Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Alles-is-Anders-Show

De Alles-is-Anders-Show

Afgelopen week hadden we weer het nodige slechte nieuws te verwerken. Zo hadden we beginnende rassenrellen in de VS waarbij vele agenten omkwamen. Een laffe massamoord in Nice maar ook slecht nieuws over China en Japan.

Toch was alles weer goed nieuws voor de beurzen, immers de centrale banken kunnen dan lekker stimuleren en nog meer obligaties en aandelen kopen. 

Nu denk ik dat los van de wet van mogelijke onbedoelde neveneffecten, er toch ook een einde aan de stimuleringseffecten moet komen. Immers hoe lager de rente hoe meer problemen er ontstaan. Zo worden de consumenten juist onzekerder, dit blijkt bijv. uit het feit dat men juist meer gaat sparen. Kortom, precies het tegenovergestelde van wat men wil. 

Onbedoelde neveneffecten

Onbedoelde neveneffecten zijn een bubble op de huizenmarkt, maar ook spaarders die zijn gaan beleggen en beleggers zijn meer risico gaan nemen om toch rendement te maken. Ook bedrijven die eigenlijk failliet horen te gaan omdat ze niet genoeg met hun tijd meegaan, krijgen toch financiering van beleggers die de risico’s niet goed inschatten (of willen inschatten).

Neem de vastgoedsector voor commerciële vastgoed. Die krijgt ondanks de grote leegstand gewoon investeerders die allemaal denken dat het allemaal wel goed komt.

Banken die slecht draaien krijgen geld van beleggers en landen die verkeerd bezig zijn betalen ook nauwelijks extra rente … Er zijn nog veel meer effecten te benoemen zoals je pensioen dat in de problemen gebracht wordt en de verzekeraars die gigantische problemen kennen. 

  

 

Aegon en ING zijn toch aandelen die bij vele beleggers in de portefeuilles zijn opgenomen. Maar hebben behoorlijke dalingen laten zien. Je bent of heel slim of heel naïef als je er nog inzit. De tijd moet het uitwijzen. 

 

 

Staatsgreep in Turkije 

Even leek Erdogan op Erdogone maar als ik zie hoe snel Erdogan rechters en andere tegenstanders liet oppakken betwijfel ik of het hele verhaal niet een slecht toneelstuk is? Sowieso  wordt de Coupe gebruikt om beter in het zadel te komen.

Europa die eerder kritiek had op de huidige regering is nu ineens een steunbetuiging aan het geven. Nu is dit natuurlijk heel dubbel en ook zouden we andere krachttermen hiervoor kunnen gebruiken. Maar we moeten er niet aan denken dat Turkije ineens niet meer met ons mee doet.

Dus uit de NAVO, geen buffer meer tussen de Russen, geen buffer meer tussen het Midden-Oosten en geen grens meer voor de vluchtelingen. En zo zou ik nog vele extra effecten kunnen noemen. Kortom dit heeft grote effecten op Europa. Het is dus niet zomaar een vakantieland minder. 

Maar de komende tijd moet duidelijk worden wat de effecten van de coupepoging zijn. Ondertussen werd er vorige week geen renteverlaging doorgezet in de UK. 

Engeland: geen rente verlaging

Het niet verlagen van de rente had ook meer negatief effect moeten hebben. Sowieso de exit brengt veel onzekerheid. Het is zeker niet zo dat de Britse exit een gemakkelijke onderhandeling wordt want anders zullen meer landen voor die exit kiezen en dan komen de problemen in de achterblijvende rest sneller naar boven dan we zouden willen. 

De vastgoedproblemen in de UK met de dichte fondsen worden opgevangen door de pensioenfondsen die nu ineens in vastgoed stappen omdat het bijv. 20 procent lager is.

Overspannen vastgoed

Maar het vastgoed in de UK was al jaren zeer overspannen en wie kan er iets over de toekomst van Londen zeggen? Als de banken echt naar Parijs of Frankfurt gaan zal dit grote effecten hebben? We zien nu ineens dat de Nederlandse banken het huidige sentiment gebruiken om dealingrooms in London te sluiten.

Ook de beursfusie tussen de Britse en de Duitse beurs lijkt over te gaan hellen naar Frankfurt. Dit zijn maar een paar voorbeelden maar heel veel bedrijven kunnen vertrekken en dan kan de vastgoedmarkt in London nog veel verder omlaag.

Dus is het echt verstandig om met pensioengeld dit soort risico’s aan te gaan? Helemaal als we ondertussen de eerder totaal overspannen huizenmarkt is London ook zien dippen? 

Problemen bij Italiaanse banken

Los van de Engelse hebben we bij een paar grote Duitse banken en bij de Italianen ook nog steeds de nodige problemen…

Ondertussen hadden we dus koopsignalen in de aandelen maar blijft dit zo? En gaan we met al die angsten hoger? Ik vind het een onzin gezegde dat de beurzen omhoog gaan op een muur van angst. Want dan zou je op al het slechte nieuws een reden hebben om te kopen.

Ik geloof in oude economische wetten en dat consumenten de economie bepalen. 

 

 

In de grafiek van de EB Indicator zien we wel duidelijk dat de trend eigenlijk omlaag is in de AEX. Natuurlijk als we verder blijven stijgen dan is de trend ineens niet meer omlaag. Maar met Turkije erbij zouden we toch niet hoger moeten gaan. 

 

Aanslag in Nice

Niet omdat ik een beer ben maar wel vind ik het ongepast om een beurs te laten stijgen na een massamoord. Nu kunnen we zeggen dat we ons leven niet moeten laten verstoren door terroristen en we moeten doorgaan met ons leven. Maar tussen gewoon doorgaan en een hogere beurs zit voor mij ook nog wel ruimte.

De Franse Cac40 deed gewoon mee met de rest, maar daarom wil ik ook wel weer eens een iets langere periode pakken. We zien dan met enige fantasie in de CAC  een heel grote Hoofd Schouder en dus lange termijn grote dalingskansen. 

 

 

Op korte termijn hebben we Cac40 nog koopsignalen. Pas een slot onder  de 4.261,97 zal een verkoop signaal geven. 

 

 

Iets anders dat me opvalt is dat de Amerikaanse volatility-index Vix weer onder de 12 staat. Kortom deze geeft aan dat opties goedkoop zijn en dat de markt dus rust verwacht… 

 

 

Nu liep de rente op Duitse en Nederlandse staatsleningen ietsje op de afgelopen week en  je zou dit positief kunnen uitleggen. Immers een vlucht uit obligatie geeft kracht aan de aandelen. Maar ook zou je een hogere rente negatief kunnen uitleggen… 

 

 

Amerikanen waren de afgelopen weken enthousiaster dan de Europeanen. De Amerikaanse indices deden het beter maar de Turkse spanningen zijn niet goed voor de Amerikanen. De olieprijs zal ongetwijfeld oplopen en dat is gedurende het zomerseizoen extra vervelend. 

 

 

De Nasdaq was vrijdag reeds tegen een weerstandslijn opgebotst. We gaan hier dus ook de komende dagen duidelijkheid krijgen.   

 

Nintendo go (higher)

Het leuke van kinderen is dat je al gauw op de nieuwste trends gewezen wordt. U moet maar even terug kijken wanneer ik met mijn koopadvies kwam…

Ik heb het aandeel Nintendo ook in het Actief Offensief gehad maar van loodrechte stijgingen krijg ik altijd pijn in de buik en dus heb ik winst gepakt in mijn aandelen. 

 

 

En als een wilde Pokemon...

Een ander wild beestje is de Dollar Yen, die na eerder precies mijn voorspellingen gevolgd te hebben, nu ineens enorm opveerde. In mijn fonds had ik eerder een enorme klapper gemaakt in opties maar gelukkig heb ik aan de laatste beweging niet meegegaan.

Ook hier moeten we opletten of de trend daadwerkelijk weer gaat draaien. Immers als we nog verder omhoog gaan zijn we uit de neergaande trends en moeten we de koopsignalen eigenlijk volgen. 

 

 

Ik zou nog een rits aandelen langs kunnen gaan maar vind de Turkse Coupe en het niet slagen ervan dusdanig belangrijk dat ik eerst wil zien wat het effect ervan op de beurs wordt.

Kruik te water totdat...

Als er geen effect is dan ga ik me pas echt zorgen maken voor de langere termijn. Want het spreekwoord: de kruik gaat net zo lang te water tot hij breekt is ook voor de beurs van toepassing. 

Om toch nog met een glimlach te eindigen: Line ging vrijdag naar de beurs en kwam met een Mascotte van een opblaasbeer naar Wall Street. Dat is nog eens lef hebben.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 18 juli 2016 09:52
    Cees. Bedankt voor je bijdrage! Historisch gezien is het niet vreemd dat de VIX op lage scores staat in juli. Juli is statisch gezien (data van de afgelopen 25 jaar) de laagste maand voor de VIX. In tegenstelling tot de maanden die er na komen: augustus tot en met december. Het is wel opvallend hoe kalm de VIX is, zeker gezien alle gebeurtenissen.
  2. [verwijderd] 18 juli 2016 10:52
    Quote: "Ik geloof in oude economische wetten en dat consumenten de economie bepalen.' Men had toe al in de gaten dat 'gedragseconomie' een belangrijke tak aan de economie-boom is? In andere lidstaten vd EU zijn er ook exiteers bezig referenda te gaan houden, bijvoorbeeld Dld en Fr. Middelpuntvliedende krachten om een oude drukking te gebruiken. Zelfs beleggen wordt moeilijk gemaakt of anders vluchten in aziatische indices maar ook daar rommelt het.
  3. [verwijderd] 18 juli 2016 11:11
    Van mij mag de bubbel ook snel barsten maar zo dacht ik er weken geleden al over en nog steeds zien we dat het hoger en hoger kan ondanks alle ellende in wereld....jaren geleden zag je beurzen toch best heftig reageren op gebeurtenissen zoals we recentelijk hebben gehad, zoals Brexit, Nice, Turkije...
  4. De sjaak 18 juli 2016 11:40
    quote:

    this guy schreef op 18 juli 2016 11:01:

    Wederom volledig mee eens. Ik zit 100% in cash. Hopelijk is dit de juiste keuze. Wel twijfel, omdat ik niet weet hoe lang de centrale banken het huidige beleid nog kunnen volhouden.

    Laat de bubbel maar snel barsten...Dan kan ik een mooi huisje kopen...
    Denk dat "als de bubbel barst" je geld niks meer waard is. Conclusie, zorg dat dat je veel goedkope schuld maakt en investeer dat nu in zaken waar je in de toekomst mee kunt betalen (goud, zilver evt andere tastbare zaken). Als het dan echt fout gaat kun je met een zilvermuntje je hypotheek aflossen....het is maar een gedachte....
  5. Maan Arkenbosch 18 juli 2016 11:41
    Er lijkt een gewenning aan slecht nieuws gaande. Dat betekend dat er nog diepgaander problemen impact hebben. Zoals gesteld: de geautomatiseerde programma-s doen hun destructief werk, zoals het in een casino gaat. De politieke en bancaire problemen dienen in het vizier gehouden te worden. Want Duitsland is de achilleshiel van de E.U. Naar verwachting gaat Oostenrijk met zijn president verkiezingen ook schuiven. Als veel landen de grenzen dicht houden, dan breekt er paniek en anarchie uit in b.v. Italië. En juist dat land zit in enorme problemen, nog meer dan Griekenland. Cees! nogmaals: de 3 bloed manen hebben in de Joodse geschiedenis duidelijke voortekenen gehad. En het zal nu niet anders zijn. Als het geen hete herfts wordt dan zal 2017 het jaar van de waarheid worden. Zoals vanaf vorig jaar geadviseerd: Goud en zilver stijgen verder! Augustus is de maand van een technische correctie.Profiteer er van. Als de rente niet omhoog gaat, dan zal het geld weinig waarde meer hebben. De uitbundige gemanipuleerde welvaart heeft zijn prijs en die is nog niet betaald.
  6. forum rang 5 theo1 18 juli 2016 11:57
    Sorry hoor, maar volgens mij is het eerder de alles is precies hetzelfde show.

    De Brexit kwam al van heel ver aan. Het hele verhaal was op het moment dat het gebeurde, al zo ontzettend uitgekauwd dat er op het moment zelf geen enkele reactie kwam. Typisch buy the rumour sell the fact. Dat is juist volkomen normaal op de beurs.

    De staatsgreep in Turkije is mislukt mensen. Er zou onzekerheid ontstaan als die staatsgreep zou zijn gelukt, maar dat is hij niet. Nu weten we precies wat we gaan krijgen: meer van hetzelfde. Meer Erdogan, en langer Erdogan. Op de afzienbare termijn is het gewoon Erdogan, en zijn vijanden gaan de bak in. Hoeveel zekerheid wil je hebben?

    Die toestand in Nice is erg zat, maar niet zo heel erg bijzonder meer. Als Wall Street zou moeten dalen op iedere schietpartij, zou hij nu zo ongeveer op nul moeten staan. Zelfde met de Franse beurs (er is iets met Frankrijk). Zou ome Cees vast niet erg vinden, maar reëel is het niet. Het is niet eens zeker of het wel echt een aanslag was. Iedereen gaat daar vanuit omdat het een Tunesiër is, maar ik vind het meer ruiken naar een individu dat de druk (slecht huwelijk, armoede, schulden, eenzaamheid) niet meer aankon en doorflipte. In de VS schiet je dan een wapen leeg in een school of een winkelcentrum, in Frankrijk kun je niet een automatisch geweer kopen in de buurtsuper dus dan verzin je wat anders. En inspiratie genoeg natuurlijk.

    Ik volg deze site nu al weer heel wat jaren (vanaf 1998) en al die tijd is Cees Smit negatief geweest. En hij grijpt altijd incidenten en anecdotes aan om dat te "onderbouwen". Zo werkt de beurs niet (hooguit op dagbasis, maar zeker niet structureel). Op termijn wordt de beurs gestuurd door winstcijfers, en die worden niet bepaald door incidenten.
  7. [verwijderd] 18 juli 2016 12:42
    quote:

    De sjaak schreef op 18 juli 2016 11:41:

    Turkije is een "non event" voor de beurzen, het begon toen de beurzen gesloten waren en het was opgelost toen ze weer open gingen.....
    Kon wel eens staartje krijgen. Het rommelt in de Balkan. Turkije werkt niet echt mee. VS kan er toch wel eens achter zitten. En hoe reageert Rusland dan? En we kunnen geen 007 sturen, want die zijn uit de EU. Lekker complex.
  8. [verwijderd] 18 juli 2016 13:15
    Hoe meer ellende hoe beter voor de beurzen. Hoe meer aanslagen, oorlogen etc. hoe meer er weer wordt uitgegeven aan wapens, beveiliging e.d. en dus ook grondstoffen en hoe meer er weer opnieuw opgebouwd moet worden.

    Kijk maar naar Frankrijk een gestoorde gek walst iedereen plat met z'n vrachtauto en als reactie gaat Frankrijk meer bommen gooien op Syrie, logisch toch?
  9. forum rang 6 ttroo 18 juli 2016 13:42
    De Turkse index doet -5.3%. Als de AEX al met 1% daalt, dan daalt hier de stemming van veel leden. Ik ben het wel mee eens dat de coupe keurig in het weekend is gevallen. Maar het zegt wel iets natuurlijk. Als alles zo gaat goed, dan komt er geen coupe. Wat me wel verbaasd is dat iedereen zo makkelijk doet over de impact op de Turkse economie. Die Lira is enorm gedaald. Ze zullen wel schulden hebben in Dollars. Daarnaast zijn er vele hotels in Turkije die veel werkgelegenheid en veel geld in het laatje brengt. Dat gaan ze toch merken. Ik vermoed dat de vele hotels ook niet 'cash' betaald zijn. Ik zie dat de shining metals lekker naar beneden gaan. Goud. Zilver. Palladium. Ineens wilt niemand ze meer hebben. Ik verwacht dezelfde beweging in de wereldwijde indici. Ik zit wat short op de Dow Jones. Dat is alles. En ik zit zelf long in de VXX. De shorts in zilver en palladium gaan lekker! YOU CAN NOT HAVE IT ALL, BUT YOU CAN HAVE FUN EVERY DAY!
  10. fritscrach 18 juli 2016 13:50
    ¨Maar we moeten er niet aan denken dat Turkije ineens niet meer met ons mee doet¨.
    Ik zou het op prijs stellen als je voor jezelf fantaseert Frank. Ikzelf zou namelijk totale afstand doen van dat kalifaat in wording.
    Het is een duur en gevaarlijk pleegkind gebleken dat uiteindelijk niet wil deugen en zich tegen zijn adoptief ouders keert. WE gaan er nog een hoop mee te stellen krijgen.
  11. forum rang 5 theo1 18 juli 2016 15:38
    quote:

    Martijn Kools schreef op 18 juli 2016 13:15:

    ...

    Kijk maar naar Frankrijk een gestoorde gek walst iedereen plat met z'n vrachtauto en als reactie gaat Frankrijk meer bommen gooien op Syrie, logisch toch?
    Het is een beetje dubbel he. Als zo'n Tristan in Alphen aan de Rijn aan het schieten slaat, zoekt niemand daar terrorisme achter. Ook niet als hij wat obscure occulte pseudo-middeleeuwse fantasie op zijn pc heeft staan. Zelfs als een figuur als Anders Breivik zichzelf wijsmaakt dat hij een kruisridder is, wordt daar niet veel meer achter gezocht dan een doorgeflipte eenling.

    Maar zodra het een moslim is, is het genoeg om "Allah akbar" te roepen om het meteen aan IS toe te schrijven. Terwijl het in die kringen vrij gebruikelijk is om dat soort dingen te roepen terwijl je iets doet dat dramatisch bedoeld is.

    Ik wil hier niet terrorisme kleiner maken dan het is, maar ook moslims zijn maar gewoon mensen en ook die kunnen net als ieder ander doorflippen als de druk te groot wordt. In Frankrijk vallen "onderklasse" en "islam" nu eenmaal voor een groot deel samen. Mensen in de onderklasse staan onder druk en niet iedereen kan dat aan. Niet iedereen die doorslaat, is automatisch een terrorist.
  12. Moneyball 18 juli 2016 22:32
    Een dikke vett AB voor de post van theo1. Heb ik niets aan toe te voegen. Cees haalt alles aan om negatief te zijn. Observer bias noemt men dat in de wetenschap waar men op basis van data-analyse valide conclusies wil trekken. In de dagelijkse praktijk heet het zwartkijker, en dat al jaren, terwijl de beurs alleen maar omhoog ging...
  13. [verwijderd] 19 juli 2016 01:19
    Een zeer lezenswaardig en deskundig

    “Vraag op de camping aarde in de soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden en vertrouwenscrisis betrokken “soevereine” lidstaat Nederland voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen in een door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte crisis in de Trias Politica,

    dus de historische broncode van Montesquieu waarop alle moderne democratieën die met respect voor minderheden beginnen zijn gebouwd,

    in een door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but certainly not least humanitaire crises niet hoe het kan, maar profiteer ervan”

    artikel,

    met voor de eenvoudige nakomelingen van Adam en Eva,

    die op de camping aarde nu eenmaal in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone voor en na twee door westerse soevereine staten begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen en o.m. de verplaatsing van de productie naar de lage en hongerloontjes landen tussen de strijdkreten vanuit de loopgraven geregeerd worden door al dan niet fanatisch religieuze dan wel populistisch dan wel protectionistisch dan wel patriottistisch dan wel nationalistisch of (neo) liberalistisch dan wel socialistisch dan wel nationaal-socialistisch dan wel communistisch dan wel het een of andere andere isme ingestelde geestelijken, koningen, keizers, admiraals van allerlei pluimage die gemeen hebben dat zij allemaal (m/v) Popla gebruiken,

    waarbij de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders dus over het hoofd zien dat alle ismen reeds decennia geleden door historici met kennis van zaken naar de mestvaalt van de geschiedenis zijn verwezen waarin de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders dus in een door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van crises over het hoofd zien dat het enige wat zij in het belang van hun soevereine land dienen te doen is het inkomen van hun soevereine land op 100 te stellen,

    zoals de beroemde Engelse econoom Keynes, de beroemde Nederlandse professor Heertje en de beroemde Japanse professor Koo de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders dit simpele advies op een presenteerblaadje aanreiken,

    zodat voorkomen wordt dat het inkomen van het soevereine land van de regeringsleider na een implosie van een uit de hand gierende inflatie afglijdt naar 90, 80 (…) nul,

    zoals dit dus in de Grote Depressie in de vorige eeuw tussen twee door westerse soevereine staten te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen is gebeurt met bijvoorbeeld het soevereine land Amerika dat ca. de helft van het inkomen verloor,

    zodat de mensen op de camping aarde in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone in de krant zich tussen het lezen van het boek

    "De aarde is plat"

    van Thomas L. Friedman met het hoofdstuk

    “Het grote uitzoeken”,

    en het boek

    "Dit kan niet waar zijn"

    van Joris Luyendijk over de bureaucratische ivoren torens van de bancaire sector in

    The City of London,

    dus met de rampzalige gevolgen van dien door op de hoogte kunnen stellen van het goede nieuws dat de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders op de door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders georganiseerde

    G20 vergadering

    hebben afgesproken dat

    protectionisme

    op de camping aarde niet het antwoord kan zijn op de door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van crises,

    welke mededeling over welk protectionisme van de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders uiteraard de meeste mensen op de camping aarde in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone in de door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van crises reeds in een eerder stadium in een wild beestje van de alles-is-anders show,

    wilt u op de camping aarde zo vriendelijk zijn om in vrijheid op populair democratische wijze het vakje “Blijven” of “Exit” en “Trump” of “Clinton” aan te kruisen,

    en in Turkije of u in het parlement de doodstraf wil invoeren zodat de heer Erdogan alle andersdenkende terroristen die tegen hem zijn schrik aan kan jagen,

    dus vraag u op de camping aarde dus niet hoe het kan, maar dan is iedereen op de camping aarde weer een democratisch stapje verder, maar profiteer er dus van!

    Marcel Tak for president!
  14. [verwijderd] 19 juli 2016 01:22
    PS

    In welke alles is anders show in een door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte crisis in de Trias Politica,

    dus de historische broncode van Montesquieu waarop alle moderne democratieën die met respect voor minderheden beginnen zijn gebouwd,

    in een door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but certainly not least humanitaire crises de vice-premier van de soeverein bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden en vertrouwenscrisis voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen “soevereine” lidstaat Nederland,

    de heer Asscher,

    de Turks-Nederlandse gemeenschap heeft opgeroepen om het hoofd koel te houden en de handen thuis,

    teletekst 18.7.16

    ???????????????????????????????????????
    Asscher maant Turken tot kalmte

    ????????????????????????????????????????
    ?? Vice-premier Asscher roept de Turks-
    Nederlandse gemeenschap op om het hoofd
    koel te houden en de handen thuis.Hij
    refereert aan agressie van aanhangers
    van president Erdogan tegen aanhangers
    van geestelijk leider Gülen die volgens
    Erdogan achter de couppoging zit.Ook
    was er agressie tegen journalisten.

    Conflicten waar ook ter wereld kunnen
    nooit een excuus zijn voor intimidatie,
    bedreigingen of vernielingen in ons
    land,zei Asscher."Laat mensen met een
    andere mening met rust."

    Burgemeester Aboutaleb riep Turken ook
    al op kalm te blijven en de problemen
    in Turkije niet hierheen te halen.
    ????????????????????????????????????????

    en in welke alles is anders show de overige soeverein bij deze mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand betrokken “soevereine”lidstaten van de EU voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen de soevereine staat Turkije heeft geattendeerd op het simpele feit dat de doodstraf een toekomstig Turks lidmaatschap onmogelijk maakt,

    www.volkskrant.nl/buitenland/eu-waars...

    maar president Erdogan in deze alles is anders show daarentegen op zijn beurt van mening is dat het door hem in een populair populistische snelkookpan onder druk gezette parlement over herinvoering van de doodstraf beslist

    www.volkskrant.nl/buitenland/erdogan-...

    en de heer Trump die in deze alles is anders show na de spannende verkiezingen in het kampioenschap

    “Wie kan de tegenstander in een door Coca Cola, Apple, Google, Microsoft, de sexindustrie, gokpaleizen en bierbrouwerijen gesponsorde televisie- en internet cultuur het beste voor rotte vis uitmaken”

    mogelijk als populaire populistische vast niet goed, maar misschien met een nieuwe agenda weer wel, wie zal het zeggen, onroerend goed magnaat de nieuwe president wordt van de soevereine staat Amerika/Verenigde Staten/USA, aangezien dus mevrouw Clinton gelukkig of helaas haar wekenlange voorsprong op Trump kwijt is,

    www.volkskrant.nl/buitenland/clinton-...

    op zijn beurt als mogelijk toekomstig chief commander van de verreweg sterkste politieagent van de wereld met de verreweg grootse al dan niet geheime wapenindustrie voor de toys van de boys and girls van het Pentagon in de populaire War On Terror weer van mening is dat het een goede zaak is om het Irak-verwijt aan het adres van zijn running mate, de heer Pence, om te draaien:.

    ‘Ik was een van de weinigen die het toen goed zag.’ Zijn aversie tegen de oorlog in Irak in 2003 voert Trump geregeld op om aan te tonen dat zijn kompas voor buitenlandse zaken op orde is – ondanks dat bekend is dat hij aanvankelijk voor de inval in Irak was., zodat mevrouw Clinton geen fouten mag maken, maar de running mate van de heer Trump,

    de heer Pence,

    uiteraard weer wel,

    wat maakt een foutje meer of minder na het commando

    “Wie in The War On Terror niet voor ons is, is tegen ons”

    van chief commander Bush na de niet door de VN gemandateerde oorlog in Irak met het gevolg van een in de Veiligheidsraad ontstaan machtsvacuüm waarin de terreur organiserende organisatie IS touwtjes in handen kreeg het verder ook uit,

    www.volkskrant.nl/buitenland/usa16-tr...

    in welke alles is anders show de Republikeinse partijleiding op een populair populistische Republikeinse conventie die ontaardde in populair populistisch geschreeuw dus geen gedoe over de regels wil omdat ze op de conventie eenheid wil uitstralen,

    www.volkskrant.nl/buitenland/republik...

    zodat de cirkel in de populair populistische wereld orde op de camping aarde weer rond is.
  15. [verwijderd] 19 juli 2016 04:00
    En zo is in het wilde beestje van de alles is anders show voor een mogelijke vrije val van de euro het bureaucratische cirkeltje in de zichzelf met parlementaire enquêtes controlerende Tweede kamer van het als gidsland voor belasting paradijzen bekend staande “soevereine” lidstaat Nederland tussen de scorende beraadslagingen in naam van de vrijheid van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verontwaardigd verongelijkt met bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende vijandige taal met de van boven verkregen wijsheid in pacht

    “Wake up, wake up, eigen volk eerst, vol is vol, regel is regel, minder, minder, minder moslims, voor de afschrikwekkende werking meer, meer, meer hoge zondebokken bestendige muren, we willen de traditionele gulden terug, de doodstraf invoeren en de hele dag van het traditionele Sinterklaasfeest met de traditionele Zwarte Pieten genieten”

    populistisch zondebokken scorende extreem rechtse xenofobe eenmanssekte over de hoofddoekjes door weer rond:

    teletekst 19.7.16

    ????????????????????????????????????????
    Subsidie homo-stichting stopgezet

    ????????????????????????????????????????
    ?? Minister Bussemaker zet de subsidie
    stop voor een stichting die homo's
    oproept om geen seksuele relatie aan te
    gaan met iemand van hetzelfde geslacht.
    De minister zette eerder al vraagtekens
    bij de doelstellingen van de stichting
    Hart van Homo's.

    Volgens de stichting zijn homoseksuele
    gevoelens een foutje van de schepping.
    De club verspreidt zijn ideeën onder
    meer met lesmateriaal voor scholen.

    Bussemaker stopt de subsidie aan het
    samenwerkingsverband van christelijke
    organisaties waartoe Hart van Homo's
    behoort.Als dat zonder de stichting
    doorgaat,kan het weer subsidie krijgen.
    ????????????????????????????????????????
  16. [verwijderd] 19 juli 2016 08:28
    quote:

    theo1 schreef op 18 juli 2016 15:38:

    [...]

    Het is een beetje dubbel he. Als zo'n Tristan in Alphen aan de Rijn aan het schieten slaat, zoekt niemand daar terrorisme achter. Ook niet als hij wat obscure occulte pseudo-middeleeuwse fantasie op zijn pc heeft staan. Zelfs als een figuur als Anders Breivik zichzelf wijsmaakt dat hij een kruisridder is, wordt daar niet veel meer achter gezocht dan een doorgeflipte eenling.

    Maar zodra het een moslim is, is het genoeg om "Allah akbar" te roepen om het meteen aan IS toe te schrijven. Terwijl het in die kringen vrij gebruikelijk is om dat soort dingen te roepen terwijl je iets doet dat dramatisch bedoeld is.

    Ik wil hier niet terrorisme kleiner maken dan het is, maar ook moslims zijn maar gewoon mensen en ook die kunnen net als ieder ander doorflippen als de druk te groot wordt. In Frankrijk vallen "onderklasse" en "islam" nu eenmaal voor een groot deel samen. Mensen in de onderklasse staan onder druk en niet iedereen kan dat aan. Niet iedereen die doorslaat, is automatisch een terrorist.
    Ik bedoelde dat idd ook sarcastisch. Tegenwoordig wordt gelijk geroepen dat het IS is zonder gedegen onderzoek nog maar lees de reacties online die IS propaganda werkt het klootjesvolk neemt alles aan.

    Als Tristan of Brevik dit nu zouden doen zou men ook gelijk IS roepen en zou IS de aanslag nog claimen ook.
  17. forum rang 6 Ronald Engels 19 juli 2016 16:25
    Dames en Heren, jullie vergeten allen hoe aggresief Moslim mannen (arabieren) kunnen zijn, ondanks dat ze initieel vaak de indruk geven zeer aardig en sympathiek te zijn, totdat ze om wat voor reden dan ook hun zin willen en moeten kijken. Zie dit wekend de fanatici van Erdogan in Turkeye en ook in Rotterdam.

    Pas op je tellen is mijn boodschap voor alle verschillende soorten van moslim en arabieren terreur. Ga er maar eens werken in arabische landen met slechts aanwezige arabische medewerkers.
    Pas op je tellen, lieve niet agressieve mannelijke arabieren heb ik weinig tot niet meegemaakt in mijn arabische werkperiodes!
    Ze krijgen altijd hun zin, hoe dan ook.

    Wat Turkeye betreft kan ik slechts aanbevelen ga er nu niet heen, als je leven je lief is, hou gewoon vakantie in Nederland, maar mijdt ook nu Rotterdam.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links