Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers in de rij voor aandeel Gebakken Lucht

Volkskrant

AMSTERDAM
Beleggers hebben een buitengewoon talent zich bij de neus te laten nemen. Dat bleek afgelopen zaterdag, toen het bedrijf F/Rite Air (spreek uit: fried air ofwel gebakken lucht) via internet zijn 'beursgang' aankondigde.


Via de website van Iex.nl konden geïnteresseerden onmiddellijk intekenen voor een pakketje aandelen. Volgens M. Kraland, een van de oprichters van Iex.nl, hadden er voor miljoenen aandelen verkocht kunnen worden, ware het niet dat de hele zaak een 1 aprilgrap betrof.
Veel geleerd hadden de potentiële beleggers niet van de ellende rond World Online, dat naar de beurs ging en zijn waarde zag halveren. 'Een snelle scan van de 430 eerste inschrijvingen bracht aan het licht dat er niet één keer om een prospectus werd gevraagd', aldus de 1 april-grapjas.

De uitgiftekoers zou ergens tussen de 16 en 26 dollar komen te liggen, maar de beleggers waren niet te beroerd er ongezien 80 dollar voor te geven.

Ook de activiteiten van F/Rite Air spraken velen aan. De onderneming zou een middel maken waardoor lucht in de magnetron zou worden geïoniseerd. De werking van deze gebakken lucht zou krachtigers zijn dan Prozac (tegen depressie) en Viagra (voor erectie). Potentiële gebruikers, inclusief een apotheker, meldden zich subiet aan als klant. Vooral disco klanten bleken het te zien als alternatief voor pilletjes.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Investor Relations IEX Group

In de Perskamer biedt de Investor Relations van IEX Group informatie over onze eigen IEX.nl. IEX Group heeft daarnaast ook de beleggerstitels Belegger, BeursOnline, DeBeurs, Guruwatch en IEX Geld, IEX Particioaties en IEX Profs met een totaalbereik van 1,25 miljoen beleggers. In België heeft IEX met Beursduivel maandelijk...

Meer over Investor Relations IEX Group

Recente artikelen van Investor Relations IEX Group

  1. jan '16 Nieuw op de beurs: IEX Group 9

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links