Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: Wall Street shuffle

IEXLiveblog: Wall Street shuffle

 


Update 22:05 uur: Street viert feest

Waar te beginnen? De AEX future dan maar: +4,2%. Kijkt u verder maar rond in onze IEX One Monitor, want álles stijgt. Op de volatiliteit en staatsobligaties na dan. Twitter, Netlix, zelfs GE en kijk maar alles wat hard gaat op Apple en Tesla dan.

Een van de beste beursdagen van het jaar, geniet maar even na. Morgen kan alles weer anders zijn, want zo is die beurs dan ook wel weer.

 

 

 


Update 16:00 uur: ISM non-manufacturing PMI

De ISM Non-Manufacturing is iets lager dan verwacht.  

 

 

 

(Nick) 

 


Update 15:45 uur: Services PMI

De Amerikaanse inkoopmanagerindex van Markit voor de dienstensector is uit. 

 

 

(Nick) 

 


Update 13:50 uur: Kip of het ei?

Kip of ei?

 

 

 

(Nick)

 


Update 11:15 uur: Vragen Galapagos

Zoals al een aantal keer eerder vermeld ben ik bij de BNR uitzending met de CEO van Galapagos en blog ik vanaf daar. Geen garantie dat het lukt, maar ik zal zeker proberen één of meerdere vragen te stellen.

Zelf ben ik niet zo thuis in de biotech of Galapagos en ik hoor altijd dat ik er niets van begrijp, dus... Daarnaast zijn wij een site van beleggers voor beleggers en daarom vragen we u om uw diepgaande vragen in de comments te zetten. Mogelijk krijg ik de kans om er nog één of meerdere te stellen stellen. Laat dat dan hele goede vragen zijn.

 

(Nick)

 


Update 10:00 uur: Voor de liefhebber

De 50 meest invloedrijkste mensen volgens Bloomberg. 

 

 

(Nick) 

 


Update 09:55 uur: Inkoopmanagers diensten

De inkoopmangersindex voor de diensten uit Duitsland is lager dan verwacht.   

 

 

(Nick) 

 


Update 09:50 uur: Inkoopmanagers diensten

De inkoopmangersindex voor de diensten uit Frankrijk is hoger dan verwacht.  

 

 

(Nick)

 


Update 09:45 uur: Inkoopmanagers diensten

De inkoopmanagersindices uit Italië zijn iets onder verwachting. 

 

 

(Nick)

 


Update 09:30 uur: Fagron

Zo dan, -7% op het bord alsof het niets is. Wij kunnen geen relevant nieuws vinden van vandaag, maar het is op z'n minst opvallend. Of hervat Fagron de trend, hard omlaag, na die enorme uitschieter vrijdag? DFT meldt dat KBC iets over het fonds te melden heeft:

Fagron kan in de handen van private equity meer schuld op zich nemen en doorgaan met de 'koop en bouw'-strategie. Daardoor kan de groei van de onderneming weer terugkeren. Dat stelde KBC maandag in een rapport over de toeleverancier aan apotheken.

De Belgische bank haalt een artikel in zakenkrant De Tijd aan, waarin enkele potentiële kopers worden genoemd. Een belangrijke gegadigde is Cinven, dat Fagron in 2012 al benaderde. Ook Bain Capital, EQT en CVC worden genoemd, evenals Waterland.

 

(Nick)

 


Update 09:15 uur: Inkoopmanagers diensten

De inkoopmanagersindex voor de diensten uit Spanje is uit. 

 

 

(Nick)

 


Update 09:10 uur: Adviezen

Goedemorgen, de analistenadviezen voor deze beursdag:

  • Unilever: koersdoelverlaging naar 29 van 30 euro (reduceren) - Nomura
  • ArcelorMitttal: upgrade naar kopen van verkopen en koersdoelverlaging naar 6,90 van 7,30 euro - Citigroup
  • Philips: koersdoelverlaging naar 19 van 20 euro (reduceren) - HSBC
  • Aperam: koersdoelverlaging naar 41 van 47 euro - Deutsche Bank
  • DSM: koersdoelverlaging naar 47 van 49 euro (houden) - Deutsche Bank
  • ASMI: koersdoelverlaging naar 37,90 van 38,80 euro (kopen) - Rabobank
  • Gemalto: koersdoelverlaging naar 83 van 85 euro (kopen) - Natixis
  • Fagron: koersdoelverlaging naar 20 euro (houden) - ING

 

(Nick)

 


Update 08:45 uur: Glencore

Glencore heeft zelf ook geen idee...

 

 

(Nick) 

 


Update 08:00 uur: TNT

Dit lijkt ons een winstwaarschuwing van TNT Express. Een bloemlezing uit de Reuters healines:

    • 05-Oct-2015 08:02:36 - TNT EXPRESS NV TNTE.AS - ANTICIPATES THAT THIRD QUARTER ADJUSTED OPERATING INCOME WILL BE MATERIALLY LOWER THAN IN THE SAME PERIOD OF LAST YEAR
    • 05-Oct-2015 08:03:19 - TNT EXPRESS NV TNTE.AS - EXPECTS TO ACHIEVE YEAR ON YEAR IMPROVEMENTS FROM 2016 ONWARDS AND TO REALISE THE FULL BENEFITS OF OUTLOOK FROM 2018-2019.
    • 05-Oct-2015 08:03:55 - TNT EXPRESS NV TNTE.AS - ECONOMIC VOLATILITY IN BRAZIL, CHINA AND AUSTRALIA WEIGHED ON TNT’S PERFORMANCE IN THESE PARTS OF THE WORLD
    • 05-Oct-2015 08:04:31 - TNT EXPRESS NV TNTE.AS THE DOMESTICS SEGMENT’S PERFORMANCE WAS ALSO AFFECTED BY SUBSTANTIALLY LOWER MARGINS IN TNT’S FRENCH OPERATIONS

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2015 12:54
    Vraag ten behoeve van Nick voor CEO Galapagos:

    Inleiding
    -Galapagos is in verleden partnership aangegaan met AbbVie op het gebied van Cystic Fibrosis (lees: taaislijmziekte). De deal omvat USD 360 miljoen mijlpaalbetalingen o.b.v. te behalen targets.
    Bij introductie op de markt onvangt Galapagos 12-22% royalties over de verkopen.

    Vraag die leeft op het forum: kan het zijn dat deal wordt herzien voor wat betreft mijlpaalbetalingen, gezien de inspanningen die Galapagos levert**?

    De toekomstige CF-markt is geschat op USD +10 miljard omzet per jaar en Galapagos verricht enorme inspanningen terwijl AbbVie de grootste vruchten plukt bij markintroductie!

    **Galapagos is bezig met een triple-combo therapie, maar ook andere nieuwe, nog te ontwikkelen moleculen vallen onder de deal.
  2. Dr. Bob 5 oktober 2015 13:02
    Vraag voor CEO Galapagos: Een EOP2 (end of phase 2) meeting met de FDA vindt plaats uiterlijk binnen 60 dagen na ontvangst van een schriftelijk verzoek door de FDA. Waarom vindt de EOP2-meeting inzake filgotinib pas begin Q1 2016 plaats? Is het verzoek direct op 10 augustus jl. (na bekendmaking resultaten phase 2) verstuurd en heeft de FDA aanvullende vragen gesteld, of is het verzoek later gestuurd, en zo ja, waarom?
  3. Sjefke7 5 oktober 2015 13:30
    Vraag voor CEO Galapagos:
    Galapagos heeft vaak benadrukt zelfstandig te willen blijven om uit te kunnen groeien tot een volwaardig Europees pharmaconcern. Hoe denkt u dan te voorkomen dat de partijen die nu interesse tonen in partnership voor Filgotinib niet simpelweg het hele bedrijf opkopen in plaats van een mogelijk dure deal met u te sluiten voor dit ene medicijn?
  4. maxen 5 oktober 2015 13:35
    Vragen voor CEO Galapagos:

    Over Galapagos' Cystic Fibrosis triple combo: Bij een triple combo moeten drie afzonderlijke componenten goed werken en veilig genoeg zijn. De kans dat dat voor alle drie de componenten tegelijk lukt lijkt kleiner dan bij een medicijn met slechts één component. Is dat ook zo, en zo ja, hoe wordt de slagingskans verhoogt?

    Heeft het feit dat Abbvie de rechten voor filgotinib heeft teruggegeven, enige invloed op de partnership van Abbvie en Galapagos op het gebied van Cystic Fibrosis? Blijft die gewoon ongewijzigd bestaan?

    Wordt bij de nieuw te sluiten Filgotinib deal de nadruk gelegd op de lange termijn inkomsten (hoge royalties, of zelfs winstdeling) of de kortere termijn inkomsten (minder hoge royalties, gecombineerd met hoge aanvangsbetaling en hoge milestones voor Galapagos)?
  5. Mr Greenspan 5 oktober 2015 15:19
    Goed bezig Nick!
    Vraag voor CEO Galapagos:
    De patiënten die Fase 2 hebben doorlopen kunnen tot aan de marktintroductie gratis van Filgotinib gebruik blijven maken in een ‘open label extension study’ genaamd Darwin 3. Ongeveer 98% van de mensen is uiteindelijk doorgestroomd naar deze Darwin 3 studie.
    Op welke verschillende wijzen denkt Galapagos van deze studie profijt te hebben in de toekomst?
    Bijvoorbeeld bij het zoeken naar een nieuwe partner, hecht een instantie als de FDA hier nog waarde aan (of moet het daarvoor perse double blind & placebo-controlled zijn), of kan dit bij de marktintroductie nog een positieve bijdrage leveren, of zijn er andere voordelen te behalen?
  6. forum rang 10 voda 5 oktober 2015 17:12
    Vraag voor Onno:

    Ik ben een aandeelhouder, die in mei heel hoog ingestapt is, op ruim 54 euro. Daarna ging de koers al heel erg snel naar beneden. Er kwam nog een opleving naar ruim 59 euro. We weten de koers nu.

    Wat zijn jouw verwachtingen over het koersverloop voor de rest van het jaar?
  7. forum rang 6 prinszicht 5 oktober 2015 17:17

    TNT heeft vandaag wel iets heel interessants gemeld wat iedereen is ontgaan. Los van de bijna 100% overtuiging over het akkoord op de overname. Dat is dat ze drempel hebben verlaagd van 95% naar 80% aanmelden voor het bod. Het verschil.......U raadt het al.....de 15% van PostNL. Kan toch zo maar zijn dat iemand zich op heel korte termijn komt melden voor Post en zich vervolgens de 15% toeeigend. Koop nu het nog kan!
  8. twinkletown 5 oktober 2015 21:01
    quote:

    voda schreef op 5 oktober 2015 17:12:

    Vraag voor Onno:

    Ik ben een aandeelhouder, die in mei heel hoog ingestapt is, op ruim 54 euro. Daarna ging de koers al heel erg snel naar beneden. Er kwam nog een opleving naar ruim 59 euro. We weten de koers nu.

    Wat zijn jouw verwachtingen over het koersverloop voor de rest van het jaar?
    Een aardige vraag voda. Echter een CEO zal zich nooit publiek uitlaten over de (te verwachten) koers van zijn N.V.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links