Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB live: UNCH en méér QE

ECB live: UNCH en méér QE

 

Even inbreken (14:35 uur), want Draghi spreekt drie woorden en daar gaan we al. De bank denkt dat de EU-inflatie dit jaar op +0,1% uitkomt (olie!) en zet een QE-tandje bij. Ze verruimt de aankoopvoorwaarden voor het bestaande 60 miljard euro per maand opkoopprogramma van de ECB en houdt alle opties open:

 

 

Terug naar het stukje:

 

De ECB laat de rente zoals verwacht de rente op 0,05% staan. Dit is het complete persbericht en u ziet het, geen uitbreiding van het bestaande staatsobligatie-opkoopprogramma van 60 miljard euro per maand. 

Tijdens zijn vergadering van vandaag heeft de Raad van Bestuur van de ECB besloten dat het rentetarief voor de basisherfinancieringstransacties en de rentetarieven voor de marginale beleningsfaciliteit en de depositofaciliteit onveranderd zullen blijven op respectievelijk 0,05%, 0,30% en -0,20%. De President van de ECB zal de overwegingen die aan deze beslissingen ten grondslag liggen toelichten op een persconferentie die vandaag om 14.30 uur Midden-Europese tijd begint.

Om 14:30 uur gaan we hieronder verder met de persconferentie van bankpresident Mario Draghi. De bingokaart vermeldt inflatie, QE, groei et cetera en de vragen gaan vast over China en misschien ook wel Griekenland. En oh ja, gefelicteerd, want Mario blaast vandaag 68 kaarsjes uit op zijn verjaardagstaart. 

 

 

 

Reacties

 

 

Dit heet ook wel deflatie:

 

 

 

 

Gun ik mezelf het laaste woord: eens of oneens?

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 3 september 2015 18:30
    ebub: Ik weet het antwoord ook niet. Maar een feit is wel dat de vraag naar munten stevig in de lift zit. En dat er honderden tonnen grote baren verhandeld worden waar blijkbaar niemand van weet waar ze precies vandaan komen. Dat is die zwevende voorraad waar ze het over hebben. Maar die is vroeg of laat ook op. En wat misschien ook wel zou kunnen bijdragen. Is dat er behoorlijk wat spanningen zijn overal. Er zullen er genoeg zijn die amper durven bewegen, of het spat uit elkaar. En mocht ik zelf van plan zijn om grote hoeveelheden te kopen in de toekomst. Dan zou het natuurlijk wel goed uitkomen als iedereen denkt dat goud verleden tijd is. Maar de realiteit is, hoe betrouwbaar is al de rest nog.
  2. [verwijderd] 3 september 2015 19:18
    Als je een ballon opblaast, zal de lucht er op enig moment weer uitgaan. (Tergend) langzaam, (heel) snel of met een enorme klap.

    De centrale banken zijn heel goed in opblazen (meer, meer, meer). Of zij ook de kunst van een beheerste "exit" verstaan moet wij afwachten.

    Het eerste is namelijk niet zo moeilijk. Maar bij het laatste spelen veel meer externe factoren een rol, welke vaak ook niet te voorspellen of nu te voorzien zijn. We mogen bidden dat de tovenaarsleerlingen hun hand niet overspelen.

    Het geld zoekt zoals altijd zijn weg naar het hoogste rendement en/of het minste risico. Dat valt niet mee, want aloude zekerheden lijken niet meer van toepassing te zijn.

  3. Bangizwe 3 september 2015 20:38
    ebub: Om je een idee te geven.Dit zijn gegevens van de US mint. In de maanden juni, juli, augustus zijn er 15 304 000 silver eagles verkocht. Dat is bijna 500 ton zilver voor 1 munt op 3 maanden. De jaarlijkse zilverproductie is ongeveer 24 000 ton. Waarvan tussen de 18 000 en 19 000 ton naar de industrie gaat. En de grote beleggers baren zitten ook nog in die overige 5 a 6000 ton. Dat breekpunt kan niet ver meer weg liggen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links