Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eurodollar met routeplanner omhoog

Het eerder geschetste pad waarlangs koersen van eurodollar zich naar de 1,38 zouden begeven wordt voorlopig keurig gevolgd. Alsof er een routeplanner aan te pas komt wordt dag na dag een plus genoteerd in deze klim naar hogere koersen. Waar de beweging is gestart na het bereiken van de 61,8% retracement van de beweging tussen low en high van 2010 en na de test van de uitbraak in de omgekeerde hoofd- en schouderformatie, kunnen we bijna nog een signaal aan het rijtje toevoegen.

De intermarket analyse leverde vorige week ook al een bevestiging van de opwaartse kracht van de euro op, waardoor de end-of-day signalen nu op 3 staan en we binnenkort een extra aanwijzing mogen noteren dat koersen omhoog gaan. De volgende bevestiging van opwaartse koersontwikkeling wordt gegeven zodra de RSI op dagbasis z’n overbought-grens bereikt.

Constance Brown
Daarmee wordt voldaan aan een van de voorwaarden van Constance Brown, namelijk dat in een stijgende beweging de RSI overbought moet raken. Dat is één van de twee factoren die nodig zijn voor de vorming van een bull market range in de RSI. De tweede voorwaarde is dat correcties na het bereiken van de overbought-grens niet meer zo heftig mogen zijn dat ze de oversold-grens bereiken. Want de tweede regel in deze theorie luidt dat in een stijgende markt de RSI niet oversold mag raken.

Wanneer we ook aan die tweede voorwaarde voldoen ligt de weg open voor een serieuze aanval op de ultieme koersdoelen die nog een stuk verder weg liggen. Maar tijd zat, stijgingsruimte genoeg, voorlopig zijn we bezig om de 1,38 op te zoeken, waarbij het bereiken van de overbought-grens RSI de grootste winst is die behaald kan worden in dit opwaarts gerichte scenario voor de euro.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Hoe zo’n bull market range werkt is goed te zien in de intradaggrafiek. Vanaf ongeveer halverwege de grafiek zien we dat de RSI de overbought-grens af en toe bereikt en dan weer corrigeert, echter, zonder daarbij ook maar één keer de oversold-grens te bereiken. Dit is zoals we hem willen zien op de daggrafiek, een RSI die overbought wel haalt maar niet meer oversold raakt. Dit gaat in de koersgrafiek dan gepaard met een beweging van opwaartse koersen die afgewisseld wordt met koersen die de boel enigszins corrigeren, waardoor een situatie met te veel eenzijdigheid van posities vermeden wordt.

Deze intradagbeweging blijft in ieder geval intact zolang koersen boven de 1.3550 noteren. En zelfs koersen daaronder zouden lager dan de 1,3450 moeten zakken wil de RSI op intradagbasis oversold bereiken.

Ideale plaatje
Voorlopig niets van dat al. Het ideale plaatje naar mijn idee op dit moment, is dat we een paar uur blijven liggen rond de huidige koersen, niet meer door de 1,3580 heen zakken en doorstijgen naar de 1,38. Dan is ook het signaal op dagbasis een nieuwe impuls rijker, op basis waarvan we nog hogere koersen kunnen opzoeken in de nabije toekomst.


Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2011 13:50
    Dank u heer PaulH, ik kan hier natuurlijk nog maar weinig aan toevoegen, behalve dat ik er waarschijnlijk binnenkort faliekant naast zal zitten. Je kunt ze namelijk niet allemaal hebben, dus groeit de kans met de dag. Voorspellen blijft bijzonder moeilijk, vooral wanneer het om de toekomst gaat, :-).
  2. EvR 25 januari 2011 14:58
    Hallo Gokhan

    Ook in ben onder indruk van je analyses.

    Vraag:je schrijft "Deze intradagbeweging blijft in ieder geval intact zolang koersen boven de 1.3550 noteren. En zelfs koersen daaronder zouden lager dan de 1,3450 moeten zakken wil de RSI op intradagbasis oversold bereiken
    Hoe bereken je die waarden?
  3. [verwijderd] 25 januari 2011 17:23
    Beste Gokhan,

    Ook ik ben onder de indruk van je analyse’s en nog meer van het feit dat het nog aardig klopt ook.
    Ik vraag mij af of je door deze techniek zelf inmiddels al stinkend rijk bent geworden en als dat zo is, waarom je nog al die tijd aan ons, sukkels, besteedt.
    En als dat niet zo is, waar ben je de mist dan ingegaan?
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links