Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Binck, Flow Traders & volatiliteit

Binck, Flow Traders & volatiliteit

 

Interessant gesprek!

 

 

U hoeft inderdaad geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat dit gouden tijden zijn voor market maker en flitshandelaar Flow Traders. Hoe hoger de volatilteit, hoe meer omzet en knaken onderaan de streep. Per saldo is het aandeel ook vlak blijven liggen deze hete maanden.

 

 

Volatility hedge is misschien een wel erg groot woord voor Flow Traders, maar oordeel zelf:

 

 

Een ander aandeel dat er in principe garen bij spint als de beurs het op haar heupen heeft is Binck. Daar had ik laatst een leuk gesprekje over met een bankier. Ik zei dat Binck een topkwartaal achter de rug moet hebben (Black Monday!) en ook nu wel lekker zal draaien.

Roep dat niet te hard, zei hij. Binck moet het vooral hebben van een duidelijke richting op de beurs. Nieuw voor mij. Kan het me wel voorstellen. Zelf ben ik ook ploeterparticulier. Voor de Slimste Belegger 2015 doe ik niks, want ik heb amper tijd en weet niet of ik long of short moet.

Niettemin lijkt Binck eerder contrair te bewegen aan de volatilteitsindex, of gewoon met de grote kudde mee te bewegen: vol geraakt in augustus en sterke herstel in de afgelopen maand.

 

 

Conclusie: of het nou technisch, fundamenteel of wat anders is, beoordeel Flow Traders en Binck gewoon op uw merites en koop ze niet blind als hedge tegen een wapperdewappiebeurs. En ik geef eerlijk toe dat ik dat wel een beetje dacht met die enorme onrust in de markt.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 oktober 2015 11:06
    Jeroen Sonsma kersvers directeur bij Alex Vermogensbeheer (in handen van Binckbank) is te zien in een video naar aanleiding van de vernieuwde website van Alex. Is dit het platform om verder uit te breiden richting andere Europese landen? De recente aanstelling van Steven Clausing die verantwoordelijk zal zijn voor de aansturing van IT en product management kan ook in dat licht gezien worden.

    www.alexnieuwewebsite.nl/

    Er gaan al een tijdje geruchten de ronde over Europese expansie van Alex. www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/binck/...
  2. [verwijderd] 7 oktober 2015 11:43
    En wat doet Binckbank met TOM? Gezien hun sterke prestaties nu zullen ze hun belang verhogen (25%) in TOM of niet. De topman van beursplatform TOM liet het een tijdje geleden al ontvallen. Nasdaq bezit ook 25% momenteel met optie om naar 50% te gaan. tommtf.eu/media/58329/fd-18-augustus-...

    Aan geld geen gebrek bij Binck +/- 40 miljoen euro cash.
  3. Gregoor 7 oktober 2015 12:09
    quote:

    B.R. schreef op 7 oktober 2015 11:43:

    En wat doet Binckbank met TOM? Gezien hun sterke prestaties nu zullen ze hun belang verhogen (25%) in TOM of niet. De topman van beursplatform TOM liet het een tijdje geleden al ontvallen. Nasdaq bezit ook 25% momenteel met optie om naar 50% te gaan. tommtf.eu/media/58329/fd-18-augustus-...

    Aan geld geen gebrek bij Binck +/- 40 miljoen euro cash.
    Waarschijnlijk zal Binck het belang in TOM eerder afbouwen dan opbouwen. Hun doel (goedkopere optiecontracten, al dan niet op Euronext), hebben ze immers bereikt. Nu bezitten ze sowieso nog maar iets van 25% in TOM. Dan lijkt het me logischere te focussen op de kernwaarden en ooit dat belang af te stoten.
  4. [verwijderd] 8 oktober 2015 10:49
    BinckBank heeft in het derde kwartaal meer orders verwerkt.

    Vanwege de hoge correlatie tussen de volatiliteit op de Duitse en de Amsterdamse beurs verhoogde SNS Securities de ramingen voor de volumes van de Nederlandse online broker in het derde kwartaal naar 2,4 miljoen stuks. Daarmee zouden de commissie-inkomsten van de broker uitkomen op 25,3 miljoen euro, tegenover 24,3 miljoen euro in het tweede kwartaal.

    link: www.deaandeelhouder.nl/news/2015/10/7...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links