Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Experts blijven superbullish

Uitslag expertenquête september 2015.

De experts waren een prachtig trackrecord aan het opbouwen qua AEX-voorspellingen. Aan deze succesreeks kwam abrupt een einde. Voor augustus waren ze erg optimistisch. Dat bleek een misvatting of beter een misvoorspelling.

De AEX ging juist met een dikke 10% naar beneden. Augustus 2015 was daarmee de slechtste maand voor de AEX ooit. En de AEX bestaat u 620 maanden.

Toch had niet iedereen het fout. Ik haal even het commentaar van één expert aan: “We dalen tot in augustus, veren dan op, uiteindelijk dalen we tot eind september-begin oktober. Begin oktober weer kopen.”

Voorspelling september  
optimistisch 57%
neutraal 24%
pessimistisch 19%
per saldo 38%
 

Voor de komende maand laten de experts zich niet uit het veld slaan. Ze zijn zelfs nog iets enthousiaster dan afgelopen maand: liefst 57% verwacht een koersstijging van meer dan 2%.

Veel experts vinden de reacties op de groei-terugval in China overdreven. Ook wordt de lage rente genoemd. En dat de beurs na zo’n extreem slechte maand rijp is voor een correctie omhoog.

 

Expertsentiment september
Expertvoorspelling september 2015
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Superpositief

Voor de lange termijn is zelfs 67% positief. We moeten terug tot januari 2011 om een dergelijk optimisme terug te vinden.

Voorspelling halfjaar  
optimistisch 67%
neutraal 25%
pessimistisch 8%
per saldo 59%
 

Expertsentiment komende halfjaar
Expertvoorspelling september 2015
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Portefeuille was relatief goed

De portefeuille met toppers en floppers heeft het aardig gedaan. Natuurlijk zijn ook daar de meeste toppers gedaald, iets meer dan de AEX zelfs.

Er was immers maar één top-aandeel afgelopen maand en dat was Boskalis, dat in een sterk dalende beurs zelfs steeg. Eerst door de goede cijfers, later in de maand door het prijsherstel van olie en wat overnamegeluiden in de offshore-industrie.

Maar de floppers gingen echt hard onderuit. Delta Lloyd bijvoorbeeld noteerde een daling van 39%. Unilever -12% en Gemalto -18% deden goed mee. Per saldo zou een long-shortfonds 2,9% hebben verdiend.

De IEX lezers hadden deze maand niet zo’n goede performance. Zij hadden net Boskalis uitgekozen als flopper. Ook stond TNT in dat rijtje en logischerwijs doet een dergelijk aandeel in dit soort beurzen erg goed. Hun long-shortfonds daalde met 3,4%.

 
Toppers augustus Stemmen Rendement Floppers augusutus Stemmen Rendement
ASML +6 -9,9% Altice -9 -9,1%
Aegon +4 -21,7% Unilever -6 -12,4%
Ahold +3 -2,8% Gemalto -3 -17,9%
Arcelor Mittal +3 -16,0% Delta Lloyd -2 -39,3%
      Randstad -2 -9,6%
      Unibail-Rodamco -2 -4,6%
Gemiddeld   -12,6% Gemiddeld   -15,5%
AEX   -10,1%      
 

Shell op één

Voor de komende maand komt Shell weer met stip in de topperslijst terug, vooral op basis van de hogere olieprijs. Een andere oude vertrouwde, ING, komt na een flinke koersdaling weer terug in de topperslijst.

De flopperslijst lijst wordt aangevoerd met Altice. Nu de beurzen aan het schudden zijn, zijn er beleggers die zich zorgen maken over de financiering van de overnames van dit bedrijf.

Ook Gemalto staat bij de minst favorieten. Veel analisten geloven de uitspraken en de verwachtingen van het management niet meer na de slechte cijfers.

Verder wordt de lijst aangevuld met Heineken, DSM en TNT. Heineken en TNT zijn typisch bedrijven die beleggers kiezen als ze verwachten dat de beurs gaat stijgen.

 
Toppers sepember Stemmen Floppers september Stemmen
Royal Dutch Shell +10 Altice -12
ASML +8 Gemalto -7
ING +6 Heineken -5
Aegon +4 DSM  -3
    TNT Express -3
 

Deze maand deden er 63 experts aan de enquête mee. Waarvoor weer hartelijke dank.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 september 2015 14:13
    Hahahaha - volgens het artikel hadden de experts juist een mooi track-record opgebouwd !! :-)

    Maar ik ben het met ze eens dat in ieder geval ING een TOPPER is....
    Volgens mij zijn er veel broker-huizen het eens dat ING een enorm sterke kaspositie hebben, sterke kas-stroom, en goede vooruitzichten.
    Als een bedrijf het goed zal moeten doen bij stijgingen...ook gezien de hoge beta tov de AEX...dan is het ING.
    ING = kooptip
  2. [verwijderd] 2 september 2015 16:04
    Er zijn dus enerzijds “experts” die bijvoorbeeld na 3 uitzendingen van top of flop van Herman Stok in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend het verder voor gezien houden en anderzijds “experts” die er nooit genoeg van kunnen krijgen.

    De categorie “experts die er in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend voor hun portemonneetjes voor de korte en lange termijn nooit genoeg van kunnen krijgen” is in twee horden onder te verdelen, t.w. de (te) euforische optimistische stieren en de (te) depressieve pessimistische beren, met de ditto (te) euforische optimistische of (te) depressieve pessimistische institutionele instanties.

    Aangezien het kan gebeuren dat de een of andere “topper” ook de “experts” die het programma na 4 uitzendingen voor gezien hielden kan bereiken, zoals een “topper” van de langharige Beatles, waarbij velen denken dat kan je inderdaad een “topper” noemen, gewoon best aardige muziek van die langharige lui, maar waar heeft het voor nodig om dit in een top of flop programma te behandelen, dat kunnen de mensen toch zelf wel horen, of als zij als “experts” de langharige Beatles “floppers” vinden dat zij dan misschien de langharige Rolling Stones of een ander muziekgroepje met langharige lui wel “toppers” vinden

    zal bij de mensen in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend in de eurozone en daarbuiten altijd een voorkeur bestaan voor dergelijke “toppers” van al dan niet langharige lui, en hebben de mensen in de eurozone en daarbuiten eigenlijk geen behoefte aan floppers van al dan niet langharige lui, laat staan programma’s op de televisie over floppers,

    laat staan aan een horde (te) depressieve beren die voor hun portemonneetjes met na ons de zondvloedscenario’s van de daken schreeuwen wat een floppers er allemaal niet op de televisie te horen zijn, dit was niks, en dat is niks, en zus is niks, en zo is niks, het was niks, en het wordt ook nooit meer wat omdat het allemaal helemaal niks is, waar zij geen behoefte aan hebben,

    zodat de mensen in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend in de eurozone en daarbuiten desgevraagd altijd een voorkeur zullen hebben om niet naar top of flop uitzendingen te kijken,

    maar in het onverhoopte geval dat dit gebeurt is zij een voorkeur hebben voor de horde van (te) euforische optimistische stieren die de grenzen van Lucy in The Sky verkennen en dan weer in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend na een vrije val op de aarde terechtkomen en dan weer in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend (te) euforisch optimistisch van voren af aan de grenzen in de sky gaan verkennen enz., enz., enz.

    En het dan ook voor de meeste mensen in de eurozone en daarbuiten door de bank genomen globaal toegespitst niet verwonderlijk is om het gebied van top of flop kennis te nemen van het baanbrekende nieuws dat de betreffende categorie “experts” in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend in de horde van (te) euforische optimistische stieren “superbullish” blijft.
  3. [verwijderd] 2 september 2015 16:26
    @hmc Als het juist is dat in september 2008 de AEX bijna 22% omlaag en oktober 2008 bijna 20%, ging, en dus afgelopen augustus met 10% bij lange na niet de slechtste maand was heeft u terecht een observering uit de Fabeltjeskrant geconstateerd. Maar dit programma, als uw constatering terecht is, was weer voor een andere doelgroep bedoeld dan Top of Flop van Herman Stok. Hoewel ik helaas niet tot de doelgroep van de Fabeltjeskrant of Top of Flop van Herman Stok behoorde, weet ik uiteraard wel dat de programma's in die tijd niet door reclames werden onderbroken, en sowieso beter waren dan de pulp dat nu aan een stuk door in wagonladingen vol met bagger over Nederland wordt uitgestort, zodat ALS je naar de televisie kijkt, dus alleen in dat geval, je uiteraard beter naar de Belgische televisie kan kijken.
  4. [verwijderd] 2 september 2015 16:41
    Mijnheer ed.p, U schrijft mij als "fan" in een agreement to disagree een fantasievolle woordenbrei toe, nochtans behoorde ik, of u het nu goed vindt of niet, helaas niet tot de doelgroep van Top of Flop van Herman Stok noch van de Fabeltjeskrant, hoewel ik uiteraard wel weet dat de programma's in die tijd 100% beter waren dan de pulp dat nu in wagonladingen van bagger tussen de reclames door over Nederland wordt uitgestort.
  5. [verwijderd] 2 september 2015 16:51
    @trendvolger U zou als trendvolger uiteraard moeten weten dat de horden (te) euforische optimistische stieren en de (te) depressieve pessimistische beren, met de ditto (te) euforische optimistische of (te) depressieve pessimistische institutionele instanties elkaar in een Top of Flop programma in de een of andere opgaande top of neergaande flop of zich zijwaarts bewegende top noch flop trend voor hun portemonneetjes voor de korte en lange termijn niet opeten, in ieder geval niet toen het programma nog werd gepresenteerd door Herman Stok.
  6. [verwijderd] 2 september 2015 17:27
    M.a.w. na Herman Stok, die op zich een Top zwart-wit programma met zo nu en dan toch ook "toppers" presenteerde, dachten radio Veronica en Caroline, die met piratenschepen voor de kust van Nederland lagen, wij gaan het anders aanpakken, niks meer met floppers waar iedereen niet goed van wordt, wij komen met de top zoveel. Deze succesvolle formule sloeg in Nederland zo aan dat dan ook radio Veronica en Caroline verboden werden verklaard, en in een later stadium toch door radio Noordzee werd overgenomen, en de rest is geschiedenis!
  7. [verwijderd] 2 september 2015 19:07
    Affijn, in die tijd was iedereen aan de reclameboodschappen “Wees slim, koop Vim, wees nog slimmer, koop geen Vim”

    - die dus e.e.a. dienden te bekostigen -

    na het nieuws gewend geraakt. Toen eenmaal de piratenschepen verboden waren verklaard, dacht de STER dat kunstje om geld op te halen kunnen wij op de radio en televisie in blokken met een attentiewaarde van nul komma nul ook doen, en er dus sindsdien voor vele luisteraars en kijkers tussen de reclameblokken door in geen velden of wegen geen programma’s meer te zien of te horen waren,

    en zij dan ook definitief van deze flopuitzendingen afhaakten en zij, ALS ze nog naar de televisie keken, alleen nog naar de Belgische televisie

    - welk top medium in een later stadium na de verplaatsing van de productie naar de lage en hongerloontjeslanden gekilled zou worden door de in lage lonen landen te fabriceren slimme priegelschermpjes van de gsm’s die geen snoer meer hebben van de internetindustrie die geen lopende band meer heeft zoals in de spookstad Detroit is te zien -

    keken. Van de oorspronkelijke top en geen flop radio

    - die in een later stadium gekilled zou worden door de videostars -

    waren zij reeds eerder afgehaakt want op de kabel te veel van hetzelfde met dezelfde reclameblokken. De rest is geschiedenis.
  8. [verwijderd] 2 september 2015 19:58
    En dan is er voor de reclameboodschappen voordat de zender verboden wordt verklaard en definitief uit de lucht zal gaan en dan ook nooit meer in Nederland met bijvoorbeeld de top 40 te horen zal zijn en wij op de mestvaalt van de geschiedenis in de laatste seconden zendtijd zullen worden weggedraaid, het is niet anders, niets meer aan te doen, nog net tijd voor de niet langharige kinderen die de onvolprezen hit De Fabeltjeskrant zingen

    www.youtube.com/watch?v=1c84T7KT-xs

    www.kinderliedjes.info/html/alfabetis...

    De Fabeltjeskrant

    Informatief
    Tekst en muziek: --
    Uitgebracht op: --
    Uitgevoerd door: --
    Bekijk de clip

    Songtekst
    Hallo meneer de Uil waar brengt u ons naar toe?
    Naar Fabeltjesland?
    Eh, ja, naar Fabeltjesland
    En leest u ons dan voor uit de Fabeltjeskrant?
    Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant
    Want daarin staat precies vermeld hoe het met de dieren is gesteld
    Echt waar?
    Echt waar
    Echt waar meneer de Uil?
    Mmm
    Want dieren zijn precies als mensen
    Met dezelfde mensen wensen
    En dezelfde mensen streken
    Dat komt allemaal in de krant van Fabeltjesland
    Van Fabeltjesland van Fabeltjesland
  9. [verwijderd] 4 september 2015 18:00
    @freek 771 De zgn. experts,

    zoals Eurowin reeds voor de afgelopen 55 jaar reeds heeft geconcludeerd

    "Experts blijven superbullish ..

    Berg je dan maar, die komieken zitten er al 55 jaar naast..."

    in glazen bollen met het voorspellen van de toekomst er steevast naast zitten,

    zodat uiteraard de ca. 7,2 miljard verschillende mensen op de aarde in de eurozone en daarbuiten in afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden en vertrouwenscrisis als gevolg van een in Maastricht overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken, maar met vele op eurozone niveau door de deskundige brandweer met de door de soeverein hiernij betrokken "soevereine" lidstaten ter beschikking gestelde instrumenten en middellen te herstellen weeffouten,zich uiteraad reeds 55 jaar voor deze komieken bergen,

    en uiteraard zonder garantie voor in het verleden behaalde resultaten voor een bepaalde horizon op de korte of lange termijn voor hun portemonneetjes reeds 55 jaar onafhankelijk van deze komieken in en buiten het parlementaire democratiische gezever al dan niet in naam van de vrijheid van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verontwaardigd verongelijkt met een ongekende angst voor vreemdelingen onder het duurzaam scorende motto

    "Vol is vol, eigen volk eerst, regel is regel, in mijn backyard geen vreemdelingen, wij willen achter een hoog zondebokken bestendig hek de traditionele gulden terug en de hele daf van het traditionele Sinterklaasfeest met de traditionele Zwarte Pieten kunnen genieten"

    zondebokken in een zondebokken lycchende cultuur zondebokken scorende eenmanssekte hun huiswerk maken,

    en zich uiteraard niets gelegen laten liggen aan bijvoorbeeld voorspellingen in een glazen bol in het koffiedik als door u genoemde negatieve voorspellingen als bijv Faber: "geen enkele asset is nog safe en lagere groei t/m 2017 enz.., "

    voor welke zeg maar door komiekelingen samengestelde extreem euforische of depressieve Fabeltjeskrant zij zich immers reeds 55 jaar in de op- of neergaande of zijwaarts zich bewegende trends bergen.
  10. [verwijderd] 5 september 2015 17:25
    "(...) "Vol is vol, eigen volk eerst, regel is regel, in mijn backyard geen met het vingertje als zondebokken aan te wijzen vreemdelingen, wij willen voor de afschrikwekkende werking achter een hoog zondebokken bestendig hek met een traditionele apartheidspolitiek de traditionele gulden terug,

    zodat wij in het land met de hoogste (hypotheek)schulden per inwoner van de wereld in de traditionele afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren van de mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de euro schulden en vertrouwenscrisis tenminste de traditionele schulden met de traditionele vriendelijke groeten van de deurwaarder in de traditionele gulden kunnen terugbetalen,

    de traditionele doodstraf herinvoeren en de hele traditionele dag onder de traditionele leiding van onze permanent verontwaardigd verongelijkte Leider,

    die het in Den Haag met zijn scorende

    "Minder, minder, minder"

    bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende oneliners permanent in strijd met artikel 1 van de Grondwet voor ons in naam van de vrijheid tussen de te voeren zondebokken godsdienstoorlog met meer dan 1 miljard over 1 kam te scheren Moslims, zondebokkenoorlog met de Midden, Oost- en Zuid-Europeanen, zondebokken burgeroorlog met de andersdenkenden van de linkse kerk met hun dure hobby’s en zondebokkenoorlog met de zakkenvullers in o.m. Den Haag, Brussel, Berlijn, Parijs, Athene, Londen, Washington, Moskou, Madrid, gaat regelen

    achter ons hoge zondebokken bestendige hek met een ongekende angst voor vreemdelingen in de gaarkeukens van andere landen die alle spulletjes in de eurozone zoals de ijsvrije havens van Rotterdam en Hamburg en de gasvelden rond Cyprus op een presenteerblaadje voor een bodemprijs op de valutamarkt kregen aangeboden

    in naam van de vrijheid in een traditioneel permanent verontwaardigd verongelijkt keizerrijk met een ongekende angst voor vreemdelingen van het traditionele Sinterklaasfeest met de traditionele Zwarte Pieten kunnen genieten" (...)"
  11. Erik-S 7 september 2015 21:08
    The following are 8 financial experts that are warning that a great financial crisis is imminent…

    #1 During one recent interview, Doug Casey stated that we are heading for “a catastrophe of historic proportions”…

    “With these stupid governments printing trillions and trillions of new currency units,” says investor Doug Casey, “it’s building up to a catastrophe of historic proportions.”

    Doug Casey, a wildly successful investor who’s the head of the outfit Casey Research, is predicting doom and gloom for the global economy.

    “I wouldn’t keep significant capital in banks,” he told Reason magazine Editor-in-Chief Matt Welch. “Most of the banks in the world are bankrupt.”

    #2 Bill Fleckenstein is warning that U.S. markets could be headed for calamity in the coming months…

    Noted short seller Bill Fleckenstein, who correctly predicted the financial crisis in 2007, says he is one step closer to opening up a short-focused fund for the first time since 2009. In the meantime, Fleckenstein says the entire market could be heading for calamity in the coming months.

    “The market is uniquely crash-prone,” Fleckenstein told CNBC’s “Fast Money” this week. “I think the market is very brittle because of high-frequency trading, ETFs, a lot of momentum investors. I don’t think there’s going to be any painless back door.”

    #3 Richard Russell believes that the bear market that is coming “will tear apart the current economic system”…

    From my standpoint, this is the strangest period that I have gone through since the 1940s. The Industrials are declining faster than the Transports. If this continues, at some point the Industrials will touch the Transports. When that happens, I believe a bear market will be signaled, as both Industrials and Transports accelerate on the downside.

    I expect a brief period of higher prices which will draw in the amateurish retail public. This brief breather will be followed by an historic bear market that will tear apart the current economic system.

    #4 Larry Edelson is “100% confident” that a global financial crisis will be triggered “within the next few months”…

    “On October 7, 2015, the first economic supercycle since 1929 will trigger a global financial crisis of epic proportions. It will bring Europe, Japan and the United States to their knees, sending nearly one billion human beings on a roller-coaster ride through hell for the next five years. A ride like no generation has ever seen. I am 100% confident it will hit within the next few months.”

    #5 John Hussman is warning that market conditions such as we are observing right now have only happened at a few key moments throughout our history…

    In any event, this is no time to be on autopilot. Look at the data, and you’ll realize that our present concerns are not hyperbole or exaggeration. We simply have not observed the market conditions we observe today except in a handful of instances in market history, and they have typically ended quite badly (see When You Look Back on This Moment in History and All Their Eggs in Janet’s Basket for a more extended discussion of current conditions). In my view, this is one of the most important moments in a generation to examine all of your risk exposures, the extent to which you believe historical evidence is informative, your tolerance for loss, your comfort or discomfort with missing out on potential rallies even in a wickedly overvalued market, and your true investment horizon.

    #6 During a recent appearance on CNBC, Marc Faber suggested that U.S. stocks could soon plummet by up to 40 percent…

    The U.S. stock market could “easily” drop 20 percent to 40 percent, closely followed contrarian Marc Faber said Wednesday—citing a host of factors including the growing list of companies trading below their 200-day moving average.

    In recent days, “there were [also] more declining than advancing stocks, and the list of 12-month new lows was very high on Friday,” the publisher of The Gloom, Boom & Doom Report told CNBC’s “Squawk Box.”

    “It shows you a lot of stocks are already declining.”

    #7 In a previous article, I noted that Henry Blodget of Business Insider is suggesting that U.S. stocks could soon drop by up to 50 percent…

    As regular readers know, for the past ~21 months I have been worrying out loud about US stock prices. Specifically, I have suggested that a decline of 30% to 50% would not be a surprise.

    I haven’t predicted a crash. But I have said clearly that I think stocks will deliver returns that are way below average for the next seven to 10 years. And I certainly won’t be surprised to see stocks crash. So don’t say no one warned you!

    #8 Egon von Greyerz is even more bearish. He recently told King World News that we are heading for “the most historic wealth destruction ever”…

    Eric, there are now more problem areas in the world, rather than stable situations. No major nation in the West can repay its debts. The same is true for Japan and most of the emerging markets. Europe is a failed experiment for socialism and deficit spending. China is a massive bubble, in terms of its stock markets, property markets and shadow banking system. Japan is also a basket case and the U.S. is the most indebted country in the world and has lived above its means for over 50 years.

    So we will see twin $200 trillion debt and $1.5 quadrillion derivatives implosions. That will lead to the most historic wealth destruction ever in global stock, with bond and property markets declining at least 75 – 95 percent. World trade will also contract dramatically and we will see massive hardship across the globe.
  12. Erik-S 7 september 2015 21:17
    JPMorgan Chase

    Total Assets: $2,573,126,000,000 (about 2.6 trillion dollars)

    Total Exposure To Derivatives: $63,600,246,000,000 (more than 63 trillion dollars)

    Citibank

    Total Assets: $1,842,530,000,000 (more than 1.8 trillion dollars)

    Total Exposure To Derivatives: $59,951,603,000,000 (more than 59 trillion dollars)

    Goldman Sachs

    Total Assets: $856,301,000,000 (less than a trillion dollars)

    Total Exposure To Derivatives: $57,312,558,000,000 (more than 57 trillion dollars)

    Bank Of America

    Total Assets: $2,106,796,000,000 (a little bit more than 2.1 trillion dollars)

    Total Exposure To Derivatives: $54,224,084,000,000 (more than 54 trillion dollars)

    Morgan Stanley

    Total Assets: $801,382,000,000 (less than a trillion dollars)

    Total Exposure To Derivatives: $38,546,879,000,000 (more than 38 trillion dollars)

    Wells Fargo

    Total Assets: $1,687,155,000,000 (about 1.7 trillion dollars)

    Total Exposure To Derivatives: $5,302,422,000,000 (more than 5 trillion dollars)


    Since the United States was first established, the U.S. government has run up a total debt of a bit more than 18 trillion dollars. It is the biggest mountain of debt in the history of the planet, and it has grown so large that it is literally impossible for us to pay it off at this point.

    But the top five banks in the list above each have exposure to derivatives that is more than twice the size of the national debt, and several of them have exposure to derivatives that is more than three times the size of the national debt.

    That is why I keep saying that there will not be enough money in the entire world to bail everyone out when this derivatives bubble finally implodes.

    Warren Buffett is entirely correct about derivatives – they truly are weapons of mass destruction that could destroy the entire global financial system at any time.

    So as we move into the second half of this year and beyond, you will want to watch for terms like “derivatives crisis” or “derivatives crash” in news reports. When derivatives start making front page news, that will be a really, really bad sign.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links