Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rule, Britannia

De reis rond de wereld die ik deze week aan het maken ben via Down Under en het Verre Oosten, brengt ons vandaag weer wat dichter bij huis. We zetten onze reis voort richting Engeland.

Kijkend naar de grafiek van europond vanaf begin 2009, valt op dat het dalende patroon langzaam maar zeker tot rust begint te komen. Sinds de tweede helft van 2010 doet de euro verwoede pogingen om het te winnen van het Britse pond. In de achterliggende maanden heeft dat geresulteerd in een aantal toppen en bodems die achtereenvolgens hoger lager.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Begin van 2011
In de eerste maand van dit jaar heeft de euro opnieuw geprobeerd om op te klimmen van een hogere bodem, maar deze week moest zij duidelijk haar meerdere erkennen in het Britse pond. De zone rond 86,50, die al eerder van zich had laten spreken als weerstandsgebied, deed haar naam eind januari eer aan met de recente duikeling als gevolg.

De koers is gisteren echter teruggezet tot aan het laatste Fibonacci-correctieniveau van de voorafgaande stijging. Dit impliceert dat de huidige terugval nog steeds omschreven mag worden als correctief en dat kan worden aangenomen dat europond opnieuw een aanval in gaat zetten richting de zone 86,50.

Bull Market Range
In de indicator valt te zien dat tussen de bodems van december en januari positieve divergentie zat en dat in de recente duikeling de RSI is teruggezet naar de zone die omschreven kan worden als de onderkant van een nieuw te vormen Bull Market Range. Deze twee technische gegevens maken het uitermate interessant om de koersontwikkeling van het valutapaar volgende week scherp te volgen.

Weet de koers in de komende periode tot boven de horizontale weerstandszone uit te breken, dan kan vanuit technisch oogpunt een versnelling volgen richting 89,00. Zet het paar deze stand inderdaad in de komende weken/maanden op het koersenbord, dan is de dalende beweging vanaf begin 2009 doorbroken en lijkt europond het pad te gaan volgen dat eurodollar al een aantal weken geleden is ingeslagen.

Update eurodollar
Ik stap van het weekend op de boot terug naar huis zodat maandag een update volgt van eurodollar. Dit valutapaar heeft gisteren inderdaad een stap gezet in het scenario van correctie nadat het eerder deze week het eerste richtpunt en koersdoel boven 1.3800 had aangetikt.

Tot maandag.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 februari 2011 13:09
    Probleem met eur/pond long wat mij betreft is de situatie in Ierland. Met de nieuwe verkiezingen is het reddingsplan onzekerder geworden en kunnen Ierse banken verder in problemen komen.. wat leidt tot een kapitaalvlucht naar de UK, m.a.w. vraag naar ponden.

    Maar goed dat is fundamenteel en zou al in de grafiek moeten zijn ingeprijsd ;)
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links