Het programma vroeg cijfers op bij het CVZ en daaruit blijkt dat er nu voor 773 miljoen euro openstaat aan langlopende schulden. Daar komt 180 miljoen euro bij aan onbetaalde premies, inclusief de incassokosten en eigen risico.

    Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) stelt niet te accepteren dat mensen hun zorgpremie niet betalen. 'Dit ondermijnt de solidariteit van het systeem.'


    Gemeente Rotterdam betaald de achterstand in haar gemeente gewoon uit de gemeentekas,andere mensen betalen dus dubbel door de gemeentelijke belastingen.
    Aangezien Rotterdam voor de helft bestaat uit allochtonen weet je wel wie er betaald.
  10. forum rang 5 DurianCS 18 april 2014 13:25
    quote:

    pardon schreef op 18 april 2014 12:57:

    [...]

    Gemeente Rotterdam betaald de achterstand in haar gemeente gewoon uit de gemeentekas,andere mensen betalen dus dubbel door de gemeentelijke belastingen.
    Aangezien Rotterdam voor de helft bestaat uit allochtonen weet je wel wie er betaald.
    Nee, geen idee; leg gerust even uit.
  11. forum rang 6 haas 19 april 2014 08:59
    Deze week werd weer duidelijk hoe belangrijk het is dat werknemers en ambtenaren melding moeten kunnen maken van misstanden. Arthur Gotlieb bouwde een dossier op van misstanden binnen de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Zo bleek deze week uit zijn documentatie dat de toezichthouder sjoemelde met financiële cijfers van ziekenhuizen. De maatschappij is er bij gebaat. Met de klokkenluider zelf loopt het vaak niet goed af. Voor hen wacht vaak: ontslag, gedwongen verhuizingen, jarenlange rechtszaken en grote emotionele en financiele schade. Arthur Gotlieb pleegde zelfs zelfmoord. Het beschermen van klokkenluiders blijkt telkens weer moeilijk. We praten hierover met Gerrit de Wit, voorzitter van expertgroep klokkenluiders en zelf klokkenluider.
  12. forum rang 6 haas 30 april 2014 07:11
    Steeds meer artsen werkloos thuis

    UTRECHT - Steeds meer artsen zitten werkloos thuis. In maart van dit jaar waren er 327 ziekenhuisspecialisten, huisartsen en basisartsen met een WW-uitkering. Dat is 30 procent meer dan in maart 2013 en 80 procent meer dan in maart 2012. Dat meldt het vakblad Medisch Contact op basis van cijfers van het UWV.

    Het aantal ziekenhuisspecialisten met een uitkering (168) ligt 66 procent hoger dan 2 jaar geleden. De 5 specialismen met het hoogste aantal artsen in de WW zijn interne geneeskunde (25), chirurgie (19), orthopedische chirurgie (19), gynaecologie (15) en kno (10).

    Vacatures schaarser
    Vacatures voor artsen zijn tegelijkertijd schaarser geworden, zo blijkt uit de driemaandelijkse Arbeidsmarktmonitor. Er zijn in totaal 1150 vacatures, 14 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2013 en 36 procent minder dan het derde kwartaal van 2013.
  13. forum rang 9 josti5 30 april 2014 08:52
    En vaak nog een studieschuld óók, alweer zo om en nabij 30+ ...
    En dat zijn dan alleen nog maar de dokters...

    Tsja, ff googlen op 'aantal werkloze academici':

    10/02/95, 00:00
    'De komende tien, vijftien jaar zal het aantal werkloze academici alleen maar stijgen. Dat is door de grote aantallen studenten en het beperkte aantal vrijkomende banen nauwelijks te voorkomen', voorspelt prof....

    Mind you: negentienhonderdvijf-en-negentig...

  14. forum rang 6 haas 7 juni 2014 03:31
    Patiënt mag huisarts kiezen, niet specialist
    Nieuwe zorgpolis: zorgverzekeraar hoeft behandeling door specialist niet te vergoeden als daar geen contract mee is

    Patiënten mogen zelf hun huisarts, tandarts, fysiotherapeut, verloskundige of wijkverpleegkundige blijven kiezen. Maar vanaf 2016 mag de zorgverzekeraar bepalen naar welke medisch specialist, psycholoog of andere behandelaar in de geestelijke gezondheidszorg iemand wordt doorverwezen. Dat meldt RTL Nieuws.

    De oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP en de coalitiepartijen VVD en PvdA hebben donderdagavond een akkoord bereikt met minister Schippers van Volksgezondheid.

    Naast de bestaande naturapolis en restitutiepolis komt er een nieuw soort zorgpolis, meldt RTL Nieuws. In die nieuwe polis vergoedt de zorgverzekeraar alleen behandelingen van zorgverleners met wie hij een contract heeft.

    Nu moeten zorgverzekeraars nog zo'n 80 procent vergoeden van een behandeling door een zorgverlener met wie zij geen contract hebben.

    www.joop.nl/leven/detail/artikel/2724...
  15. [verwijderd] 7 juni 2014 04:47

    Haas wat is het alternatief?

    Die kosten voor gezondheidzorg lopen gierend uit de hand en dat kan niet langer, tenzij iedereen het halve salaris wil inleveren voor die zorg. Dat is dan mooi voor de bijstanders en buitenlandse familiegenoten van de allochtonen die hier even komen e.d., maar die hoeven dan ook niet te betalen.

    1. Alternatief is een overheidszorg bureaucratie. En dat is dan wachtlijsten en luie specialisten. Dat is dan meneer komt U met die rikketik bij het hart maat eens over 8 jaar terug. Eigenlijk tik het alleen maar een beetje en dat is teken van leven toch.

    Opgelucht gaat meneer heen en bij die overheidszorg denken dan die is mooi weg en tegen die tijd is hij wel dood en dan hebben we dat operatie gedoe niet en kunnen we om 16.30 wel naar huis.

    Sprookje? Welnee, mijn eigen broer werkte op maar contract als intensive care verpleger in de Antillen. Vanwege het zoveelste feestje waren de 5 collega's gaan dansen en zo maar weg.

    Stond hij we alleen voor met al die
    mensen in nood. Zal ik niet verder over uitweiden na een half jaar was hij vanwege de lamlendige mentaliteit daar weer weg. Kwam bij dat zijn vrouw gek werd van altijd voortdurend gefluit van mannetjes die hun eigen brood niet op een eerlijke manier konden verdienen.

    2. Privatisering. Is in theorie mooi en kan tot kostenbesparingen leiden met kwaliteitsbehoud. Edoch er zijn, maar een paar bureaucratische Molochs die nauwelijks echt concurreren.

    Die kosten van de zorg interesseert ze eigenlijk geen drol, want dat rekenen ze gewoon door aan de premie betaler. Immers D'66 senator en voorzitter Menzis wil wel graag die 4 ton per jaar. Meneer vind nu blijkbaar dat dat hij in het echte bedrijfsleven werkt.

    Kortom die zgn concurrentie werking werk geen malle moer en de zorgverzekeraars kijken ook meer naar hun resultatenrekening dan naar de patient.

    Overigens ben ik helemaal niet tegen verplichte winkelnering bij een paar uit geselecteerd specialistische behandelaar. Dat kan ook fors kosten besparen. Ook ben ik niet zo van ik wil een lieve specialist. Lief zijn is een bijkomstigheid en al is die top vakbekwame specialist een beest dan nog wil ik die topper.al is het in Oost Groningen.

    Tja wat lastig met familiebezoek, maar ik lig dan toch maar te liggen en van mij hoeven ze niet eens te komen. Ik lig daar dan niet voor familiebezoek, maar om beter te worden.

    Dat de zorgverzekeraars de kosten niets scheelt is overduidelijk. Alleen al Jonas en directe kennissen ondervonden dat. Vertelde er eentje. Ik had laatst die en die behandeling maar kon vanwege ziekte vrouw die escaleerde ineens niet dus gebeld.

    Nu vertelde ze me wij sturen u een rekening voor en dan alsof u wel bent geweest en uw verzekeraar zal dat betalen. De kennis was wat Rotterdams en ging zijn eigen weg en legde de ziektekosten verzekeraar de zaak voor. Gevolg? De specialist kreeg netjes betaald via de verzekeraar en hij kon fluiten naar zijn vergoeding en niemand doet aan zoiets ene malemoer!

    Kortom: Staatsgezondheidzorg is ellende en geprivatiseerde zorg beter, maar dat laatste werk voor geen meter. Bovendien zitten veel zorgkosten in die psychosector en is de halve bevolking door psycho-deskundigen al gek verklaard om voor hun toekomstige cash flow te zorgen.

    Op onze scholen ook. Van de 30 leerlingen zijn er minstens 8 wat ze dan ADHD noemen, 1 Autist is er ook wel bij volgens de psycho's en 2 dyslexiegevallen. Kom je op 3o% van onze jeugd.

    Toch vreemd dat ze in het buitenland heel wat minder gestoorde leerlingen hebben! Ergens klopt er ergens iets niet.

    Groet, Jonas


  16. forum rang 6 haas 7 juni 2014 08:08
    autoriteit ziektekosten is ook niet helemaal fit!
    Athur GotLieb heeft er over verteld:Dat dossier ligt op zaal Doofpot ?
    En er zijn enorm veel trANSACTIES in de gezondheidzorg
    1 heup operatie : 10 deelnotas etc......
    En de ombudsman zorgverzekeringen ?
    The untouchables:
    www.nza.nl/organisatie/Raadvanbestuur/
    Mevr Jansen uit de Bloemstraat legt dan meestal het loodje
    ======================================================
    PS:18-4-2014:
    0Nieuws, Sociale zekerheid, Zorgverzekering17 april 2014 1481 keer bekeken A+A-SHARE ON EMAILEMAILSHARE ON PRINTPRINT
    Forse toename klachten over zorgverzekeringen
    Het aantal klachten over de zorgverzekering is in 2013 met 19% toegenomen ten opzichte van 2012. Daarentegen daalde het aantal geschillen met 5% waarin de Geschillencommissie Zorgverzekeringen een bindend advies uitbracht. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).

    Directeur Kees van Kranenburg van SKGZ kan geen sluitende verklaring geven voor de toename van het aantal klachten waarin de Ombudsman Zorgverzekeringen heeft bemiddeld.
    De stichting ziet wel een stijging van het aantal binnengekomen klachten over het eigen risico, dat de laatste jaren is verhoogd van € 220 (2012) naar € 350 (2013).
  17. forum rang 6 haas 7 juni 2014 08:36
    Vandaag in Trosnieuwsshow radio program:
    volgesn Schippers program: "Zorg dichterbij"

    We geven zorgverzekeraars veel meer verantwoordelijkheid dan ze aankunnen. Dat is de conclusie van een special van weekblad De Groene Amsterdammer over de zorgsector.

    Het gevolg van acht jaar privatisering is volgens het blad :
    1.dat de verzekeraars in het geld zwemmen,
    2.de burger een derde duurder uit is
    3.en er te weinig investeringen in de kwaliteit van de zorg plaatsvinden.

    In de studio onderzoeksjournalisten Margreet Fogteloo en Marcel Metze van de Groene Amsterdammer.

    www.tros.nl/tros-radio-tips/nieuwssho...
  18. forum rang 9 josti5 7 juni 2014 09:41
    'Kortom: Staatsgezondheidzorg is ellende en geprivatiseerde zorg beter, maar dat laatste werk voor geen meter. Bovendien zitten veel zorgkosten in die psychosector en is de halve bevolking door psycho-deskundigen al gek verklaard om voor hun toekomstige cash flow te zorgen.

    Op onze scholen ook. Van de 30 leerlingen zijn er minstens 8 wat ze dan ADHD noemen, 1 Autist is er ook wel bij volgens de psycho's en 2 dyslexiegevallen. Kom je op 3o% van onze jeugd.

    Toch vreemd dat ze in het buitenland heel wat minder gestoorde leerlingen hebben! Ergens klopt er ergens iets niet.

    Groet, Jonas'

    Kortom: de hoogste tijd om zélf de handen uit de mouwen te steken, en zélf voor de eigen gezondheid te gaan zorgen, in plaats van die over te laten aan de medisch/farmaceutische/politieke industrie, die één verwevenheid, één pot nat is geworden, met feitelijk maar één belang: het eigen - de enkele idealisten die er nog over zijn, zéker op de 'lagere werkvloer', natuurlijk uitgezonderd.

    Gisteren, bij de officiële opening van 'de Groen(s)te Tuin' in Nieuw-Vennep, weer wat staaltjes gehoord...

    Met de komst van internet is aan het kennismonopolie van 'voedings'-, medische, farmaceutische en politieke industrie een einde gekomen.

    Natuurlijk schuilt er op internet veel kaf onder het koren, spreekt menigeen elkaar vierkant tegen, maar ieder die op onderzoek uitgaat, stap(je) voor stap(je) gaat uitproberen, komt een héél eind -:)

    Kwalen en ziektes heeft men voor 80% in eigen hand - de rest is genen, vervuiling, straling en pech.

    En wat al die psychische afwijkingen betreft: Dirk de Wachter geeft het antwoord -:)

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0708 +0,05%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.326,90 +0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links