Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXNieuws: Fabrieksorders

IEXNieuws: Fabrieksorders

 


Update 16:00 uur: fabrieksorders

De fabrieksorders uit de VS zijn uit en vallen mee: 

 

 

Steve plaatst er nog wel een kanttekening bij:

 

 


Update 14:30 uur: Jobless Claims

Het Amerikaanse jobless claims-cijfer is een meevaller en daalt naar het laagste punt in negen weken en de EUR/USD loopt op.

 

 


Update 11:20 uur: Telegraaf beweegt opvallend

Vindt u ook het aandeel Telegraaf er opvallend goed bij liggen vandaag? Het fonds stijgt 4,5% en het volme is ook behoorlijk hoog. Al drie keer het gemiddelde dagelijkse volume van de laatste tijd is er verhandeld. Nieuws is er niet te vinden, maar de koersbeweging is wel opvallend. Gisteren steeg het aandeel ook al 3,5% op een hoger dan gemiddeld volume. Zou er iets spelen?

 


Update 10:00 uur: IJslandse bankiers achter de tralies

Dit doen ze in IJsland met bankiers. IJsland is het enige land dat de banken tijdens de crisis failliet heeft laten gaan en waar de bestuurders vervolgd worden.

 

 

Een bloemlezing uit het artikel:

Hreiðar Már Sigurðsson, former CEO of the bank, got the longest sentence at five and a half years, unchanged from the Reykjavík District Court’s ruling. Sigurður Einarsson, former chairman of the board, had his sentence reduced from five years to four while investor, and one of the bank’s biggest shareholders, Ólafur Ólafsson, had his sentence lengthened from 3.5 years to 4.5 years and Magnús Guðmundsson, director of Kaupþing Luxembourg, got 4.5 years instead of 3 years.

 


Update 08:10 uur: KPN en Base

Goedemorgen beleggers, er zijn deze ochtend geen macrocijfers, KW4-cijfers of adviezen om over te blogggen. Wel zien we op DFT een artikel over mogelijke interesse voor KPN-dochter Base van Altice en Liberty Global.

Zowel de Amerikaanse mediamagnaat John Malone (Liberty Global) als zijn Franse evenknie Patrick Drahi (Altice) heeft wel oren naar een overname van de Belgische KPN-dochter Base.

Dat melden goed ingevoerde bronnen aan deze krant. Vertegenwoordigers van Liberty Global (ook eigenaar van UPC en Ziggo) en Altice voeren los van elkaar op onregelmatige basis gesprekken met de Amerikaanse bank JP Morgan, die namens KPN het mandaat heeft om hierover te praten.

 

 

In de Belgische krant L'echo staat dat twee andere partijen aan een overnamebod zouden werken. Voor de liefhebbers de link naar het Franse artikel op L'Echo.

Le câblo fla­mand Te­le­net et la mai­son-mère de Voo au­raient fait une offre conjointe sur Base. Les né­go­cia­tions se­raient par­ti­cu­liè­re­ment avan­cées, mais la par­tie de poker men­teur ne fait que com­men­cer.

e câblo flamand Telenet et la maison-mère de Voo auraient fait une offre conjointe sur Base. Les négociations seraient particulièrement avancées, mais la partie de poker menteur ne fait que commencer.e câblo flamand Telenet et la maison-mère de Voo auraient fait une offre conjointe sur Base. Les négociations seraient particulièrement avancées, mais la partie de poker menteur ne fait que commencer.

Le câblo fla­mand Te­le­net et la mai­son-mère de Voo au­raient fait une offre conjointe sur Base. Les né­go­cia­tions se­raient par­ti­cu­liè­re­ment avan­cées, mais la par­tie de poker men­teur ne fait que com­men­cer.e câblo flamand Telenet et la maison-mère de Voo auraient fait une offre conjointe sur Base. Les négociations seraient particulièrement avancées, mais la partie de poker menteur ne faiVVolgens Google Translate vertaalt dat zich in:

Telenet Vlaamse kabel en de ouder Voo hebben een gezamenlijk bod op Base gemaakt. De onderhandelingen zouden in het bijzonder worden gevorderd, maar het pokerspel is nog maar net begonnen.­

Op DFT bevestigt KPN de interesse van de meerdere partijen. Naast Altice, Liberty Global en Telenet is er mogelijk ook interesse van Nethys.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 holenbeer 2 april 2015 21:58
    quote:

    eltollo schreef op 2 april 2015 11:24:

    Tijdens mijn recente vakantie op IJsland was er luid applaus in de bus toen tijdens een excursie de gids vertelde dat schuldige bankbestuurders de cel in zullen gaan.
    Maar ja, bankiers gaan niet met een busexcursie mee, die huren een prive helicopter.
    In IJsland niet, in elk geval niet de komende 3 tot 4,5 jaar :-)
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links