Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Party like it's 2009?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

323 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kolenboer 23 november 2011 10:00
    quote:

    De Roodjiever schreef op 23 november 2011 09:46:

    Oei, oei, wat zijn we allemaal beertjes zeg. Vergeet niet dat er nog veel geld bij de institutionelen zit. Ik zeg niet dat ik het verhaal van Bassie steun, maar als de verhalen van AEX 200 en nog lager komen ga ik even oppassen. De Daggrafiek is beneden uitgebroken uit de Bollinger, wat een terugkeer doet verwachten. Alleen zijn de KT signalen juist weer negatief, want na de zo goed als gesloten openingsgap is het gebruikelijk dat de weg naar beneden wordt vervolgd. Het sentiment is absoluut niet gunstig om in calls te gaan, als je dat wel doet is het puur gokken. Als je dat in de Slimste doet, prima. Maar met eigen geld is vragen om problemen. Zoals eerder aangegeven is de markt very tricky en het kan zomaar zijn dat er ineens weer een short squeeze komt, gewoon omdat de grote partijen op die manier het beste kunnen verdienen. In de aandelen is het niet te halen. Dan maar om en om de beren en stieren uitbuiten. Dat is mijn visie.
    Er kan wel veel geld zitten maar per saldo verdwijnt er geld. Dat is nu net de reden dat de beurs de eerstkomende 30 jaar de 700 niet meer zal halen. Vroeger kwam er allemaal geleend geld bij, bakken vol. Woekerpolissen, beleggingshypotheken, enz... Woekerpolissen zijn er niet meer, beleggingshypotheken worden langzaam afgelost en er komen geen nieuwe voor in de plaats en de gepensioneerden verkopen hun beleggingen om van te leven. Ook dat is een langzaam maar de komende 30 jaar wel een continue proces.

    Verder ontbreekt bij de jongere generatie elke vorm van spaarzin, ze geven alles uit wat ze hebben, sterker nog, ze geven te veel uit. Ook daar zal dus geen geld vandaan komen. De toekomst voor aandelen is dus vuurrood in mijn ogen omdat er simpelweg te weinig geld beschikbaar is om de aandelen hogere niveau's te tillen.

  2. The Entrepreneur 23 november 2011 10:05
    Een èchte short-squeeze levert tientallen punten op in enkele uren; is al jaren niet meer gebeurd. Àls dat gebeurt, dan is het wel degelijk prettig om long te zitten hoor, ...

    Maar wie zegt dat dat nu gaat gebeuren? Dan ben ik het met Roodjiever eens dat het gokken is; maar dan wel een gok met een leuke uitbetaling.
  3. [verwijderd] 23 november 2011 10:07
    De enige rede voor aandelen om te stijgen is de doorzettende ongelijkheid in inkomsten. hierdoor zullen de rijken hun overschot ergens kwijt moeten en drijven zijzelf de prijzen van aandelen op, waardoor zij overigens virtueel nog rijker worden. Dat is wel het spelletje waar die jongens van houden. Maar als het te ver ddoorgedreven wordt, zoals nu gaat gebeuren, dan kunnen ze ook niets meer in aandelen beleggen. De geldpers is de enige mogelijke uitkomst, maar ook die kan fataal aflopen. Ach een keertje totale nivelering who cares.
  4. TimothyF 23 november 2011 10:13
    quote:

    The Entrepreneur schreef op 23 november 2011 10:05:

    Een èchte short-squeeze levert tientallen punten op in enkele uren; is al jaren niet meer gebeurd. Àls dat gebeurt, dan is het wel degelijk prettig om long te zitten hoor, ...

    Maar wie zegt dat dat nu gaat gebeuren? Dan ben ik het met Roodjiever eens dat het gokken is; maar dan wel een gok met een leuke uitbetaling.
    VW 3jr terug was een mooi voorbeeld van een short squeeze.
  5. [verwijderd] 23 november 2011 10:17
    quote:

    kolenboer schreef op 23 november 2011 09:38:

    @Barro35,

    Gewoon niet lezen, ben ik ook mee gestopt. Je ergert je "dood" en je hebt er niks aan.

    Zodra het stijgt heeft Bas altijd gelijk, als het daalt heeft hij altijd ongelijk. Zo simpel is het.

    Ik ben het met je eens: De LT trend is al 11 jaar neerwaarts. Ik trek geen lijntjes maar daar hoef ik geen lijntjes voor te trekken om dat te zien.
    Dat is idd al zolang Bas hier schrijft.
    statistisch gezien heb je het dan in 50% van de gevallen bij het juiste eind,het streven moet toch zijn om een hogere hit ratio te verkrijgen?

    Anders kan je net zo goed "kop of munt" doen lijkt me.
  6. [verwijderd] 23 november 2011 10:18
    Ik handhaaf de sprinter short. De SL heb ik gezet op 279.

    Het blijkt dat ik zo frequent handel, dat ik Bincks protrader mag gebruiken.
    Daar heb ik afgelopen dagen mee zitten spelen, het blijkt dat men technische analyse grafieken kan maken, met ook de mogelijkheid om zelf een indicator te programmeren. De script taal is verschrikkelijk, ik krijg altijd kromme tenen als je elke variabele moet declareren. Bovendien werkt die taal met reeksen, die met een for next loop moeten worden doorlopen, of bewerkt met speciale functies. Ook moet de code worden ingedeeld in blokjes. Super gestructureerd allemaal, maar ik vind het niks.

    Whatever, ik heb na enig zoeken een werkende script voor een donchian channel opgeduikeld en bij de indicators gevoegd en na wat verder spelen heb ik in Binck de bijgevoegde grafiekjes.

    Nadeel van Donchian Channels, is dat de helft van de grafiek meestal leeg is, dus moet het venster goed hoog zijn. In Pro Real Time kan men de lijnen onzichtbaar maken en met kleurenvlakken aangeven wat hun positie is. Dan kan men het venster laag houden.
    Ik heb bij die Binck grafieken niet kunnen ontdekken of kleurenvlakken daar ook mogelijk zijn.

  7. [verwijderd] 23 november 2011 10:19
    quote:

    domme-ezel schreef op 23 november 2011 10:17:

    Ach, als ik aan Bas denk doemt altijd het cijfer 343 op - sindsdien doet hij me altijd een aan zwakzinnige fantast denken.

    Misschien tijd voor de hoofdredactie van IEX eens te gaan breken met deze 'columingst'.
    dat is een beetje vergaand hoor!
  8. [verwijderd] 23 november 2011 10:27
    quote:

    Paulus29 schreef op 23 november 2011 09:06:

    Ik zie ook verdacht veel overeenkomsten met 1929. Zo vlak voor de zware crash.

    Het is maar wat je graag wilt zien en waar je belangen liggen.
    HIJ doet het erg goed de TA man..masseer de catastrofe naar een zachte landing met de redenering van de TA steun...dat het gebeurt , en keurig gemeldt wordt in de disclaimr willebn ze toch niet horen of lezen...

    Deze man komt zeer zeker in aanmeeking voor een goede BONUS...hij is er een van ons.een Lehmann brother...een echte bankman..

    groet van murc
  9. [verwijderd] 23 november 2011 10:27
    We zitten overigens alweer in een fase, dat we moeten zoeken naar de "capitulatie", die heb ik nog niet gezien. Ja het woord capitulatie past totaal niet in de technische analyse van BAS.
    (overigens is er wel ruimte om te stijgen naar de 308, dat moet dan wel snel want dat niveau zakt elke dag.
  10. TimothyF 23 november 2011 10:29
    quote:

    domme-ezel schreef op 23 november 2011 10:17:

    Ach, als ik aan Bas denk doemt altijd het cijfer 343 op - sindsdien doet hij me altijd een aan zwakzinnige fantast denken.

    Misschien tijd voor de hoofdredactie van IEX eens te gaan breken met deze 'columingst'.
    Misschien is het tijd dat je zijn analyse voor kennisgeving aanneemt, en je onthoudt van het doen van uitspraken zoals 'zwakzinnig'. Als hoofdredactie zijnde had ik eerder gebroken met mensen die jouw respectloze gedrag vertonen, dan iemand die een technische analyse volgens de regels uitvoert. Dat dit regelmatig niet strookt met de reële situatie is niet zozeer de fout van de analist, maar meer van de theorie.

    Ik zou nu ook kunnen zeggen dat jij je naam eer aan doet. Maar ik doe het niet.

    Succes!
  11. [verwijderd] 23 november 2011 10:50
    quote:

    A_naar B(eter) schreef op 23 november 2011 10:41:

    Mr & Kr
    Als je lijnen trekt en je wil de MT voorspellen of je zit KT tegen een MT weerstand ofzoiets, dan moet je ook een MT grafiek weergeven. Dan ziet het er veel slechter uit en zijn die lange opgaande lijnen echt totaal van karton.

    Nogmaals de grafiek van 14 oktober. Je kunt de lijnen gewoon doortrekken, het is vooralsnog precies zo en alle bewegingen bleven sindsdien tot nu mooi binnen de lijntjes, ondanks de volatiliteit
323 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links