Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1107 1108 1109 1110 1111 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. basberg 18 april 2014 11:31
    In maart vonden 157 executieveilingen plaats, dat is een daling van 10,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal executieveilingen daalt al geruime tijd. Dat hoeft niet te betekenen dat er minder woningen gedwongen verkocht worden. Tegenwoordig proberen banken op andere manieren de woning te verkopen.

    Dit soort nieuws vind ik ongeveer hetzelfde als zeggen : de werkeloosheid is eindelijk gezakt omdat zich heleboel mensen teruggetrokken hebben als werkzoekende

  2. forum rang 4 Willempie3 18 april 2014 12:22
    In Amerika en Engeland stijgen de huizenprijzen al weer jaren sinds het dieptepunt van de crisis. Ik dacht zelfs dat er in Engeland dit jaar al weer nieuwe records zijn neergezet voor de huizenprijs. Dat het zo gaat komt door de geldverruiming van de FED en BOE. En nu hoor je ook steeds vaker dat de ECB wil beginnen met QE als de dreiging van deflatie aanhoudt. De rente omlaag en nieuwe lucht in de bubbel blazen. Zo heeft men dat in Amerika en Engeland gedaan en zo gaat men dat hier ook doen.
    Jaren wachten op nog veel lagere prijzen is ook een gok, want je leven gaat wel voorbij. In Nederland kun je dan eigenlijk al wachten vanaf het jaar 2000, want ook toen waren de huizenprijzen hier al erg hoog.
    En als ze de rente verlagen tot Japanse nivo's kun je misschien wel eeuwig blijven wachten op die superlage woningprijzen.

    W3.
  3. ooievaar49 18 april 2014 12:45
    Vorige week in de stentor een artikel over de problematiek over het onder water staan van huizen met een hypotheek. In de grafiek o.a. dat in de leeftijdsklasse van 20 tot 30 jaar maar liefst 65% het huis onder water staat. Heb daar een raar gevoel over: er wordt over een leeftijd geschreven van 20 tot 30 jaar. Als de crisis vanaf 2008 heeft toegeslagen hoe oud waren dan die personen????14 tot 24????? Hoe dom ben je dan om op zo'n leeftijd een maximale hypotheek te nemen. Of zijn die grafieken niet te vertrouwen?
    En crisis????? Laten we eens ophouden om de auto-industrie te helpen om auto's te verkopen. Stop eens wat miljarden in de bouwwereld. Al die toeleveringsbedrijven zullen dan weer aan de bak kunnen en er zullen minder werklozen zijn. Volgens mij weten de politici en economen niet eens waar de basis ligt voor een herstel van de economie ondanks hun vele jaren van studie. Wel een dik salaris opstrijken maar oplossingen daarvoor leveren is er niet bij!
  4. forum rang 6 izdp 18 april 2014 13:41
    Ooievaar wie zou er dan moeten bouwen?
    De woco's komen al veel geld tekort voor hun eigen organisaties en voor het gewone onderhoud om over renovaties nog maar te zwijgen.
    Voornaamste reden is niet de verhuurdersheffing, maar het einde van hun lucratieve dealtjes met de bouw van koop, die hun bouw van huur fors subsidieerde.
    Bouwers gaan niet bouwen met verlies, dus weinig bouw vanuit die hoek.
    Particulier bouwt nu nog minder van wat al weinig was.
    Private investeerders wachten de definitieve plannen.
    Herindeling van panden doet het aardig en kan veel meer soelaas bieden als die achterlijke gemeenten hun heilige graal van gezinswoningdenken eens verlaten.
    Kortom de woningnood zal nog scherp toenemen buiten de krimpgebieden en aanstaande krimpgebieden.
  5. forum rang 6 NewKidInTown 18 april 2014 14:06
    quote:

    Swan82 schreef op 18 april 2014 12:50:

    www.telegraaf.nl/overgeld/huis-hypoth...

    Wederom meer verkopen,
    "In maart zijn 10.028 woningen verkocht, dat zijn twee huizen minder dan in februari."

    OMG, in maart 2014 MINDER huizen verkocht :-)

    Het blijft altijd selectief winkelen in het nieuws en in de statistieken, het is maar net wat je wilt melden. Je zoekt er gewoon een vergelijkingsperiode bij die in jouw straatje te pas komt.
  6. Brievenbus 18 april 2014 14:29
    quote:

    KidBackInTown schreef op 18 april 2014 14:06:

    [...]

    het is maar net wat je wilt melden.
    Precies!
    Zo ken ik zelfs gevallen van personen die op IEX de ene dag nog schrijven heel verstandig te huren, en de andere dag trots vertellen een luxe villa te bezitten!
    Het is maar net wat ze willen melden, heeft met waarheid allemaal niet zo veel te maken....
  7. forum rang 6 NewKidInTown 18 april 2014 14:38
    quote:

    Brievenbus schreef op 18 april 2014 14:29:

    [...]

    Precies!
    Zo ken ik zelfs gevallen van personen die op IEX de ene dag nog schrijven heel verstandig te huren, en de andere dag trots vertellen een luxe villa te bezitten!
    Het is maar net wat ze willen melden, heeft met waarheid allemaal niet zo veel te maken....
    Mooi BB, je maakt in ieder geval mij nieuwsgierig. Help mij (ons) uit de droom en wees eens concreet. Welke gevallen en personen, dat moeten er in ieder geval TWEE zijn.
    Doe even een QUOTE van minimaal TWEE, nou EEN dan.
    En kom niet aan met slap gelul van: dat zoek je zelf maar even na uit ruim 22.000 postings. Jij beweert het, dus JIJ hebt het voorrading.
    Wacht vol ongeduld op jouw antwoord en wil niet voor de zoooooveelste keer door jou teleurgesteld worden met beweringen die je niet kunt waarmaken.
  8. Brievenbus 18 april 2014 14:49
    Grapje, toch?
    Jij hebt hier in het verleden meermalen geschreven heel verstandig tijdelijk te huren op de Filipijnen, heb je zelfs een foto van gepost, als die echt was natuurlijk, vrij kort geleden heb je op IEX geschreven verhuisd te zijn naar een ander huurhuis, en deze week schreef je in de DD op een moment dat je jezelf niet helemaal meer in bedwang had dat je op de Filipijnen de trotse eigenaar ener luxe villa bent.
    En, nee, dat ga ik niet opzoeken of bewijzen, nergens voor nodig, ben beslist niet de enige die die, ahum, discrepantie opgevallen is! :-)
    Is ook helemaal niet erg, de ingewijden hier weten al langer dat je af en toe wat fantasie hebt, en, het is gewoon lollig om je daar zo af en toe mee te confronteren?
    Weet je nog die keer dat je wat verdiend had op de beurs en het op een zuipen gezet had en op IEX abonnementen op je beurswijsheid wilde verkopen?
    Ook zo'n leuke....:-)
  9. forum rang 6 NewKidInTown 18 april 2014 15:22
    quote:

    Brievenbus schreef op 18 april 2014 14:49:

    .....en deze week schreef je in de DD op een moment dat je jezelf niet helemaal meer in bedwang had dat je op de Filipijnen de trotse eigenaar ener luxe villa bent.
    En, nee, dat ga ik niet opzoeken of bewijzen
    Kom op man, wees een kerel, QUOTE het even, moet voor jou toch geen probleem zijn ?
  10. Brievenbus 18 april 2014 15:28
    quote:

    henk38 schreef op 18 april 2014 15:10:

    Maar brievenbus , ik geloof jou verhalen ook niet.

    Over je onroerend goed aankopen ;)

    waar je zogenaamd vette rendementen op pakt
    Mja, dat probleem heb je wel 's; is me een stevig aantal jaren geleden ook al 's overkomen hier.
    Ene Jan Wandelaar had ook toen al wat vraagtekens bij het rendement dat ik haal op m'n verhuur aan expats; op een gegeven moment kreeg ik zo genoeg van die opmerkingen dat ik 'm uitnodigde voor een luxe lunch hier in de buurt, uiteraard te betalen door degene die ongelijk zou blijken te hebben.
    Ik zou dan wat mappen met koopcontracten, huurcontracten en bankafschriften en zo meenemen.
    U begrijpt, eerst grote mond, "ja dat doen we", en toen uitstel, uitstel en uiteindelijk via de mail "laat maar, zo veel gedoe"......:-)
    Moet die heerlijke lunch dus nog krijgen....:-)

    Maar, Henk, wij doen nou eenmaal verschillende dingen met huizen, mijn expertise zit meer in goedkoop kopen, goedkoop renoveren en dan heel luxe ingericht / opgeleukt verhuren aan expats, is, ook tijdens de verhuur redelijk arbeidsintensief, lijkt soms zelfs op een vorm van begeleid wonen, maar, levert ook meer op.

    Wat ik nu aan het kopen ben ga ik, zoals ik eerder schreef, omdat ik even geen zin heb in een renovatieproject vermoelijk op jouw manier verhuren, als het lukt, en, dan haal ik 7% denk ik.
    Niet zo bijzonder toch met de "koopjes" die nu af en toe te halen zijn?

    We leven nou eenmaal in wat verschillende werelden; als ik jou praktijken soms lees denk ik ook wel 's "oh ja, kan dat"?
    Maar, dan ben ik nog wel zo verstandig om te beseffen dat als ik me ergens niet mee bezig hou een ander dat WEL succesvol kan doen....:-)
  11. forum rang 6 NewKidInTown 18 april 2014 16:03
    quote:

    KidBackInTown schreef op 18 april 2014 15:34:

    Still waiting ........
    Kom op jongen, het moet toch niet zo moeilijk zijn, dagdraadje van de laatste week. Of moeten we alle postings van jou niet meer serieus nemen tenzij je er gelijk een bron, link of quote bij vermeldt ?

    Leef je in je eigen wereld waarbij alle nieuws, postings een plaatsje krijgen in jouw verwrongen, bevoordeelde brein, alle welgevallige worden opgeslagen en alle overige worden verdrongen ?
  12. [verwijderd] 18 april 2014 17:40
    quote:

    Willempie3 schreef op 18 april 2014 12:22:

    In Amerika en Engeland stijgen de huizenprijzen al weer jaren sinds het dieptepunt van de crisis. Ik dacht zelfs dat er in Engeland dit jaar al weer nieuwe records zijn neergezet voor de huizenprijs. Dat het zo gaat komt door de geldverruiming van de FED en BOE. En nu hoor je ook steeds vaker dat de ECB wil beginnen met QE als de dreiging van deflatie aanhoudt. De rente omlaag en nieuwe lucht in de bubbel blazen. Zo heeft men dat in Amerika en Engeland gedaan en zo gaat men dat hier ook doen.
    Jaren wachten op nog veel lagere prijzen is ook een gok, want je leven gaat wel voorbij. In Nederland kun je dan eigenlijk al wachten vanaf het jaar 2000, want ook toen waren de huizenprijzen hier al erg hoog.
    En als ze de rente verlagen tot Japanse nivo's kun je misschien wel eeuwig blijven wachten op die superlage woningprijzen.

    W3.
    Ik snap niet zo goed waar dat verhaal vandaan komt. Dat de bouw de "aanjager" zou zijn van de Nederlandse economie.

    Als we huisjes in Duitsland zouden bouwen en geld binnen halen, dan verdient Nederland daar geld mee. Jij verdient toch ook geen geld als je een tuinhuis achterin je tuin neer zet? Sterker nog, het KOST zelfs geld.

    Als we producten in de Rotterdamse uit Chinese schepen halen en doorverkopen voor meer geld in de rest van Europa, dan verdienen we geld. Het gaat om toegevoegde waarde.

    De bouw is echter wel nodig. We kunnen niet lang op dit niveau blijven zonder dat schaarste een probleem wordt. Maar dit komt op een gegeven moment, als de markt er rijp voor is, vanzelf weer op gang. Mensen moeten nou eenmaal wonen.

    Zo is men op dezelfde manier altijd benauwd voor consumentenbesteding. Dat zou ook zo'n "aanjager" van de economie zijn. Echter al dat geld dat rond gepompt wordt voegt niet echt iets toe. Vooral niet als al die producten uit China komen. Dan verliezen we er netto op.

    Zie de Nederlandse economie als je eigen huishouden. Ga je boodschappen doen, kost het geld. Ga je werken en hengel je geld binnen, dan levert dat iets op. Bezigheidstherapie is goed om niet stil te hoeven zitten, maar levert niks op.

    Nog 1 voorbeeldje m.b.t. de bouw, verbeteringen aan infrastructuur zou dan wel weer goed zijn. Nederland verbetert zijn concurrentie positie door snelwegen aan te leggen, waardoor vervoer door Nederland efficiënter wordt.
  13. [verwijderd] 18 april 2014 17:48
    quote:

    ooievaar49 schreef op 18 april 2014 12:45:

    Vorige week in de stentor een artikel over de problematiek over het onder water staan van huizen met een hypotheek. In de grafiek o.a. dat in de leeftijdsklasse van 20 tot 30 jaar maar liefst 65% het huis onder water staat. Heb daar een raar gevoel over: er wordt over een leeftijd geschreven van 20 tot 30 jaar. Als de crisis vanaf 2008 heeft toegeslagen hoe oud waren dan die personen????14 tot 24????? Hoe dom ben je dan om op zo'n leeftijd een maximale hypotheek te nemen. Of zijn die grafieken niet te vertrouwen?
    En crisis????? Laten we eens ophouden om de auto-industrie te helpen om auto's te verkopen. Stop eens wat miljarden in de bouwwereld. Al die toeleveringsbedrijven zullen dan weer aan de bak kunnen en er zullen minder werklozen zijn. Volgens mij weten de politici en economen niet eens waar de basis ligt voor een herstel van de economie ondanks hun vele jaren van studie. Wel een dik salaris opstrijken maar oplossingen daarvoor leveren is er niet bij!
    Iedereen die een hypotheek neemt zonder eigen geld zit onder water. Daarvoor hoeft de woning niet eerst in waarde te dalen. Dus dat de groep tussen 20 en 30 jaar onder water staat is met de huidige regels eigenlijk vrij logisch.

    Zolang sparen belast wordt en een hypotheek nemen gestimuleerd wordt blijven we dit houden.
  14. [verwijderd] 18 april 2014 17:55
    Het hele economisch systeem is gericht op het uitgeven van geld.
    Als iedereen gaat sparen loopt het systeem vast.
    Daarbij moet er altijd een groep gevonden worden die men kan opzadelen met meer schulden. Want zonder schulden is er geen geld.

    Duidelijke uitleg over hoe het systeem werkt.
    www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0
  15. @iPlof 18 april 2014 18:03
    quote:

    ooievaar49 schreef op 18 april 2014 12:45:

    Laten we eens ophouden om de auto-industrie te helpen om auto's te verkopen. Stop eens wat miljarden in de bouwwereld. Al die toeleveringsbedrijven zullen dan weer aan de bak kunnen en er zullen minder werklozen zijn.
    Nou auto industrie levert tenminste gewoon op eigen kracht waar de mensen behoefte aan hebben.

    De bouw is in NL is doodgeknuffeld met o.a. subsidie voor corporaties, laag btw voor bouwers en opdrachten voor megalomane prestige projecten.

    Het resultaat: Veel eenheidsworst in vinx wijken waar men nog niet dood gevonden wil worden, een corporatiesector die een draak is, torenhoge leegstand in overal neergeplempte kantoortuinen. De bouw is zo gestimuleerd de afgelopen 30 jaar dat het nog eens 30 jaar gaat duren om het eerdere vooruit lopen op de muziek weer wat te compenseren.

    Dat ga je niet even oplossen met nog meer belastinggeld van u en mij te verspillen aan deze veelal verrotte en corrupte sector.

    Tip aan werkeloze bouwvakkers moet zijn: School je om en ga iets anders doen.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1107 1108 1109 1110 1111 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links