Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 april 2014 22:50
    quote:

    profitmaker schreef op 15 april 2014 22:06:

    Tot morgen mensen, dan heeft men spijt dat men vandaag ASML niet vol opgeladen heeft. Ik heb turbo's LONG met hoogste hefboom dus morgen om 9.05 uur zal ik melden met welke winst mijn turbo's openen!

    Goodnight
    Intel gaat erg lekker nabeurs. Ik durfde het niet aan. Denk dat je de juiste keuze hebt gemaakt. We zullen het morgen zien.
  2. [verwijderd] 15 april 2014 22:58
    @profitmaker.

    Na enorme frustratie vandaag GTAT gedumpt. Aangeschaft op $16,33 vandaag verkocht op $14,8 een enorme afstraffing. No hard feelings tegen andere posters, eigen beslissing geweest om zowel te kopen als te verkopen.

    Op jou tip vandaag Trina Solar Limited aangeschaft op een koers van $11, onderhand dubbele positie van GTAT, heeft goed uitgepakt tot nu toe. (achteraf had GTAT ook niet verkeerd uitgepakt als ik daar op $14,8 er meer van had aangeschaft i.p.v. verkocht, maar GTAT heeft me teveel pijn gedaan).

    Tevens lijkt me Trina Solar Limited een enorme herstel mogelijkheid hebben, vergelijkbaar met PBR, dus ben benieuwd wat dit met zich mee brengt.

    Verder op het moment ArcelorMittal nog in mijn portefeuille, aangeschaft op 11,94 euro, ben voor me eigen nog aan het beslissen wat ik hiermee ga doen.
    Tips voor deze positie van andere posters zijn zeer welkom!

    Morgen wellicht nog wat aandelen SBM aanschaffen.

    TOMTOM, een aandeel wat ik zeer graag wil, puur i.v.m. de potentiele overname zoals Wies aangeeft, echter moet hier eerst nog mijn emotie m.b.t. TOMTOM verdwijnen voordat ik dit objectief kan bekijken.

    Wellicht dat ik morgen ook nog eens PBR verder ga bekijken, echter ben op het moment beetje huiverig voor de Amerikaanse aandelen, de afstraffingen zijn hier niet minder om de laatste dagen.

    Voor allen, een prettige nachtrust gewenst.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 april 2014 23:44
    quote:

    Beurs050 schreef op 15 april 2014 23:38:

    Wat is jullie visie op JCP?
    Bleef ongeveer 1 maand zijwaarts rond $9 en sinds paar dagen toch best flink omlaag. Vandaag gesloten op $7.25. Ik kan niet echt een specifieke reden vinden.
    Op dit moment is het aandeel mooi geprijsd, pas als er positief of negatief nieuws uitkomt zal de koers weer gaan bewegen; het is een typisch vriezen/dooien-aandeel met ca 50% kans.
  4. [verwijderd] 16 april 2014 07:51

    @ profitmaker, solide cijfers ASML, maar niet super, weet niet of dit goed genoeg is voor een fikse move naar boven, lees toch ook een ondertoon van afwachting in het bericht, doch geen twijfel een super Tent en op een goede correctie koopwaardig

    TomTom wat ik je zei, ik zie het als een overname kandidaat, ik denk dat ze de Toko aan het reorganiseren zijn, ze maken het klaar voor een split of verkoop of partnership
    zit ze Long op 4,50 en zal middelen mocht het naar 4 gaan.

    Danone: iets wat tegenvallend , ze hadden dat wel al voorspeld , laat toch zien dat Europa moeilijk ligt de Euro staat veel en veel te hoog, nou daar zit ik zwaar short, dus ik hoop dat er genoeg druk op de ECB staat nu echt eens iets te ondernemen.

    voor de rest zit ik ge-hedged, denk dat er in de komende tijd meer aan de short kant dan aan de long kant staat te verdienen, maar mijn intake is nog altijd voor de 2e helft van het jaar voor veel hogere Beurzen.

    ik zie trouwens dat Marc Faber wederom alles naar beneden lult, de man zit er al 3 jaar naast

    OK succes met ASML en hoop voor jou op een sterke opening en laat die tips maar komen.

    succes Wies
  5. [verwijderd] 16 april 2014 08:04
    ASML ben ik niet enthousiast over. Moet wel zeggen dat dit fonds vaak een hele vreemde koersdynamiek heeft op cijferdagen (soms van -10% 's ochtends naar +10% 's middags). Toch weerhoudt het me ervan long te gaan op de index (weging 6.6%).

    Verwachtingen voor Q2 en Q3 niet inspirerend. Verder niets gelezen over 70 schijven/hr mbt EUV, iemand wel?

    Eigenlijk zwalkt de toptijden wpa per kwartaal al tijden rond de 50 cent en is het intrinsiek een zeer cyclisch bedrijf dat (qua marktaandeel) nu m.i. in een "as good as it gets" situatie zit. 1% dividendrendement en 20-30x de winst (in een goed jaar)... ik heb er geen trek in.

    Ik zit wel te kijken naar zwak/ziek/misselijk PNL. Vandaag de AVA en nog geen winstwaarschuwing mbt Q1 gezien, dat valt dus mee. Grafiek zit er niet best uit, maar vraag me af of je voor een korte rit moet instappen rond dit niveau of nog even moet wachten. RSI ed gaan richting oversold, maar kan misschien nog iets lager.

  6. [verwijderd] 16 april 2014 08:18


    Franse aandelen, wat ik zelf ook al voel Europa is ondergewaardeerd tov de US bij 25/30 % en France is nog eens 25% ondergewaardeerd bij de rest van Europa
    voor de 2e helft van het jaar en 2015 verwacht ik daar op goede aandelen een outperformance

    Total, Danone, Dassault, ook zelfs wat Franse automerken en L'Oréal

    succes Wies

  7. [verwijderd] 16 april 2014 08:26
    quote:

    wiesje 9333 schreef op 16 april 2014 08:16:

    morgen Knor
    k deel je mening, zoals ik al wat aangaf op ASML, maar goede dip is zeker koopwaardig

    wat bedoel je met cyclisch qua marktaandeel ? concurrentie ?

    mvg Wies
    Cyclisch in het algemeen en "as good as it gets" qua marktaandeel (70 of inmiddels al 85%?). Het blijf high tech, m.i. is het niet uit te sluiten dat "een ander bedrijf" in de toekomst met "iets" komt dat de concurrentie goed aan kan. Het binnentrekken van belangrijke afnemers (Intel, Samsung) als aandeelhouder was dan wel weer een goede zet.

    Kortom, mijn visie op ASML is dat het een topbedrijf is met een dominante marktpositie en daardoor een fikse waardering kent op de beurs. Ik zie dan ook niet goed waar de verdere upside vandaan moet komen, terwijl er wel neerwaartse risico's zijn, die m.i. niet of nauwelijks worden ingeprijsd.
  8. [verwijderd] 16 april 2014 08:26
    quote:

    Beurs050 schreef op 15 april 2014 23:38:

    Wat is jullie visie op JCP?
    Bleef ongeveer 1 maand zijwaarts rond $9 en sinds paar dagen toch best flink omlaag. Vandaag gesloten op $7.25. Ik kan niet echt een specifieke reden vinden.
    JCP en BBRY gaan op de grafiek hand in hand en werkt perfect, beide hebben de Gap op 7 gevuld en beide zijn op technische factoren koopwaardig

    beide zitten in een trading range 7 om 10 en beide vechten nog voor survival

    mooie aandelen voor de speculant. Trade de Range

    Wies
  9. [verwijderd] 16 april 2014 08:31
    quote:

    Vraag_het_Knor schreef op 16 april 2014 08:26:

    [...]

    Cyclisch in het algemeen en "as good as it gets" qua marktaandeel (70 of inmiddels al 85%?). Het blijf high tech, m.i. is het niet uit te sluiten dat "een ander bedrijf" in de toekomst met "iets" komt dat de concurrentie goed aan kan. Het binnentrekken van belangrijke afnemers (Intel, Samsung) als aandeelhouder was dan wel weer een goede zet. Kortom, mijn visie op ASML is dat het een topbedrijf is met een dominante marktpositie, dat (daardoor) een fikse waardering kent op de beurs. Wat is dan nog de upside?
    winst groei en exclusiviteit dat zijn de bouwpalen voor ASML en ze hebben beide in huis, voor mij is het aandeel echter wat rijkelijk geprijsd en er zit veel verwachting in t aandeel, maar ze hebben hun aandeelhouders rijkelijk beloond, dus ze verdienen zeker loyaliteit
    ik ben een gelover in het aandeel, zou het graag rond de 55 euro inslaan, maar dan wel na de zomer.

    bedankt Wies
  10. [verwijderd] 16 april 2014 08:45
    Goedemorgen!

    3 korte vraagjes:

    @PBR, is de olietanker even iets aan het afremmen door de huidige nieuwsberichten om vervolgens weer wat gas te geven, of is hij zelfs weer iets terug aan het draaien? Ik denk dat anderen hier meer kijk op hebben dan ik.

    @SBMO, is hier nu alles inmiddels bekend, of wordt er nog e.e.a. onderzocht? Ik dacht het laatste, maar ben ook hier niet volledig zeker van. Ik zie zeker de potentie, maar dan moet (voor mij persoonlijk) wel alles boven tafel zijn.

    @KNDI, toevallig nog iemand die hier wat over weet?

    Fijne dag!
    Bart
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 april 2014 08:48
    quote:

    profitmaker schreef op 15 april 2014 22:06:

    Tot morgen mensen, dan heeft men spijt dat men vandaag ASML niet vol opgeladen heeft. Ik heb turbo's LONG met hoogste hefboom dus morgen om 9.05 uur zal ik melden met welke winst mijn turbo's openen!

    Goodnight
    Ik ben benieuwd.......!!!
  12. [verwijderd] 16 april 2014 08:48
    quote:

    BvB85 schreef op 16 april 2014 08:35:

    Wies, stond e rnog iets leuks in je valutarapport?

    Bob
    ja, veel informatie, voor mij soms wat moeilijk om in te nemen

    het komt er op neer dat je ( we hebben het puur over de USD/EURO verhouding ) er vanuit moet gaan dat America gedraaid is qua economie, maar eigenlijk ook baat heeft bij een lage US Dollar, dus ondanks het feit dat QE niet echt meer nodig is als stimulus economisch gezien, is Amerika Politiek van mening dat zowel China als India hun valuta kunstmatig laag houden en aangezien Amerika niet echt druk kan zetten op deze landen , doen ze dus eigenlijk hetzelfde met de US dollar, dus alhoewel ze vinden dat de USD zou moeten / kunnen aantrekken tegen de Euro, is dat van ondergeschikt belang voor hen tegenover voornamelijk China

    het riekt heel sterk dat de USD als wapen gebruikt wordt om China geen dominantie te geven op de export markt, die Amerika eigenlijk al veel te sterk ( China) ziet opkomen

    de Euro zwakt de Europese economie af en Amerika wil toch wel een sterker Europa, dus ze willen een lagere Euro, maar enkel tegen hun eigen valuta de USD

    toch is de outlook voor 2e helft van het jaar voor een Koers richting 1,30 en zelfs 1,2750 jaar einde.
    we staan nu op 1,38

    Ik hoop het van harte, want ik zit de Euro heel zwaar short, ik was van plan vandaag nog Swiss Franc tegen de USD te verkopen, maar ik zie daar toch maar van af, want ik zit al zo zwaar USD Long.

    weet je Bob, sinds de crisis van 2008 is eigenlijk de interventie van de Politiek zo enorm dat vraag en aanbod of waardebepaling helemaal zoek is, iedereen manipuleert maar raak en het is eigenlijk krankzinnig dat ik daar mijn Geld op inzet.

    mvg Wies
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 182 183 184 185 186 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.332,20 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links