Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gebakken lucht brengt 19 miljoen op

BEURS03 1APRIL
RIJSWIJK (ANP) - Geldhongerige beleggers zijn massaal in de 1 aprilgrap van de financiele website Iex.nl getrapt. Zaterdag kondigden de beheerders van de site de beursgang van het bedrijf F/Rite Air aan, waar een goed verstaander het Engelse equivalent van 'gebakken lucht' in herkent.


Om het er nog dikker bovenop te leggen werd bezoekers wijsgemaakt dat de kernactiviteit van F/Rite Air uit het 'ioniseren van lucht' bestaat. Niet dat beleggers zich daar in de nieuwe economie nog druk om maken. “Niemand vroeg een prospectus aan”, verklaarde beheerder Raymond Spanjar.

In totaal kreeg Iex voor 19 miljoen gulden aan kooporders binnen. Volgens Spanjar lopen de bestellingen maandag nog steeds binnen, hoewel de grap zondag al uit de doeken werd gedaan. Alle slachtoffers krijgen overigens een e-mail, zodat ze weten dat ze erin zijn gestonken.

De grap heeft Iex.nl geen windeieren gelegd. Door de publiciteit is het aantal 'hits' van de webpagina sterk gestegen en hebben veel nieuwe leden zich aangemeld. Spanjar vindt echter dat er ook vanuit ideologisch oogpunt winst is geboekt: “We moeten de mensen duidelijk maken dat ze niet alle nieuwe fondsen blind moeten kopen.”

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Investor Relations IEX Group

In de Perskamer biedt de Investor Relations van IEX Group informatie over onze eigen IEX.nl. IEX Group heeft daarnaast ook de beleggerstitels Belegger, BeursOnline, DeBeurs, Guruwatch en IEX Geld, IEX Particioaties en IEX Profs met een totaalbereik van 1,25 miljoen beleggers. In België heeft IEX met Beursduivel maandelijk...

Meer over Investor Relations IEX Group

Recente artikelen van Investor Relations IEX Group

  1. jan '16 Nieuw op de beurs: IEX Group 9

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links