Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kopen en wegleggen

De maand mei is achter de rug het was een dramamaand voor veel aandelen; er is veel slecht nieuws maar toch ook nog wel wat goed nieuws. Ik heb dit weekend de film de Dictator gekeken daar had men het over Aladdin-nieuws  

Om maar bij de A en positief te beginnen, Apple staat nog op een koopsignaal. Dit aandeel is de correctiefase nog steeds te boven.

Om door te gaan met de A: ASML gaat chips leveren aan Apple, maar staat zelf wel op een verkoopsignaal... Begrijpt u het nog?

Arcelor Mittal staat ook nog op een verkoop, terwijl je toch zou denken dat ze nu wel laag genoeg staan. De koers staat lager dan de bodem van de kredietcrisis.

Ik stop met de alfabetische volgorde. Een aandeel dat ik eerder short gaf (ik kocht een turbo short): Exxon. Ik moet constateren dat ik het weer perfect gezien heb en dat ik ook weer veel te snel mijn winst gepakt heb.

Een soortgelijk verhaal kan ik over Harley Davidson vertellen. Ik was negatief en pakte een winstje door het aandeel te shorten. Maar ook hier was ik weer veel te vroeg weg. Ik zou zelfs opnieuw short willen in dit aandeel.

Nog steeds shortsignalen in ING. Maar ik geloof toch dat u dit aandeel moet kopen en gewoon wegleggen. Helemaal als u er een straddle (een call en een put) op verkoopt.

Aegon heeft meer ruimte omlaag als ik zo naar de grafiek kijk. Maar ook hier zou ik wel langzamerhand durven te kopen en in de kast leggen.

Société Générale is echter nog steeds mijn favoriete financiële aandeel.

Een ander aandeel waar ik veel in zie en dus ook zakelijk long zit, is Twentsche Kabel het gaat later dit jaar naar de Midkap. Toch moet ik eerlijk zeggen dat we technisch verkoopsignalen hebben.

Ik zit ook zakelijk long in TomTom. Dit aandeel lijkt technisch weer in een steunzone terecht gekomen.

Maar er is ondanks de malaise ook veel positief nieuws te zien: veel deel of gehele overnames bijvoorbeeld die van KPN en Logica.

Sommige mensen vragen zich af waarom we ondanks het bod geen 8 euro staan. Ja want dat is toch het bod? Nu is dat gemakkelijk uit te leggen, immers er is geen bod op alle aandelen KPN maar slecht een deel en dus als je nu koopt weet je niet zeker of je echt je aandelen mag inleveren voor 8 euro.

Toch is het bod een mooie bodem onder dit aandeel.

Logica is een aandeel waar ik al een tijd naar zat te kijken en dan ineens omhoog schoot door een bod. Mooi als u er recent ingestapt bent maar hoe blij bent u als u er meerdere jaren in zit? Of ben ik nu te kritisch over de blijdschap?


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. harrysnel 4 juni 2012 11:05
    Waarom uberhaupt Technische Analyse gebruiken als je signalen toch negeert op basis van fundamentele onderbuikgevoelens ("fonds staat wel erg laag")? Logisch dat auteur de vraag stelt: "Begrijpt u het nog"? Het is alsof de auteur aanwijzingen van de TomTom negeert omdat hij tijdens de kredietcrisis al eerder over deze weg heeft gereden..
  2. kwast-c 4 juni 2012 13:25
    quote:

    rolof schreef op 4 juni 2012 12:34:

    Dag Frank/Cees,

    Graag ook [weer] SBM Offshore bij je analyses te betrekken.

    Volgens mij verdient dit aandeel op een koers van 10 euro ook het advies "kopen en wegleggen".

    Groet, Roloff

    Volgens de meeste annalisten zijn bijna alle aandelen koopwaardig, deze zelfde annalisten zeiden dit een paar maanden/weken terug ook al. Al die badgasten die bij Harry Mens hun versje op komen zeggen zeiden dit ook.
    NATUURLIJK krijgen deze mensen een keer gelijk alleen de vraag of u en ik dan nog poen hebben om te reageren :-)
  3. [verwijderd] 4 juni 2012 13:58
    quote:

    Flower Tucci schreef op 4 juni 2012 13:39:

    TT kan wel stijgen vanwege technisch herstel maar LT koersdoel is toch ergens onder de 2 euro. Fundamenten zijn gewoon zwak.
    Je weet helemaal noppes over de fundamenten. TomTom zit in een transitiefase van ontwikkelaar van navigatiekastjes naar leverancier van content (kaartinformatie, maar nog belangrijker ook verkeersinformatie) voor onder andere smartphone producenten.

    Wat wel spannend is, is of ze ook leverancier worden van Apple. Indien ja, dan...
  4. Henk Snaph 4 juni 2012 18:38
    quote:

    *Justin* schreef op 4 juni 2012 13:58:

    [...]

    Je weet helemaal noppes over de fundamenten. TomTom zit in een transitiefase van ontwikkelaar van navigatiekastjes naar leverancier van content (kaartinformatie, maar nog belangrijker ook verkeersinformatie) voor onder andere smartphone producenten.

    Wat wel spannend is, is of ze ook leverancier worden van Apple. Indien ja, dan...
    Tom2 is gewoon een overname kandidaat en meer niet.

    henks
  5. [verwijderd] 4 juni 2012 21:14
    quote:

    Henk Snaph schreef op 4 juni 2012 18:40:

    Hoe kun je nou zeggen dat iemand ING moet kopen. dit lijkt wel op bedrog. Als Spanje klapt met zijn onroerend goed ballon klapt ING mee.
    Dat moet je de mensen er ook bij vertellen en niet alleen kopen aanbevelen.

    henks
    De Lage landen porto van Cees is ook erg offensief:
    beursspel.iex.nl/vtrader/portfolio.as...

    m.i. ook te vroeg
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links