Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX gaat naar de beurs

IEX gaat naar de beurs

Voor het hele officiële verhaal verwijs ik u graag naar het persbericht, maar het is echt waar: IEX gaat naar de beurs. Ik zal niet ontkennen dat we bij dit beleggersplatform niet al eens eerder hebben gefantaseerd hoe het zou zijn om zelf een notering te hebben, maar vanaf medio december staat IEX - voluit IEX Group NV - dus daadwerkelijk zelf op de koersenpagina van deze site.

Waarom doen we dat? In de eerste plaats omdat IEX - de groep, niet alleen deze site - ambities heeft. Als grootste aanbieder van beleggingsinformatie in Nederland, met een gezamenlijk bereik van meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand, ziet dit bedrijf kansen om verder te groeien en om nieuwe concepten te introduceren waarmee we mensen kunnen helpen betere beleggingsbeslissingen te nemen.

Door naar de beurs te gaan krijgt IEX Group betere toegang tot de kapitaalmarkt waar we al iedere dag over schrijven en is het dus ook makkelijker om die groei te financieren. Door het samengaan van de activiteiten van IEX Media (onder andere IEX.nl, Eurobench, Beursonline) en Value 8 Media (Belegger.nl, Beursduivel.be) eerder dit jaar heeft het bedrijf ook de omvang en markpositie om die volgende stap te kunnen zetten.

Nieuwe initiatieven

En wat verandert u voor u? Als het goed is niet veel. We gaan uiteraard door met doen wat we toch al doen - en dat is beleggers van informatie voorzien, of dat nu professionele beleggers, hobbybeleggers, lange- of kortetermijnbeleggers zijn.

De oplettende lezer zal de komende tijd uiteraard wel kunnen volgen waar al die ambitie toe gaat leiden, wanneer er nieuwe initiatieven worden gelanceerd op of rondom de platforms van IEX Group, maar voorlopig zal het voornaamste verschil eruit bestaan dat er op de koersenpagina's vanaf december één nieuw aandeel te vinden is, dat toevallig dezelfde naam heeft als deze website. 

 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 17:10 Pre-slotcall: AEX in het rood, dapper Unilever en oh-oh-Adyen 1
  2. 24 apr Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1
  3. 23 apr Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda

Gerelateerd

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Louis Pasciuto 5 november 2015 10:11
    Tis dat het november is anders zou ik denken aan een 1-april grap van De Vries. Met alle respect. Wat is het verdienmodel? Tegen betaling meer-van-hetzelfde-mails van Frank van Dongen en andere broodschrijvers in je mailbox? Of reclame van Ken Fisher? Natuurlijk zijn die 1,8 miljoen data geld waard. Maar of dat een beursgang waard is. Benieuwd trouwens hoeveel er overblijven als je de nepaccounts eruit filtert. Bedrijfseconomisch gezien goed voor het salaris van Pieter, Nick en anderen. Maar als belegging? Benieuwd naar de prospectus. Oh, wacht, die komt er natuurlijk niet via MTY Holding? ;)
  2. [verwijderd] 5 november 2015 13:05
    Gooi de IEX-boeken maar eens open dan. En misschien kunnen jullie hier dan gelijk eens een deskundige analyse van jullie bedrijf geven. (Al is het dan misschien eentje van "wij van WCeend", je kan er mooi mee bewijzen hoe goed en degelijk je nou echt bent.) Want een potentiele investering moet voor de belegger wel transparant zijn.
    Pas maar op, misschien trappen we niet in hypes.
  3. [verwijderd] 5 november 2015 13:56
    Het gaat mij er inderdaad om dat men eerst de omzet en winst naar buiten brengt. De informatie is slchts dat er 1.8 miljoen beleggers worden bereikt, maar dát zegt natuurlijk helemaal niets over de inkomsten.
    Ik zie persoonlijk wel kansen want in het persbericht wordt gemeld dat de groeistrategie zal gebaseerd zijn op de uitbreiding van de
    dienstverlening op beleggersgebied. Tevens worden initiatieven ontplooid om inspelend op de groeiende behoefte bij Nederlandse en Belgische beleggers ook aanvullende producten en diensten aan te bieden'.
    Vertaald in normale mensentaal zou dit uiteindelijk tot een handelsplatform zoals DeGiro kunnen leiden.
  4. [verwijderd] 5 november 2015 14:15
    Interessante ontwikkeling! In het persbericht lees ik dat IEX zich meer gaat toewijden op fintech. Waarom dan toch deze oldschool beursnoteringstruc? Lijkt mij juist een veel krachtiger signaal voor het merk IEX als kapitaal via een 'disruptive' platform wordt aangetrokken. Niet echt 'walk the talk' en de laatste alinea persbericht doet zelfs wat merkwaardig aan icm het deel over fintech. Zeker als dit wordt afgezet tegen de bedragen...

    Wat heeft nu de doorslag gegeven voor een notering?
  5. forum rang 5 theo1 5 november 2015 14:33
    Als ik het persbericht goed begrijp wordt het een Peter Paul de Vries special: een omgekeerde beursgang mbv een bestaand (bijna) leeg fonds. Het komt erop neer dat MTY (het oude Witte Molen), een troosteloos locaal fondsje dat in handen is van Value8, IEX overneemt en daarna zijn naam verandert in IEX. Toch? Niet een "echte" IPO dus. Daarvoor zal IEX ook te klein zijn.
  6. [verwijderd] 5 november 2015 15:04
    Zoals Theo1 aangeeft, lijkt het om een reverse listing te gaan.
    IEX media is uitgeverij, maar ik proef in het persbericht dat jullie in de financiële dienstverlening willen zitten? Dus jullie gaan financiële intermediatie doen (worden jullie financier voor derden)? Of worden jullie een beleggingsinstelling (worden jullie een fonds voor investeerders)? Dit is een vrij radicale stap voor een niche-uitgever en vereist natuurlijk de nodige expertise en vergunningen.

    Ik gun het jullie van harte natuurlijk, maar de persaankondiging is nog wat mistig. En fintech is natuurlijk een containerbegrip - het is net zo veel zeggend als dat het niks zegt.

    Ben zelf ook een uitgever en zie best de mogelijkheden tot monetariseren op jullie doelgroep. En in het veranderende speelveld moet je evolueren. De meeste uitgevers bewegen zich langs ketenintegratie, danwel extenties in de domeinen print, events, applicaties en volwaardige mediaproducties. En je moet wel, want display inkomsten (=banners) lopen terug (adblockers). Maar als jullie met betaalmuren komen, ga je vrienden verliezen.

    In het kort;
    1) In welk bedrijfskolom(men) zien jullie jezelf straks?
    2) Wat gaat jullie primaire inkomstenbron worden, naast het adverteerdersmodel (ik vraag dus naar focus).

    Oprechte interesse, we zijn immers beleggers hierzo!
  7. [verwijderd] 5 november 2015 15:22
    Oh, en Pieter,

    De inconsistentie tussen een bereik van 1.8M (persbericht) en 6K (slider corporate) is natuurlijk groot. Ik ken dat trucje wel (bezoekeN vs. UNIEKE bezoekerS), maar ik zou benieuwd zijn naar jullie reeel bereik.

    En jullie corporate site... Jullie zijn natuurlijk geen Sanoma (http://www.sanoma.nl/pagina/artikel/adverteren-bij-sanoma/), maar een likje verf kan goed doen.

    Wellicht binnenkort ook ff een enquete online, zodat jullie bezoekersstatistieken kunnen actualiseren? Dan vul ik 'm in.

    Alles met de beste bedoelingen!
  8. [verwijderd] 5 november 2015 15:45
    quote:

    Roel de Boer schreef op 5 november 2015 15:32:

    urlm.nl/www.iex.nl

    Voor een globale inschatting van de bezoekersaantallen op iex.nl

    Laatst bijgewerkt april 2015
    Bezoekersaantallen is geen, of hooguit ondergeschikte, beleggersinformatie.

    Daaruit kan ik, als ik een insider ben, misschien een beetje de potentie inschatten. Maar als belegger wil ik weten hoeveel winst je daadwerkelijk hebt gemaakt. Hoe goed IEX is. Misschien bakken ze er wel niets van ivm de concurrentie.

    Dus hup, voor de dag er mee, met die centencijfers dus.

    We hebben al veel te veel van die ondernemers die menen dat ze zo geslaagd zijn vanwege de miljoenen die ze hebben opgehaald.
    Als belegger wil ik weten hoe goed je bent in terugbetalen, en hoe veel winst je de aandeelhouder al had uitgekeerd.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links