Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Netflix en AB InBev

Liveblog: Netflix en AB InBev

Update 15:00 uur: Wonderbaarlijk Netflix

Typisch beurs?

Ja, typisch. U voelt hem al hangen, de koers kreeg vorig jaar onder uit de zak en is sinds kerstavond... #jeuj Frappant, want meestal zijn het de dalingen die pijlsnel gaan en de stijgingen die tegen eend fluitconcert van de beren in moeten optornen.

\Not bene, nog het meest stabiel bij dit aandeel zijn de verwachtingen. Misschien is het aandeel nog een koop, maar besef dat u behalve die gemiste rally intussen bijna net zo veel voor de waardering betaalt als een jaar geleden.

 


Update 12:00: AB InBev

Stijgt Heineken mee? Misschien, maar het lijken me te specifieke bedrijfsomstandigheden voor een sectoreffect. Carlsberg stijgt ook met de Nederlanders mee, waar een Belg de scepter zwaait en niet met de Belgen, die weer onder de knoet van de Brazilianen opereren. Enfin, AB InBev dus.

Ik citeer De Tijd:

Bloomberg citeert bronnen rond het bedrijf. De beursgang van de Aziatische tak moet ongeveer 5 miljard dollar opbrengen. Daarmee wordt de divisie gewaardeerd op 70 miljard dollar. Met de 5 miljard zou AB InBev zijn schuldenberg kunnen verlagen. Die is bijna vijf keer groter dan de brutobedrijfswinst (ebitda).

Voorbeurs was er al dit bericht en dat leek mij de trigger. U weet het, AB InBev kent grote schulden en heeft een - proost! - debt/equity verhouding van 160%. Dat is drie keer zo hoog dan de sector. Daarom moest het bedrijf vorig jaar het dividend halveren, wat weer mede tot bijna die halvering van de koers leidde.   

Het is welkom nieuws, want wie dat wil mag biergrootmacht AB InBev (Beurswaarde €105 miljard) als hoofdschuldige voor de bearkmarket van de Bel 20 aanwijzen.

 

Update 10:50 uur: Altice en Iliad

Niets aan toe te voegen. 

 


Update 10:00 muur: Bee Oh Jee :-)

Dit is weer eens wat anders dan... Is dit echt? Dit is echt.

En dan heeft Wilbert nog het verkeerde filmpje genomen ook. Babes with basses, ik ben verloren :-)

Streng als ik ben, kijk ik ook nog even... Juist. Nog een paar van zulke leuke basisfilmpjes en er staat 2%, niet slecht. De Jamaicaande dollar is wel gehalveerd in tien jaar tijd, dat dan weer wel.  


Update 09:40 muur: AEX 500

Goedemorgen, we hebben wat lekkers bij de koffie.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links