Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: In de correctiemodus

TA: Europese beurzen zitten in een correctiemodu

De Nederlandse beurs doet, nadat de horizontale horde rond 458,02 is genaderd, een stap terug. Technisch lijkt een proces van winstnemingen op gang te komen, echter zoals eerder gemeld is het neerwaarts risico beperkt.

Van belang is dat de herstelfase intact blijft, deze hebben we afgebakend met de blauwe lijn onder de recente koersbodems. Een vangnet ligt tevens in de zone tussen 444,32 (bodem 19 juli) en 440,30 (topje van 1 juli).

Zolang deze steunzone intact is, blijf ik opwaarts kijken en handhaaf ik de visie dat een opwaartse uitbraak het meest waarschijnlijke scenario is met zicht op een zomerrally.


Een bodem rond of boven 440,30 zou een hogere bodem opleveren en een springplank bieden voor een nieuwe aanval op de horde 458,02. Bij een daling onder de eerste steun 440,30 gaat deze vlieger niet meer op, in dat geval wordt een diepere correctie mogelijk.

DAX

De Duitse beurs heeft binnen de neutrale trend het koersdoel rond weerstand 10.365,24 (gevormd op 31 mei), bereikt. Er kan een opwaartse trend worden ingezet indien de DAX index boven de laatste top weet te breken.

Dan mag men verdere koersstijging verwachten. De DAX in Frankfurt heeft pas steun rond 9.125,19 (gevormd op 24 februari). Het Europese beursgemiddelde, de EuroStoxx 50 index, is afgeketst op de dalende toppenlijn.

Zolang er lagere koerstoppen worden gevormd, is de verkoopdruk blijkbaar nog niet uit de markt. Derhalve adviseren we voorzichtig te blijven.

 

Eurostoxx

De Eurostoxx laat sinds februari koersbewegingen zien tussen steun 2.672,73 (bodem van 11 februari) en weerstand 3.097,96 (top van 31 mei). Samenvattend stel ik vast dat de Europese beurzen in een correctiemodus verkeren.

 

 

Vooralsnog lijken de neerwaartse correctiekansen beperkt. Voor de AEX is van belang dat de stijgende bodemlijn intact blijft.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 65
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Gerelateerd

Reacties

388 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De sjaak 29 juli 2016 08:31
    Goedemorgen, saaie beursdag? Japan niks nieuws, meer van hetzelfde, misschien werkt het nu wel......Goog, prima cijfers k/w van 20 niet echt goedkoop...AMZN goede cijfers, prachtig bedrijf, veel te duur aandeel, zit nog erg veel fantasie (verwachting) in naar de toekomst. Is ongeveer even duur als Goog (nominaal) maar ,o.b.v. de huidige kwartaalcijfers, een k/w van ruim 100......
  2. Bertussie 29 juli 2016 08:54
    de uitslag van de Europese bankenstresstest duurt nog wel even:
    www.eba.europa.eu/-/eba-announces-tim...
    EBA announces timing for publication of 2016 EU-wide stress test results

    19 July 2016

    The EBA announced today that detailed individual results for the banks participating in the 2016 EU-wide stress test, along with detailed balance sheets and exposure data as of end 2015, will be published on Friday 29 July 2016 at 22:00 Central European Summer Time (21:00 British Summer Time).
  3. [verwijderd] 29 juli 2016 09:21
    goedemorgen,mijn bescheiden mening:las juist dat de resultaten banken stresstesten pas om 22.00 zullen bekend gemaakt worden hoewel ik eerder deze week gelezen heb dat die vanmorgen zouden uitkomen,ze zijn reeds gekend en alle banken stijgen momenteel in koers,dus vandaag naar onder met de indexen en maandag flink hoger openen zo denk ik erover,mvg
  4. forum rang 4 ONN 29 juli 2016 10:01
    quote:

    Alex XNL schreef op 29 juli 2016 09:14:

    Oke, aantal kan je weghalen hoor. Het gaat om de timing en het product wat leuk is om te volgen wat mij betreft.
    Oh ? Ik vind aantallen ook wel leuk om te volgen. Heb je een beetje idee hoe groot of klein iemand speelt. Ik bijvoorbeeld ben (tegenwoordig) maar een kleine jongen met 1 FDAX :)

388 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links