Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Opwaartse druk

Vandaag kan de AEX verder opveren richting de horizontale weerstand van 328 tot de dalende toppenlijn van nu 328,80. Deze toppenlijn is te trekken langs de toppen van 337,20 en 332,50 en daalt dagelijks ongeveer 0,70 punt.

De kans op een opwaartse doorbraak in de komende dagen is groot. De laatste handelsdagen probeerde de AEX drie achtereenvolgende dagen in de buurt te komen van de 319,60. Hier ligt zowel een voormalig uitbraakniveau als het eerste Fibonacci-retracementniveau sinds de decemberbodem van 291.

Bij koersen hieronder treedt een verdere verzwakking op en lijkt een beweging naar de volgende Fibonacci-niveaus van 314,40 tot 309 haalbaar. Zover lijkt het echter niet te komen. Zolang de koers boven de 319,60 blijft is dit een normale correctieve beweging en blijft de opwaartse trend sterk.

Grote hammer
De doorbraak onder de stijgende bodemlijn met slechts één hogere bodem zou dan een vals signaal zijn geweest. Toch is meer bevestiging nodig en die krijgen we zodra de AEX de genoemde dalende toppenlijn breekt.

Opvallend was verder nog dat de AEX gisterochtend eerst afketste op de zone 325 – 325,50, terugviel richting de onderkant en uiteindelijk ruim boven het 50-daags sloot. Ook werd hiermee een grote hammer gevormd dat een bodemvormingssignaal is.

Zolang de dalende toppenlijn (nu 328,80) niet wordt gebroken, blijft meer neerwaartse druk mogelijk, maar de opwaartse druk neemt weer toe.


Klik op de grafiek voor een grote versie

DAX en S&P 500
Ook de DAX vormde een valse doorbraak maar veerde op vanaf zijn 50-daags gemiddelde. Hier ligt het eerste Fibonacci-niveau echter pas bij de vorige belangrijke bodem van 6610 en dat was nog een eind weg. Het eerste richtpunt is de dalende toppenlijn van 7125.

De kans op een doorbraak is groot, waarna een test van de top van 7194 tot de stijgende toppenlijn van nu alweer 7440 mogelijk is. Een van de weinige indices die gisteren alweer hogere jaartoppen op de borden wist te schrijven was de S&P 500.

De S&P 500 vormde recent boven de 1386 een hogere bodem (1391). Zolang de koers boven deze zone blijft, mag een verdere stijging worden verwacht richting de sinds oktober stijgende toppenlijn van nu 1459. Tussenliggende weerstanden liggen bij 1425 en 1440.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Tienjarige rente
Als laatste de tienjarige rente in Nederland. De koers brak recent al de sinds april vorig jaar dalende toppenlijn nadat de onderkant van het zeer langjarige brede dalende trendkanaal enkele keren werd getest (rond de 2,00%).

De bodem staat voorlopig en de koers is momenteel bezig met de vorming van een volgende hogere kortetermijnbodem. De steunzone ligt bij 2,20% – 2,30% (test nu). Opwaartse ruimte naar eerst 2,70% tot mogelijk 3,10% in de komende maanden.


Klik op de grafiek voor een grote versie


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

199 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 april 2012 09:48
    quote:

    BHTB schreef op 3 april 2012 09:42:

    [...]

    Grond, huisjes?, hahahahahaha..........
    Mijn antieke spullen hebben het altijd foed gedaan. Nu verkoop ik daar wat van. Onroerend goed is nu slecht. Rusland groeit dus ik koop maar wat. Lihkt mij redelijke gok. Byiten dat wil ik ook leuk wonen.

    Aandelen lijkt mij slechtere fok.
199 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links