Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RIMM: bijna bodemvissen

De aandelenbeurzen zijn gisteren voor de derde dag op rij met verlies gesloten. Beleggers maakten zich zorgen over de afzwakkende groei van de wereldeconomie en ook de onrust over de Europese schuldencrisis blijft een rol spelen.

De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties stonden weer op de onhoudbare niveaus van voor de eurotop van eind vorige maand. Tot dusver lijken de maatregelen nog maar weinig uit te halen.

Ik heb veel van mijn eerdere posities gesloten.

  • Ik hanteer echter mijn turbo long BinckBank. Mijn eerste koersdoel is nog steeds 7,00 euro, met een stoploss op 5,98 euro.
  • Imtech heeft ook nog steeds mijn aandacht. Zodra de koers boven de 19,50 euro komt, is een rit naar 22 tot 23 euro zeer waarschijnlijk.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Research in Motion
Zoals veel lezers weten ben ik fan van het vangen van vallende messen. Eerder behandelde ik Nokia en Peugeot en vandaag geef ik graag aandacht aan Research in Motion. Ik ben een groot Blackberry-fan maar moet toegeven dat zelfs ik aan het kijken ben naar andere toestellen.

Het aandeel is ook niet meer wat het ooit geweest is. De trend is duidelijk neerwaarts en ik wil mijn vingers zeker niet aan dit aandeel branden. Pas boven de 9 dollar is er weer reden voor enthousiasme. Het is duidelijk (nog) niet de markt om te bodemvissen bij Research in Motion.


Klik op de grafiek voor een grote versie

RWE
Vorige week nam ik mijn winst op het eerder getipte RWE. Het momentum wijst omlaag en hoewel er nog een opgaande trend gaande is, wijst dit op druk op de koersen voor de korte termijn.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Google
De tradingrange tussen de 570 en 660 dollar blijft duidelijk zichtbaar en de koopsignalen blijven geldig. Zolang het momentum opwaarts wijst en Google niet aan de onderkant uit de bekende range valt is er geen reden voor een andere visie. Ik zit daarom nog long en kijk opwaarts bij Google.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in BinckBank en Google.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Met Effekt 10 juli 2012 15:03
    Ik ben het helemaal met jou eens dat van bodemvissen bij RIM ong geen sprake is. Maar waarom vermled je dan niet dat het openen van een Short positie het overwegen waard is.
    Ik hoor veel te weining verkoopadviezen terwijl dat soms minder riskant is dan een aankoop. RIM is daarvan een goed voorbeeld.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links