Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tulpenmanie!

Tulpenmanie!

 

Eindelijk een beetje rustig op de beurs. Hoewel, er komen ook weer tijden dat AEX +1,4% (als ik dit tik) opzienbarend is. Daarom een off-topic blog. Zie je zelden, kunstenaars die zich laten inspireren door (wind)handel en beurs. Etched in steel. Tussendoor: Willem is trouwens van huis-uit fotograaf, kijk maar eens.

 

 

Wacht even, het laatste deel van dat drieluik. Is dat nou inderdaad... Ja!

 

 

Voor wie niet weet wat de Tulpenmanie is... foei! In de internationale beurswereld geldt dit als de eerste bubbel ooit. Hier een Wikipagina voor beginners en hier die beroemde grafiek. In een half jaar tijd boom & bust! Een legende. Wie denkt dat volatiele markten nieuw zijn, moet gauw wakker worden.

 

 

Om dit verhaal toch nog een beurszwengeltje te geven: die David die snapt ons beurswereldje wel, geloof ik, met dat hij zijn werk besluit met die fles. Eens kijken. Zelfs na die enorme outperformance in de afgelopen jaren doet Heineken ook nu weer beter dan de index: -9,1% om -12,3% dit jaar, op moment van schrijven.

Oh ja, wat kost je werk eigenlijk, David? Zou het wel chique vinden hier op IEX HQ én wie weet... Want in kunst wil ook nog wel eens wat prijsoverdrijving ontstaan :-) Nu ik toch bezig ben, dit is trouwens Willems beroemdste foto: ja, niemand minder dan Godfather Klaas Bruinsma!

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links