Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Goldman Sachs dankt Griekenland

Goldman Sachs verdiende aan Griekenland, politieke inmening beïnvloedt obligatieverzekeringen, overleg over interbancaire rente, Portugal waarschijnlijk in 2013 weer naar de obligatiemarkten, Nederlandse economie raakt achterop, Amerikaanse energie voor China en steeds meer geld naar ECB.

IEX Fonds 40
Een kleine daling gisteren voor IEX Fonds 40. Het rendement van de afgelopen maand is met +1,70% gewoon prima te noemen. 

Goldman Sachs verdiende enorm aan Griekenland
Een geheime lening van zakenbank Goldman Sachs aan Griekenland aan het begin van de 21e eeuw heeft het Zuid-Europese land ongeveer 600 miljoen euro gekost. Griekenland had deze lening nodig om aan de vereisten van de Europese Unie te voldoen.

Ondermijning markt obligatieverzekeringen door vrijwillige bijdrage
Politieke inmenging op het gebied van de vrijwillige bijdrage van banken voor de oplossing van de Griekse schuldencrisis, zorgt er voor dat de markt voor obligatieverzekeringen wordt ondermijnd. Credit default swaps verliezen hiermee hun status als beschermingsinstrument en worden eigenlijk alleen nog maar gebruikt als speculatiemiddel. Meer via FD.  

Mogelijk nieuwe regels interbancaire rentes
Samen met enkele wereldwijde banken gaat de Britse overheid kijken naar de interbancaire rentes op leningen. Reden hiervoor is dat de huidige benchmark al jarenlang het doel is van manipulatie. Dit blijkt uit een onderzoek van overheden uit onder andere Europa, Noord-Amerika en Japan.

IMF: Portugal in 2013 weer naar obligatiemarkten
Het Internationaal Monetair Fonds denkt dat Portugal eind 2013 weer kan toetreden tot de obligatiemarkten. Door middel van bezuinigingen en het verhogen van belastingen hoopt de Portugese overheid te voldoen aan de voorwaarden voor hun “bail-out”. 

Nederlandse economie raakt achterop
Ten opzichte van onze buurlanden is de Nederlandse economie achterop geraakt. Volgens ABN Amro Economisch Bureau zal dit echter niet lang duren. Naar verwachting zal Nederland deze achterstand spoedig goedmaken.

Amerikaanse energie voor Chinese bedrijven
Was het een aantal jaren geleden nog moeilijk voor Chinese bedrijven om te investeren in de Amerikaanse energiesector, tegenwoordig levert dit geen problemen meer op. Sinds 2010 investeerden Chinese bedrijven meer dan 17 miljard dollar in de olie- en gassector in de Verenigde Staten en Canada. Meer via WSJ.

Banken brengen steeds meer geld naar ECB
Zoals bekend brengen banken enorme geldbedragen naar de Europese Centrale Bank. De laatste tijd begint dit gigantische vormen aan te nemen.  Link via Lukas Daalder – meer onder de button.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Lukas Daalder


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links