Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eigen huis & tuin én erfpacht en parkeergarage

Eigen huis & tuin én erfpacht en parkeergarage

(AJK) Omdat ik altijd met open mond naar de hoeveelheid traffic, reacties en reuring kijk als ik over personalfinancedingen schrijf. Dat verbaast me oprecht, want als ik wel eens lezers spreek, sla ik vaak steil achterover van de bedragen waar jullie mee werken, rekenen en... vooral handelen, gokken en speculeren.

Niettemin, of het over tientjes, miljoenen, biljoenen of triljoenen gaat, de principes, sommen, percentages zijn hetzelfde. Bij deze, ik heb heb het er druk mee. Ik doe twee dingen tegelijk. Ik koop mijn Amsterdamse erfpacht volledig af en koop mijn plekje in de inpandige garage in mijn woonblok, die ik nu huur.

Voor de liefhebbers: ik heb een Saab 900 uit 1993. De mooiste die er nog in Amsterdam rondrijdt, zegt mijn garageboer Artis die louter in die dingen doet, maar dat zal 'ie wel tegen al zijn klanten zeggen. Deze moderne klassieker moet droog staan, anders roest hij weg. Vandaar m'n plekje, want huur(verhogingen)...

Die lopen heel rap op, maar die samengestelde-interestrekensommen zijn als het goed is gesneden koek hier op IEX. Zo niet, dan hebt u echt nog veel beleggershuiswerk te leren en te maken. Enfin, ik betaal nu €162 per maand (!) voor mijn parkeerplek, maar dat gaat in juli denk ik weer met procenten omhoog.

Ieder jaar wordt dit meer, ofwel deze bleeder koop ik graag af, om de percentages in mijn voor- in plaats van nadeel te laten ka-chingen. Voor die erfpacht geldt hetzelfde. Een smak geld nu waarmee ik in maart graag nog aandelen had opgevist, maar op lange termijn is dit denk ik ook een mooie investering. 

Ik wacht op nog een sigarendoossom van nog een adviseur, maar ik neig nu naar oversluiten: garage en boeterente in hypotheek meenemen en erfpacht cash aflossen. Ga ik nog minder betalen ook per maand. Wat zou u doen? Bemoei u er vooral mee, want ik leer altijd van u. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links