Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De krenten in de pap van Apple en Facebook

De krenten in de pap van Apple en Facebook

Nog even kort over de blow-outcijfers van Apple en Facebook. Waarom deed de gigant uit Cupertino maar +2,3% op die geweldige cijfers van gisteravond met even tussendoor $90 miljard extra aandeleninkoop? Want kijk maar eens, er blijven amper stukken over in dit tempo. Het bedrijf verwent ons wel, hoor.


Tussendoor: één keer raden wie het hardst lacht. Berkshire Hathaway - zaterdag is de beroemde aandeelhoudersvergadering - heeft 5,2% van de stukken. Vanguard is de grootste met 7,5%, maar dat zit in de trackers, etf's en indexfondsen.

Vrijwel alleen maar records - zelfs de toch al jaloersmakende marges - in de cijfers van Apple.


... maar wellicht dat de markt zoiets heeft van hoeveel beter kan het nú nog worden...? Dan speelt er ook nog dat chiptekort, hè?

Facebook

Dit jaar verwacht Facebook dat het omzetgroeitempo flink wordt geraakt door de nieuwe privacyregels van Apple. En dan toch +6,2% op die cijfers. Facebook is druk bezig andere activiteiten uit te rollen, zodat het minder afhankelijk is van puur datahengelen. Ik citeer CNBC:

  • Online shopping will be crucial to how the social media company grows its ad business following Apple’s update to the iPhone and iPad operating systems that will enable users to pick which apps are allowed to track their activity on their devices.
  • Facebook wants to facilitate more sales of products and services on its own apps as a method of reducing its reliance on Apple.

Misschien is de move van Apple zo wel een blessing in disguise voor Facebook. Plat gezegd moet het van zijn spreekwoordelijke luie kont komen. In een analyse gaat MarketWatch uitgebreid in op hoe Facebook precies diversifieert: shoppen dus en het meer en beter faciliteren van zakelijke transacties.

Maar is Facebook nou een Buy, Hold of Sell? Voor het cijferwerk tot achter de komma en advies moet u bij mijn collega Niels Koerts zijn:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links