Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 92,460 24 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 90,460 - 92,620
  • 1.536.651 Gem. (3M) 606,1K

PB

1.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 januari 2014 16:54
    De Carvalho meldt aankopen Heineken Holding

    DINSDAG 28 JANUARI 2014, 10:11 uur | 545 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder Charlene de Carvalho-Heineken heeft bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een reeks aankopen van aandelen Heineken Holding gemeld. Dat blijkt uit meldingen van de AFM op dinsdag. De aankopen dateren van afgelopen week.

    Begin januari ontstond er enige ophef over het feit dat de aankopen van De Carvalho te laat werden gemeld aan de AFM. De toezichthouder stelde daar vragen over aan Heineken.

    Investeringsmaatschappij L'Arche Green, het investeringsvehikel van De Carvalho, gaf destijds aan dat de late meldingen het gevolg waren van “een fout in het systeem”. De zegsman liet dinsdag weten dat de problemen al enige tijd zijn opgelost en dat er met de AFM is afgesproken dat de aankopen iedere week worden gemeld.

    De familie Heineken gaf eind augustus aan haar belang in Heineken Holding uit te willen breiden, door voor 100 miljoen euro aandelen te kopen. De familie hield op dat moment, via L'Arche Green, iets meer dan 51 procent van de aandelen Heineken Holding. Die houdt op haar beurt iets meer dan de helft van de aandelen in Heineken N.V.
  2. forum rang 10 voda 29 januari 2014 16:21
    'Heineken wil belang Utd Breweries vergroten'

    WOENSDAG 29 JANUARI 2014, 07:27 uur | 62 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft een bod gedaan om nog eens 5 procent van het Indiase United Breweries te kopen. Dat meldde zakenzender CNBC woensdag op basis van bronnen.

    Heineken bezit nu bijna 39 procent van United Breweries. Ingewijden hebben eerder aan CNBC laten weten dat Heineken niet via de openbare markt zijn belang wilde vergroten.
  3. forum rang 10 voda 5 februari 2014 19:35
    Freddy Heineken was geen Heineken

    Freddy Heineken was in biologische zin geen echte Heineken. De opa van de biermagnaat was Julius Petersen, een huisvriend van de familie. Dat blijkt uit een biografie van Annejet van der Zijl over Gerard Heineken, de grondlegger van het bierconcern 150 jaar geleden.

    Freddy's vader Henry Pierre Heineken zou een buitenechtelijk kind zijn van Julius Petersen en Mary Tindal, de vrouw van Gerard Heineken. Gerard zou aanvankelijk geweigerd hebben het kind als het zijne te erkennen, maar was na een paar dagen alsnog overstag gegaan.

    Freddy Heineken leek volgens Van der Zijl al jong op de hoogte te zijn van 'het verhaal', zoals de Heineken-Petersen-kwestie binnen de familie werd genoemd. Het zou hem hebben aangespoord zijn naam eer aan te doen en Heineken uit te bouwen tot een wereldmerk.

    'Freddy zette het werk voort van de grootvader van wie hij misschien niet de genen, maar wel de ondernemingslust en het zakelijke instinct had meegekregen. Net als Gerard bleek hij een uitgesproken talent te hebben voor de commerciële kant van het brouwersvak.'

    In de biografie Gerard Heineken - De man, de stad en het bier gaat Van der Zijl dieper in op de stichter van het bierimperium, over wie weinig bekend is. Zo bleek hij ook een van de drijvende krachten te zijn achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam.

    Freddy Heineken vroeg de schrijfster ooit een biografie over hem te schrijven. Na de vraag of ze daarbij onafhankelijk kon werken, antwoordde hij: 'Nee, dat kan niet.' In 2011 vroeg de Stichting Heineken Collection aan Van der Zijl of ze een boek wilde schrijven over grondlegger Gerard Heineken, bedoeld ter opluistering van het 150-jarig jubileum. Daarvoor kreeg ze wel vrije toegang tot de familiearchieven.


    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  4. forum rang 10 voda 6 februari 2014 20:07
    Hoe Heineken Amsterdam tot bloei bracht

    Ze prijkt al sinds 1875 op de bovenkant van een flesje Heineken: de gouden medaille die de bierbrouwer won op een wereldtentoonstelling in Parijs. In het Stadsarchief van Amsterdam is vanaf vrijdag het originele exemplaar te zien, nog altijd glanzend en keurig gelegen in het met blauw vilt beklede opbergdoosje.

    Het is een onderdeel van de tentoonstelling Heineken's Amsterdam. Aan de hand van 150 foto's, tekeningen, documenten, affiches, stadsplattegronden en reclameobjecten vertelt het Stadsarchief het verhaal van Gerard Heineken (1841-1893), de man die vanuit de hoofdstad de grootste brouwerij van het land opbouwde. Maar ook de man die een van de drijvende krachten was achter de uitbreiding van Amsterdam eind 19e eeuw.

    'Meer op Parijs moest lijken'
    'Amsterdam stond stil in die tijd, maar Heineken had de energie en de dynamiek om de stad vooruit te helpen', zegt conservator Erik Schmitz. 'Hij keek daarbij naar het buitenland. Hij vond dat Amsterdam meer op Parijs moest lijken.'

    Zo bouwde hij een nieuwe brouwerij aan de Stadhouderskade, toen de rand van de hoofdstad. Schmitz: 'Daarmee dwong hij het stadsbestuur werk te maken van de aanleg van de nieuwe wijk daarachter, De Pijp.' Heineken was niet alleen bouwer en brouwer, maar ook betrokken bij de inwoners van Amsterdam. 'Hij deelde in de winter gratis brood en koffie uit aan daklozen. Hij kwam niet uit de elite van de grachtengordel, dat maakte hem onbevangen.'

    Houten café
    Het brouwen van bier stond op de eerste plaats, waarbij hij al vroeg zijn ondernemersgeest toonde. 'Hij was goed in pr', zegt Schmitz. 'De opening van de nieuwe brouwerij wist hij feestelijk aan te kleden. Bij de brouwerij bouwde hij meteen een houten café. Wat hij brouwde, kon meteen genuttigd worden.'

    Gerard Heineken had geen verstand van bierbrouwen, blijkt uit een brief die hij in 1863 aan zijn moeder schreef. Hij was er echter van overtuigd dat zijn bierbrouwerij een succes zou worden. De brief, op de expositie te zien, is de enige die bewaard is gebleven, net als slechts één foto. Schmitz: 'We kennen vooral zijn daden.'


    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
  5. forum rang 10 voda 19 februari 2014 16:13
    Tom Muller: Groei winstgevendheid bij Heineken noodzakelijk

    WOENSDAG 19 FEBRUARI 2014, 10:37 uur | 252 keer gelezen

    Heineken kampt in de bestaande brouwerijen in Europa met overcapaciteit, mede door de jarenlange volumedaling. Het ziet ernaar uit dat de omzet verder zal stagneren. Een verbetering van de winstgevendheid is daarom noodzakelijk. In de opkomende marken is er ruimte voor groei.

    Dat schrijft Tom Muller, analist bij Theodoor Gilissen, in een bedrijfsrapport over de bierbrouwer.

    ‘De bierconsumptie daalt of stagneert in verzadigde markten als Europa en in mindere mate de Verenigde Staten. Heineken kampt met overcapaciteit in de bestaande brouwerijen in Europa, mede door de jarenlange volumedaling. In de ontwikkelde markten ligt de nadruk dus op margeverbetering door kostenbesparingen.’

    Opkomende markten

    In de opkomende markten echter is er ruimte voor groei. ‘In de opkomende markten is er niet alleen sprake van groei van de consumptie per hoofd van de bevolking, maar ook van bevolkingsgroei. In dit deel van de wereld ligt het accent dus op omzetgroei.’

    Kenmerkend voor de bedrijfsvoering is de jaarlijkse vrije kasstroom. ‘Het bedrijf heeft een geschatte vrije kasstroom van minimaal 2 miljard euro. Grote onderhoudsinvesteringen zijn niet nodig. Er worden een vermindering van de uitstaande schuldpositie en kleinere overnames verwacht. Daarnaast kan de sterke kasstroom leiden tot hogere dividendbetalingen.’

    Marketing en innovatie steunen groei

    Muller verwacht dat grote evenementen als de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië de omzetgroei een aparte impuls zullen geven. ‘Daarnaast wordt ingezet op productvernieuwing met merken als Desperados, Radler en Strongbow’, aldus de analist.

    ‘Heineken blijft toonaangevend met een marktaandeel van 20 procent wereldwijd. Het concern heeft door het karakter van productie en verkoop altijd een gezonde operationele kasontwikkeling gehouden. In 2013 bedroeg de omzetting van het operationele resultaat in kasmiddelen 84 procent, en voor 2014 wordt zelfs een ratio van 100 procent verwacht.’ Het advies van Muller voor Heineken is aanbevolen. Het koersdoel is 55 euro.

    Door Lucia Rodenburg

    www.belegger.nl/nieuws/2646750/tom-mu...
  6. forum rang 10 voda 20 februari 2014 16:17
    Heineken benoemt Chief Human Resources Officer

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) gaat Chris Van Steenbergen per 1 mei benoemen als Chief Human Resources Officer, maakt de bierbrouwer donderdag bekend.

    Van Steenbergen is afkomstig van Koninklijke DSM nv (DSM.AE), waar hij de afgelopen vier jaar Executive Vice President Corporate HR was. Hij zal bij Heineken toetreden tot het Executive Committee en rapporteren aan chief executive officer Jean-Francois van Boxmeer.

    Eerder werkte Van Steenbergen bij onder meer Cadbury, Quick Restaurants en Randstad Belgie.

    Door Ben Zwirs, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  7. forum rang 10 voda 8 maart 2014 16:56
    Heineken versoepelt eisen omdat top bonus dreigt mis te lopen

    Twee topmannen van bierbrouwer Heineken dreigen hun miljoenenbonus mis te lopen. Reden voor de raad van commissarissen om voorwaarden voor het behalen van de bonus aan te passen.


    Daardoor komen de twee bestuurders van het bedrijf alsnog in aanmerking voor een miljoenenbonus in de vorm van aandelen, die ze normaal gesproken zouden mislopen. Dat meldt De Volkskrant.

    De brouwer constateer in het jaarverslag dat drie van de vier doelen waaraan het behalen van de bonus is gekoppeld vanwege de economische crisis niet langer haalbaar zijn.

    Door de doelen wat naar beneden bij te stellen, zorgt de raad van commissarissen, die gaat over het bonusbeleid, dat topman Jean-François van Boxmeer kans zou blijven maken op twee bonussen van 1,1 miljoen euro en 8,5 ton. Financieel bestuurder René Hooft Graafland krijgt mogelijk 5,5 en 4 ton.

    www.z24.nl/ondernemen/heineken-versoe...
  8. forum rang 10 voda 25 maart 2014 16:18
    Heineken rekent op verdere groei in Japan - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ondanks een btw-verhoging van 5% naar 8% op 1 april in Japan ziet Heineken nv (HEIA.AE) het eerste kwartaal van het nieuwe begrotingsjaar positief in, zegt Dominique Jung, General Manager van Heineken in Japan, dinsdag tegen het Financieele Dagblad.

    Hij verwacht dat Heineken geleidelijk door de btw-verhoging zal worden geraakt, maar desondanks zijn groei op de Japanse markt zal doorzetten.

    "Heineken is niet zo erg bang voor de btw-verhoging. We zullen een scherp oog op de markt houden om goed te zien op welke manier de economie op de verhoging reageert. Voor onze omzet is de koers van de yen ten opzichte van de euro belangrijker dan de btw-verhoging", aldus Jung in de krant.

    Een onverwachte ontwikkeling, zoals een plotselinge val van de yen ten opzichte van de euro, zal wat betreft de absolute hoeveelheid geld een groter effect op de omzet hebben dan de btw-verhoging van 3%, benadrukt hij.

    Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; amsterdam@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 25 maart 2014 16:28
    De Carvalho stak 850.000 in aandelen Heineken

    DINSDAG 25 MAART 2014, 09:24 uur | 497 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Charlene de Carvalho-Heineken heeft vorige week voor bijna 850.000 euro aandelen Heineken Holding gekocht, zo blijkt dinsdag uit meldingen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    De familie Heineken gaf eind augustus aan haar belang in Heineken Holding uit te willen breiden door voor 100 miljoen euro aandelen in te kopen. Op dat moment hield de familie via investeringsvehikel L'Arche Green iets meer dan 51 procent van de aandelen Heineken Holding.
  10. Pantaloni 26 maart 2014 09:01
    Koersdoel neerwaarts bijgesteld.
    Deutsche Bank heeft het advies voor Heineken verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel daarbij neerwaarts aangepast van 60,00 euro naar 50,00 euro. Van de vier grote brouwers is SABMiller de favoriet van de analisten van Deutsche Bank.

    Heineken sloot dinsdag 2,6 procent hoger op 47,99 euro.

    Door: ABM Financial News.
  11. Geef_Kwaliteit_de_Tijd 26 maart 2014 14:13
    quote:

    Pantaloni schreef op 26 maart 2014 09:01:

    Koersdoel neerwaarts bijgesteld.
    Deutsche Bank heeft het advies voor Heineken verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel daarbij neerwaarts aangepast van 60,00 euro naar 50,00 euro. Van de vier grote brouwers is SABMiller de favoriet van de analisten van Deutsche Bank.

    Heineken sloot dinsdag 2,6 procent hoger op 47,99 euro.

    Door: ABM Financial News.
    Waar slaat dit op? Omdat sabmiller de favoriet is 10euro vh koersdoel afhalen? Ik las ook nog ergens, vanwege de exposure aan de EM. Is dat nu pas doorgedrongen tot DB? Wie betaalt zulke mensen eigenlijk om advies te geven? Wie zit hier nu op te wachten?
  12. forum rang 10 voda 3 april 2014 16:32
    Heineken waarschuwt voor devaluatie Nigeria

    DONDERDAG 3 APRIL 2014, 10:51 uur | 117 keer gelezen

    LAGOS (AFN/BLOOMBERG) - De mogelijke devaluatie van de Nigeriaanse munt, de naira, zal een negatief effect hebben op de winst van Heineken. Dat komt onder meer doordat de bierbrouwer zeker 40 procent van de ingrediënten voor het in Nigeria gebrouwen bier moet importeren, zo liet de Heinekenbestuurder in Nigeria, Nicolaas Vervelde weten.

    De centrale bank van Nigeria zou volgens verscheidene analisten gedwongen kunnen worden om de waarde van de naira te verlagen, omdat de buitenlandse reserves van het land steeds verder slinken. Aan de andere kant zei aankomend centralebankpresident Godwin Emefiele recent dat een devaluatie van de munt “verwoestend” zou uitwerken voor de economie. De naira staat momenteel al 2,2 procent lager ten opzichte van de dollar dan aan het begin van dit jaar.

    Een devaluatie zou weliswaar slecht uitpakken voor Heineken in Nigeria, maar de onderneming verwacht wel een stijging van de verkopen later dit jaar, in aanloop naar de verkiezingen die begin 2015 worden gehouden. Naar mate de stembusgang nadert, zal de regering naar verwachting de bevolking proberen te paaien met meer extraatjes. De bierconsumptie gaat vaak hand in hand met een inkomensstijging.
  13. forum rang 10 voda 9 april 2014 17:27
    Massachusetts kleiner in Heineken

    WOENSDAG 9 APRIL 2014, 08:11 uur | 74 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Massachusetts Financial Services Company heeft zijn belang in Heineken verkleind. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Massachusetts Financial Services Company heeft nu een kapitaalbelang van 2,94 procent en een stemrecht van 5,46 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 3,11 procent voor het kapitaalbelang en 6,02 procent voor het stemrecht, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
  14. forum rang 10 voda 13 april 2014 16:17
    'Heineken overweegt verkoop Britse pubs'

    ZONDAG 13 APRIL 2014, 13:38 uur | 77 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - Bierbrouwer Heineken overweegt zo'n 100 pubs in Groot-Brittannië van de hand te doen. Dat meldde de Britse krant The Sunday Times zondag, zonder zijn bronnen te vermelden.

    Heineken behoort met circa 1250 pubs tot de grootste kroegeigenaars van Groot-Brittannië. Dat is grotendeels het gevolg van de overname van Scottish & Newcastle, samen met het Deense Carlsberg in 2008, waarmee het bedrijf in één klap honderden cafés onder beheer kreeg.

    Volgens The Sunday Times overweegt Heineken afscheid te nemen van de 100 slechtst presterende kroegen. De gesprekken daarover zouden echter nog in het beginstadium verkeren.

    Heineken zou niet de enige brouwer zijn die op zoek is naar mogelijke kopers voor zijn pubs. Branchegenoot Greene King, brouwer van bieren als Old Speckled Hen en Abbot Ale, probeert volgens de zondagskrant zo'n 300 kroegen te slijten.
  15. forum rang 10 voda 14 april 2014 16:18
    Heineken is niet bezig met massale verkoop van Engelse pubs

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) is niet bezig met een onderzoek naar de massale verkoop van Engelse pubs, zoals een artikel in een Britse krant suggereert.

    Heineken is in het Verenigd Koninkrijk eigenaar van ruim 1.000 pubs, die het in 2008 verwierf bij de gezamenlijke acquisitie met de Deense bierbrouwer Carlsberg AS (CABGY) van Scottish & Newcastle.

    Volgens The Sunday Times zou Heineken overwegen ongeveer 10% van dit kroegenbestand te verkopen, omdat de betreffende pubs niet rendabel zouden zijn. De krant beroept zich daarbij op bronnen uit de sector en verwijst daarbij naar een vergelijkbare verkoopoperatie van pub-uitbater en bierbrouwer Greene King Plc (GNK.LN).

    "Wij zijn en blijven zeer toegewijd aan onze Britse pubs en blijven daarin ook investeren", zegt woordvoerder Christine van Waveren van het Nederlandse bierconcern. "Het is wel zo dat we alle pubs regelmatig tegen het licht houden en er soms wel eens een verkopen, als die niet meer aan onze criteria voldoet, maar daarbij gaat het om individuele gevallen. Het is absoluut niet zo dat we een heel pakket pubs in de aanbieding hebben", aldus Van Waveren.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  16. forum rang 10 voda 17 april 2014 15:44
    'Lichtpuntjes in 2014 voor Heineken'

    DONDERDAG 17 APRIL 2014, 10:49 uur | 1 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken kan dit jaar profiteren van verscheidene positieve ontwikkelingen. Dat schrijven analisten van SNS Securities donderdag. Het effectenkantoor verhoogde zijn advies voor Heineken van reduce naar buy en verhoogde zijn koersdoel van 47 euro naar 57,70 euro.

    De lichtpuntjes waar Heineken dit jaar op kan rekenen, zijn volgens SNS onder meer de zachte winter, het wereldkampioenschap voetbal en het herstel van de economie. Daarnaast profiteert het concern naar verwachting ook van kostenbesparingen. Daartegenover staat onder meer wel de mogelijke negatieve impact van wisselkoersen.

    Volgens SNS is de consensus voor Heineken in 2014-2015 aan de lage kant en zijn de aandelen Heineken op dit moment relatief goedkoper dan die van branchegenoten. Het concern komt donderdag 24 april met de resultaten over het eerste kwartaal.

    Het aandeel Heineken noteerde donderdag rond 10.40 uur 0,9 procent lager op 51,26 euro. De AEX stond 0,3 procent lager.
  17. forum rang 10 voda 24 april 2014 16:25
    Heineken beleeft solide start 2014 - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) heeft solide gepresteerd in het eerste kwartaal, vindt ING. Het biervolume nam toe met 1,3%, en daarmee werden de verwachtingen van de markt (+1,2%) en ING (+1,1%) overtroffen, zegt analist Marco Gulpers. Ook het Heineken-merk beleefde een solide start, vervolgt hij, en dat is gunstig voor de mix. Verder was de beia-winst hoger dan een jaar eerder, en ook dat is goed nieuws, zegt de analist. ING heeft voor Heineken een buy-advies met een koersdoel van EUR60. Omstreeks 9.55 uur noteert het aandeel 0,2% lager op EUR51,06, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  18. forum rang 10 voda 24 april 2014 16:35
    Heineken verkoopt meer bier

    DONDERDAG 24 APRIL 2014, 08:47 uur | 134 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het eerste kwartaal iets meer bier verkocht dan een jaar eerder. Naast de groei in opkomende markten namen daarbij ook de verkopen in West-Europa toe, zo meldde de bierbrouwer donderdag.

    Heineken verkocht vorig kwartaal ruim 1 procent meer bier dan in de eerste 3 maanden van 2013. Die groei kon niet voorkomen dat de totale omzet door negatieve wisselkoerseffecten met bijna 3 procent zakte tot 4 miljard euro. Tegen constante wisselkoersen namen de opbrengsten met ruim 3 procent toe.

    De nettowinst van Heineken zakte door eenmalige kosten met 84 miljoen euro tot 143 miljoen euro. De vergelijkbare winst was hoger dan vorig jaar, stelde Heineken zonder een concreet getal te noemen.

    Groei

    De verkoop van Heineken in West-Europa groeide vorig kwartaal met ruim 2 procent, terwijl in Noord- en Zuid-Amerika samen 2,6 procent meer bier werd verkocht. Door de slechte marktomstandigheden in Rusland kromp de markt in Midden- en Oost-Europa met 5 procent. In Afrika en het Midden-Oosten vond Heineken bijna 9 procent meer aftrek.

    Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer sprak van een bemoedigende start van het jaar. Hij hield daarbij vast aan de voorspellingen die Heineken in februari deed voor 2014. Daarbij rekent de brouwer op groei in Afrika en het Midden-Oosten, Azië-Pacific en Latijns-Amerika en een lagere consumptie in Europa. Daardoor zal de vergelijkbare omzet dit jaar waarschijnlijk groeien, terwijl wisselkoersen de totale omzet negatief blijven beïnvloeden.
  19. forum rang 10 voda 24 april 2014 16:36
    Goede start voor Heineken - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) heeft een goede start van het jaar achter de rug, vindt Rabobank. De volumes namen met 1,5% toe in het eerste kwartaal, en daarmee overtreft de brouwer de marktconsensus van 1,2%. De beia-winst was hoger dan een jaar geleden en het Heineken-merk groeide met 8%, wat gunstig is voor de EBIT-mix, zeggen de analisten. De goede prestatie werd gedreven door een 6,6% omzetgroei in opkomende markten en stabiele prestaties in Europa. Vooral Latijns-Amerika bleef sterk groeien met een toename van 10%, zegt Rabo, dat een buy-advies hanteert voor Heineken. Donderdag omstreeks 9.25 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR51,40, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  20. forum rang 10 voda 24 april 2014 19:37
    Heineken-aandeelhouders akkoord met AVA-voorstellen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Heineken nv (HEIA.AE) hebben donderdag ingestemd met de voorstellen die zijn gedaan tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), meldt de brouwer.

    Er werd onder andere ingestemd met een dividend van EUR0,89 per aandeel voor 2013. Omdat Heineken eerder al een interimdividend van EUR0,36 uitkeerde, is het slotdividend vastgesteld op EUR0,53 per aandeel.

    Verder werd tijdens de AVA ingestemd met de herbenoeming van Jose Antonio Fernandez Carbajal, Javier Gerardo Astaburuaga Sanjines en Annemiek Fentener van Vlissingen als leden van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Jose Antonio Fernandez Carbajal werd ook voor vier jaar herbenoemd als niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van Heineken Holding.

    Jean-Marc Huet werd tijdens de aandeelhoudersvergadering benoemd als commissaris bij Heineken nv voor een periode van vier jaar.

    Aan het eind van de AVA stapte Jan Maarten de Jong op als commissaris bij Heineken nv en nam Karel Vuursteen afscheid als lid van de Raad van Bestuur van Heineken Holding.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


1.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links