Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

528 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 17 januari 2014 11:33
    Zeg Kaiser,

    Niet om het een of ander: Maar waar haal jij toch die conclusie vandaan. Als je één conclusie kunt trekken dan is het dat er eigenlijk helemaal niets aan de hand is. Dat er een hoop onrust wordt gestookt, dat wereklijk nergens op gebaseerd is. Waar haal jij dan vandaan dat er frauduleus miljarden getransfereerd zou zijn?

    Als je de berichtgeving VANDAAG leest zie je dat ze al tien passen terug doen: Nou ja, we gaan een en ander onderzoeken...

    En dan geef jij mij ook geen antwoord op de prangende vraag: Het steekt allemaal zo rommelig in elkaar dat ze door elkaar gooien over wie ze het nu eigenlijk hebben: Over KBC zelf of over zijn klanten.

    Vandaag uitleg over al die vennootschappen op de fiscaal vriendelijke eilanden: daar is TOTAAL NIETS verkeerd aan. Wordt zelfs uitleg bijgegeven, waarbij ik het eigenlijk nog nonsens vind, om uitleg te geven, want zolang er niets frauduleus is, hoef je die socialisten niks uit te leggen.

    Verder Kaiser verbaast mij jouw opstelling steeds t.o.v. KBC : van de ene kant weet je niet hoe je de holding boven KBC de hemel in moet prijzen en van de andere kant....lijk je wel een Nieuwsbladlezer die nauwelijks het verschil kent tussen een vennootschap van KBC en een klant van KBC.

    Enfin, de sossen hebben weer wat liggen stoken: Zou het zijn omdat al die met veel bombarie aangekondigde maatregelen gedurende heel 2013...op het eind van 2013 volstrekt waardeloos bleken te zijn omdat enkele Europese landen ze niet wilden toepassen....?

    Ik denk dat dat de drijfveer is!

    Peter
  2. [verwijderd] 19 januari 2014 12:33
    What the Asset Quality Review is likely to find: Independent evidence | vox
    www.voxeu.org/article/what-asset-qual...

    Annex IV (gans onderaan artikel)
    Note: This table is a ranking of the public banks sorted by their systemic expected capital shortfall.
    ==>Deutsche Bank moet nog massa's kapitaal ophalen om SRISK te verbeteren (SRISK, which is defined as the capital that a firm is expected to need if we have another financial crisis).
    ==>3 Franse grootbanken net na Deutsche, ook nog veel kapitaal nodig.
    ==>KBC ook nog werk aan de winkel

    Doet me denken aan volgende 2 Morningstar artikels "Europese banken zijn niet zo gezond als beleggers denken" www.morningstar.be/be/news/114556/eur...
    en www.morningstar.be/be/news/114763/eur...
    ==>KBC fair value 36€
  3. Kaiser 21 januari 2014 10:51
    Michel Maus: 'Bestaansreden van KBC komt ter discussie'

    Michel Maus, professor fiscaliteit aan de VUB, heeft ernstige vragen bij de fiscale constructies die KBC heeft opgezet op de Kaaiman- en Maagdeneilan

    “Ik heb er niets op tegen dat ondernemingen structuren opzetten in belastingparadijzen”, klinkt het. “Zolang dat gebeurt met respect voor de regels. Maar KBC is toch een geval apart. De overheid moest in 2008 en 2009 7 miljard in de bank stoppen. Een klein beetje ethisch besef mag men dan toch in de plaats verwachten. Exotische structuren opzetten om het onderste uit de fiscale kan te halen, is er dan echt wel over.”

    KBC reageerde dat er geen fiscale redenen aan de grondslag liggen van deze structuren, wel “vennootschapsrechtelijke en financieel-rechtelijke redenen”. “Ongelofelijk belachelijk”, noemt Maus deze bewering. “Deze eilanden worden traditioneel gebruikt om winsten te versluizen van ondernemingen. Het zijn notoire belastingparadijzen. Kom er toch gewoon voor uit.”

    De professor vindt zelfs dat deze fiscale constructies de bestaansreden van KBC ter discussie stellen. “Banken redeneren dat alle concurrenten actief zijn in deze fiscale paradijzen en dat ze een concurrentieel nadeel lijden als ze daarin niet meestappen”, redeneert hij. “Dat kan kloppen. Maar als je met overheidsgeld wordt rechtgehouden, moet je jezelf de vraag stellen of het sop dan de kool wel waard is. De staat moet geen geld steken in praktijken die niet beantwoorden aan de integriteitsstandaard. Misschien trek je dan het beste de stekker uit dat bedrijf.”

    Maus maakt de vergelijking met andere sectoren die van staatssteun genieten. “Farmaceutische bedrijven genieten van een zeer comfortabele octrooiaftrek”, zegt hij. “Tegelijk doen ze er alles aan om de sociale zekerheid af te romen, zoals het geval-Victor bewijst. Als de overheid iets geeft, moet ze toch ook iets terugkrijgen.
  4. forum rang 7 ffff 21 januari 2014 12:40
    Je loopt echt een beetje achter, Kaiser.

    Bovenstaande opinie vertolkt door Maus is ZWAAR aangevallen en onderuitgehaald in vele reacties.....

    Als je het één post, moet je ook eens het ander posten.

    Wat die miljarden betreft, die hebben de Belgische federale en Vlaamse Overheden met vette winst terugbetaald gekregen.

    Wat de constructies betreft; Wat een naïviteit van de hooggeleerde professor: Als de constructie niet bij KBC gaat....nou dan gaan we toch naar ABN AMRO of naar ING......

    Hij is ( terecht) fel aangevallen om zijn uitlatingen. Als je voor de ene bank zeer zware ethische regels verlangt...moet je dat voor de ander ook doen.

    Ennuh...aan ABN AMRO en ING zal de NEDERLANDSE belastingbetaler echt geld verliezen. Aan KBC heeft de Belgische belastingbetaler alleen maar....... VERDIEND !

    Peter
  5. [verwijderd] 22 januari 2014 11:59
    Nationale Bank pakt woningleningen aan

    De vier grootbanken (BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING) en een reeks andere financiële instellingen in ons land moeten voortaan een grotere kapitaalbuffer aanhouden als bescherming voor hun portefeuille hypothecaire kredieten.
    Foto Belga
    Foto Belga

    Die maatregel van de Nationale Bank, de toezichthouder op de sector, staat in een onlangs in stilte gepubliceerd koninklijk besluit.

    Hoeveel extra kapitaal de banken precies aan de kant moeten zetten is niet bekend. Naar schatting gaat het grosso modo om zo’n half miljard euro in totaal.

    Dat lijkt niet onoverkomelijk. Maar de beslissing is vooral belangrijk omdat de Nationale Bank, die de sector eerder opriep tot waakzaamheid om een vastgoedzeepbel te vermijden, het nu blijkbaar niet bij woorden laat.

    De beslissing heeft mogelijk tot gevolg dat banken wat minder woningleningen gaan toekennen of hun tarieven gaan verhogen. Een combinatie kan ook. Eind september 2013 waren hypothecaire kredieten in België goed voor bijna 178 miljard euro.

    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...
  6. [verwijderd] 22 januari 2014 12:31
    Crombez: ‘Banken vrezen dat wet zal werken’

    De Belgische banken trekken naar het Grondwettelijk Hof tegen de nieuwe wet over belastingfraude. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) denkt dat ze vooral bang zijn.

    De wet over de zware belastingfraude verscheen vorige zomer in het Belgisch Staatsblad. Ze bepaalt dat voortaan niet enkel ‘ernstige en georganiseerde’ fiscale fraude strafbaar is met zware celstraffen, maar ook gewoon ‘ernstige’ fraude, al dan niet georganiseerd.

    De Belgische banken pikken het niet dat ze veel meer cliënten met mogelijk zwart geld zullen moeten aangeven bij de antiwitwascel. ‘De wet is goedbedoeld, maar te vaag. We willen onze klanten niet nodeloos in een lastig parket brengen’, zegt Michel Vermaerke, de topman van Febelfin.

    Onvoorstelbaar

    Crombez vindt het onvoorstelbaar dat de Belgische grootbanken de nieuwe wet gaan aanvechten bij het Grondwettelijk Hof. ‘Ze krijgen geen gelijk van het parlement en stappen nu naar het Hof tegen een wet die de fraude moet bestrijden. Het gaat nochtans om een internationale wetgeving die we omzetten’, zegt Crombez aan VRT-radio.

    ‘De wet is niet onduidelijk’, vervolgt Crombez. ‘Ik denk dat ze vooral vrezen dat de wet zal werken. Het is geen nieuwe werkwijze, de banken zullen alleen meer moeten melden.’

    ‘Het gaat om een wet die harder tegen fiscale fraude zal optreden. We hebben die hard nodig’, besluit de staatssecretaris.
  7. [verwijderd] 23 januari 2014 21:44
    Alhoewel ik de recente stijgingen als zeer prettig ervaar, blijf is toch op mijn hoede. Het ontbreken van nieuws, dat de stijging ondersteunt, maakt de stijging des te fragieler. De gemiddelde verwachtingen van 10 analisten (opgesteld na de Q3 cijfers) geven een verwachte FY-2013 winst van 2,5 € per aandeel met een hoogste raming van 2,8€. Aan de huidige koers van 46,20€ zouden we dan op een K/W van 16,5 à 18,5 uitkomen. Dit lijkt mij meer dan hoog genoeg, temeer dat er nog een flinke som steun + boete moet opgehoest worden. Het ontbreken van een dividend in 2014 speelt ook niet in het voordeel van een mogelijke ondersteuning van de koers. Opletten blijft dus de boodschap.
  8. [verwijderd] 24 januari 2014 12:46
    quote:

    Jan Pal schreef op 1 december 2013 15:18:

    [...]

    Naar de exit?...
    Ik denk dat de exit tevens de entree is
    vrij recent is er ook een koersdoel van 36€ gegeven door "Bank DeGroof". Voor je deze analist afschiet moet ik jullie er toch attent op maken dat de analist van DeGroof één van de weinige was die de daling van het KBC-aandeel in 2011 correct voorspeld had, en dit terwijl de meeste analisten dit niet hadden zien aankomen.

    te fel gestegen het laatste jaren en hoogtevrees is terecht...
  9. [verwijderd] 28 januari 2014 17:19
    'De centrale banken konden het ergste vermijden, maar het zou naïef zijn te denken dat de crisis voorbij is.' Dat zei Jean-Claude Trichet, voormalig voorzitter van de Europese Centrale Bank in Parijs.

    Ik ben sinds eind december aan het afbouwen. Ik houd enkel m'n 'blijvende' participaties (bv. holdings als GBL) en enkele sterk achtergebleven cyclische aandelen. Verder houd ik veel cash aan om in te spelen op opportuniteiten en heb ik een goudmijn en fysiek goud ingeslagen begin januari.

    Er komt een reset van het gehele systeem... KBC gaat nog rond 14 of 15 euro noteren ;)
  10. [verwijderd] 28 januari 2014 21:43
    16 analisten gaven hun prognose voor de Q4 resultaten van KBC:

    Verwachte netto resultaat voor Q4:

    Laagste raming.............: - 494 miljoen €
    Gemiddelde raming........: - 307 miljoen €
    Hoogste raming ...........: - 126 miljoen €

    Verwachte netto resultaat FY-2013:

    Laagste raming.............: 794 miljoen € (1,9 €/aandeel)
    Gemiddelde raming........: 978 miloen € (2,3 €/aandeel)
    Hoogste raming............: 1.175 miljoen € (2,8 €/aandeel)

    Dus, zoals verwacht, een zeer aanzienlijk verlies in het vierde kwartaal. Dit verlies komt voor het grootste deel op conto van Ierland waar men een extra provisie heeft moeten aanleggen voor de non-performing loans (775 miljoen €).

  11. Kaiser 29 januari 2014 12:47
    quote:

    Massimo V. schreef op 28 januari 2014 21:43:

    16 analisten gaven hun prognose voor de Q4 resultaten van KBC:

    Verwachte netto resultaat voor Q4:

    Laagste raming.............: - 494 miljoen €
    Gemiddelde raming........: - 307 miljoen €
    Hoogste raming ...........: - 126 miljoen €

    Verwachte netto resultaat FY-2013:

    Laagste raming.............: 794 miljoen € (1,9 €/aandeel)
    Gemiddelde raming........: 978 miloen € (2,3 €/aandeel)
    Hoogste raming............: 1.175 miljoen € (2,8 €/aandeel)

    Dus, zoals verwacht, een zeer aanzienlijk verlies in het vierde kwartaal. Dit verlies komt voor het grootste deel op conto van Ierland waar men een extra provisie heeft moeten aanleggen voor de non-performing loans (775 miljoen €).

    dank voor deze nuttige bijdrage.... www.tijd.be/beurzen/60114924 de terugval is begonnen, het is welletjes geweest met een stijging van meer dan 200%
  12. forum rang 7 ffff 29 januari 2014 14:17
    quote:

    ffff schreef op 28 september 2011 14:27:

    Niet overdrijven Herr Kaiser.

    Neem nog eens contact met je familie op die tot in de hoogste regionen van de KBC bank vertoefde, zoals je zelf ooit schreef.

    Wat die Hongaarse leningen betreft: Juist afgelopen week een enorme meevaller door ingrijpen van Zwitserse Centrale bank waarbij de Zwitserse frank flink werd afgewaardeerd. Dat was een onverwacht cadeautje...

    En wat de koersopleving betreft. Vorige week op laagste punt 12,55 en nu 17,13 Euro.

    Zowel in draadje Katzenkop als in reacties bij De Tijd schreef ik vorige week dat ik KBC oppikte. Akkoord met samengeknepen tenen, maar het resultaat mag er nu zijn!

    Peter
    Aandelen kopen als het bloed door de straten loopt, als iedereen loopt te knerpen en de aandelen vervloekt.

    Resultaat na ruim twee jaar om van te watertanden...

    Peter
  13. Kaiser 29 januari 2014 14:24
    Ik ga niet voor de LT.... in het huidige klimaat

    Barnier zet megabanken op dieet

    De Com­mis­sie zet 29 groot­ban­ken, waar­on­der blijk­baar KBC en Bel­fi­us voor België, op dieet: als ze niet af­slan­ken, moe­ten ri­si­coac­ti­vi­tei­ten naar een apart fi­li­aal. Spe­cu­le­ren voor eigen re­ke­ning is taboe.
  14. Kaiser 31 januari 2014 12:56
    Woningkrediet minder toegankelijk voor jongeren

    vrijdag 31 januari 2014 om 12u06

    Veertigplussers tekenen voor het gros van de toegestane woningkredieten. Het aandeel van de eigen inbreng bij een woningkrediet neemt toe. En kredieten met een looptijd van langer dan 25 jaar zijn helemaal uit de gratie. Dat blijkt een analyse van KBC.

    KBC analyseerde de cijfers van zijn in 2013 toegestane woningkredieten en vergelijk de uitkomsten met de cijfers uit 2012 en 2008. Daarbij stelt de bank vast dat de gemiddelde leeftijd van de kredietnemer blijft stijgen. KBC geeft toe dat het vandaag voor jongere mensen moeilijker is om een woningkrediet aan te gaan. De ‘eigen inbreng’ is terug belangrijker bij het beoordelen van kredietdossier. KBC wijst er op dat de financiële instellingen op vraag van de NBB striktere regels hanteren voor het indekken van risico’s.

    Meer leningen om te verhuren

    Het aandeel van de jongvolwassenen (jonger dan 30 jaar) daalt voornamelijk ten voordele van de leeftijdscategorie ouder dan 40 jaar. In 2008 waren veertigplussers goed voor 40 procent van de toegestane woningkredieten, in 2013 liep dat op tot bijna de helft. Het stijgende aandeel van de veertigplussers staat wellicht niet los van de toename van het aantal kredieten met als doel te verhuren. In vergelijking met 2008 gaat het om een stijging van 9 procent.
    Een andere opvallende trend is de opmars van de alleenstaanden op de krediet-/woningmarkt: in 2013 werd een op drie kredieten toegestaan aan één kredietnemer terwijl dat in 2008 nog één op de vier was.

    Kortere looptijden

    Volgens de cijfers van KBC stijgen de investeringsbedragen, maar resulteert dit niet in hogere kredietbedragen. Het aandeel van de kredieten met een kredietbedrag groter dan 200 000 euro daalt sinds vorig jaar. Dit impliceert dus dat kredietnemers een groter deel financieren met eigen middelen. Bij KBC is het aandeel van de cliënten die meer dan 20 procent van hun woningproject met eigen middelen financieren op een jaar tijd gestegen met 7 procent. Tegelijkertijd stelt KBC vast dat leningen met een looptijd van meer dan 25 jaar helemaal uit de gratie zijn: amper 1 procent van de ontlener financiert de woning op meer dan 25 jaar; in 2008 was dat nog 19 procent. (LV)
528 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,42 -0,18%
EUR/USD 1,0717 +0,18%
FTSE 100 8.078,28 +0,47%
Germany40^ 17.991,90 -0,54%
Gold spot 2.321,92 +0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+4,40%
Fugro
+2,18%
NX FIL...
+1,85%
Flow T...
+1,59%
Avantium
+1,00%

Dalers

ADYEN NV
-14,35%
VIVORY...
-7,82%
BESI
-5,18%
WDP
-4,93%
IMCD
-2,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links