Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groene vlaggen ArcelorMittal

Groene vlaggen ArcelorMittal

 

Het is weer feest bij ArcelorMittal. Dikke koersstijging op KW2's. Dit jaar staat er al bijna +50% op het bord, verreweg het beste AEX-fonds. Een kniesoor merkt wel op dat het volume wel wat hoger zou mogen zijn, om van euforie te spreken. Niettemin lijkt het er op alsof het bedrijf zelf nog het meest voorzichtig is vandaag.

Het houdt vast aan een bedrijfsresultaat voor heel 2016 van 4,5 miljard euro. De analistenconsensus ligt intussen al op 5,5 miljard dollar! Verder kom ik in de cijfers zelf, de analistenstukjes en op het forum - de beleggers zelf - alleen maar groene vlaggen tegen. Economie, dumping, winsten, schulden, marges et cetera: álles gaat beter.

Ja, alles gaat beter, maar of het nog beter gaat is vers twee. Niettemin heeft ArcelorMittal de wind vooralsnog in de zeilen, na ongehoord veel ellende. Gefeliciteerd bloemenplukkers deze winter langs de rand van het ravijn, kan ik wel zeggen als ik de jaargrafiek bekijk. Het volume kan ook een bodempatroon bevestigen.

 

 

Watertanden

Want een ravijn is het zeker, als ik de lange grafiek van ArcelorMittal er bij pak. Ja, tien jaar geleden woog het aandeel net zo zwaar als Unilever en Royal Dutch Shell in de AEX en ging het heel chique vier keer per jaar ex-interimdividend. Wacht even, hoor ik u daar watertanden van de upside die van de grafiek lijkt af te druipen?

Reken nou niet op die koersen van ruim 60 euro die er toen op het bord stonden, helaas niet te vinden in deze maandgrafiek. Als de economie, staalmarkt en ArcelorMittal inderdaad zelf blijven norrmaliseren en aantrekken, kan er veel mogelijk zijn. Moeten die groene vlaggen geen rode worden. En dat kan snel in deze sector.

Ho, ik zeg niet dat dit gaat gebeuren, maar risico is er altijd. Vooral als er euforie is. Kortom, verhoog gestaag uw stoplosses met de stijging mee. Als u ze buy & hold ergens in een donker hoekje van uw porto hebt gestopt, raad ik aan niet te vaak te kijken.

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 29 juli 2016 16:30
    Gefeliciteerd bloemenplukkers deze winter langs de rand van het ravijn, kan ik wel zeggen als ik de jaargrafiek bekijk.....

    En niet alleen aan de grafiek te zien, Arend Jan. Nog maar ruim een half jaar geleden kon je voor iedere 10 aandelen AM er bij kopen 7 stuks voor 2,20 Dus 7/17 van je portefeuille is ingekocht voor 2,20 Euro. Oftewel ruim 41 procent van je portefeuille. Natuurlijk heeft die investering in AM de afgelopen jaren niet veel opgeleverd, maar die troostprijs van ruim een verdubbeling van die 41 procent van je portefeuille maakt heel wat goed!
    Tenslotte: Ten tijde van die inschrijving werd er toch heel veel gepubliceerd dat het geldwegsmijterij was om in het verlieslatende AM opnieuw te investeren. Dat bleek dus faliekant verkeerd beoordeeld.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links