Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pareltjes Corbion en Wessanen :-)

Corbion en Wessanen stralen op KW1's en geven hun turn-a-round extra glans

Wanneer was het nou? Het staat me niet meer helemaal helder voor ogen. Zoveel jaar geleden presteerde Corbion - toen nog CSM - het om vijf minuten voor beursopening er nog een winstwaarschuwing tegenaan te gooien. Nee, het fonds had tot voor kort geen beste naam bij beleggers.

Dat gold ook voor (Bols)Wessanen. Daar worden velen van ons nog iedere nacht zwetend wakker van. Een schoolvoorbeeld van aandeelhouderswaardevernietiging was dat in de jaren negentig. Dat zorgde er mede voor dat kortgeleden Lucas Bols redelijk low profile terug ging naar de beurs.

Zoals we bull- en bearmarkets hebben op de beurs, zo kennen ook bedrijven vette en magere jaren. Wie dat wil kan zeggen dat Corbion en Wessanen stuivertje hebben gewisseld met Imtech. Zo gaat dat. Zelfs Unilever en Royal Dutch Shell hebben akkefietjes gekend.

De KW1's van zowel Corbion als Wessanen worden juichend ontvangen, zowel op de vloer als bij de analisten. U kent het verhaal van beiden: nieuw management, schone lei en nieuwe business. Vooral Wessanen: van vette naar gezonde hap. Dat komt de conditie van het aandeel ten goede.

Beide fondsen maken zo rap hun underperformance van deze eeuw goed, wilde ik nu schrijven. Mis! Ik pak de grafieken van beide er bij sinds 2000, vergelijk die met de AEX en dat valt reuze mee, zeg. Corbion doet zelfs beter dan de index en als Wessanen zo doorgaat, binnenkort ook.

Niettemin moet ik toch een beetje denken aan die quote van Warren Buffett. Ik durf niet te stellen dat dit ook voor Corbion, Wessanen en Imtech geldt, maar u begrijpt heel goed wat de oude meester bedoelt:

I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.

Klik voor groot! Groen is Wessanen, paars Corbion en oranje de AEX:

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Broer Konijn 24 april 2015 10:54
    Wessanen gelukkig geen pareltje van geert want dat zijn te vaak pareltjes voor de zwijnen. Of in Geerts geval pareltjes uit zijn eigen doos (positie).

    Ik dacht de laatste weken dat Wessanen inmiddels duur was geworden. Maar als ik ga rekenen met een WPA van €0,45 dan valt dat reuze mee. Dividend kan dan naar €0,18 zonder rekening te houden met het door de CFO genoemde bonusdividend.

    Kom maar door met die fair trade borrelhappen! ;-)

    Disclaimer long Wessanen
  2. 2hansome 24 april 2015 14:05
    Zeg, Broer Konijn, als jij nu eens met je wortel gaat spelen. Kun je ondertussen nadenken over wat ik nu meld:

    Qua Geert S., doe nou maar wat hij adviseert. Je hebt er alleen jezelf mee als je hem niet(op-)volgt. Hij dwingt je nergens toe maar doet een aanbeveling. En als hij zelf in dat aandeel zit, dan meldt hij dat. Case in point: Corbion. In Januari kocht ik het op zijn advies op 14,50. Heden 20,50. Zelfde deed ik met 5 andere Geert S. tips. Totaal 'ka ching! Chrz, De Hongerige Vos
  3. Broer Konijn 24 april 2015 16:14
    Broer Konijn knabbelt aan zijn wortel, drinkt een lekkere bak Clipper thee en denkt: "hmmmm, soort zoekt soort".
    Vervolgens schuift hij nog eens wat beter in het zonnetje en denkt met instemming aan het koersdoel van €8,5 dat Kempen analist Thijs Buitenhuis op Wessanen heeft geplakt. Terwijl de avond en het weekend naderen ziet hij met genoegen op zijn terminal dat investeerders in de foodstocks Corbion en Wessanen goede zaken doen. Dat gunt hij alle dieren in het bos, dus ook de vos, zeer. Zo verliest de vos op vrijdag misschien wel zijn haren maar niet zijn euro's.
  4. Broer Konijn 24 april 2015 18:09
    Beste Reinaert,

    Het is bij beleggen denk ik nuttig en leuk om je eigen plan en analyses te maken. Daarbij is het verstandig om ook de adviezen van anderen mee te wegen. Het uitsluitend volgen van 'goeroe's' scheelt natuurlijk een hoop (denk)werk en je kunt als het fout gaat een ander de schuld geven maar is mijns inziens gevaarlijk.

    Los daarvan is Geert Schaaij natuurlijk een sieraad voor de Nederlandse beurs, een uitermate originele denker die in 2007 én in 2008 een gouden stier binnen sleepte en als klap op de vuurpijl een gouden kei won voor het verbouwen van zijn huis (samen met zijn vrouw!). Geert Schaaij zet zich ook maatschappelijk in.

    Alle Corbion, Wessanen, KPN en Arcelor beleggers gefeliciteerd met het mooie resultaat vandaag. Ook een goed weekend voor alle stieren, beren, vossen, konijnen, katten en honden.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links