Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple, Facebook & Amazon

Apple, Facebook & Amazon

  

 

Deze week lijkt het wel de Champions League als we kijken naar Amerikaanse KW4-cijfers. Wat een grootmachten! Vanavond komen Apple en AT&T door, morgen Facebook, Qualcomm, PayPal en eBay en donderdag maken we het rondje af met Amazon en Microsoft. Google is trouwens op 1 februari aan zet.

Vaak reageren de koersen heftig hierop. Volkssport hier op IEX om hier even met een optie of een turbo op te gokken. Gewoon voor de dobbel, spanning, sensatie en adrenaline. Welke pikken we er nu uit voor een vooruitblikje? Daarvoor bellen we met Monsieur Turbeau Erik Mauritz van BNP Paribas.

Hij kan ons vast wel vertellen in welke namen nu vooral wordt gehandeld. Verrassend wat hij antwoordt! Tenminste, vinden wij. Wij hadden Apple, Google en Amazon veel hoger ingeschat. Erik zegt:

Puur gelet op omzet op Euronext in 2016 - dus ook turbo's van andere huizen - is onder aandelen Royal Dutch Shell momenteel de nummer één. Nummer twee is.... Facebook! Op nummer negen vinden we Amazon en Apple staat op vijftien. Alphabet (Google) en Twitter moet ik echt gaan zoeken. Staan niet in de Top 50.

Voor de echt nieuwsgierigen onder u: volgens Erik is de top 4 van alle items op dit moment AEX, DAX, S&P 500 en Brent olie. Dat mag dan weer geen verrassing heten. Kortom, we duiken maar eens even in Facebook voor de KW4-cijfers van woensdag en nemen ook Apple en Amazon kort mee.

Statistieken

We hebben voor Apple, Facebook en Amazon de koersreacties na kwartaalresultaten opgezocht en genoteerd. We beginnen met Apple, want dat fonds is nog altijd de grootste en ook nog eens de eerste die doorkomt. Eerder zagen we vaak enorme koersuitslagen, maar de laatste jaren lijkt het weer wat rustiger rondom de cijfers.

De Apple-cijfers vallen áltijd mee, maar het gaat om de outlook. Deze jaren vooral om de verwachte verkopen van de iPhone. Spookverhalen daarover de laatste tijd - leveranciers van onderdelen! - maar ook dat kwam eerder voor. Of wacht iedereen op de nieuwe Iphone? De plaatjes die rondgaan... Om te smullen :-) 

 

 

Laten we het maar gewoon chronologisch houden. U zit dus veel in turbo´s Facebook? De statistieken laten zien dat het het afgelopen jaar een stuk rustiger is geworden rondom kwartaalcijfers. U heeft toch beweging nodig als u wilt verdienen aan een dobbeltje.

Intussen groeit het bedrijf gestaag. De continu stijgende cijfers doen eerder een waarde- dan een groeiaandeel vermoeden, maar de waarderingen dan weer niet: 34 keer verwachte winst nu (Reuters). Dat is echter ook wel eens veel en veel hoger geweest.

Trigger de laatse tijd voor koersbeweging op KW's zijn vooral de (mobiele!) advertentie-inkomsten.  

 

 

Amazon lijkt nog altijd een ongeleid projectiel. U ziet in 2015 alleen maar positieve reacties op cijfers en het jaar daarvoor is iedere koersreactie op resultaten weer negatief. Eigenlijk beweegt het aandeel altijd hard op kwartaalcijfers. Welke kant op is altijd maar de vraag... Kijk maar:

Winst is nog altijd een lastig begrip bij Amazon. U kunt zichzelf afvragen of het ooit echt een cashcow wordt, want concurreren met Amazon lijkt gemakkelijker dan bij Apple, Facebook en Google. 

 

 

Veel succes en vooral veel plezier als u gaat dobbelen. Full disclosure: wij vertellen u niet of u long of short moet gaan. Daarnaast spelen wij het spelletje vanavond en komende avonden niet mee. Risico's van turbo's of opties hoeven we u niet meer uit te leggen, toch?

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links