Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Fed en BoJ dag

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

De consensus is unaniem een onveranderde rente van 0,25-0,50% en de marktverwachting is 85% voor handhaving van die huidige standen. Nee, zeker ook met (spannende?) presidentsverkiezingen in aantocht durft de Fed vanavond vast de rente niet te verhogen, denkt de beurs.

Wel zijn er nieuwe economische ramingen en kan voorzitter Janet Yellen in de personferentie na het besluit hinten op wanneer ze wel gaat verhogen. Daar kunnen de koersen op reageren: omhoog als het duivisch is, omlaag als het haviks is, is in prinicpe de vuistregel daarvoor.

Als de Fed verrast en toch verhoogt, gaan we wat meemaken, want dat is niet ingeprijsd. Intussen is ook de Bank of Japan door met een rentebesluit. Er zijn alleen wat technische en geen beleidsmatige veranderingen, maar toch gaat de Nikkei 225 omhoog en daalt de yen.

 

 

En wat zeggen de futures dan? U ziet het, gaat lekker. Olie gaat goed op hoop op een output deal. Nummertje zoveel die er niet komt, maar vooruit.

 

 

 

Fik

Oranjewoud is er nog met cijfers, net als FedEx (eigenaar TNT Express) en Microsoft gaat aandeelhouders extra verwennen. Het ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot vrijdag:

Wel een dikke fik vannacht op het dak van Groothandelsgebouw. Tuinmeubilair? Kan gebeuren. Zolang het de dividendcouponnetjes maar niet zijn. 

 

 

Gauw over naar de adviezen:

  • Aegon: naar 4 van 4,4 euro - RBC
  • TomTom: naar 8,7 van 8,5 euro - UBS
  • RELX: naar underperform - MacQuarie

Behalve die rentebesluiten en wekelijkse Amerikaanse olievoorraden is er niks te doen vandaag, de agenda is leeg. Na de Fed vanavond is het echt wachten op het KW3-cijferseizoen, dat over een paar weken begint. Strikt genomen begint nu zo'n beetje het winstwaarschuwingenseizoen.

Die heb ik nog niet gezien, wel een outlook- en een dividendverhoging van Intel en Microsoft. Graag meer. OK, veel succes vandaag op mijn trouwdag nog wel. Oeps, hoe ga ik uitleggen dat ik vanavond achter de schermen zit...? 

 

Agenda

  • 01:50 Japan handelsbalans aug 202B
  • 05:00 Japan BoJ rentebesluit
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden
  • 20:00 Fed rentebesluit
  • 20:30 Fed persconferentie met Janet Yellen

 

Tweets

De AFM meldt Wereldhave (2x), Gemalto, Heijmans en Delta Lloyd:

 

 

AmsterdamTrader schreeuwt het uit over de daken:

 

 

Het gaat wel errug hard:

 

 

Wie had hier eind 2008 niet blind voor getekend?

 

 

Hoe is het mogelijk met zulke hoge beurzen en dure aandelen?

 

 

Verhip:

 

 

We misten hem al een tijdje. Hij heeft de hele bullmarket compleet gemist, maar...

 

 

Wat gaan we nou beleven?

 

 

Oh:

 

 

Lukas nog met de grafieken:

 

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 september 2016 12:31
    En zo is het:

    Redactie ABM Financial News - 21 september 2016, 10:48
    Robeco voorspelt lage beleggingsrendementen komende vijf jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De stemming over de economische vooruitzichten voor de wereld is er sinds december vorig jaar niet beter op geworden. Dit schreef Robeco in een vooruitblik over beleggingsrendementen voor de komende vijf jaar.

    Volgens chief investment officer Lucas Daalder moeten beleggers niet zozeer hun portefeuilles aanpassen, maar hun verwachtingen. "Je kunt niet verwachten dat je dezelfde rendementen blijft halen als de afgelopen vijf jaar",

    De belegger verwees naar de stelling van Robert Gordon, die vier jaar geleden al voorspelde dat de economische groei voortaan gematigd zal blijven. De groeicijfers geven hem vooralsnog gelijk.

    Volgens Daalder zijn professionele beleggers momenteel echter wel erg somber gestemd. Bij een steekproef dit jaar zei meer dan de helft dat de lange rente "nog tientallen jaren" zo laag zal blijven, terwijl 12 procent dacht dat het ook nog erger kon worden.

    Volgens Robeco is de marktverwachting voor de inflatie te somber. Ook zou er te negatief worden gedacht over het hoge mondiale schuldenniveau. "Zijn hoge schulden niet het logische gevolg van het toegenomen welvaartsniveau en het hoge niveau aan spaargelden?" vroeg de vermogensbeheerder zich af.

    De lagere aandelenkoersen in opkomende markten zijn wel terecht, gezien de verwachte verzwakking van de Chinese economie, volgens Robeco. De vermogensbeheerder liet zich wel positiever uit over obligaties van opkomende markten.

    Robeco voorziet volgend jaar een groei van de wereldeconomie met circa 3 procent. Voor staatsleningen van hoge kwaliteit rekent Robeco inmiddels op een negatief rendement van 3,5 procent. Aandelen in ontwikkelde markten zouden een rendement van 6,5 procent in de komende vijf jaar moeten genereren.

    De kans op een stagnatiescenario is verhoogd van 20 naar 30 procent, wat zou betekenen dat de groei van de wereldeconomie vertraagt tot 1,6 procent, met een voorziene nulgroei in China. In een bijbehorend deflatiescenario blijven obligaties 'the place to be', omdat die nog waar voor je geld bieden bij deze negatieve groei, volgens de vermogensbeheerder.
    Dus de rest kan je vergeten.
    Grt.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links