Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Silver World Spot (USD) IND:XAGUSD.FXVWD, XD0002747208

  • 27,30 23 apr 2024 22:57
  • +0,11 (+0,39%) Dagrange 26,65 - 27,39
  • 0

Zilver analyse: De bodem is gezet

60 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 april 2013 13:31
    Afgelopen vrijdag zijn de cijfers van COMEX naar buiten gekomen waaruit is gebleken dat de zilver voorraden flink aan het dalen zijn. Vandaag staat de koers 2,13% in de plus (op moment van schrijven 13:00u), op 24,298 dollar per troy ounce. Afgelopen vrijdag heeft de prijs van het zilver een mooie sprong laten zien van bijna 6%. Hiermee lijkt de bodem in het dalende trendkanaal gezet en is er een kleine opening om verder te stijgen naar de weerstand die ligt op 27,875 dollar per troy ounce. Ik verwacht dat deze inde aankomende 2 weken bereikt gaat worden. Wat er op korte termijn gaat gebeuren is nog niet duidelijk te zeggen. Ik verwacht dat we een beetje rond de 27 dollar blijven schommelen. Op de lange termijn verwacht ik dat de koers langzaam zal gaan stijgen. Zolang de vraag naar elektronica blijft groeien en zilver steeds belangrijker wordt en de voorraden flink dalen, zal de vraag en het aanbod uit balans raken. Waardoor de prijs van zilver zou gaan stijgen.

    www.dutchforex.nl
  2. [verwijderd] 19 september 2014 19:47
    quote:

    ebub schreef op 19 september 2014 10:31:

    En zilver duikt maar. Wordt toch gebruikt in de Iphone 6. Miljoenen verkocht en geproduceerd. Goud Goeroe's en zilvergoeroe's met de verhalen. Onzekere tijden ed. Allemaal bulls.jit. De massa moet er niets meer van hebben en er is overcapaciteit anders daalt het niet zo
    overcapasiteit? Zilver is niet oneindig te verkrijgen.
  3. [verwijderd] 19 september 2014 20:38
    Overcapaciteit? Nou ja, als je het inderdaad zo wilt zien; er is een verschil tussen papieren zilver (ETF's, e.d.) en fysiek zilver(munten, baren); gek genoeg wordt bij de zilverkoers (spotprijs) alles op een hoop gegooid (nog wel!). Hierbij, de verhouding papier vs. fysiek zilver qua handel is zo ongeveer 100:1 Als bepaalde partijen daar belang bij hebben om de koers te drukken, gebeurt dit door papier op de markt te gooien. Let wel, papier kun je oneindig bijdrukken en is niet gedekt door fysiek, echt zilver. Aan de andere kant, de vraag naar fysiek neemt alleen maar toe (India en China). Er gaat natuurlijk een moment komen dat de koers van papier er niet meer toe doet en de vraag naar fysiek zilver gaat de koers bepalen; niet meer in Londen, maar in bijv. Shanghai of HongKong. Verder, echt zilver wordt opgebruikt en o.a. door het riool gespoeld; er zal op vrij korte termijn schaarste ontstaan en dan ontdekken we in het Westen bijvoorbeeld dat de Chinezen grote voorraden fysiek zilver bezitten. Wat denk je dat er met de koers van het metaal gaat gebeuren?
    Dus, koop geen zilver ETF's of andere derivaten (veelal niet gedekt door echt zilver), maar koop fysiek zilver (munten, baren, zilvermijnen). Tastbaar, zichtbaar, inwisselbaar, etc. Kortom, echt spul. Ook: follow the money! Oude sportauto's, schilderijen, oosterse kunst, etc., noteren topprijzen en dat terwijl het crisis is. Da's niet voor niets!
    Opm: Bovenstaande verhaal gaat grotendeels ook op voor goud, met dat verschil dat goud veel minder industriële toepassing kent dan zilver. Al het gedolven goud is dan ook nog aanwezig, maar bij zilver is dit dus niet het geval.
  4. [verwijderd] 19 september 2014 20:45
    Nog even, hou er alvast rekening mee dat de prijs van zilver wel eens zijn laagste bodem gaat vormen op $ 13,75 Er zijn verschillende scenario's, ofwel deze maand nog in een ruk naar genoemde bodem of anders met een tussenstop op een termijn van enkele maanden tot begin 2015. Pas dan schijnt de weg omhoog ingezet kunnen gaan worden. De lange termijn is dus onveranderd omhoog voor zilver, maar dit gaat nog steeds over een enorm hobbelige weg ...
  5. [verwijderd] 20 september 2014 14:59
    Long term investment
    Gepost op 19 september 2014 door Nadine Smeding
    Zilver wordt gezien als een betere ‘long term investment’ dan goud

    Terwijl de goudprijs – weliswaar mondjesmaat – gemiddeld genomen in 2014 steeg, bleef de zilverprijs achter. Sterker nog, zilver is in 2014 met een daling van 4,9% naar $18,2977 per troy ounce het slechts presterende edelmetaal. Alsof het al niet erg genoeg is, verlagen de zogenoemde money managers en andere grote speculanten zilverposities al 8 weken op rij. Dat is de langste periode in afgelopen 17 maanden. De netto long posities zijn afgelopen week met 2,237 futures contracten zelfs gedaald tot een nieuw dieptepunt, in vergelijking met 46,795 futures contracten- het hoogste punt in oktober 2010.

    De zilvermijnen proberen zo ook op eigen wijze toch winst te behalen bij deze lage koersen. Niet alleen verlagen ze de productiekosten door simpelweg minder zilver te produceren. Ook hedgen zij meer dan 1/3 van hun productie met shortposities om op die manier toch nog geld te verdienen aan de dalende prijzen.

    De money managers en institutionele beleggers zijn openlijk negatief over de prijs ontwikkeling van zilver. Op zijn zachts gezegd is het dan opmerkelijk dat juist de retailkopers (goed voor meer dan 70%) juist zeer positief blijven over het edelmetaal en houden hun posities massaal aan. Met andere woorden zorgde de kleine gemiddelde stijging van goud ervoor dat de posities in SPDR Gold Trust massaal tot een minimum gedaald zijn, terwijl de forse daling in de zilverprijs beleggers niet beangstigden en geloof behouden in het edelmetaal.

    Waarom? Anders dan bij goud, wordt verwacht dat er relatief gezien veel meer rendement behaald kan worden op zilver beleggingen. Niet in de laatste plaats omdat de zilverprijs sterk ondergewaardeerd is. Daarnaast biedt de grote behoefte vanuit de industrie naar het edelmetaal ook een belangrijke zekerheid. Daar waar goud voor ‘slechts’10% voor industriële toepassingen gebruikt wordt, ligt dat bij zilver tussen de 60% en 70%. Met name fabrikanten van zonnepanelen zijn op dit moment grootverbruikers van het edelmetaal. Hieruit kunnen we dus ook concluderen dat de zilver belegger, in tegenstelling tot het gros van de beleggers in goud, niet gedreven wordt door het ‘momentum’ maar gedreven wordt door de verwachte groeiprognoses. Groeiprognoses door de stijgende vraag voor industriële toepassingen.
  6. Patience 30 september 2014 18:31
    quote:

    ebub schreef op 30 september 2014 18:01:

    bijgekocht op 20 19 18 nu maar bijkopen op 13.75. Al die websites schreeuwen dat de fysieke vraag enorm groot is maar de macht van die ongedekte zilverwaarde papiertjes is groter. ziek ziek ziek
    dat je er nog in gelooft snap ik niet papier is niks waard zonde van je geld. Ga liever short brengt je meer winst op.
  7. [verwijderd] 1 oktober 2014 16:46
    quote:

    ebub schreef op 1 oktober 2014 09:48:

    geen papier. nee zilvermijnen. short in zilver leg mij aub eens uit wat dat betekent?
    Bijvoorbeeld een putoptie op deze of gene zilver-ETF, zoals SLV (en voor goud zou dat GLD kunnen zijn). Maar, hoe hoog zijn de premies en, wil je dat risico nog lopen? Mits je natuurlijk een steengoede en slimme trader bent, ik zou nu gewoon de rit naar de bodem uitzitten en een mooie mix van goeie mijnaandelen kopen (bodemvissen), plus misschien zilveren munten.
  8. ebub 1 oktober 2014 17:04
    ik heb first Majestic en silver wheaton. redelijk laag gekocht maar wel verlies met al die dalingen. Laatst in juli toen zilver in juni een mooie rit had gemaakt had ik moeten verkopen. Als iets stijgt met een procent of 10 in een maand. hup weg en weer kijken wat het dan doet. Dan had ik me helemaal scheel kunnen kopen op deze nivo's. Dat is wel balen
  9. [verwijderd] 2 oktober 2014 12:20
    Geen mens weet wanneer de markt precies is uitgebodemd en daar zou ik me ook niet zo druk om maken. Natuurlijk kun je nu tegen een verlies aankijken (en dat doe ik nu ook), maar zorg dat je NU in de markt zit. Als je het grote plaatje voor ogen blijft houden (termijn van ca. 5 jaar) dan is het nu al best aantrekkelijk om op deze niveaus bij te kopen. Les 1: ALTIJD wat cash achter de hand houden.
    Zelf zou ik niet meer in de 'trademodus' willen zitten, d.w.z. bijvoorbeeld 10% winst en dan verkopen. Vraag: als je ervan overtuigd bent dat de markt ooit een keer explodeert, wanneer ga je dan weer kopen, oftewel ben je in staat op de rijdende trein te springen? Ik geef je op een briefje dat je daar nauwelijks de kans voor zult krijgen. Zorg dat je meedoet. Prijsvorming van de fysiek markt "will happen overnight". Een waarschijnlijk scenario: de papiermarkt (ETF's en andere derivaten) blijkt op enig moment 'waardeloos' en bezitters ervan zullen worden gesettled: op een vrijdagavond als de markten sluiten wordt de prijs opgemaakt voor papier en fysiek tezamen in Londen (alles wordt nu nog steeds op een hoop gegooid). In het weekend daaropvolgend wordt een zekere deal gesloten, op de maandagmorgen erna blijkt er alleen fysieke handel te bestaan in Shanghai of Hongkong (deze markt wordt steeds belangrijker en daar zal in de toekomst de feitelijke prijsvorming van fysiek bepaald gaan worden), waarbij de spotprijs opeens veel, veel hoger ligt (en dan gaan natuurlijk de zilvermijnaandelen ook mee). De bezitters van papier worden keurig uitbetaald op de geldende prijzen van de eerdergenoemde vrijdagavond. Deze mensen zullen niet gelukkig zijn en worden, ze zullen zich bekocht voelen en hun gedachte zilver in bezit te hebben blijkt onterecht en dat is dan echt achteraf praten. Hoe kom je dan nog aan fysiek zilver (of mijnaandelen) voor een redelijke prijs? Vergeet het dan maar.
    Les 2: zorg dat je zilver (en goud) in fysieke vorm (hieronder vallen dus ook - met meer risico - mijnaandelen) in bezit hebt, koop voorzichtig wat bij op de dips zoals momenteel en zit de rit gewoon uit.
    Mijnaandelen: ik ga niet op de stoel van adviseur zitten, maar zorg voor een goeie mix. Wijlen Rienk Kamer heeft mij ooit eens uitgelegd, dat als je overtuigd bent van de trend, verdeel je portefeuille in olietankers, coasters en speedboten.
    Je begint dan met een stevige basis (olietanker), die het grootste deel van de portefeuille vertegenwoordigt met relatief weinig risico en dividend uitbetaalt. Kortom, Silver Wheaton (SLW) als 'major' is een van de beste 'olietankers' in zilver die je kunt bezitten. Als de markt tegenzit, dan heb je nog altijd inkomsten. Ook heeft dit aandeel een hefboomwerking op de Ag-spotprijs.
    Dan, een kleiner deel van de zilverportefeuile zouden mid-tier aandelen moeten zijn; ze reageren sneller op veranderingen, de hefboomwerking is groter en het koersrisico is uiteraard ook groter (omlaag en omhoog), maar de winsten zullen percentueel ook groter zijn (als de markt eindelijk omhoog wil :-) ==> First Majestic is een goeie mid-tier.
    Tenslotte, de speedboten zijn dan de juniors, waarvan er enkele goeie besproken zijn op dit forum. Juniors zijn weer onder te verdelen in o.a. exploratie, permitting en productie. Van deze laatste is SilverCrest een goed voorbeeld; hierin zit veel potentieel is is eigenlijk al een beetje mid-tier.
    Tot slot, dit verhaal is ook bruikbaar voor de goudmarkt. Overigens, mijn voorkeur heeft zilver, omdat deze markt t.o.v. goud een achterstand heeft in te lopen; Au:Ag ratio is nu ca. 70 en dient op enig moment weer op zijn langjarige normaal van pakweg 15 terug te keren. Succes! (dan heb ik het ook)...
60 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links