Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Zuinige sint

Slot: Zuinige sint

Saved by the bell, AEX nog net +0,1%. Kort, want u zit toch met uw hoofd bij Sinterklaas. Veel plezier, zeker als u nog kleine kinderen hebt die er heilig in geloven.

Het kan ook kort, want de beurzen en markten blijven dicht bij huis. Wel zijn de aardige winsten van vanochtend weer verdwenen. Zagen we vaker deze week... Meest opvallend zijn nog de dollar (daling naar 1,11) en alweer de rentes. Geluiden gaan dat de ECB zich zorgen maakt over de negatieve rentes.

Is dat de reden van de enorme EU spreads? Het gaat namelijk precies gestaffeld volgens de credt ratings (en liquiditeit). 

Net boven of onder nul, de aandelenmarkten blijven dicht bij huis in zowel Europa als VS. Opec zou 500.000 minder vaten olie per dag willen produceren. Brent reageert daar wat enthousiaster op dan WTI. Goud tikt wat aan en wellicht dat her en der kinderen wat bitcoins krijgen voor Sinterklaas

 Of aandelen Fugro en Alfen, wat dat zijn de fuifnummers. Bij Fugro roeren de grootaandeelhouders en shorters zich, Berenberg vindt Alfen te goedkoop en verder ziet u dat overwegend de cyclische aandelen beter doen dan de defensieve. Unilever verkoopt geen snoep meer? Onderaan, op Sinterklaasavond.

Verder zijn er geen advieswijzigingen en is er bitter weinig bedrijfsnieuws. U zag SBMO Offshore, Takeaway en Aedifica al voorbijkomen met nieuws. Glencore moet mee in de zak naar Spanje, formeel omkopingsonderzoek. Veel pakjesplezier. Tot morgen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links