Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Andere koek

Dat was weer eens andere koek gisteren. De afgelopen vijf maanden hebben we de EUR/USD wel vaker een bliksemsnelle zien beweging maken, maar het was een tijdje niet voorgekomen dat het in het voordeel van de dollar was.

Echter, de opwaartse beweging van de euro was al tanende door gebrek aan momentum in de eigen grafiek en het ontbreken van een duidelijke bevestiging vanuit andere valutaparen. Toch was de trigger anders dan ons nu in de kranten wordt verteld.

Natuurlijk heeft de Franse Duisenberg (kent u hem nog!) dingen gezegd die de markten niet bevielen, maar er was meer aan de hand. En echt het was niet Trichet die die markten omlaag praatte. Ik doel hiermee op de commodity prijzen die normaliter positief gecorreleerd zijn met de EUR/USD beweging. 

Vond u dat EUR/USD hard ging gisteren, nou dan vraag ik uw aandacht voor de volgende grafiek. Die van zilver.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Trading markt
Deze waarde is van 4600 teruggestuiterd naar de 3600, zo ongeveer. Daarmee is er wel iets significants gebeurd. Zoals de weekgrafiek laat zien is er in de laatste jaren nog niet zo een scherpe beweging geweest in zilver, niet omhoog en niet omlaag. Tot deze week.

Deze beweging is niet goed, natuurlijk gaan we nog wel omhoog enzo, maar ik wilde even duidelijk maken dat dit geen gewone daling is die je maar moet kopen omdat het zo goedkoop is in vergelijking tot een week daarvoor. Dit is een echte trading markt geworden, en het is er zeker niet een voor beginners of zwaar geleveragde posities.

Het beeld is dat target in deze beweging in ieder geval 3100 is maar dat  er wel behoorlijke rebounds zullen komen die menig stoploss van short trades zullen triggeren  en zo ook die van longs Uiterst moeilijke markt in zilver dus.

Early adaptors
Het zat er ook aan te komen want het was inmiddels zo dat uit iedere kier en hoek, te pas en te onpas, mensen lopen te verkondigen dat je commodities moet kopen als inflatiebescherming. Nu is dit geen kritiek op Middelkoop en dergelijke early adaptors van het idee. Want Willem en de zijnen roepen het niet de afgelopen twee maanden, maar al een jaar of drie.

Op die horizon is het een hele goeie call geweest, het geluid wat nu gehoord wordt zijn de mensen die graag achter de beweging aan praten omdat dat meer bijval vindt. Even voor de duidelijkheid goeie ideeën in het algemeen, vinden initieel grote tegenstand.

Dus de beste ideeën zijn in feite die op het moment van spuien controversieel zijn, begint u zich maar zorgen te maken als ideeën die u krijgt logisch lijken. Dit verhaal over zilver is natuurlijk niet op zichzelf staand. In mindere mate wel in de zelfde richting en mogelijk met het zelfde gevaar van tempo versnelling omdat het hier crowded trades betreffen , geldt dit voor goud, olie en ook de CRB Index.

Lef
Alle commodities zijn naar benden en daarmee ook de EUR/USD.  O, nog even over mosterd na de maaltijd. Een aantal weken gelden heb ik hier geschreven dat het stierengeluid me een beetje te veel begon te worden. Dat was voor mij een eerste indicatie van oppassen geblazen. Wat schetste mijn verbazing vorige week.

Er was een aantal banken, die toch regelmatig uitblinken door niets toe te voegen, die het lef hebben gehad om als koersdoelen 1,60 enzo af te geven. Bravo. En bravo voor mijzelf , want hiermee heb ik een bruggetje naar de EUR/USD waar we toch wel in geïnteresseerd zijn op dit moment.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De EUR/USD intradaggrafiek zoals we die al maanden gebruiken ziet er dus zo uit na de ravage van gisteren. De meeste neerwaartse ruimte die we hadden is nu wel gevuld. En wat belangrijker is. We zijn OS geworden nadat we niet meer OB werden.

Rebound
Het idee is dat we nu gaan bouwen aan een platform om een rebound te lanceren, want zoals iedere extreme beweging; actie geeft reactie. Deze reactie kan nog voor veel verrassingen zorgen zelf helemaal terug naar de highs is een mogelijkheid, maar daar gaan we het te zijner tijd nog wel over hebben.

Nu is het zo dat de beste kansen zich voor gaan doen in de loop van volgende week voor hausse gerichte trading partijen. Let wel, neem het er goed van dit zonnige weekend, want indien u van plan bent hierop mee te liften dan voorspel ik alvast dat het best wel wal energie kan kosten. Maar ja met een zakkende olieprijs kost die energie misschien minder dan vorige week.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links