Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ben ik te lief?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2012 12:33
    We weten nu dus het antwoord op een vraag waar we als sinds de Romeinse tijd mee worstelen: wie gaat de recensenten recenseren? Marcel, misschien moet je al je recensies maar een puntje lager maken met terugwerkende kracht - dat is modieus. S&P en Moodys waarderen ook iedereen en alles af. De wereld verandert er niet van.
  2. [verwijderd] 23 februari 2012 12:36
    Mooie reactie en met feitelijkheden weerlegd. Door consequent geen visie op stijging of daling te gebruiken laat je dat juist over aan de belegger zelf (precies de plek waar het hoort). Het is juist van belang in hoeverre een belegger die zijn visie terugvindt in het doel van de desbetreffende structured product waar voor zijn geld krijgt. En dat is precies waar jij je op focused. Hulde daarvoor en ik mag hopen dat Karel Mercx hier het een en ander van opsteekt
  3. [verwijderd] 23 februari 2012 13:16
    Inderdaad - ook al ben ik het een klein beetje met Mercx eens: over de opbouw van je eindcijfer valt te twisten, het is niet precies wat ik in eerste instantie verwachtte.

    Maar je specifieert altijd heel duidelijk waar je cijfer op is gebaseerd*, dus alleen een heel erg slordige lezer kan er last van hebben!

    *Mijn eindcijfer zegt niets over het uiteindelijke rendement dat u met dit product behaalt, want dat bepaalt de markt. De beoordeling zegt wel alles over hoe het product kwalitatief in elkaar steekt en of de marketing en nazorg zorgvuldig zijn.
    A. Rendementsperspectief [+gedetailleerde uitleg]
    B. Transparantie [+gedetailleerde uitleg]
    C. Originaliteit [+gedetailleerde uitleg]
    D. Vervolginformatie en nazorg [+gedetailleerde uitleg]
  4. gmto 23 februari 2012 14:04
    Geachte heer Tak, beste Marcel,
    Persoonlijk ben ik heel tevreden met uw recensies. Daar uw ervaring en kennis buiten discussie staat, zou u de elementen verhouding kunnen aanpassen. Want het allerbelangrijkste element is, voor mij, toch de kwaliteit die u eraan toekent. De verdeling 60-20-15-5 zou u kunnen wijzigen in 70-15-10-5 of 75-10-10-5.
    Met vriendelijke groet, Gerard
  5. PP parels 23 februari 2012 17:30
    Marcel, je verwijst wel naar de weging maar ik kan de uitkomsten niet reproduceren. Hoe berekenen jullie de totaalscore? Bij bijvoorbeel de recent beoordeelde iShares Emerging markets Klik & Klaar zie je direct dat het cijfer bij totaal niets met de deelscores te maken kan hebben (gelijk aan de laagste score).
    Meerdere keren heb ik hier vragen over gesteld maar vreemd genoeg heb je nooit gereageerd. Gezien de tendens van de 'fouten' roep je wel vragen over integriteit over je af.
  6. [verwijderd] 23 februari 2012 19:11
    Ik kan na het gedeelte “Die (IEX) geeft veel te hoge rapportcijfers”, zo meent Mercx. Om daar aan toe te voegen: “Ik heb dan de drang om beleggers te waarschuwen”. alleen maar zeggen dat de heer Karel Mercx t.a.v. het beoordelen van gestructureerde producten zijn naam niet echt mee heeft, zodat dit waarschijnlijk structureel bij de beoordeling, anders dan de transparante, in duidelijke taal verwoordde beoordeling van de auteur, die op dit gebied dan ook een naam heeft opgebouwd, een probleem zal zijn.
  7. [verwijderd] 23 februari 2012 20:41
    Beste mensen,

    Hartelijk dank voor de aardige reacties!

    @PP Parel
    Inderdaad klopt het eindcijfer voor die note niet. Het moet zijn 7,6 in plaats van 7,4. Ik geef het door aan IEX. Het is raar, want ik bereken het gemiddelde cijfer altijd in een excel sheet. Zo moeilijk is die berekening niet... Kennelijk heb ik toch ergens een type fout gemaakt. Als ik op een ander moment niet gereageerd heb op jou commentaren: excuus. Kenneljke fouten, ook in de cijfers, haal ik graag uit mijn columns!

    @gmto / Gerard
    Ik zal erover nadenken. Maar goede informatie vind ik toch heel belangrijk, en echt een zwaarwegend onderdeel vormen van de kwaliteit van het product.

    Met vriendelijke groet,
    Marcel Tak
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links