Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van bitcoin naar binaire optie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Achteraf gezien... 11 december 2013 15:17
    'optieclub' was geloof ik de eerste die met die binaire opties de markt opging in Nederland. De ondernemer daarachter was het zoontje van Piet Bloemink. Bij de naam 'Bloemink' moet u direct hard wegrennen. Piet Bloemink was namelijk de bedenker van het aandelenleasen en de oprichter van Legio Lease. Dat is ook niet goed afgelopen........
  2. forum rang 4 efreddy 11 december 2013 23:17
    quote:

    deschaker schreef op 11 december 2013 15:28:

    stomme vraag maar hoe koop ik die binaire opties? Is er iets als "Binaire opties voor Dummies" beschikbaar?
    Er zijn verschillende mogelijkheden maar persoonlijk vind ik IG markets daarvoor het best geschikt.
    Daar heb je immers meer keuze met ladders,looptijden en kun je de binaire optie tussentijds sluiten (weliswaar natuurlijk aan biedkoers bij eerdere aankoop en laatkoers bij eerdere verkoop) wat bij vele andere aanbieders niet mogelijk is.

    vb van een dergelijke binaire optie die ikzelf deze week heb gedaan.

    opening 09dec13 11:02 13DEC13 Binary Weekly Wall St to be above 16150
    aantal contracten -0,10 (betekent dat ik wanneer ik deze binaire optie aanhoud tot de sluiting van 13 december bij een koers boven de 16150 100$ moet betalen wanneer de koers eronder sluit op 13 december is de binaire optie waardeloos). prijs 25% (ik ontvang dus op dat ogenblik 25$,loop een maximumrisico van 100-25=75$ waar ik een margin hoef op te geven en kan maximum 25$ winnen als de optie bij sluiten 13 december waardeloos word).

    11dec13 om 16:06 sloot ik de volledige positie op 4.5$.
    Winst van 25-4.5$ = 20.5$ is binnen,ik hoef dus niet meer te wachten tot sluiting vrijdag 13 december.

    Minimum is 0.1 (of -0.1 zoals in mijn geval hier)om een positie te openen,sluiten kan in fracties van 0.01 (of - 0.01 wanneer je een binaire optie eerst hebt aangekocht)maar kan dus ook volledig gebeuren.

    En om nog eens op de bitcoin terug te komen,blijkbaar bestaan er ook binaire opties op de BTC/$ bij sommige aanbieders (voorlopig toch niet bij IG markets) maar wanneer ik de spreads en voorwaarden bezie zou ik van dergelijke zaken gewoon afblijven.
  3. pcrs7 12 december 2013 12:53
    Lachen zoals de dinos niet mee kunnen komen en btc niet begrijpen.
    Die centrale bankiers die elke maand miljarden uit hun duim zuigen in QE, dat is natuurlijk wel echt geld. Dat begrijpen ze wel. Dit omdat er een centrale valsemunter van is, die je ter verantwoording kunt roepen. Dolle pret om die elite's ter verantwoording te roepen.
    IMF die 10-15% van mensen hun geld willen stelen, dat begrijpen ze ook. Gelukkg hebben we verplichte depositogarantie, dus dan raak je het nooit kwijt. Oh wacht, de dieven en de verzekeraar is dezelfde club.
    Internationaal geld overmaken tegen torenhoge kosten en met allerlei spionnen van de grote ruifeter die meekijken, dat is ook echt geld. Dat begrijpen ze allemaal. Schuld is geld, natuurlijk, ligt voor de hand toch?
    De dollar die sinds de FED oprichting in 1913 96% van zijn waarde verloor. Dat is geld, logisch toch?

    Maar bitcoin is gebakken lucht, een pyramide spel.
    www.youtube.com/watch?v=7u4F8cpzqao
    Meestal blijkt bij dit soort paradigme verschuivingen dat de schrijver later zelf in tegenstelling met zijn eigen woorden handelde.
  4. pcrs7 12 december 2013 13:01
    quote:

    nhp22 schreef op 12 december 2013 12:11:

    Om hele andere redenen moet je voorzichtig zijn met de handel in Bitcoins.
    www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie...
    Kijk uit met traditioneel geld, de ongelijkheid is enorm.
    www.usnews.com/opinion/blogs/economic...

    According to the study, incomes among the top one percent rose by 31.4 percent between 2009 and 2012, while incomes for everyone else grew just 0.4 percent. The top decile of earners in the economy now captures more than half the total income

    bitcoinrichlist.com/charts/bitcoin-di...
  5. nhp22 12 december 2013 20:36
    quote:

    pcrs7 schreef op 12 december 2013 13:01:

    [...]
    Kijk uit met traditioneel geld, de ongelijkheid is enorm.
    www.usnews.com/opinion/blogs/economic...

    According to the study, incomes among the top one percent rose by 31.4 percent between 2009 and 2012, while incomes for everyone else grew just 0.4 percent. The top decile of earners in the economy now captures more than half the total income

    bitcoinrichlist.com/charts/bitcoin-di...
    Ik heb mij in tegenstelling tot eerder deze gericht op de handel in de Bitcoin. Als er 47 mensen zijn zoals het artikel in de Volkskrant vermeld is de kans op koersmanipulatie erg groot. Als er weinig bitcoins zijn, de hoeveelheid is beperkt, en er zijn veel mensen die handelen, is de kans op extreme koersstijgingen en dalingen aanwezig.

    Het gaat niet over inkomensongelijkheid, die bestrijd je niet door van betaalmiddel te veranderen.
  6. pcrs7 12 december 2013 22:20
    nhp22 Het is met btc moeilijk te bepalen wie wat bezit, dus die cijfers....Verder: De verleiding van de grootbezitters zal toch zijn hun portefeuille te diversiviseren. Ze zijn snel rijk geworden en het kan even duren, maar die gaan toch wat aandelen kopen en vastgoed en een mooie auto.
    Als 1 persoon alle btc zou bezitten, zou dat natuurlijk ook heel erg onvoordelig voor hem zijn. Het heeft pas waarde als meerdere mensen het bezitten en er in handelen. Als dat niet het geval is, kan iedereen veel beter naar de copycat overstappen. Daar zit je dan met je btc monsterpositie die niets waard is omdat iedereen litecoin gebruikt.
    Ik zie hier geen probleem in. Market cap is 12 miljard. Iemand draait zijn portemonnee om en de hele zaak is veranderd. Misschien dat centrale banken wel een grote positie hebben aangekocht om het een beetje te kunnen trashen. Die drukken toch hun eigen geld, dus waarom niet. 85 miljard/maand alleen al voor de FED, dus het zou niet eens opvallen.
  7. nhp22 12 december 2013 23:12
    @pcrs van harte aanbevolen. Ik krijg over het genot van een goed glas ineens een ingeving over het stabiliteitsvraagstuk. Zou er ruimte zijn voor diverse virtuele valuta die een onderling stabiliteitsmechanisme hebben. En dan niet zo zeer economisch, maar wellicht is er een technische oplossing.

    Eerder deze week heb ik een aanzet gegeven voor de stabiliteitsdiscussie door een stuk te schrijven met diverse filmpjes erin (onder andere over de valutacrisis in 1992)

    beleggenmethenk.blogspot.nl/2013/12/i...

    Een belangrijk onderdeel is het ERM.

    en.wikipedia.org/wiki/European_Exchan...

    Wil de techneut opstaan die out of de box zo iets kan onwikkelen buiten (Centrale Banken) om? Als dit lukt zullen we hem dan voordragen voor de Nobelprijs voor de Economie? Mijn stem heeft hij/zij.
  8. nhp22 13 december 2013 11:20
    quote:

    pcrs7 schreef op 13 december 2013 09:54:

    nhp22 waarom zou je onderlinge relaties tussen verschillende virtuele munten stabiel willen houden. Prijsverschillen zijn er om signalen te geven over kwaliteit en bruikbaarheid. Als je die signalen verstoort, nemen mensen verkeerde beslissingen.
    Niet helemaal stabiel, maar wel een stabilatie mechanisme. Ik roep nog een keer op tot de bruikbaarheid van de Bitcoin in de echte wereld. niet als speculatiemechanisme. Ik heb eerder om de discussie te vermijden niet over euro's gesproken, maar over referenties als een volle kar booschappen in de supermarkt of de Big Mack index. Toch laat ik mij in het volgende voorbeeld verleiden om over Euro's te praten.

    Stel ik krijg mijn salaris in Bitcoin. Aan het begin van het jaar besluiten mijn werkgever en ik dat ik 3.000,- Bitcoins per maand als salaris krijg. ongeveer vergelijkbaar met 3.000 euro toen. Vandaag de dag komt dit overeen met 3.000 x € 688 = € 2.064.000,-. Goede deal dacht ik zo. Maar niet helemaal wenselijk. Als ik inzoom op de actualiteit is de waarde van deze 3.000 Bitcoins maximaal

    € 2.685.000,- waar geweest om een week daarna € 1.248.000,- waard te zijn. Afgezien van het bedrag waar zelfs de gemiddelde bankdirecteur in Nederland tevreden mee zou zijn is en dergelijke waardeschommeling natuurlijk niet wenselijk.

    Ik wil (ongeveer) net zo veel kunnen kopen voor een Bitcoin als de week ervoor. Dat is nu de kracht van het huidige geld. Ik weet wat ik voor een tientje kan krijgen en dat zal volgende week ongeveer hetzelfde zijn. Voor een Bitcoin is dit maar de vraag.

    Het aanbod bitcoins is beperkt. Als er "opkopers" zijn van Bitcoin dan is zoals de broers Hunt probeerde met zilver manipulatie mogelijk. Dit wordt lastige als er een aanbod van andere virtuele valuta ontstaat die binnen een bandbreedte van elkaar bewegen. Dan wordt het lastiger om alle virtuele valuta op te kopen.

    Dus stel ik de vraag is het mogelijk om op technische grond een stabilisatie mechanisme tot stand te brengen.
  9. pcrs7 14 december 2013 13:42
    nhp22 Ik denk dat de stabiliteit vanzelf groter wordt als de marktkapitalisatie groter wordt en het aantal gebruikers diverser. Het is nu nog grotendeels een speculatiespeeltje en dat is idd niet het einddoel. Het is echter zo dat een explosieve stijging een fase is waar het door heen moet om de aandacht te trekken.
    De early adapters worden heel rijk en gaan liquideren waardoor ze in mooie autos rijden en huizen wonen en hun bitcoins verspreid raken over vele nieuwe mensen. Hun welvaart zal vragen oproepen, mensen vragen over bitcoin, willen weten wat het is en hoe het werkt.
    btc is geen organisatie en heeft dus geen marketing budget. Succes is de marketing. Ik denk dat de liquidatie van de grootbezitters de zaak een stuk stabieler zal maken, maar dat gaat nog wel even duren.

    Veel mensen hebben het vergeleken met een Pyramide spel, maar dat is natuurlijk onzin, omdat daar gelogen wordt, meestal door 1 persoon. BTC is niet onder controle van 1 persoon en iedereen kan inzien hoe het werkt (volkomen transparant).
  10. [verwijderd] 24 december 2013 13:05
    Een computernetwerk van 5 petahashes per seconde is niets waard, misschien wil nasa u wel als adviseur, bespaard ze heel wat geld als ze de afstand van de dichtstbijzijnde ster gaan berekenen.

    Hoe graag iedere pensioen gerechtigde ook zou willen dat de bitcoin niet bestaat, hij is hier en zal nooit meer weg gaan. Het is inmiddels onmogelijk om dit systeem te stoppen door alle tijd en energie die ontwikkelaars van bitcoin in het netwerk hebben gestoken. De waarde die het netwerk nu vertegenwoordigd (± 5 miljard) is natuurlijk een lachertje op mondiaal gebied, waar alleen de derivatenhandel de 100 biljoen meerdere malen overstijgt. De waarde van bitcoin gaat binnenkort stijgen naar ruim boven de 25000 euro. Geloof mij vooral niet en koop geen bitcoins.
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links