Login
 

Somber over euro en aandelen

Door IEXProfs Redactie op 21 jun 2010 om 12:30 | Views: 6.149 | Categorie: IEX Profs , Opinie, Beleggingsfondsen, EUR

Zo weinig mogelijk exposure naar de euro en een zo lag mogelijke weging voor aandelen. Dat is het motto van het Franse Carmignac Gestion. De vermogensbeheerder maakt zich zorgen over de economische groei in ontwikkelde markten. De groei wordt nu, tijdelijk, geflatteerd door de voorraadcyclus en een golf van investeringen maar de ‘geavanceerde indicatoren’ wijzen volgens strateeg Eric le Coz op een afnemend momentum. Er is herstel van de werkgelegenheid maar minder dan waarop gehoopt was en hetzelfde geldt voor het vertrouwen van inkoopmanagers, stelt Le Coz.

De huizencijfers in de VS worden ook al opwaarts vertekend door tijdelijke subsidies, maar Le Coz verwacht op langere termijn een zwakke eindvraag in de huizenmarkt. De crisis in Europa houdt aan en het herstel in de VS vertoont tekenen van zwakte. Reden voor de Fransen om de blootstelling aan aandelen voor de twee vlaggenschepen Carmignac Patrimoine en Carmignac Investissement op het toegestane minimum van respectievelijk 6% en 60% te houden.

Le Coz vindt extra bevestiging voor die behoedzame opstelling in de opkomende markten waar het juist te goed gaat. Zij staan op de rand van oververhitting, denkt hij. Met name in Brazilië en India verwacht Le Coz daardoor aanhoudend restrictief beleid van de centrale bank. In China is het afkoelen al in volle gang. Het aantal vastgoedtransacties neemt snel af, economische groeivertraging treedt op. De opkomende markten richten nu de focus op inflatiebestrijding.

Voor Europa hangt volgens Le Coz alles af van Merkel en Sarkozy. De strateeg van Carmignac besluit zijn maandelijkse strategische outlook met een gepassioneerde oproep tot samenwerking tussen de twee Europese grootmachten. “Mevrouw Merkel, meneer Sarkozy, alstublieft, sla de handen ineen en bouw een nieuwe fase van de Europese Unie, bouw een budgettair en fiscaal Europa, een solidair Europa. De financiële markten werken niet tegen u, maar voor u, en tot nu toe in uw plaats.”


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Carmignac Patrimoine A EUR

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Carmignac Investissement A EUR

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Auteur Meer»

IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur)Ruben Munsterman Fleur van Dalsem Laura Iseger,

Recente columns van IEXProfs Redactie:

27 nov Must read: War on cash 1
27 nov Nieuw EU-dividendfonds Henderson
26 nov Must read: Junkexplosie 2

Gerelateerde instrumenten Meer »

Carmignac Investissement A EUR 1.155,08 +0,08%
Carmignac Patrimoine A EUR 632,06 -0,06%
Gesponsorde links
Vergelijk brokers & vermogensbeheerders

Meer »

(assistent) Shop Manager

Als Shop Manager ben je naast manager ook meewerkend voorman. En samen met je team ben je hét visitekaartje van Tele2. 27 nov

27 nov (assistent) Shop Manager
27 nov (Aankomend) Projectontwikkelaar Woningbouwpr...
27 nov Customer service medewerk(st)er