Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Help, Imtech verzuipt!

Help, Imtech verzuipt!

 

Het koersdoel van Rabobank van 2,50 euro eerder deze week na die winstwaarschuwing van Imtech (wat dat was het) komt rap naderbij. Wie had dat gedacht? Dat is niet zo belangrijk: wat nu? Er staat intussen -17% op twee keer de omzet van de laatste tijd op het bord.

Terzijde, Rabobank is niet alleen huisbank van Imtech, maar ook grootaandeelhouder. Kortom, een insider pur sang, die echt wel weet hoe de tent er echt voor staat. Deze handelspropositie van handelaar Sjon die Imtech al heel lang volgt en er ook op handelt kom ik tegen:

 

 

1 + 1 = 2, ofwel is dit het scenario voor Imtech? Kan. Iemand die een schatting van de waarde van de onderdelen durft te maken? Of redt Imtech het toch en gaat die hardcore Belgische puinruimer de boel fiksen? Cruciaal is wat de (potentiële) klanten van het bedrijf doen.

Zolang de banken de boel garanderen, blijven ze wellicht. Daar ga ik al: speculeren over de toekomst. Het is ook niet meer anders dan bij dit aandeel. Wie waarheid en wijsheid in pacht heeft, melde zich terstond in de comments, want ik durf niet meer over dit vlijmscherpe, rondstuiterende mes.

Nu bent u hier op IEX dol op bloempjes die langs de afgrond van het ravijn groeien, dus ik moet wel. Is Imtech een mooie? Fundamentele en technische analyse heeft geen zin meer: het gaat alleen nog over de vraag of Imtech overleeft of niet (claimemissie maar weer?) en zo niet, wat de onderdelen opleveren.

Wat voor prijs of koers daarbij past moet u echt zelf bepalen. Dat u wel even weet dat dit zo ongeveer de hoogste risicoklasse op de beurs is. U kan hier een gigantische klapper of zeperd mee maken, maar dat wist u al na nu al ruim 2,5 jaren Imtech-drama.

Misschien dat Gouda even kan inhaken en meezingen?

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2015 13:41
    quote:

    guusje schreef op 30 juli 2015 13:07:

    Personeel van Imtech zal de Rabo bank wel dankbaar zijn, Rabo helpt ook nog een handje mee om het bedrijf naar de knoppen te brengen.


    zonder oa RABO! WAS DE LAATSTE EMISSIE NIET GESLAAGT en was het allang einde oefening geweest, en dat weet u donders goed want u zit al een tijdje jn imtech!
  2. [verwijderd] 30 juli 2015 13:57
    Is er, buiten de huidige aandeelhouders om, eigenlijk überhaupt iemand die de trading update van Imtech goed gelezen heeft?
    De vaak ongenuanceerde, zelf getrokken, conclusies zijn imo een grote schande. Ik help in ieder niet mee bij het bewust afbreken van een bedrijf die er alles aan doet om uit de malaise, die door anderen veroorzaakt is, te komen. Bah, wat heerst er inmiddels een verschrikkelijke normvervaging in het gierige, eens zo mooie, beurswereldje. Ik wens Imtech en de zijnen alle succes toe, en Arend Jan, lees de trading update nogeens.
  3. forum rang 7 wiegveld 30 juli 2015 14:12
    IM heeft een levensgroot probleem. Grote verliezen, geen geld en een top die er niet in is geslaagd im weer op de rit te krijgen. nu wordt door de banken een externe figuur ingevlogen, die vaker reorganisaties begeleid heeft.
    Maar de heren vd Aast en Turkesteen, die het niet gelukt is alles op de rit te krijgen blijven zitten. Dat is het meest opmerkelijke van deze week!
  4. erjee-ff 30 juli 2015 14:32
    Ik reporst mijn reactie van gisteren:

    Arend Jan, je stelt een terechte vraag, namelijk hoe van de puzzelstukjes weer een gave hut te maken. Het probleem is een beetje dat de bindende factor daarvoor verkocht is.

    Installatietechniek en ICT kruipen steeds dichter naar elkaar toe, denk aan bijvoorbeeld het gebouw "The Edge" in Amsterdam waar de verlichting smart is, en volledig via ethernet (dus een normaal data netwerk) gevoed wordt en data uitwisselt. Denk aan domotica, denk aan sensoren, gebouw-infra. Denk internet of things.

    Imtech was in het verleden uitstekend gepositioneerd om van deze ontwikkelingen te profiteren, met de ICT dienstverlener en de installatietechniek. En nu is de ICT dienstverlener verkocht om de schuldenlast te verlichten.

    Wat ik vermoed dat er gaat gebeuren is dat de banken de volledige controle over gaan nemen, en Imtech stukje bij beetje gaan ontmantelen, om hun verliezen zo veel mogelijk te beperken. Het is duidelijk dat Imtech alle controle kwijt is.

    Mocht men toch willen groeien, dan kan dat. "Gewoon" weer een ICT dienstverlener optuigen en knallen. Ik zie er wel brood in...
  5. [verwijderd] 30 juli 2015 17:00
    De geschiedenis herhaalt zich: Google maar eens op "Ogem". Een geweldig bedrijf. Kon ook niet stuk. Nadat alles verpest was en iedereen was uitgegraaid, werd Lense Koopmans - toen nog een broekie - ingezet als joker. Hij bedacht de sindsdien veelvuldig toegepaste sterfhuisconstructie. De banken kregen een deel van hun centen terug en de aandeelhouders stonden met lege handen.
  6. [verwijderd] 30 juli 2015 18:17
    quote:

    Wisenwaarachtig schreef op 30 juli 2015 13:57:

    Is er, buiten de huidige aandeelhouders om, eigenlijk überhaupt iemand die de trading update van Imtech goed gelezen heeft?
    De vaak ongenuanceerde, zelf getrokken, conclusies zijn imo een grote schande. Ik help in ieder niet mee bij het bewust afbreken van een bedrijf die er alles aan doet om uit de malaise, die door anderen veroorzaakt is, te komen. Bah, wat heerst er inmiddels een verschrikkelijke normvervaging in het gierige, eens zo mooie, beurswereldje. Ik wens Imtech en de zijnen alle succes toe, en Arend Jan, lees de trading update nogeens.
    wat een clown!
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links