Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dochter DSM naar beurs

Dochter DSM naar beurs

DSM's 49%'s dochter Patheon gaat eindelijk naar de beurs. DSM bezit zelf 53,5 miljoen aandelen in de pharma-dochter, en verkoopt daarvan bij de beursgang iets minder dan 4,9 miljoen stuks.  

 

Patheon zelf geeft nog eens 25,6 nieuwe aandelen uit en gaat de opbrengst daarvan gebruiken voor het terugbrengen van de schulden. 

Patheon werd in november 2013 opgericht als joint-venture door DSM en JLL Partners, een private equity firma. DSM bracht haar DPP-divisie in, JLL een half miljard dollar waarmee ze het Canadese Patheon, dat al voor een groot deel in bezit was van JLL, overnamen.

Uitstel is geen afstel

Vorig jaar juni kondigde DSM de beursgang al aan. Door diverse oorzaken werd de IPO echter steeds uitgesteld. Vandaag kondigde DSM dan aan dat de plannen definitief doorgaan.

De opbrengst voor DSM brengt bij DSM in eerste instantie 93 á 107 mijoen dollar in het laatje. Doorgerekend naar het totale belang in Patheon (53,5 mijoen aandelen) kan het belang van DSM in Patheon gewaardeerd worden op 1.016 á 1.177 miljoen dollar. 

Of JLL Partners ook een deel van haar aandelen gaat verkopen is (nog) niet bekend. 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links