Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ik en mijn grote mond...

De truc van beleggen is in mijn ogen niet om zoveel mogelijk winstrades te doen, maar om meer winst te maken met winstrades dan je verlies maakt met verliesgevende trades. Zo heb ik dit jaar al driemaal mijn neus gestoten aan shorts op TomTom, maar die ene keer dat het goed ging heeft meer opgeleverd dan het verlies mij heeft gekost. Momenteel heb ik mijn stop op 4,00 euro liggen.

Hier op IEX geef ik u tweemaal per week zo kort en duidelijk mogelijk (het is immers nog vroeg) aan waar ik kansen zie. Dat zijn dus slechts twee keer 300 woorden om toe te lichten waar ik de hele dag mee bezig ben. Ik kan u dan wel doorverwijzen naar mijn eigen site met uitgebreidere uitleg en transparante transactiehistorie, maar er zijn zoveel huichelende abonnementverkopers in beleggingsland dat ik het begrijp als u daar sceptisch tegenover staat.

Ik neem daarom graag de uitdaging aan van ‘Fondsmanager gezocht’. Zo kunt u precies volgen waar ik het in mijn colums over heb. As we speak maak ik mijn geld over en ben dus vanaf volgende week live te volgen en bekritiseren. Ik verzeker u dat als het om echt geld gaat, ik niet zo stom ben om de grafiek van Harley Davidson te verwisselen met die van Home Depot. 

Boven de 340 punten neem ik huilend het verlies op mijn shorts. Het is dan echter wel eindelijk eens duidelijk welke richting de AEX de rest van het jaar op gaat. Maar zo ver is het nog niet. 

U kent het verhaal omtrent de ABC-verkoop bij Wessanen. Dankzij het volume op stijgingsdagen zoals gisteren blijkt Wessanen ook technisch interessant. Koersdoel blijft 2,50 euro.

Netflix heeft er twee dagen van enorme stijgingen op zitten. Het is een hobbelige rit geweest en nu tijd om te verzilveren. Ik vang dit gehate aandeel op 60 dollar wel weer op.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in Wessanen, TomTom en de AEX. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt. 

 

 


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 november 2012 09:04
    succes, ben benieuwd, je strategie is helder. ik doe het hetzelfde al decennia qua strategie, het werkt goed. kwestie van "cool" blijven en op je "slikpunten" eruit gaan en niet blijven zitten wachten.
    over HDavidson: ik zou niet zo streng zijn met shorts hierin, maar wachten tot 62% van de neergang in de laatste schouder voorbij wordt gestreefd. anders wordt je alsnog op het verkeerde been gezet. je weet nooit in de presidential cycle die nu in gang is gezet.
    goed weekend.
    Cees
  2. [verwijderd] 2 november 2012 09:06
    Top commentaar. Ik waardeer mensen die recht voor z´n raap zijn. Dat Tom Tom kan me geen hout schelen, ik vind het aandeel sowieso onaantrekkelijk. Maar je AEX visie onderschrijf ik. 340 max en dan down. Die fiscal cliff denk niemand over na of zo? Gevolgen van Sandy? Haha, welke orkaan. Half Manhattan ligt nog onder water, maar we steken de kop in de modder en doen net of Obama verlichting heeft gebracht. Even oppompen om dan in elkaar te zakken.
  3. [verwijderd] 2 november 2012 09:19
    Grote mond....ach iemand moet de kar trekken en grote mond hoort daar soms ook bij zo af en toe....liever dat dan aan de zijlijn schreeuwen en weglopen als het moeilijk word...en ja fouten maken we allemaal..... en nee dat is niet leuk....wie geen fouten maakt maakt in de regel helemaal niets....bovendien leer je het meeste van je fouten.

    Ik wens je succes

  4. Lyss 2 november 2012 09:28
    quote:

    vinno777 schreef op 2 november 2012 08:55:

    Sportief stukje, thanks. Kan deze colmn zeker wel waarderen.
    Sluit ik me graag bij aan. Moet wel vaak lachen om de lijnrechte tegenstellingen tussen de inzichten van Bas Heijink en wat hier gepropageerd wordt. De laatste weken heeft Bas meestal gelijk gekregen ...
  5. [verwijderd] 2 november 2012 10:21
    quote:

    Lyss schreef op 2 november 2012 09:28:

    [...]

    Sluit ik me graag bij aan. Moet wel vaak lachen om de lijnrechte tegenstellingen tussen de inzichten van Bas Heijink en wat hier gepropageerd wordt. De laatste weken heeft Bas meestal gelijk gekregen ...
    Het ligt een beetje aan de manier waarop iets wordt neergezet. Ik denk dat Selwyn er goed aan doet om het wat meer op zichzelf te betrekken, het is uiteindelijk ook zijn visie en wanneer je "praat" voor een ander en van je visie een statement maakt, lokt dat bewust of onbewust altijd reacties op en is er geen discussie-ruimte meer. Dus meer in de zin van:

    "Ik acht de kans groot dat we omlaag gaan, omdat.."
    "Fonds X is naar mijn idee aan het toppen en zie shortkansen, want.."


    Dat klinkt al heel anders dan:

    "Er is maar 1 weg en dat is omlaag"
    "Fonds X is getopt en kan alleen nog omlaag"


    Dan krijg je die propaganda ook niet zo gauw (zuurstengels daargelaten) en heeft hij denk ik ook veel meer plezier in het schrijven van de columns.

    Bij een 1 zijdig verhaal waarbij de mening/visie van een ander bij voorbaat al teniet wordt gedaan en er geen ruimte gelaten wordt voor vragen of andere visies en krijg je eerder welles/nietes reacties.

    Bij het betrekken op zichzelf wordt er niemand "aangevallen" en wordt het een dialoog. Dan zullen er meer reacties komen als:

    "Selwyn, waar basseer je dat op?"
    "Wat vind je dan van de ontwikkelijk X van fonds X"
    "Hoe kijk je tegen X aan?"


    Laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk ook niet leuk om een stukje te plaatsen, waar je je best voor hebt gedaan en vervolgens alleen maar negatieve reacties te lezen en de volle lading over je heen krijgen.

    Maar goed, deze column is al een heel stuk beter geformuleerd terwijl hij nog steeds dezelfde mening/visie heeft en dat wordt op deze manier, naar mijn idee, ook veel meer gewaardeerd.

    Compliment voor Selwyn
  6. forum rang 6 am1993 2 november 2012 12:17
    Kijk. Dit is nou leuk.
    Geen algemeen geneuzel, maar IK ga dit doen want IK zie het zo.
    En dan met eigen geld en nog gewoon voor iedereen te volgen.
    Wie maar een beetje belegt (of belegd heeft) kent de spanningsvelden, de emoties en de missers die daar het gevolg van zijn.
    Nu live te volgen.
    Buiten Rothschild13 (whats in a name) die niet weet dat met winst-rades winst-trades bedoeld worden, daarom (verbazingwekkend veel) positieve reacties op dit initiatief.
    Terecht natuurlijk maar ook weer eens een verademing om er zoveel achter elkaar te lezen.
    Het kan dus wel:) Hulde.En veel succes. We gaan het meemaken.
    Hopelijk pakt het voor mij ook goed uit, want ik ga voorbij de 340 ook huilend afscheid nemen van mijn verkochte futures op de AEX.
    Maar voorlopig is het nog niet zover.
    Prettig weekend allen.
    AM1993
  7. N. Koerts 2 november 2012 14:01
    Het feit dat dhr duijvestein zegt dat hij zijn shorts eruit gaat kieperen en dan long gaat lijkt me niet de meest verstandige keuze.

    Als de aex boven de 340 punten gaat koersen, zijn dan alle economische problemen in de wereld dan ineens als sneeuw voor de zon verdwenen?
    Dat lijkt me dus echt niet. De koersen worden zo vlak voor de presidentsverkiezingen even omhoog gepompt om ervoor te zorgen dat Obama wordt herkozen. Van dat banencijfer van half 2 geloof ik helemaal niets.
    De dag na de presidentsverkiezingen zal de aex misschien 350 punten koersen, maar daarna is het gebeurd en ga ik short.

    Wanneer Selwyn dan long zit wordt het dubbel verlies voor hem. Ik gun het hem absoluut niet, maar ik zie het wel gebeuren.

    Niels Koerts
  8. [verwijderd] 2 november 2012 17:58
    Behoudens de eerste zin

    "De truc van beleggen is in mijn ogen niet om zoveel mogelijk winstrades te doen, maar om meer winst te maken met winstrades dan je verlies maakt met verliesgevende trades."

    waar kennelijk een paar woorden zijn weggevallen, m.i. weer een alleszins leesbaar artikel met in min

    - aangezien min of meer iedereen weet wat winstrades, winsttrades of winst-rades zijn -

    of meerdere mate alleszins leesbare reacties!

    Dit op het 1e t/m 7e gezicht uiteraard onder het motto "Vraag niet hoe het kan, winstrades, winsttrades of winst-rades, het maakt voor een doorsnee niet-zuurstengel nul komma nul uit hoe het genoemd, laat staan gespeld wordt, maar profiteer ervan!"
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links