Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wees voorzichtig met aandelen

Het nieuws dat de Grieken voorlopig geen geld krijgen van het IMF doet niemand klaarblijkelijk iets. Niemand heeft de rekenmachine erbij gehaald en gezien dat we zonder het IMF wat miljardjes tekort komen voor de Grieken en dat het feest dus met een beetje pech zo weer van voor af aan kan beginnen.

Maar het is zomer en dus maakt het allemaal niet uit. De daling die vorige week leek ingezet kwam weer tot zijn einde. Dit kan natuurlijk een ultimo-effect zijn maar ook de bedrijfsresultaten tellen mee in het sentiment.

 

AEX twindicator

Midkapaandelen doen het net even minder dan de grote aandelen en kwamen over het algemeen gezien met net even mindere resultaten. Waarschijnlijk is dit de euro te verwijten. Immers kleine bedrijven hebben over het algemeen minder exporteffect.

Grafiek AMX

De Duitse Dax staat nog op een verkoopsignaal, maar als we onverwacht iets hoger gaan dan kijken we een koopsignaal.

Grafiek DAX

De Dow Jones staat ook nog op een verkoopsignaal.

Grafiek Dow Jones

Maar de S&P 500 staat net als de DAX dicht bij een draaisignaal. We hoeven maar een paar punten hoger en we moeten onze shorts verlaten. Nu kan het ook allemaal einde maandeffect zijn en dan moeten we nog even geduld hebben.

 

Grafiek S&P 500


Ook schijnt het allemaal niet uit te maken dat de commodity’s omlaag gaan en dat bijvoorbeeld de olieprijs weer bij op het niveau van 2008 staat.

Grafiek Olie

Chinasyndroom

China is stiekem ook weer weggezakt en dus last van het Chinasyndroom (door de grond zaken). Als ik de berichten in de krant zie met foto’s van huisvrouwen die hun geld aan het vergokken zijn, dan denk ik dat het nog niet over is met de daling in de Chinese index en ga ik weer openlijk twijfelen of vrouwen betere beleggers zijn dan mannen?

Of is dat in China anders en is iedereen een gokker?

Grafiek Shanghai & Shenzen


Ook is het goed te zien dat een aantal bubbelaandelen zoals Yelp zijn flink omlaag zijn gegaan op de cijfers. Beleggers beginnen steeds meer te twijfelen over dit soort aandelen.

Grafiek Yelp

LinkedIn werd ook flink afgestraft na de cijfers.

Grafiek LinkedIn

Zelfs Twitter, dat ik toch een leuk bedrijf vind, ging weer omlaag op cijfers.

Grafiek Twitter

Niet alle social media-aandelen doen het slecht. Zo doet Facebook het nog steeds goed. Te goed?

Grafiek Facebook


Na zaterdag ziet iedereen alles waarschijnlijk nog even door een roze bril , maar ik blijf voorzichtig en raad iedereen aan onderbelegd te zijn in aandelen.

 

 


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brogembank 3 augustus 2015 14:29
    Sprak laatst een Chinese kennis over de heftige koersdalingen in China; per saldo vanaf 1/1/15 staan de Chinese beurzen nog steeds op winst EN chinezen zijn geboren gokkers, die niet snel in paniek raken. Ondanks hun confucianistische achtergrond die in materieel opzicht "bidt ende werckt" niet heel erg van onze calvinistische modus lijkt te verschillen zit het meer in hun aard om stoïcijns te blijven onder (papieren) verliezen.
    Disclosure: momenteel geen positie in Chinese/EM aandelen
  2. [verwijderd] 3 augustus 2015 16:30
    quote:

    Brogembank schreef op 3 augustus 2015 14:29:

    EN chinezen zijn geboren gokkers, die niet snel in paniek raken...
    Inderdaad, de Asians die ik ken (Vietnamezen enkele Chinezen) zijn koelbloedigere gokkers dan menig Nederlander die ik ken.

    Niet om te veralgemeniseren/stereotyperen ofzo.
  3. forum rang 7 handyman6 4 augustus 2015 22:03
    quote:

    korbe007 schreef op 3 augustus 2015 09:51:

    Mbt China lees ik dat de lokale overheden 'moeilijkheden hebben met het rapporteren van schulden'. Uitkijken voor China, ipv Japan scenario uit de jarentachtig-negentig nu dan een China scenario? Ellende begint altijd met het naar voren komen van corruptie en fraude in de bouw.
    En als Draak zich volgekocht heeft aan buitenlandse havens,mijnen,woningen,prestigeobjekten,voetbalklups ed voor veel te veel geld.
    Mogen ze straks voor een appel en een ei weer terugverkopen,als de margincalls massaal komen, aan al die dan lachende 3de landen...ala Japan,inderdaad!
    GrH6
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links