Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dollar verslaat euro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2011 09:02
    quote:
    "Dan de Australische dollar-Amerikaanse dollar (AUD/USD). Tja, gekke notatie van het paar maar dat is omdat de Australiërs denken dat ze Engelsen zijn. Links rijden en omgekeerd quoten alsof je in het Verenigd Koninkrijk woont." (sorry kan die omgekeerde quotations marks maar niet op het scherm krijgen, ondanks dat ik in Australia woon :-)
    En nogmaals sorry, dat we hier echt niet denken dat we Engelsen zijn (zelfs de Engels sprekenden die hier wonen voelen dat echt in overgrote meerderheid niet zo).
    Maar dat even daargelaten, denk ik dat - met respekt voor jouw TA van de US en AU dollar plus Euro - de waarde van de AU dollar - naast andere faktoren - voornamelijk bepaald werd en wordt door de waarde van al het spul dat we hier 'opgraven' en vervolgens wereldwijd verkopen.
    De zgn trendomkeer van de US dollar t.o.v. de AU dollar zal een wassen neus blijken te zijn als er es weer (nog) meer negatieve berichten vanuit de USA overwaaien naar andere wereld delen.
    Hetzelfde kan gezegd worden over de EU.
    Neerwaartse value van de AU dollar voor de korte termijn lijkt een redelijke verwachting.
    En om eerlijk te zijn: de value is over een relatief korte termijn zo veel gestegen, dat alle exporters hier maar wat blij zouden zijn met 70 Euro centen of rond 90 US centen voor 1 AU dollar.
    Voor ons als consument, is het prachtig geweest, al voor een heel tijdje: goedkope vliegreizen, overzese vakanties, electronica, tv's, camera's - kortom - alles wat overzees gemaakt wordt, konden en kunnen we hier voor een habbekrats kopen.
    De rente is wat hoog als je een hypotheek hebt, maar als je spaart wordt je rijkelijk beloond met 6 of meer procent rente.
    Overheids schulden zijn superlaag en werkloosheids percentage van 5.2%.

    Vanuit het land van de omgekeerde comma, downunder:
    Seeya mate :-)
    Ed

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links