Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,270 25 apr 2024 12:34
  • -0,010 (-0,07%) Dagrange 14,230 - 14,360
  • 87.882 Gem. (3M) 543,4K

ANALIST???

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pim f 18 februari 2014 20:34
    Goed instapmoment volgens Versteeg (april 2012!)
    Ongelooflijk - history repeats itself

    www.rtlxl.nl/#!/rtl-z-nieuws-210334/0...

    Verder publiceerde Theodoor Gilissen Bankiers onlangs het volgende:
    Theodoor Gilissen Bankiers (TGB) verwacht dat de problemen van SBM Offshore (SBMO.AE) bij het Noorse Yme-veld significant zullen drukken op de resultaten van 2011, maar dat het bedrijf een aanzienlijk winstherstel in 2012 zal doormaken. De extra kosten voor 2011 schat TGB-analist Jos Versteeg op $100-200 miljoen, bovenop de $431 miljoen die SBM al aan extra kosten gereserveerd had voor het afgelopen jaar. TGB handhaaft het koopadvies met een koersdoel op EUR20,00.

    www.waardegroeifonds.nl/sbm-offshore-...
  2. pim f 18 februari 2014 20:40


    En zo komen we aan bij de kansen op het Amsterdams Damrak. Van Zeijl en Versteeg zien SBM Offshore op basis van hun fundamentele analyse als de parel binnen de AEX met de beste vooruitzichten.

    Technisch analist Nico Bakker van RBS Markets, komt tot hetzelfde oordeel naar aanleiding van de door hem gebruikte 'chart reading tools', steun en weerstandsniveaus, sleepkabels, spanningsmeters en swingtellers. Edward Loef, technisch analist bij Loef Technische Analyse, noemt SBM Offshore niet als één van zijn drie 'top picks', maar bekent dat het aandeel er niet slecht voorstaat.

    www.theasset.nl/Detailpagina/4266/828...
  3. pim f 18 februari 2014 20:45
    Weer een pareltje van Jos in 2012, hij lijkt zo langzamerhand een beetje op die Iraakse minister van Propaganda die stug bleef volhouden dat Irak aan de winnende hand was terwijl zijn land volledig omver werd gelopen (militair gezien) door de Amerikanen...
    www.welovetheiraqiinformationminister...


    Beursblik: SBM Offshore waarschijnlijk niet verantwoordelijk voor betonscheur Yme

    11 juli 2012 - SBM Offshore is waarschijnlijk niet verantwoordelijk voor de vermeende scheur in de cementfundering van het Yme probleemplatform in de Noordzee. Dat zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers. “De vraag is in hoeverre dit de verantwoordelijkheid van SBM Offshore is. Ik ga er van uit dat het niet de verantwoordelijkheid is van SBM Offshore,” zegt Versteeg. De analist legt uit dat SBM Offshore alleen het platform levert dat later op pilaren wordt geïnstalleerd. Daarbij staan de de pilaren in de fundering van beton. Versteeg benadrukt dat SBM Offshore juristen heeft ingehuurd om na te gaan waar de verantwoordelijkheden liggen bij het probleemproject. Bij SBM Offshore was niemand direct bereikbaar voor telefonisch commentaar.

    www.managersonline.nl/beurs/14376/beu...
  4. Hahahandelaar 18 februari 2014 20:55
    Schei toch eens uit met die Jos Versteeg bashen. Die man vervult gewoon zijn functie. Dat jij er naar luistert alsof het NOS journaal is... Ga gewoon zelf op onderzoek uit en kom tot conclusies. De mening van die analist zal me aan me r$$t roesten, tenzij ik er gebruik van kan maken omdat gelovige types zoals jij dat constant volgen. Nu blijkt hij fabeltjes te vertellen en jij gedraagt je als een verraden jongetje. Ga toch verder.
  5. pim f 18 februari 2014 21:15
    quote:

    Hahahandelaar schreef op 18 februari 2014 20:55:

    Ga gewoon zelf op onderzoek uit en kom tot conclusies.
    Interessant dat je dat zegt: ik bén op onderzoek gegaan. Maakt niet uit welke ellende over de aandeelhouders van SBM wordt uitgestort of dreigt uitgestort te worden, volgens Jos V betreft het ten allen tijde een koopkans. Het lijkt me uitgesloten dat iemand dit gelooft, maar de man komt almaar voor de TV en dat is wel opvallend. Na mijn onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat er iets geks aan de hand is met de intensieve manier waarop Jos V SBM ophemelt....

  6. Hahahandelaar 18 februari 2014 21:24
    Beste Pim....NATUURLIJK doet hij dat!

    Misschien heeft hij een hoop klanten met een shit load of money geadviseerd in SBM te stappen en het blijkt nu niet zo'n erg stevige belegging. Dan gaat die toch alles doen om zijn verlies te beperken? Het is zo doorzichtig. Welk belang heeft hij om jou persoonlijk pro deo te adviseren? Juist. NIETS. Het enige wat die wil is je overtuigen om SBM te kopen en dat zal die blijven doen zolang dit zijn belang is. Nogmaals: niet naar luisteren. Alleen gebruiken als het je uitkomt. Net zoals hij jou gebruikt.
  7. pim f 10 maart 2014 18:54
    Kom op Jos, als dit in jouw bizarre wereldbeeld geen fan-tas-tische koopkans is, laat je je trouwe fans in de steek. Ik zit klaar om je voor de tv en voor de videofilmpjes op internet en luisterende naar de radio en lezend in de krant schaterend van de pret uit te lachen - er moet echt een sketch over jou worden gemaakt waarin je blijft volhouden dat de aarde vierkant is!
  8. pim f 26 maart 2014 09:04
    YESS! ik wist het!!

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-260314-062/...

    'Zorgen over hoge schikking SBM overdreven'

    Gepubliceerd op 26 mrt 2014 om 08:27

    AMSTERDAM (AFN) - De zorgen dat SBM Offshore een hoge schikking moet treffen inzake mogelijke omkoping zijn overdreven. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen woensdag in een rapport.

    De marktvorser rekent op een maximale schikking van 400 miljoen dollar, maar benadrukt dat de kans bestaat dat dit bedrag aanzienlijk lager uitkomt. ,,Wij verwachten op korte termijn de uitslag van het onderzoek van Petrobras naar mogelijke omkoping door SBM Offshore. Aangezien SBM Offshore in het eigen onderzoek geen overtuigend bewijs heeft gevonden, gaan wij er vanuit dat Petrobras hetzelfde zal concluderen'', aldus Versteeg. De uitslag van het onderzoek van Petrobras kan daarbij een aanjager zijn voor koersherstel.

    De kenner noemt de uitkomst van het fraudeonderzoek in Afrika een grote onzekerheid, maar wijst er daarbij op dat bij het huidige koersniveau het meest sombere scenario inmiddels is ingeprijsd. Het Openbaar Ministerie en het Amerikaanse Department of Justice moeten volgens de analist aantonen dat de betalingen aan de verkoopagenten met de specifieke bedoeling zijn gedaan om partijen om te kopen. De bewijsvoering daarvoor is lastig, aldus het effectenhuis.

    Theodoor Gilissen hanteert een aanbevolen-advies op het aandeel SBM Offshore, dat dinsdag sloot op 11,90 euro.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links