Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De perfecte grafiek!

De perfecte grafiek!

 

Wrijft u uw ogen even rustig uit. Ben ik ook nog steeds mee bezig. Het Ideale Aandeel. Ja, die bestaat echt. Gewoon iedere dag 10% omhoog. Nog nooit was rijk worden zo eenvoudig!

 

 

Helaas, zoals aan alle sprookjes op de beurs, komt ook aan het succesverhaal van Beijing Baofeng Technology - want zo heet deze tent - een einde. Vandaag steeg het aandeel op opening ook 10%, maar daalde daarna voor het eerst in haar bestaan om op +5,89% te sluiten. Daarmee is die perfecte grafiek naar de Filistijnen.

 

 

Om het sprookje verder aan diggelen te slaan: Beijing Baofeng Technology kwam in maart naar de beurs en Chinese aandelen mogen van de wet niet meer dan 10% per dag stijgen. Vandaar. Hier het verhaal. U ziet het ook: iedere dag op opening is het op de eerste tik +10%, waarna de rest van de dag de handel dicht is.

Voor de grap dan: zijn er vrijwilligers in de zaak die een technische analyse van dit aandeel aandurven? Ja hoor, toevallig komt oude bekende en technisch analist Geert Jan Nikken hier even op IEX en Belegger HQ in Amsterdam langs en na 0,01% seconden heeft hij zijn analyse al klaar: opgaande trend!

Fundamenteel zijn we ook snel klaar. Hier Bloomie. Huiswerk: deel de koerswinstverhouding door het aantal dagen per jaar. Waarom? #gewoonomdathetkan

 

 

Even serieus, niettemin vind ik deze anekdote wel typerend voor die krankzinnige Chineese beurs. Groot zat, maar nog lang geen volwassen markt. Als is het maar omdat de overheid van alles regelt, bedingt, aanpast en wat al niet meer. Vaak ook zomaar overnight. Laatst nog werden short-regels en margins aangepast.

Gevaarlijke beurs! Kijk anders even even naar een handvol Chinese grafieken die ik uit de timeline van Robeco's Jeroen Blokland vis. Die tovert bijna iedere dag een of andere maffe Chinese grafiek uit de hoge hoed:

 

 

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 6 mei 2015 16:10
    In het commentaar van het artikel wat jrx4sall noemt staat dat er dus momenteel heel veel ipo's zijn. Die mogen van de wet niet duurder zijn dan 23 keer de winst bij de ipo. Op het moment dat ze op de beurs staan stijgen ze gewoon iedere dag 10% tot men denkt bij de juiste prijs te zijn.

    Gratis geld dus voor iedereen die met een IPO meedoet. Ja niet zo gek dus dat je daar dan als de sodemieter een beleggersrekening opent in de hoop een graantje mee te kunnen pikken.
    Maar dat zal net als hier in het westen natuurlijk een smerig spelletje van bankiers zijn die als onderdeel van de financiele elite zichzelf en zijn omgeving verrijkt dankzij het gebrek aan vrije markt en controle.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links