Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Payroll surprise?!

De Bloombergconsensus luidt: 203.000 nieuwe banen in februari (van 180.000 tot 275.00 na 243.000 vorige maand) en een werkloosheidspercentage van 8,3% (net als in januari). Vergeet het maar, zegt zowel Eddy Elfenbein van het gerespecteerde blog Crossing Wall Street (CWS) en de kundige cowboys van Business Insider (BI).

Het worden er veel meer! BI gaat uit van minimaal 283.000 en Elfenbein gaat stiekem uit van…  354.000! Hoe komt CWS op zo’n hoog aantal uit? De site heeft daarvoor de correlatie uitgezocht tussen de weekly initial jobless claims (werkloosheidsuitkeringsaanvragen) die zojuist weer uitkwamen en dat Payroll Report.

354.000!
Hoe de vork precies in de steel zit, leest u op CWS maar Elfenbein komt zo uit op 354.000 nieuwe banen in februari. Hij schreef het stuk woensdag al en maakt nog een klein voorbehoud voor die zojuist verschenen iets tegenvallende jobless claims. Morgen om 14:30 uur weten we wat zijn formules waard zijn.

BI gaat zich ook te buiten aan grafieken, statistieken, correlaties en wat al niet meer om vooruit te blikken op het Payroll Report van morgen. Of u dat hout vindt snijden moet u zelf beoordelen. Onderstaande grafiek in nog de meest feitelijke… en ook de meest moeilijk leesbare door die kluwen aan lijnen.

Hachelijk
Het hoeft geen betoog dat de markten morgen uitbundig reageren als BI en misschien zelf CWS gelijk krijgen met hun voorspellingen. Aan de andere kant kunnen de beurzen juist door de hoge verwachtingen teleurgesteld zijn als het cijfer rond de consensus uitkomt, of misschien zelfs ietsje hoger.

Hoe dan ook, het Payroll Report voorspellen blijft een hachelijke zaak. Niets zo volatiel als banen(cijfers). Het voordeel van het rapport morgen is dat het relatief laat verschijnt (in de regel eerste vrijdag van de maand). Dat verkleint de kansen op bijstellingen in de komende maanden. Maar ja, daar reageert de beurs nooit op…         


Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Guruwatch.nl

Meer over Guruwatch.nl

Recente artikelen van Guruwatch.nl

  1. aug '12 DE dus, maar ook Fugro? 1
  2. mei '12 Biotech CSM
  3. apr '12 Beursexit TomTom?

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2012 21:31
    Met de werkloosheidscijfers is het elke maand weer hetzelfde.

    Er wordt een getal bekend gemaakt en de maand daarop staat ergens achteraan het lijvige rapport wat de werkelijkheid van de maand daarvoor was. Vrijwel niemand die zover leest maar de schattingen zijn vrijwel altijd te positief.

    Verder stelt het werkloosheidscijfer niets voor want (soortgelijk als hier) worden talloze groepen niet meegeteld.
  2. Bir 8 maart 2012 21:38
    Tgaat om de gepresenteerde werkelijkheid.
    In een jaar dat de presidentsverkiezingen dichtbij komen, zal het toch niemand verbazen dat er meevallende werkeloosheidscijfers worden gepresenteerd? Er is nog nooit een president herkozen in de VS met slechte werkeloosheidresultaten. Dus je kunt er de klok op gelijk zetten dat komende maanden de ene na de andere meevaller uit de bus rolt.

    Grtn Bir.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links