Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,964 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 9,850 - 10,110
  • 1.139.888 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.560 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 april 2014 16:06
    Air France-KLM breidt vrachtvluchten India-Amsterdam uit

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) breidt zijn aantal vrachtvluchten van Mumbai en Chennai naar Amsterdam uit, melden lokale media in India, terwijl de Frans-Nederlandse luchtvaarder een studie uitvoert naar de toekomst van de verliesgevende cargo activiteiten.

    Vice-president van de Azie en Midden-Oosten regio, Christophe Albert Boucher, meldt deze week aan The Hindu Business Line dat er een extra vlucht zal worden toegevoegd aan de vrachtvluchten van Chennai naar Amsterdam, waarmee het wekelijkse aantal op vier uitkomt, en er twee extra vrachtvluchten bijkomen in de route Mumbai-Amsterdam tot een wekelijks aantal van vier.

    Air France-KLM was niet direct beschikbaar voor commentaar.

    Over het volledige jaar 2013 heeft de luchtvaarder een operationeel verlies van EUR68 miljoen geboekt met de cargo activiteiten.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 16 april 2014 17:46
    Air France-KLM breidt vrachtvluchten India-Amsterdam uit - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Air France-KLM breidt vrachtvluchten India-Amsterdam uit' om commentaar Air France-KLM-woordvoerder toe te voegen.)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM gaat het aantal vrachtvluchten van Mumbai en Chennai naar Amsterdam uitbreiden, terwijl het luchtvaartconcern een studie uitvoert naar de toekomst van de verliesgevende cargo-activiteiten, bevestigt het Frans-Nederlandse bedrijf donderdag.

    De vice-president van de regio Azie en Midden-Oosten, Christophe Albert Boucher, zei eerder deze week tegen The Hindu Business Line dat er een extra vlucht zal worden toegevoegd aan de vrachtvluchten van Chennai naar Amsterdam. Dat brengt het wekelijkse aantal vluchten op vier. Op de route Mumbai-Amsterdam wordt het aantal vrachtvluchten uitgebreid van twee per week naar vier.

    Air France-KLM woordvoerder Joost Ruempol bevestigt tegen Dow Jones de uitbreiding van het aantal vrachtvluchten op deze routes. Over het onderzoek naar de wereldwijde cargo-activiteiten zegt hij 'dat alle opties nog op tafel liggen'. Vorig jaar boekte de luchtvaarder met de vrachtactiviteiten een operationeel verlies van EUR68 miljoen.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 22 april 2014 16:20
    KLM-aandeelhouders krijgen wel dividend over 2013 - Update
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'KLM-aandeelhouders krijgen wel dividend over 2013', om informatie toe te voegen)

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Waar de aandeelhouders van Air France-KLM (AF.FR) over 2013 vanwege het nettoverlies van EUR1,83 miljard van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep een dividendbetaling is onthouden, krijgt de kleine groep aandeelhouders van het operationeel winstgevende KLM wel een dividend over het afgelopen jaar uitgekeerd, blijkt uit de agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van de KLM, die woensdag op Schiphol-Oost wordt gehouden.

    Het voorstel is om voor de groep KLM-aandeelhouders, die nog steeds circa 1% van de KLM-aandelen bezit, een dividend van EUR0,15 per gewoon aandeel uit te keren.

    KLM realiseerde in 2013 een positief bedrijfsresultaat van EUR133 miljoen, waar dat een jaar eerder nog EUR98 miljoen negatief was en dat brengt de winst per gewoon aandeel op EUR2,82, tegen een verlies van EUR2,14.

    De omzet van het Nederlandse smaldeel van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep steeg vorig jaar met 2,3% naar EUR9,688 miljard van EUR9,473 miljard in 2012.

    De dividendbetaling is opvallend, omdat de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam in januari een onderzoek is gestart naar het dividendbeleid van KLM in de periode 2004-2008 en over het boekjaar 2010/11.

    De Ondernemingskamer twijfelt aan de zorgvuldigheid van grootaandeelhouder Air France-KLM naar de aandeelhouders van KLM. Air France-KLM bepaalt als grootaandeelhouder feitelijk het dividendbeleid van KLM. De Ondernemingskamer vermoedt dat Air France-KLM het KLM-dividend direct heeft gekoppeld aan het dividend van Air France-KLM, zonder daarvoor voldoende onderbouwing te hebben gegeven. Ook vermoedt de Ondernemingskamer dat de vereiste zorgvuldige overlegprocedures tussen Air France-KLM en KLM en goede toelichting van het KLM-bestuur aan zijn aandeelhouders hebben ontbroken.

    De KLM-aandeelhouders hebben herhaaldelijk aangevoerd dat het KLM-dividend hoger dient te zijn dan het dividend van Air France-KLM, omdat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij financieel beter presteert dan Air France en dan de Air France-KLM groep als geheel.

    De kleine groep aandeelhouders van KLM kon in 2003/04 bij de fusie van Air France-KLM, waarbij Air France feitelijk de KLM-aandelen overnam, niet volgens een reguliere uitrookprocedure worden uitgekocht. Om zijn internationale landingsrechten te behouden, moest KLM voor meer dan de helft in Nederlandse handen blijven. Daarvoor zijn toen twee stichtingen opgericht, die samen met de Nederlandse staat via preferente aandelen een meerderheid van het stemrecht in handen hebben, voor behoud van de Nederlandse landings- en overvliegrechten. Air France-KLM heeft daardoor niet de 95% gekregen die vereist is om een uitrookprocedure te beginnen.

    Ander agendapunt op de KLM AVA is de voorgestelde benoeming van CFO Erik Swelheim tot vierde statutair directeur van KLM, naast president-directeur Camiel Eurlings en de directeuren Pieter Elbers, verantwoordelijk voor onder meer netwerk en operatie, en Erik Varwijk, eindverantwoordelijke voor Air France-KLM Cargo.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  4. forum rang 10 voda 29 april 2014 18:18
    Air France dreigt in mei veel vluchten te moeten annuleren

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) dreigt in nagenoeg de hele maand mei dagelijks tot dertig vluchten te moeten annuleren, vanwege werkonderbrekingen die de Franse pilotenvakbond SNPL heeft aangekondigd.

    De vakbond roept vanwege een arbeidsconflict zijn leden op, om tussen 3 en 30 mei dagelijks twee keer het werk voor enkele uren neer te leggen. Als de acties doorgaan, betekent dit dat Air France iedere dag in de vroege ochtend en in de middag 30 van de 70 lange-afstandsvluchten zal moeten annuleren.

    Chief executive Frederic Gagey van Air France roept de vakbond in een open brief op af te zien van de stakingen, nu het moment daar is dat de Franse dochter van de Nederlandse-Franse luchtvaartgroep na zes jaar eindelijk weer een positief resultaat kan bereiken, zoals KLM al geruime tijd doet. De CEO spreekt in de brief van een actie "die een reele bedreiging vormt voor al het Air France-personeel".

    Concurrent Deutsche Lufthansa AG (LHA.XE) werd eerder deze maand geconfronteerd met een driedaagse staking van piloten, die de Duitse luchtvaartmaatschappij een schadepost van zo'n EUR75 miljoen opleverde.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 30 april 2014 16:44
    Air France-KLM krijgt onderhoudscontract van JV-partner Air China

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft van joint venture partner Air China (601111.SH) een contract gekregen voor het onderhoud van de General Electric-motoren van de Boeing 777-vloot van de Chinese maatschappij, meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag.

    Air France-KLM meldt dat het contract voor het onderhoud van de motoren van de 28 777-vliegtuigen van Air China een looptijd heeft van 15 jaar en tot nu toe het belangrijkste contract is voor de Engineering & Maintenance divisie van de luchtvaartgroep, maar maakt verder geen financiele details bekend.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 1 mei 2014 16:48
    Air France rondt verkoop CityJet af

    DONDERDAG 1 MEI 2014, 10:09 uur | 178 keer gelezen

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft de verkoop van dochterbedrijf CityJet aan het Duitse Intro Aviation afgerond. Er zijn geen financiële details over de transactie bekendgemaakt, zo bleek donderdag.

    De verkoop werd al in december aangekondigd en omvat ook de Vlaamse CityJet-dochter VLM. Bij CityJet werken circa 1800 mensen. De Ierse luchtvaartmaatschappij bezit ruim 30 vliegtuigen, vliegt op 27 routes en vervoert jaarlijks 2 miljoen passagiers.

    CityJet stond sinds september vorig jaar in de etalage. Air France-KLM en CityJet zullen blijven samenwerken, onder meer bij vluchten van London City Airport naar Europese bestemmingen.
  7. forum rang 10 voda 2 mei 2014 15:49
    Franse piloten Air France-KLM blazen werkonderbrekingen af
    door Ellen Proper

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De koers van Air France-KLM (AF.FR) stijgt vrijdag 3,7%, na het afblazen van door de nationale vliegersvakbond SNPL aangekondigde werkonderbrekingen, doordat er geen draagkracht onder Air France piloten voor de acties bleek te zijn.

    Met meer dan 95% stemden Air France piloten tegen het SNPL-voorstel voor werkonderbrekingen in de periode 3-30 mei

    De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij verwelkomt het besluit van de piloten en bevestigt de terugkeer naar de normale operaties.

    "Dit is uitstekend nieuws voor zowel de klanten als het personeel van Air France. Air France kan nu al haar energie besteden aan zijn verdere herstelprogramma", zegt bestuursvoorzitter en CEO Frederic Gagey van Air France in een schriftelijke verklaring.

    Woensdag daalde het aandeel Air France-KLM nog met 7% tot EUR10,36, nadat dinsdag nabeurs bekendmakingen over mogelijke acties onder Air France piloten naar buiten kwamen.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 2 mei 2014 15:50
    Air France-KLM rondt verkoop CityJet af

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft de verkoop van de verlieslatende Ierse regionale maatschappij CityJet aan de Duitse luchtvaartinvesteringsgroep Intro Aviation donderdag afgerond.

    Financiele details zijn niet bekendgemaakt, maar Intro Aviation heeft de maatschappij uit Dublin schuldenvrij kunnen overnemen, zegt oprichter en bestuursvoorzitter Hans Rudolf Whörl van de investeringsmaatschappij.

    CityJet blijft voor Air France-KLM codeshare-vluchten uitvoeren naar regionale bestemmingen vanaf Parijs Charles de Gaulle en London City Airport.

    Intussen is Intro Aviation bezig met een business plan om CityJet vanaf 2015 weer winstgevend te maken. Daarvoor wil Whorl onder meer een deel van de bestaande vloot met 38 BAe 146 en Fokker 50 vliegtuigen vervangen door efficientere toestellen.

    Air France-KLM had CityJet sinds september 2012 in de verkoop staan, als onderdeel van de herstructureringsplannen om de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep zelf weer winstgevend te maken.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 2 mei 2014 20:50
    Publiek stemt Air France-KLM in de Kopen of Verkopen-portefeuille

    VRIJDAG 2 MEI 2014, 12:57 uur | 805 keer gelezen

    Iedere eerste vrijdag van de maand is het publiek aan zet in Kopen of Verkopen. Deze week heeft u dus als bezoeker mogen bepalen wat er in de portefeuille komt en welke positie verkocht wordt. Air France-KLM was veruit het meest populaire aandeel om aan de portefeuille toe te voegen.

    Deze week staat de portefeuille op een bescheiden plus van ruim 1 procent. Daarmee doen we het iets beter dan de AEX, die rond het nulpunt schommelt. In de portefeuille zien we dat ASML en Philips momenteel niet zo goed presteren, met minnen van respectievelijk 11 en 10 procent. DSM laat een mooie winst zien van rond de 9 procent. Voor een overzicht van de portefeuille klikt u op de afbeelding links.

    Air France-KLM

    Het publiek heeft mogen stemmen welke positie aan de portefeuille wordt toegevoegd. U heeft gekozen voor Air France-KLM, een aandeel dat dit jaar verhuisd is van de AEX naar de Midkap index. Bent u benieuwd welke positie plaats heeft moeten maken voor Air France-KLM? Bekijk dan hieronder de nieuwste video van Kopen of Verkopen.

    Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen rond de Kopen of Verkopen-portefeuille? Meld u aan voor de video alert en ontvang een melding wanneer een nieuwe aflevering online staat.

    Kijk ook eens op onze themapagina van Kopen of Verkopen.

    Met een video van de leuke beursbabe Lucia Rodenburg! :-)

    www.belegger.nl/kopen-of-verkopen/265...

  10. [verwijderd] 4 mei 2014 01:14
    RIYAD (ANP) - Het dodental als gevolg van het MERS-virus is zaterdag opgelopen tot 109. In Saoedi-Arabië zijn opnieuw 25 besmettingen met het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) geconstateerd en dit aantal neemt toe, meldt het Ministerie van Gezondheid van Saoedi-Arabië.

    Het gaat om negen besmettingen in de hoofdstad Riyad, tien in Jeddah, vier in Mekka en twee gevallen in Medina. In totaal zijn 396 mensen met MERS gediagnosticeerd met de ziekte, een variant van de dodelijke longaandoening SARS.

    Onderzoek wees uit dat dromedarissen de bron van het virus zijn. Onbekend is hoe het virus van dier naar mens kan worden overgedragen. Ook de besmetting van mens naar mens is nog onduidelijk.

    www.metronieuws.nl/plus/dodental-mers...

    Heeft Air France-KLM een vluchtlijn richting die kant?
  11. forum rang 10 voda 12 mei 2014 16:31
    Air France-KLM vervoert meer passagiers dankzij Pasen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft vorige maand meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, met name doordat Pasen dit jaar in april viel. Het vrachtvervoer nam vorige maand licht af.

    Dit blijkt maandag uit de vervoercijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

    Het passagiersvervoer steeg met 3,0% terwijl de capaciteit toenam met 0,7%. De beladingsgraad steeg met 1,9 procentpunt tot 84,7%. In totaal werden in april 6,7 miljoen passagiers vervoerd, 1,8% meer dan in dezelfde maand in 2013.

    Het vrachtvervoer daalde vorige maand met 0,6% ten opzichte van april 2013, bij een daling van de capaciteit met 1,3%. De beladingsgraad steeg vorige maand wel: met 0,5 procentpunt tot 64,8%.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  12. forum rang 10 voda 14 mei 2014 16:36
    Air France hekelt nieuw rapport over crash

    WOENSDAG 14 MEI 2014, 16:31 uur | 1 keer gelezen
    PARIJS (AFN) - Air France neemt afstand van een nieuw onderzoeksrapport over de crash van een van zijn toestellen tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs, 5 jaar geleden, waarbij alle 228 inzittenden omkwamen. De luchtvaartmaatschappij gaat de rechter vragen het rapport ongeldig te verklaren, zo liet zij woensdag weten.
    Het nieuwe verslag, aangevraagd door vliegtuigfabrikant Airbus, legt de schuld veel nadrukkelijker bij de piloten dan het definitieve rapport dat de Franse luchtvaartdienst BEA in 2012 presenteerde. Het gaat volgens Air France volledig voorbij aan technische mankementen die tijdens dat eerdere onderzoek aan het licht zijn gekomen. Het Franse zusterbedrijf van KLM spreekt van een onvolledig en eenzijdig rapport, dat zonder enige wederhoor tot stand is gekomen.

    Vlucht 447 stortte op 1 juni 2009 neer in de Atlantische Oceaan. Tot dusver werd het ongeluk toegeschreven aan een combinatie van technisch en menselijk falen. De snelheidsmeters van de Airbus A330 werkten niet goed, en de piloten reageerden niet doortastend genoeg op dat mankement.

  13. forum rang 10 voda 19 mei 2014 16:38
    ‘Concurrentiekracht moet hoger op agenda EU’

    MAANDAG 19 MEI 2014, 14:43 uur | 78 keer gelezen

    KRALENDIJK (AFN) - De Europese Unie moet na de verkiezingen van deze week de eigen concurrentiekracht veel hoger op de agenda zetten. De grenzen staan nu wagenwijd open voor vaak oneerlijke concurrentie en daar lijdt zeker ook de luchtvaartsector onder, aldus KLM-topman Camiel Eurlings in een gesprek met AFN.

    ,,Europa is tot nu toe te weinig een deel van de oplossing geweest en vaak zelfs te veel een onderdeel van het probleem’’, zei de oud-europarlementariër. ,,Wij gaan er de komende maanden vol in om competitiviteit bovenaan de agenda te krijgen van de nieuwe Europese Commissie. Het moet een topprioriteit worden.’’

    Eurlings wees op de groeiplannen van bijvoorbeeld de Noorse concurrent Norwegian, die goedkope vliegreizen van Europa naar de Verenigde Staten wil gaan aanbieden. Daarbij wil het Thais personeel inzetten dat werkt tegen Thaise arbeidsvoorwaarden. Ook prijsvechters als Ryanair liggen onder vuur om de manier waarop het personeel wordt behandeld.

    Tegendruk

    ,,Deze sociale race naar de bodem verstoort de concurrentiepositie op een dramatische manier’’, zei Eurlings. ,,Europa is nodig om tegendruk te geven en te zeggen: dit kan niet, wij willen dat het gelijk oversteken is.’’ Maar in plaats daarvan sluit Brussel volgens de KLM-topman de ogen.

    Eurlings wil ook dat Europa meer doet om de luchtvaart duurzamer te maken. Zo is volgens hem ,,nul voortgang’’ geboekt richting een zogeheten Single European Sky (SES) , waarbij vliegroutes beter op elkaar worden afgestemd. ,,Ze laten ons nog steeds 12 procent te ver vliegen’’, aldus de topman. En het is ,,eerder ondanks Europa’’ dat er schot zit in de discussies over emissierechten voor CO2.

    Biobrandstof

    Op het gebied van biobrandstof doet de EU wel ,,goede dingen’’, benadrukte Eurlings. Zo werkt Europa mee aan een reeks testvluchten naar Aruba en Bonaire waarbij één van de twee motoren van de gebruikte Airbus A330 deels op biobrandstof draait. De eerste vluchten waren afgelopen weekeinde.

    ,,Maar de EU mag de lat nog best wat hoger leggen’’, meent Eurlings. ,,Er zijn heel veel subsidies voor duurzame mobiliteit, maar daarvan gaat maar een heel klein deel naar de luchtvaart. De focus ligt erg op autobrandstoffen.’’
  14. forum rang 10 voda 21 mei 2014 16:20
    Air France-KLM aandeelhouders keuren alle agendapunten goed

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van Air France-KLM (AF.FR) zijn dinsdag alle agendapunten goedgekeurd, waaronder de (her)benoeming van drie leden van de raad van bestuur van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    Tijdens de vergadering kondigde bestuursvoorzitter en CEO Alexandre de Juniac aan dat Air France-KLM in de komende zomer een nieuw strategisch plan voor de komende jaren zal presenteren, dat voortborduurt op het eind dit jaar aflopende herstructurerings- en bezuinigingsplan Transform 2015.

    Daarbij zal de focus liggen op verdere verhoging van productiviteit, verlaging van kosten en introductie van nieuwe producten en diensten om de concurrentie van onder meer Lufthansa en British Airways, Europese lagekosten-maatschappijen, en snel groeiende maatschappijen uit het Midden-Oosten het hoofd te bieden, aldus De Juniac.

    De CEO zie verder dat Air France-KLM nog in afwachting is van de invulling van een voorgenomen investering van Etihad Airways uit Abu Dhabi in partnermaatschappij Alitalia, en de consequenties daarvan voor het minderheidsbelang van Air France-KLM in Alitalia, en de samenwerking met de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij en met Etihad.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  15. forum rang 10 voda 23 mei 2014 23:04
    KLM-vlucht keert terug om chemische lucht

    Een toestel van de KLM dat op weg was naar Venetië, is vanavond uit voorzorg naar Schiphol teruggekeerd omdat in de cockpit een chemische lucht hing.
    Het vliegtuig landde veilig op de luchthaven en de passagiers zijn rustig uitgestapt, aldus een woordvoerster van de KLM. De passagiers reizen met een andere vlucht naar de Italiaanse stad. De oorzaak van het vrijkomen van de chemische lucht wordt onderzocht.

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  16. forum rang 10 voda 5 juni 2014 16:49
    Air France-KLM plaatst obligatie-uitgifte van EUR600 mln

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft met succes een zevenjarige obligatie ter waarde van EUR600 miljoen geplaatst, meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag.

    De obligaties hebben een nominale waarde van EUR100.000 en een jaarlijkse couponuitkering van 3,875%. De uitgifteprijs is vastgesteld op 99,25% van de nominale waarde. De looptijd is tot juni 2021.

    Met de transactie kan Air France-KLM de looptijd van schulden verlengen.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  17. forum rang 10 voda 9 juni 2014 16:32
    4% rendement op nieuwe obligatie Air France-KLM

    MAANDAG 9 JUNI 2014, 15:52 uur | 89 keer gelezen

    Air France-KLM heeft een beroep gedaan op de obligatiebeleggers. De Franse luchtvaartmaatschappij heeft 600 miljoen euro vergaard, met goed gevulde orderportefeuilles, aangezien de vraag de drie miljard euro heeft overtroffen.

    Dat schrijft Oblis.be in een bericht.

    De obligatie, met een resterende tijdsduur van zeven jaar, is tegen nominale waarde uitgegeven en biedt een rendement bij de uitgifte van precies 4 procent. De coupon, die op jaarlijkse basis wordt uitbetaald, komt op 3,875 procent.

    De minimale coupure voor de verhandeling van deze obligatie bedraagt 100.000 euro. Wij benadrukken dat Air France-KLM geen enkele beoordeling heeft.

    De eerste prijzen op de secundaire markt zullen ongetwijfeld binnenkort ter beschikking staan.

    In samenwerking met Oblis.be.

  18. forum rang 10 voda 12 juni 2014 17:24
    Noor at couscous en daagt KLM na allergische reactie

    Bijna bleef de Noorse passagier Snorre Bjorhusdal erin op 10 kilometer hoogte, aan boord van een KLM-toestel. Door een allergische reactie op een maaltijd met noten of schaaldieren raakte hij in een shock en liep blijvend hersenletsel op. De Noor sleept KLM vandaag voor de rechter.

    Buiten westen raken omdat er een stukje noot of schaaldier in je eten blijkt te zitten. Het is de ergste nachtmerrie voor mensen met een voedselallergie. In een vliegtuig hoog boven de oceaan hoopt Snorre Bjorhusdal (41) zoiets al helemaal niet mee te maken. Maar tijdens een vlucht van Amsterdam naar het Ghanese Accra gaat het toch vreselijk mis. Bjorhusdal krijgt couscous voorgeschoteld die hem bijna fataal wordt.

    Noodlanding
    Al een paar minuten na de eerste hap voelt de Noor dat hij niet goed wordt. Hij weet nog net een spuit met adrenaline in zijn lichaam te zetten om de allergische aanval te stabiliseren. Dan raakt hij buiten bewustzijn. Hij komt bij in een Spaans ziekenhuis, 1,5 uur later. De piloot blijkt een noodlanding te hebben gemaakt.

    'Ik had dood kunnen zijn, maar gelukkig leef ik nog,' zegt hij nu hij, 4 jaar later, in Nederland is om zijn rechtszaak tegen KLM vandaag bij te wonen.

    Hersenschade
    Bjorhusdal wil genoegdoening van de luchtvaartmaatschappij. Een excuus horen. Voorkomen dat het anderen ook kan overkomen. Maar uiteindelijk ook een schadevergoeding. Want hij mag dan nog leven, de Noor heeft zijn levensstijl drastisch moeten omgooien na het voorval. 'Ik ben mijn werk kwijtgeraakt als gevolg van hersenschade die ik heb opgelopen.'

    Zijn korte- termijngeheugen is ernstig aangetast. 'Als ik een handdoek uit de badkamer wil halen, loop ik naar de logeerkamer en vraag me daar af wat ik er kom doen,' schetst de Noor een alledaagse situatie. Sinds de allergische aanval verkrampen zijn spieren, waardoor hij soms 50 uur niet kan slapen.

    Het leger
    De Noor weet al zijn hele leven dat hij een noten- en schaaldieren-allergie heeft. Het kleinste stukje kan voor hem fataal zijn, maar er valt volgens hem goed mee te leven. Bjorhusdal werkte er probleemloos mee in het Noorse leger. Hij is gestationeerd in Afrika en heeft ook al heel wat uren in een vliegtuig doorgebracht. 'Ik kon alles doen wat ik wilde, maar moet één ding nooit vergeten: goed opletten wat ik eet,' zegt hij.

    Ook op zijn vlucht in 2009 is volgens Bjorhusdal het cabinepersoneel op de hoogte van zijn allergie. Toch gaat het mis. Volgens Bjorhusdal omdat de stewardess toch een maaltijd met noten of schaaldieren opdiende. Had hij zelf niet beter moeten opletten? 'Dat doe ik ook altijd. Ik vraag het personeel of ze mij kunnen garanderen dat er geen noten of schaaldieren in het eten zitten. Als ze dat bevestigen, moet ik daarop kunnen vertrouwen.'

    Of KLM inderdaad verantwoordelijk is voor het letsel dat Bjorhusdal heeft opgelopen, moet vandaag blijken voor de Amsterdamse rechtbank. Het bedrijf wil niet op het verhaal van de Noor reageren zolang de zaak onder de rechter is.

    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
  19. forum rang 10 voda 12 juni 2014 18:03
    Air France-KLM krijgt opnieuw een tik

    DONDERDAG 12 JUNI 2014, 17:57 uur | 7 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen waren donderdag tijdens een rustige beursdag uit de gratie. Beleggers schrokken van een winstwaarschuwing van het Ierse Aer Lingus, een dag na het winstalarm van het Duitse Lufthansa. Air France-KLM raakte in 2 handelsdagen ruim 10 procent aan beurswaarde kwijt.
    De AEX-index sloot 0,1 procent hoger op 414,74 punten en de MidKap verloor 0,4 procent tot 665,31 punten. De DAX in Frankfurt daalde 0,1 procent, terwijl de CAC 40 in Parijs onveranderd sloot en de FTSE in Londen 0,1 procent steeg.

    Air France was de sterkste daler in de MidKap met een verlies van 3,6 procent. Aer Lingus (min 4 procent) maakte bekend minder winst te hebben geboekt dan verwacht vanwege een staking en de dreiging van nieuwe acties. De operationele winst zal met 10 à 20 procent dalen ten opzichte van 2013, terwijl eerder werd gerekend op een stabilisatie van het resultaat. Woensdag leverde de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie al 7 procent in na de onheilstijding van Lufthansa (min 1,4 procent).

3.560 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links